Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Diabetes ontpopt zich tot crisis in New York

Discussie gestart

Dusza

NEW YORK - (Belga) Diabetes en de tol die de ziekte eist, begint zich in de Amerikaanse stad New York stilaan tot een crisis te ontpoppen, zo schrijft de New York Times (NYT) maandag.

Naar schatting 800.000 volwassen Newyorkers lijden aan diabetes, wat meer is dan één op acht. Gezondheidsambtenaren van de metropool bestempelen het probleem als "epidemisch". Komt daarbij dat de stad, wellicht meer dan andere, alle ingrediënten omvat voor een aanhoudende epidemie. In New York is diabetes de enige serieuze ziekte die oprukt, zowel in aantal nieuwe gevallen als het aantal dodelijke slachtoffers die zij maakt. En de aandoening neemt snel in omvang toe. Het percentage diabetici in de metropool ligt drie keer hoger dan het landelijke. Nieuwe gevallen zijn dubbel zo snel aan het licht gekomen dan op nationaal niveau. Bijna een derde van de volwassenen die er wellicht onder lijdt, is daarvan niet op de hoogte. (kva)


Dus naast het feit dat heel wat Amerikanen met een serieus overgewicht kampen, komt er dit ook nog eens bij (al hangt het ene dikwijls wel samen met het andere?)...
Maar wat bedoelen ze nou precies met Komt daarbij dat de stad, wellicht meer dan andere, alle ingrediënten omvat voor een aanhoudende epidemie. ?
Een epidemie is voor mij een ziekte die besmettelijk is en zich alzo verspreidt. Maar diabetes is toch niet besmettelijk?
#1 - 09-01-2006, 17:43 uur

nieuwenoord

Diabetes is zeker niet besmettelijk. Maar het is wél duidelijk een welvaartsziekte. Daarnaast komt diabetes beduidend meer voor onder bepaalde bevolkingsgroepen (donkere mensen, mensen van hindoestaanse afkomst e.a.). Daar zou die oorzaak in kunnen liggen natuurlijk: fast food is op elke straathoek te verkrijgen, mensen bewegen vaak weinig (transport is erg genoeg) en lichamelijke arbeid is in de stad vaak minder dan op het platteland.

Interessant artikel ...
#2 - 09-01-2006, 19:32 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15