Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

De ware aard van Obama

Discussie gestart

MiamiHeat

Check de volgende link en sta versteld....... ;)

http://www.southparkstudios.com/episodes/   en klik op het hoofd van Obama (of kies voor Episode 12) voor het echte verhaal......
#1 - 07-11-2008, 16:29 uur

DNZ

omg
die is echt flauww... (sorry  embarressed)
#2 - 18-02-2009, 22:54 uur

Mrjn

Ik vond het een vrij geweldige aflevering van SP.  >:D
#3 - 19-02-2009, 10:24 uur

JDenalane

The Obama Deception

duurt 1h 53min. Interessante kijk.
#4 - 18-03-2009, 13:19 uur

bgroeneveld

"Interessant", jawel. Als je in samenzweringstheorien gelooft en denkt dat er zwarte helicopters bestaan die klaar staan om de macht in de wereld over te nemen namens de VN.

Ik ken Jesse Ventura, heb hem meegemaakt in Minnesota als gouverneur. Iedere "documentaire" die Ventura serieus neemt en hem in het begin gebruikt als een deskundige, is per definitie niet serieus. Nog afgezien van de rest van de onzin.

Had geen geduld om de hele onzin door te nemen, maar 1 ding sprong eruit: Obama zou de waarheid over Gitmo willen onderdrukken. Terwijl een van zijn eerste handelingen was om de sluiting van die gevangenis aan te kondigen.
#5 - 18-03-2009, 13:44 uur
« Laatst bewerkt op: 18-03-2009, 13:47 uur door bgroeneveld »

persianBrit

The Obama Deception

duurt 1h 53min. Interessante kijk.

Politici zijn per definitie niet altijd 100% kosher. In dit geval hebben de Amerikanen echter een juiste keuze gemaakt. Probeer je eens voor te stellen wat een hel het zou geweest zijn met 4 jaar Mcsame. Nee.. gelukkig is het goed gekomen, maar goed.. Elke politicus is nou eenmaal niet 100% te vertrouwen. (anders zou hij/zij geen politicus geweest zijn)  ;)
#6 - 18-03-2009, 21:08 uur

hollandranch

Langzamerhand begin ik een gevoel te krijgen dat McGain misschien toch beter zou zijn dan Obama. Had nooit verwacht dit te denken maar Obama maakt er echt een zooitje van en is een politicus die veel zegt en weinig waarmaakt en veel liegt, so, what's new?
#7 - 26-03-2009, 04:07 uur

bgroeneveld

Natuurlijk was McCain beter geweest. Dan hadden we belastingverlagingen gekregen. En dan zou dat triljardentekort gewoon vier jaar zijn opgeschoven, zodat niet alleen onze kinderen, maar onze achter-achterkleinkinderen daarvoor zouden betalen.

Iedereen schijnt het vergeten te zijn, maar er was acht jaar lang een president voordat we Obama hebben gekozen.
#8 - 26-03-2009, 12:52 uur

hollandranch

Natuurlijk was McCain beter geweest. Dan hadden we belastingverlagingen gekregen. En dan zou dat triljardentekort gewoon vier jaar zijn opgeschoven, zodat niet alleen onze kinderen, maar onze achter-achterkleinkinderen daarvoor zouden betalen.

Iedereen schijnt het vergeten te zijn, maar er was acht jaar lang een president voordat we Obama hebben gekozen.


En waren de laatste 8 jaar dan zo slecht, de ellende is pas 2 jaar aan de gang en toen waren de democraten al mede aan de macht. Bush heeft domme dingen gedaan zoals een oorlog beginnen, Gitmo etc maar ook goede dingen maar jij ziet Obama door je roze bril. Obama is gewoon een leugenaar die zonder tele prompter geen pers conferentie kan houden. Deze man stuurt Amerika nu naar een financiele afgrond, iedereen ziet het, behalve jij blijkbaar?
#9 - 26-03-2009, 14:11 uur

bgroeneveld

Dat gedoe om die teleprompter snap ik niet. Reagan las al zijn toespraken voor (en deed dat vrij slecht ook), the Vorige Bewoner (van het Witte Huis) kon nauwelijks uit zijn woorden komen en Obama is dan slecht omdat hij (met EN zonder teleprompter) goede speeches houdt?

En wie is die "iedereen" die het erover eens is dat Obama het slecht doet? "Iedereen" denkt blijkbaar: Obama is al twee maanden in het Witte Huis en hij heeft de financiele crisis NOG STEEDS niet opgelost.

Crises hebben een lange aanlooptijd, acht jaar lang oorlog voeren en de kosten daarvan niet op de begroting zetten, maar elk jaar als een 'noodbegroting' apart opvoeren, verbergt het begrotingstekort wel, maar dat is een spel met "rook en spiegels" zoals ze in de VS zeggen.

En inderdaad: de Democraten hebben al twee jaar de meerderheid. Maar waren te slap en te bang om op te treden tegen het roven en plunderen door de Vorige Bewoner en zijn handlangers. Nu er een echte Democraat in het Witte Huis zit, hebben de Democraten plotseling wat meer ruggegraat.

