Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Nederlandse jongeren negatief over Amerika en Bush

Discussie gestart

USvsNL

Lees dit eens allemaal even goed door: http://www.cu2.nl/forum.php/thread_view/29/449/?page=1. De gemiddelde Nederlanderse jongeren haten Amerika en geven daar naar mijn mening veel te weinig argumenten voor. Doet iedereen vmbo tegenwoordig?

Volgende punt:

1: Ga naar www.google.com
2: Tik in daar "failure"
3: Klik dan op "ik doe een gok"

Eindresultaat is schandelijk voor Amerika en zijn president.

UPDATE:

- Bekijk deze filmpjes hier eens: http://www.iwilltryit.com/menu.htm (dat filmpje met die marinier is mijn held!  2006-01)
- Nog meer onzin: http://www.newamericancentury.org/


#1 - 25-03-2006, 00:23 uur
« Laatst bewerkt op: 25-03-2006, 12:18 uur door American4ever »

Chiefram

Mijn lippen zijn verzegeld!
#2 - 25-03-2006, 02:36 uur

Dusza

Ach, net zoals het tijdens de Vietnamoorlog mode was om op amerika te kakken, is het dat nu ook.
En niks is zo makkelijk als afgeven op iets, zo lang je er niet zelf voor moet zorgen dat er een valabel alternatief is.
En jongeren, tja, groepsgeest is nergens zo erg als bij jongeren, dus die kakelen maar na (de meesten dan toch), zonder echt heel fundamenteel na te denken en heel kritisch te staan tegenover wat ze zelf zeggen, of wat anderen zeggen.
Vind ik niet de moeite om er veel woorden aan vuil te maken. Sommigen worden wijzer met de jaren, anderen nooit. Voor geen van beide processen hebben ze mij nodig.  ;-)
#3 - 25-03-2006, 10:39 uur

Skydriver

En wat meer is, de meeste jongeren die deze onzin blaten, zijn nog nooit in Amerika geweest, of hebben zelfs nog nooit met een Amerikaan gesproken.
I rest my case..
#4 - 25-03-2006, 12:27 uur
The USA....What else?

Kinneret

Ik ken genoeg mensen die zeggen dat amerika een *** land is en van de aardbodem mag verdwijnen. Dat iedere amerikaan te zwaar is (om het netjes uit te drukken) en dat het een imperialistich land is. Dan zijn die mensen zeker vergeten dat Amerika ons uit de 2e wereldoorlog hebben gehaald, dat ze zuid-korea van noord-korea hebben bevrijd. Dat we zonder hen allang door de russen waren genuked en dat ze een einde hebben gemaakt aan de schandalen in Joegoslavie wat het laffe europa niet deed. Ik zeg nu niet dat Amerika altijd slimme dingen doet zoals Vietnam en de Irak. Maar het is wel erg gemakklijk om op amerika te zeiken. De meeste zeikerdjes in Nederland zijn degenen die zich weinig in het onderwerp verdiepen en zich laten beinvloeden door informatieloze filmpjes zoals die over  9/11. Ik vind het prima als iemand het niet met de amerikaanse politiek eens is, maar dan moet diegene ook met argumenten komen.
#5 - 25-03-2006, 13:31 uur
« Laatst bewerkt op: 25-03-2006, 14:07 uur door Kinneret »

Dusza

Wie niets doet, kan ook niet verkeerd doen...
#6 - 25-03-2006, 13:36 uur

LoveUSA

Ik ben het helemaal met je eens Kinneret!
Een heleboel Europeanen begrijpen gewoon niet dat de meeste mensen hier in de USA gewoon in vrede leven!  Terwijl Europa met de dag rasistischer word (ik heb het niet over iedereen hoor), ik las pas een artikel op nu.nl dat 1 op de 3 Fransen zichzelf rasistisch noemt, nou daar word ik ook niet echt vrolijk van.
#7 - 25-03-2006, 19:13 uur

USvsNL

Terwijl Europa met de dag rasistischer word (ik heb het niet over iedereen hoor), ik las pas een artikel op nu.nl dat 1 op de 3 Fransen zichzelf rasistisch noemt, nou daar word ik ook niet echt vrolijk van.


Wat is er mis met racistisch zijn? Zolang we het maar niet over zwarte mensen hebben ofzo. Je kunt op een heleboel manieren racistisch zijn. Dat is niet verboden ofzo  ;)
#8 - 25-03-2006, 21:05 uur

Chiefram

Het racisme komt ergens vandaan. Zoiets is er niet zonder reden, daar moet iets aan vooraf gegaan zijn wat mensen steeds racistischer maakt. Alleen is de vraag waar de grens van racisme ligt.

Tegenwoordig is alles en iedereen bij voorbaat al een racist. Ik ook. Als ik zeg dat ik die Turk die mij een grote bek gaf zelf een eikel is, dan ben ik ook al een racist. Niet die Turk, die mag alles zeggen over mij. Zou ik een zelfde grote bek krijgen van een Belg en ik zou terug zeggen dat hij zelf een eikel is, dan hoor je niemand zeggen dat ik een racist ben.

