Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Aantal gedetineerden in VS bereikt nieuw record

Discussie gestart

Mississippi

Aantal gedetineerden in VS bereikt nieuw record

Uitgegeven: 25 april 2005 09:11
Laatst gewijzigd: 25 april 2005 11:37


WASHINGTON - De Amerikaanse gevangenisbevolking heeft in 2004 een nieuw record bereikt. Medio dat jaar zaten in de gevangenissen en huizen van bewaring in de VS 2,1 miljoen mensen opgesloten. Dat is 2,3 procent meer dan het jaar ervoor, meldde de krant The New York Times maandag op basis van gegevens van het Amerikaanse bureau voor justitiŽle statistieken.

Het aantal gedetineerden nam tussen medio 2003 en medio 2004 met iets meer dan 48.000 toe, ofwel met ongeveer negenhonderd per week. Hoewel het aantal misdrijven in het land de laatste tien jaar is gedaald, is het aantal nieuwe gevangenen nog steeds groter dan het aantal dat vrijkomt, zei een van de opstellers van het rapport tegen de krant. Dat komt omdat strenge wetgeving van voor die tijd nog steeds geldt, zoals die voor drugsmisdrijven.

Voordat iedereen het hier mee eens is, bedenk dan dat je in California voor 3 relatief kleine vergrijpen (drugsbezit voor eigen gebruik) al levenslang kan krijgen. Dat kost de staat ca. $ 1,000,000 per gevangene. Dat gaat wel ten koste van onderwijs en gezondheidszorg!

Ter vergelijking: In Nederland zitten 7x minder mensen in de bak en in Japan 14x minder mensen.#1 - 25-04-2005, 19:50 uur
« Laatst bewerkt op: 25-04-2005, 19:55 uur door Mr Mississippi »

Bakvet

Voordat iedereen het hier mee eens is, bedenk dan dat je in California voor 3 relatief kleine vergrijpen (drugsbezit voor eigen gebruik) al levenslang kan krijgen. Dat kost de staat ca. $ 1,000,000 per gevangene. Dat gaat wel ten koste van onderwijs en gezondheidszorg!

Ik dacht eigenlijk dat je eerst twee delicten met een vorm van geweld gepleegd moet hebben. Dus bijvoorbeeld: een knokpartijtje tijdens je tienertijd en een keer verbaal geweld tegen een wetsdienaar gebruiken. Dat is 2.

Pas daarna mag je "third strike" elke overtreding zijn.
#2 - 25-04-2005, 21:35 uur

Mississippi

Op het het RTL nieuws hadden ze een voorbeeld van een meisje die een keer op de uitkijk had gestaan terwijl er in 2 huizen werd ingebroken. Dat was al 2. Daarna had ze nog een keer een verkeerde pil bij zich. Dat was 3.
#3 - 25-04-2005, 22:37 uur

Chiefram

En dan zeg ik weer: Eigen schuld, dikke bult!
Ze weet dat ze iets doet dat niet mag...

Moeten ze in Nederland ook eens gaan invoeren, dan wordt het voor veel mensen niet meer aantrekkelijk om bepaalde praktijken vanuit Nederland te organiseren en gaan ze misschien wel weer weg...
#4 - 25-04-2005, 23:09 uur

PetraVS

Lang niet alle staten hebben zo'n Three Strikes You're Out wet en Californie heeft de strengste.  En het volk heeft erop gestemd om hem aan te nemen, democratie, dus.
#5 - 26-04-2005, 00:12 uur

Bakvet

Op het het RTL nieuws hadden ze een voorbeeld van een meisje die een keer op de uitkijk had gestaan terwijl er in 2 huizen werd ingebroken. Dat was al 2. Daarna had ze nog een keer een verkeerde pil bij zich. Dat was 3.
Het schijnt dat inbraak in een bewoond pand als "strike" telt. En je derde ernstige misdrijf hoeft niet als "strike" te gelden. Dus het zou kunnen kloppen van dat meisje.

Maar ja, misschien deed ze het om haar vriendje een plezier te doen. 25 jaar (bij goed gedrag) is dan wel wat lang voor zo'n misdrijf. Als het nou een "10 strikes" law was OK, maar dat is het niet.

Verder begin ik steeds meer te twijfelen aan het democratisch gehalte van die referendums in California. Het lijkt er in veel gevallen meer om te gaan welke partij de meest leugenachtige reclamecampagne weet op te zetten of wie op de meest effectieve manier met modder naar z'n tegenstander weet te gooien.
#6 - 26-04-2005, 01:06 uur

PetraVS

Het punt is, zoals wel vaker, dat iedere staat als het ware een land op zich is.  Wat in Californie geldt, geldt niet in Idaho.  Wat in Utah geldt, geldt niet in Ohio.  Nederlanders zien de VS maar al te vaak als een homogeen geheel.  Het is niet voor niets, dat criminelen naar andere staten vluchten, hier geldt ook het uitleveren van een staat naar de ander.
#7 - 26-04-2005, 02:59 uur

Chiefram

Daarom zie je in Florida een hoop kriminelen/maffia, omdat daar in de wet is opgenomen dat persoonlijke bezittingen nooit mogen worden afgenomen door wie dan ook, zelfs niet door de overheid!

Dus als Heivalido de verkeerde weg inslaat en justitie komt verhaal halen voor de gemaakte schade... van zijn huis en auto (en alles wat erin staat) moeten ze afblijven!

#8 - 26-04-2005, 03:11 uur

Mississippi

Nieuw!
En het volk heeft erop gestemd om hem aan te nemen, democratie, dus.

Dat is waar. Ik vraag mij af of iedereen heeft nagedacht over de effectiviteit en in verhouding tot de kosten. Ook al sluiten ze in de VS 14x zoveel mensen op als in Japan, er vindt nog steeds criminaliteit plaats.

Het volk dat gestemt heeft gaat mogelijk uit van een wereld met 'goede' en 'foute' mensen. Het idee is dat de 'goede' mensen alle 'foute' mensen kunnen opsluiten. Dan is de criminaliteit verdwenen uit de samenleving.

In de praktijk blijkt dat de bedrijven die gevangenissen runnen het meest profiteren van het opsluit-beleid. Het volk dat gestemd heeft, betaald de rekening. Ondanks die inspanning zal het Californie niet lukken om alle 'foute' mensen op te sluiten.

Gelukkig voor de politie, die houdt gewoon werk  ;D
#9 - 26-04-2005, 10:14 uur
« Laatst bewerkt op: 26-04-2005, 15:10 uur door Mr Mississippi »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15