Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Interview met George W. Bush

Discussie gestart

Pieter79

Dit was maandagavond hier op TV, een uur lang. Zie de link http://www.msnbc.msn.com/id/40031671/ en ga naar 'watch the full hour'.

Edit:
Afgelopen dinsdagavond 9 november was hij ook te zien bij Oprah, erg leuk interview. Helaas kan ik het videofragment (nog) nergens vinden maar het meeste is op Oprah's website na te lezen: http://www.oprah.com/oprahshow/Inside-the-Mind-of-Former-President-George-W-Bush/1
#1 - 11-11-2010, 02:22 uur
« Laatst bewerkt op: 12-11-2010, 02:08 uur door Pieter79 »
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

bgroeneveld

"Shrub" (klein struikje ipv struik) blijkt nu plotseling wel spijt te hebben van de oorlog in Irak. Maar zijn excuus was "ik heb het niet geweten" dat Hussein geen massavernietigingswapens had.

Wat een onzin. Als de man alleen de NY Times had gelezen had hij al kunnen weten dat Hussein bijvoorbeeld geen 'yellow cake' had uit Niger (zoals onderzocht door ambassadeur Wilson). Yellow cake is nodig voor het maken van atoombommen. En intern was er ook de nodige tegenstand en veel informatie. Maar Cheney wilde het en daarom moest het en Shrub was daardoor machteloos!

Ook voor de rest blijkt weer eens hoe oppervlakkig en ongeinteresseerd hij was en is. Gelukkig zijn we hem eindelijk kwijt en houdt hij op zijn boek na (ook niet zelf geschreven) verder zijn mond.
#2 - 11-11-2010, 15:38 uur

Pieter79

"Shrub" (klein struikje ipv struik) blijkt nu plotseling wel spijt te hebben van de oorlog in Irak. Maar zijn excuus was "ik heb het niet geweten" dat Hussein geen massavernietigingswapens had.
Nee, niemand wist het zeker en wel omdat Saddam de VN inspecteurs niet toeliet tot het land.

Wat een onzin. Als de man alleen de NY Times had gelezen had hij al kunnen weten dat Hussein bijvoorbeeld geen 'yellow cake' had uit Niger (zoals onderzocht door ambassadeur Wilson). Yellow cake is nodig voor het maken van atoombommen.
Een beetje kortzichtig... Die redacteur was zeker bij Saddam op de koffie geweest en wist daarom dat het er niet was.
#3 - 12-11-2010, 02:34 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

bgroeneveld

Niet dat ik een nutteloze discussie wil aangaan met iemand die het allemaal zo goed weet, maar inspecteurs van de VN hadden al gezien dat er geen voorbereidingen waren van voor het vervaardigen van massavernietigingswapens, zoals later is gebleken, de CIA/Westelijke spionage organisaties zouden zogenaamd al die plekken in kaart hadden gebracht, maar er werd op die plekken niets gevonden, minister van buitenlandse zaken had beeldmateriaal van mobiele wapenfabrieken bekeken: tekeningen (!) van die rijdende fabrieken, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Colin Powel had tekeningen laten zien aan de Veiligheidsraad van de VN, enz.

Niet dat Sadam Hussein geen boef was, maar er zijn nog wel een paar andere boeven in de wereld, die hun bevolking slechter behandelen dan Hussein en die ook verdienen afgezet te worden. In Afrika bijvoorbeeld.

De oorlog in Irak is vanaf het begin opgezet op basis van verzonnen berichten en ronduit leugens van Shrub en zij vice-president. En de oorlog heeft voorkomen dat Ben Laden is gevonden, want de troepen die hem aan het insluiten waren, werden plotseling overgeplaatst.

En dan hebben we het nog niet eens over de andere verwoestingen van W.: Katrina, zijn belastingverlagingen (die met opzet twee jaar na zijn tweede ambtsperiode zouden oplopen, zodat ze niet zo erg leken en W. zijn gang kon gaan) en nog veel meer waardoor een gewetenloze domoor die niet echt nieuwsgierig is, maar het liefst op zijn boerderij ronddoolde, ver van waar hij echt iets had kunnen leren.
#4 - 12-11-2010, 03:12 uur
« Laatst bewerkt op: 12-11-2010, 03:16 uur door bgroeneveld »

Pieter79

Niet dat ik een nutteloze discussie wil aangaan met iemand die het allemaal zo goed weet, maar...

