Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Vulkaanuitbarsting?

Discussie gestart

Moby

Roert supervulkaan onder Yellowstone zich?
In Yellowstone national Park zijn in de afgelopen twee weken honderden aardbevingen gemeten. Dat is reden tot ongerustheid, want onder het park ligt een supervulkaan, waarschijnlijk de grootste op aarde. In feite is het gehele nationale park één grote caldera met een doorsnede van bijna 65 kilometer. Asregens van eerdere uitbarstingen strekten zich uit over het gehele middenwesten van de Verenigde Staten.

Catastrofe
Een nieuwe uitbarsting zou niet alleen catastrofaal zijn voor de wijde omtrek van het park, maar kan ook een vulkanische winter opleveren die op het gehele noordelijk halfrond nog jarenlang het leven ontwricht. Door de enorme hoeveelheid stof die vrijkomt in de atmosfeer wordt het zonlicht geblokkeerd en zal het kwik tot ver onder nul dalen.

"Geen reden tot paniek"
Alleen al tussen 26 december en 9 januari werden tot in de wijde omstreken van Yellowstone National Park ruim 900 aardbevingen gemeten. Meer dan de helft zwaarder dan magnitude twee op de schaal van richter. Hoewel het merendeel van de bevingen onder de categorie 'extreem licht' valt, wijst de plotse activiteit op een mogelijke uitbarsting.

Het Yellowstone Volcano Observatory (YVO) schrijft dat er ondanks de vele aardbevingen geen reden is tot paniek. De laatste uitbarsting van Yellowstone was 640.000 jaar geleden. (mvl)
09/01/09 12u26


Bron: http://www.hln.be/hln/nl/2654/Extreme-Aarde/article/detail/602364/2009/01/09/Roert-supervulkaan-onder-Yellowstone-zich-.dhtml
#1 - 09-01-2009, 15:44 uurSjaai

M'n schoonzus kwam ook al met zo'n eng verhaal... Ik moet zeggen dat ik nog niets hier in de krant gelezen heb over de extra activiteiten in Yellowstone, en ik woon er toch relatief dichtbij.
Ook staat m'n huis nog gewoon overeind, dus "no worries!"
#2 - 11-01-2009, 02:35 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15