Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hoe is het daar nu eigelijk in de V.S.?

Discussie gestart

Emile94

Misschien even kort voorstellen. Ik ben Emile, 17 (in januari 18) leef in BelgiŽ. Ik studeer Latijn-Wetenschappen en ga volgend jaar waarschijnlijk rechten studeren. Nu ben ik een beetje heel veel Amerika verslaafd, zonder er ooit geweest te zijn. Maar ik ben er wel mee bezig. Zo lees ik die boeken van de master "American Studies".

Nu ik in mijn laatste jaar op het middelbaar zit wordt er veel nagedacht over wat je nu eigenlijk met je leven wil gaan doen. Mijn droom is om in de V.S. te gaan wonen, het liefst zou ik er ook nog studeren maar aangezien mijn moeder net kanker heeft gekregen doe ik waarschijnlijk mijn bachelor hier in BelgiŽ (is ook een pak goedkoper). Nu praat ik vaak met mijn moeder over de V.S. en mijn droom om ooit te immigreren maar dan zegt zij altijd:" Emile, blijf toch hier, BelgiŽ is het land van melk en honing". Dat is inderdaad misschien wel zo maar voor hoelang nog? Het is toch niet normaal dat iemand heel zijn leven kan blijven doppen zonder ooit gewerkt te hebben? Daar komt ooit nog wel een einde aan. Ook is de ziekteverzekering hier- als ik "Sicko", de film van Michael Moore mag geloven- wat meer te genieten dan in Amerika. Maar wat mijn vraag nu eigenlijk is: Hoe is dat nu leven in de V.S.? Heb je daar geen schrik om ziek te worden -door de ziekteverzekering? Hoe is het om in een land te wonen dat toch wel erg patriottistisch is? Wegen de voordelen op tegen de nadelen? Of hebben jullie nog geen nadelen ervaren? Wat met het nog al dure hoger onderwijs? En zo van die dingen.... Wat is eigenlijk jullie algemene ervaring met de V.S.?
#1 - 27-11-2011, 19:15 uur

bgroeneveld

Algemene ervaring met de VS: goed, anders zou ik ook geen Amerikaans staatsburger geworden zijn. Er zijn dingen die ik niet leuk vind, ziektekostenverzekeringsregelingen, dure studie (gelukkig mijn eigen studie indertijd in Nederland kunnen doen), maar overkomelijk.

En dan die ruimte: fysiek EN geestelijk.

Inderdaad, niet alles is hier rozengeur en maneschijn. Maar ik geloof dat zelfs in Belgie niet alles even goed is.
#2 - 28-11-2011, 05:50 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15