Als je het zo graag op de man wil spelen dan kan ik het ook;  We weten dat je een linkse journalist of wat dan ook bent (geweest), waarom open je niet een andere topic over al je frustraties over Bush en ga je daar lekker je gang? Zo te lezen weet jij het blijkbaar ook allemaal zo goed, het lijkt wel of je zelf alle stukken hebt ingezien of erbij was. En als iemand er anders over denkt dan past dat niet in jouw straatje. Hoe je over hem schrijft (o.a. gewetenloze domoor, Shrub) zegt me genoeg over jou als persoon.
#5 - 12-11-2010, 19:36 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

bgroeneveld

Jon Stewart doet het altijd het beste in The Daily Show:

http://www.thedailyshow.com/watch/thu-november-11-2010/the-decider-returns

#6 - 12-11-2010, 20:20 uur

bgroeneveld

En nu blijkt dat Shrub zijn eigen boek niet alleen voornamelijk door een ander heeft laten schrijven, maar ook nog delen gejat heeft.

http://www.nrc.nl/buitenland/article2641460.ece/Bush_pleegde_plagiaat_in_memoires_
#7 - 13-11-2010, 15:15 uur

FA

En dan hebben we het nog niet eens over de andere verwoestingen van W.: Katrina,
Zoals een ander hier zegt zit je liever vol van je links denkpatroon in plaats van de werkelijkheid te bezoien.
De eerste in lijn van d everantwoordelijken voor de Katrina ramp zijn Gov. Blanco (D) en Mayor Ray Nagin (D).
Beiden hebben Katrina volldedig onderschat en bij Nagin komt dan nog het fact dat hij honderden schoolbussen niet wilde laten gebruiken om evacuations, en goed wetenden dat veele inwoners de middelen niet hadden om zelf te evacueren.
Ook wild ehij geen totale evacuatio uitroepen uit schrik dat d ecity zou verantwoordelijkgesteld worden voor d everliezen van d ehotels.
Mayor Nagin was het ook die I-10 west en I-10 east liet afsluiten zoadt geen hulp de stad inkon.
Aan beide kanten stonden al snel honderden 18 wheelers en bussen met voeding en ander hulp middelen, al dezae moesten terug keren want ze werden met wapens gedwongen van terug te rijden. Mn schoonbroer heeft toen 8 touring bussen onmiddelijk naar daar gestuurd, en ik was er met een Search & Resque team van Huntsville, Alabama waar ik woon. Wij mochten ook niet binnen in NOLA.
De eerste dagen stond Nagin voor iedere TV camera te zeggen dat ze geen hulp nodig hadden en alles onder controle hadden.
Twee dagen later verhuisde hij naar een big mansion van een vriend van hem in Houston, en vloog iedere dag met een Gulfstream van deze vriend van en naar Houston - NOLA.
Nadien stond hij dan te janken dat niemand wild ehelpen emn alles Pres. Bush zn schuld was.
Misschien herriner je nog dat een 15 jarig black jongen een schoolbus stal en er tientallen mensen mee redde en naar Houston bracht.
Mayor Nagin was degene die dat ventje wild e doen veroordelen voor diefstal van die bus.
Die jongen was in iedereen zn ogen een held, en Democratic mayor Nagin een asshole.
Ja er is veel scheef gegaan bij FEMA, maar het was ook de allereerste keer dat FEMA voor zulke opdracht stond.
En ja, de grootste schandemet Katrina  was Nagin, ook bekent van zn zegsel van A brwon City, waar hij ook weeral veel kritek mee kreeg.

Fredd
#8 - 17-11-2010, 07:44 uur

Johan

Goed om er even zeker van te zijn dat deze thread niet in verkeerde banen gaat lopen, het volgende:

Het is NIET toegestaan op de man te spelen, je eigen mening mag verkondigd worden mits aan geldende fatsoensnormen wordt gedacht. Voor alle posters geld dat ik het dus vanaf nu niet meer accepteer als men dat doet. Tegenstrijdige meningen zijn altijd leuk voor de discussie echter daar moet het bij blijven. Dit om te voorkomen dat discussies in persoonlijke vetes belanden.

Doet men dit wel dan zal ik zonder vooraankondiging de posting die het betreft verwijderen!
#9 - 17-11-2010, 22:28 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15