Ik (en "iedereen" met mij) heb/hebben nog steeds vertrouwen dat Obama op de juiste weg is. En "we" willen hebben best wat tijd geven om aan te tonen dat zijn plannen werken. Immers, "we" hebben de Vorige Bewoner en de hem voorgaande Republikeinse presidenten ook behoorlijk wat tijd gegeven om ons land naar de verdoemenis te helpen.
#10 - 26-03-2009, 14:21 uur

hollandranch

Wat een onzin, net of het land zo slecht was??  Alles kon, iedereen had een mooi huis en een leuke auto, het was zo slecht nog niet? Okay, wat ik zei met iedereen is te zwart/wit maar iedereen die een beetje de zaken nuchter bekijkt ziet dat Obama er een zooitje van maakt, kijk naar AIG, kijk naar zijn begrotingen, dat kan niet wat. Wat er gebeurt is hetzelfde als in Europa, meer overheidsbemoeienis, meer ambtenaren, eigenlijk Socialisme, joepie, weg land van The American dream, weg vrijheid.
#11 - 26-03-2009, 14:27 uur

bgroeneveld

Al die mooie huizen, autos: luchtkastelen gebouwd op zand, zoals nu duidelijk gebleken is (alsof we niets geleerd hadden van de 'Internet bubble').

Als de financiele industrie wat meer regeltjes te slikken krijgt, is dat omdat ze het daar zelf naar gemaakt hebben.

Socialisme in de VS? Laat me niet lachen. Socialisme voor de rijken (als je 'te groot bent om te falen' kreeg/krijg je steun -- onder de Vorige Bewoner en onder Obama), belastingverlagingen voor hoge inkomens, ziekteverzekeringen voor leden van het Congress, veteranen, ouden van dagen (rijk of niet rijk), enz., enz.

We hebben nu tenminste een president, die weet wat het is om arm te zijn, kind te zijn van een alleenstaande moeder, Harvard heeft gedaan, maar besloot om in arme wijken te gaan werken. De Vorige Bewoner was iemand, zoals dat zo treffend omschreven is: die met een zilveren lepel in zijn mond op het derde honk geboren is en dacht dat hij een 'triple' geslagen had.

Obama wil de belastingverlagingen voor de rijken volgend jaar laten aflopen (zoals vanaf het begin de bedoeling was, een trucje om de gevolgen van die verlagingen in de begroting te versluieren).

Maar goed, ik begrijp dat we in een welles-nietes discussie terecht gekomen zijn. Ik spreek je nog wel volgend jaar, als de economie hier zich weer hersteld heeft dankzij de plannen van Obama.


#12 - 26-03-2009, 16:23 uur

hollandranch

Een discussie is meestal welles/nietes tot de tijd laat zien wie er gelijk had. Ik denk dat ook zonder alle bail outs en alle nieuwe overheidsbanen de recessie eindigt en niet dat Obama's geld gooien wat geholpen heeft, maar dat kan je natuurlijk nooit meer bewijzen want er is al veel te veel geld in het systeem verdwenen. Maar ik zie Amerika veranderen in een soort Nederland, allemaal regels, Big Brother, en de harde werkers betalen zich scheel om, illegalen en klaplopers eten te geven. Maar we zullen zien over een jaartje hoe het dan is en hoop dat het een stuk beter gaat met het land en de rest van de wereld.
#13 - 26-03-2009, 16:36 uur

persianBrit

Langzamerhand begin ik een gevoel te krijgen dat McGain misschien toch beter zou zijn dan Obama. Had nooit verwacht dit te denken maar Obama maakt er echt een zooitje van en is een politicus die veel zegt en weinig waarmaakt en veel liegt, so, what's new?

De gedachte dat Mcshame president zou kunnen zijn van de VS op dit moment doet mij (en velen met mij) sidderen..
Ik ben blij dat het Obama is geworden. Niet omdat het perse Obama is, maar omdat het een democraat is. Ik denk dat de meeste mensen de republikeinen nog wel even spuugzat zijn na 8 jaar GW Clown. Maar goed, natuurlijk doet de beste man niet alles in 1 keer goed.(wat Bush nauturlijk wel deed -maar niet heus  ^-^) maar we moeten hem pas afrekenen na 4 jaar.
Of zijn economische plan gaat werken valt nog te bezien maar Mcshame, Mcsame of "Mcgain" (zoals jij hem noemt) zou er een nog grotere bende van gemaakt hebben.. Nee hoor.. Ik ben gewoon blij dat het netjes Obama is geworden en dat hij rustig zijn term kan afronden. met een approval rating van boven de 60% zijn de meeste Amerikanen het blijkbaar met die sentiment eens!

#14 - 02-04-2009, 19:00 uur

hollandranch

Een approval rating zegt niets, geloof dat volgens sommige polls Bush een hogere had dan Obama na een paar maanden. Ik denk dat Bush geen slecht werk heeft gedaan betreffende de economie, voor de rest ben ik het niet vaak met Bush eens. Maar Obama gaat steeds meer op Bush lijken betreffende oorlogen en geld uitgeven, hij brengt tot nu toe weinig Hope en Change wat ik jammer vind.
#15 - 02-04-2009, 19:23 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15