Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Fraude Creditcards (vervolg)

Discussie gestart

hanz

Creditcardfraude bij Marriott-hotels

Interpay: ook aanhoudingen in Nederland

De Amerikaanse hotelketen Marriott blijkt het bedrijf te zijn waar de afgelopen week een grootscheepse fraude met creditcardgegevens werd ontdekt. Bronnen binnen de creditcardwereld en de directeur van het Marriott Amsterdam hebben dat tegenover NOVA bevestigd. MasterCard blokkeerde meteen circa 10.000 creditcards om te voorkomen dat rekeningen werden leeggeplunderd.

Interpay, dat namens de banken de betalingen van de MasterCard in Nederland regelt, zegt dat er ook in Nederland aanhoudingen in deze zaak verricht zijn. “Er zijn in Nederland aanhoudingen verricht van personen die niet met eigen kaartgegevens op pad waren”, zegt A. Vergoossen van Interpay. “Die aanhoudingen waren al in een iets vroeger stadium verricht en zijn nu terug te herleiden naar deze zaak. Het zijn niet diegene die het weglekken van de gegevens hebben veroorzaakt, maar die uiteindelijk met de gegevens op pad zijn gegaan.”

Marriott is een van de grootste hotelketens ter wereld. In meer dan 66 landen heeft de beurs genoteerde onderneming ruim 470.000 kamers. In Nederland bezit het Marriott drie hotels. De vestiging aan het Leidseplein is volgens de directeur door de fraudeurs van een paar duizend euro opgelicht.

Begin deze maand ontdekte Interpay dat op enkele honderden geldige MatserCard goedkeuringen voor betalingen werden aangevraagd voor lage bedragen. Een ongebruikelijk patroon, waarna uit nader onderzoek van Interpay bleek dat met alle betrokken cards een betaling via een bedrijf in de Verenigde Staten is gedaan. Dat blijkt dus nu het Marriott te zijn.

Alle wereldwijde betalingen worden door Marriott centraal opgeslagen in een computer in Amerika. Het is nog onduidelijk hoe de fraudeurs aan de creditcardgegevens zijn gekomen. Dat wordt door de Amerikaanse Justitie onderzocht. Ook wordt bekeken hoeveel geld er daadwerkelijk via de creditcardgegevens ontvreemd is.

hanz

#1 - 21-06-2003, 10:55 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15