Dit even als voorbeeld. Waar ligt de grens van het racisme?

Ik heb ook vaak geroepen in Nederland dat er een beetje te veel buitenlanders in het land zijn komen te wonen die zich totaal niet weten aan te passen. Zelfs niet na meerdere generaties. Oeps... dat is waar: ik HAAT buitenlanders, ik ben en racist!

Tuurlijk!

Ik ben zo'n grote racist omdat ik heb gezegd wat ik er van vind. Oh ja, ik ben ook met een buitenlandse vrouw getrouwd... dat is waar ook...  bijna vergeten...

Hoe wordt er naar de Turkse en Marokkaanse groepjes (lees: bendes) gekeken die in Nederland elkaars leven zuur maken en elkaar het licht in de ogen niet zien? Ja, ook deze twee kulturen haten elkaar. Ik heb alleen nog nooit gehoord dat een of beide van deze groepen dan ook racisten worden genoemd.

Nee, een racist is altijd en alleen maar blank. Met name als die ook maar iets durft te zeggen over wat hem in zijn eigen (??) land niet aanstaat.
#9 - 25-03-2006, 21:17 uur
« Laatst bewerkt op: 25-03-2006, 21:20 uur door Chiefram »

bgroeneveld

Daar gaan we weer. Uit wat een paar mensen op het Web schrijven, zien als wat "de" jongeren in Nederland van Amerika vinden.

Wat een onzin. Omdat veel Nederlanders het, net zoals veel (de meeste, 36% staat nog maar achter hem) Amerikanen, vinden dat de president volledig verkeerd zit, wil dat niet zeggen, dat "iedereen" Amerika haat.

We hebben het er wel eens eerder over gehad: kritiek hebben op je regering is goed. Of dat nu van conservatieve kant komt en tegen president Clinton was gericht, of dat het van progressieve kant komt en tegen president Bush is gericht. Kritiek wil niet zeggen dat je het land haat, in tegendeel, het geeft aan dat je voldoende om het land geeft, om je er druk over te maken dat het land volgens jou op de verkeerde weg is.

En we waren indertijd in Nederland helemaal niet anti-Amerikaans met onze protesten tegen de oorlog in Vietnam. We hielpen Amerikaanse militairen deserteren, we steunden "het andere Amerika", vertaalden stukken uit Amerikaanse publikaties die even fel tegen de oorlog ware als wij en sommigen van ons zijn zelfs naar de VS verhuisd en Amerikaan geworden!

#10 - 25-03-2006, 22:41 uur

Kinneret

Daar heb ik ( we?) het ook niet over. Er zijn gewoon een aantal mensen en ik denk dat dat aantal groeiende is, die Amerika ook daadwerlkelijk haten zonder ook maar ooit in Amerika zijn geweest of die  een amerikaan kennen. Die gaan uit op politiek en dat heeft niks met het amerikaanse volk/cultuur en dergelijke te maken. Zoals ik zei: ''Amerikanen zijn het domste volk op aarde."  "Amerika is een ***land". Dat noem ik geen kritiek op een president maar gewoon haat.
#11 - 26-03-2006, 14:04 uur

Glenwood

Helaas zijn niet alleen de nederlandse jongeren steeds negatiever over Amerika. Ik merk dat het idd een beetje de algemene tendens is om alles wat Amerikaans is af te kraken.
Als ik met mijn Amerikaanse man door bepaalde gedeeltes van Amsterdam loop houden we soms toch maar uit voorzorg onze mond.

Gelukkig wonen hier in Friesland nog wel veel Amerika lovers. Ik denk dat dat komt omdat Friezen over het algemeen ook van ruimte en vrijheid houden. :)
#12 - 26-03-2006, 19:19 uur

Chiefram

Het is toch erg dat je je mond moet houden op straat, omdat je bang bent dat het wel eens in verkeerde aarde kan vallen als ze jullie Amerikaanse horen spreken!

Ik ken gedeeltes in Nederland waar je nauwelijks Nederlands hoor spreken. Die houden toch ook hun mond niet?

#13 - 26-03-2006, 19:25 uur

Glenwood

Ja en dat zijn nou net de gedeeltes van Nederland waar wij ons liever niet al te duidelijk als amerikaan profileren. Treurig toch????
#14 - 26-03-2006, 20:10 uur

Chiefram

Ik weet het. Mijn vrouw is Israelische en die sprak liever geen woord Israelisch buiten de deur in Nederland. Er zijn daar een beetje te veel arabisch sprekende mensen die haar haar en haar volk wel eventjes een lesje zouden willen leren. Mijn vrouw heeft destijd (was verplicht) op school ook arabisch moeten leren, dus ze kan de gesprekken verstaan. Je wilt niet weten wat in die taal op de Nederlandse straten besproken werd. Daar mag je rustig bang van worden. Niet alleen mijn vrouw, maar ook wij Nederlanders. Laat staan de Amerikanen...
#15 - 26-03-2006, 22:35 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15