Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

N.Y.C. ontsnapt aan aanslag ?

Discussie gestart

Hans B

'Mogelijk doden in New York voorkomen' (uit de Telegraaf van 2 mei, 10.20 uur)
NEW YORK - Een explosie van de bomauto die zaterdagavond op Times Square in New York, het bekende uitgaansgebied in de Amerikaanse metropool, is aangetroffen, had mogelijk tot doden kunnen leiden. Dat heeft burgemeester Michael Bloomberg zondag gezegd. In de zwarte SUV hebben bomexperts flessen met het uiterst brandbare propaan, consumentenvuurwerk, benzine, draden en twee tijdsmechanismen aangetroffen.
„Wij zijn erg blij dat wij hebben voorkomen wat een zeer dodelijke gebeurtenis had kunnen zijn”, zei de burgemeester tijdens een inderhaast georganiseerde persconferentie. Hij voegde er direct aan toe dat het explosief het werk van een amateur lijkt te zijn geweest. Bloomberg zei dat de autoriteiten geen idee hebben, wie de auto op het drukke plein in Manhattan heeft neergezet en waarom.

De politie kwam volgens de burgemeester zaterdagavond (plaatselijke tijd) in actie, nadat een verkoper van T-shirts en veteraan uit de oorlog in Vietnam „een verdacht voertuig zonder inzittenden” had waargenomen. Hij waarschuwde een agent van de bereden politie. Die signaleerde dat er rook uit de achterkant van het voertuig kwam. Ook rook hij een kruitlucht. Eerder zou een man zijn weggerend uit het voertuig, dat geparkeerd was voor een theater.

Times Square en omringende straten werden onmiddellijk ontruimd. Het grote plein is op zaterdagavond altijd vol met mensen, die onder meer naar het theater gaan. Duizenden mensen, onder wie tal van toeristen, moesten het gebied verlaten.
#1 - 02-05-2010, 11:45 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Yessica

Op CNN zenden ze al de hele tijd beelden uit. Eng hoor allemaal....  :(
#2 - 02-05-2010, 12:05 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15