Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Yukon / Northwest Territories

Discussie gestart

ellenB

Hallo !!
Is iemand bekend met reizen met camper in Yukon/Northwest Territories?
En welke reistijd zou de voorkeur hebben: mei/juni of september??? We willen ongeveer een maand gaan.
Wij overwegen om volgend jaar een reis hierheen te maken.
Alle info is welkom!!
Groetjes, Ellen
#1 - 27-10-2013, 15:39 uur

Jez

Geen ervaring met camper, wel met Yukon. Wij maakten vorig jaar september een rondreis door Yukon en Alaska. We hadden bewust voor september gekozen, omdat het dan nog niet te koud is maar de muskieten wel verdwenen (gold overigens niet voor ander rondvliegend ongein). En de tickets iets voordeliger dan in bijv. augustus.

Ik denk dat het ligt aan de routes die je wilt rijden wat voor vervoer je het beste kunt kiezen. Er ligt namelijk niet bar veel snelweg en als je wat dirt roads mee wilt pakken, is misschien een camper niet het meest handig. Maar misschien kan Hans B. je daar meer over vertellen, die is met zijn camper door Alaska geweest.

Wij hebben een rondje gemaakt vanaf Beaver Creek over de 1 naar Whitehorse en van Whitehorse over de 2 naar Dawson City. Whitehorse vonden we leuk, Dawson City was niet bepaald ons ding........ De route er naartoe over de Klondike Highway vonden we ook wat minder. Je hebt er alleen maar bomen. Die wel mooi verkleuren in de herfst, maar na 500 kilometer heb je dat ook wel gezien. En verder kom je onderweg niet echt iets spannends tegen.

Kijk anders eens op mijn website, daar staat een reisverslag van Alaska (en dus ook Yukon)
#2 - 27-10-2013, 16:38 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Hans B

Maar misschien kan Hans B. je daar meer over vertellen, die is met zijn camper door Alaska geweest.
Klopt, in 2007 hebben wij  met onze camper (zie foto) in 8 weken de rit Bozeman (Montana) - Alaska en terug gemaakt (8500 mile).
Er zijn maar weinig wegen in Alaska en Yukon, maar de geasfalteerde wegen, zijn goed te met een camper rijden. Ga je off road, dan wordt het wat lastiger (hobbel de bobbel), maar de grote dirt roads zijn mits droog wel te doen.
Wij zijn vanaf Kitwanga (BC) naar Watson Lake gereden over de Steward-Cassier HWY (37). Over het algemeen goed, maar sommige stukken geen bovenlaag. Vanaf Watson Lake naar Dawson City hebben we de Frasier HWY (4) gereden, 450 km dirt road. Over deze afstand zijn we 5 personenauto auto's tegengekomen. Deze weg was erg slecht en geen pretje. We hebben bij Faro overnacht. Ook de Top of the World HWY (Dawson City - Tok) hebben we gereden en deze is deels ook onverhard, maar wel te doen. De terugreis vanaf de grens bij Alaska hadden we ook een lang stuk erg slechte weg (Alaska Highway).
De Dempster HWY ligt deels in Northwest Territories, deze hebben kennissen van ons gereden in 2011, was ook wel te rijden.
Verder heb je boven Fairbanks de Dalton HWY naar de poolcirkel. Deze hebben wij ook niet gereden. We hadden genoeg gehobbeld.

Voordat je een onverharde weg gaat rijden, laat je op dat moment ter plaatse goed voorlichten.

Wij waren er in de maand juli en hebben gelukkig geen overlast van muskieten gehad.
#3 - 28-10-2013, 12:33 uur
« Laatst bewerkt op: 03-11-2013, 11:03 uur door Hans B »
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

NMP

Hallo Ellen,
Ik zie bij toeval je bericht van ruim 2 maanden geleden. Misschien heb je al geboekt en heb je niet veel aan mijn informatie, maar toch even mijn reactie.
Wij zijn in 2011 met een motorhome 5 weken in de Yukon en Alaska geweest. Trouwens, ik zie dat jij Alaska niet noem als bestemming, dat is jammer. Wij zijn er in Mei/Juni geweest. We hebben geweldig weer gehad, alleen de eerste 2 dagen regen en daarna niets meer, geweldig. Ook hebben we in zijn geheel geen muggen gehad, nou ja ik ben 1x gestoken. Kortom het slechte/regenachtige weer en veel muggen hebben wij in deze periode in zijn geheel niet ervaren.
Ik heb een paar filmpjes op mijn YouTube account staan van deze trip, misschien kan dit je overhalen om wel Alaska te bezoeken. Ik denk dat we in 2015 weer die kant op gaan, maar dan slaan we de Yukon over en doen we alleen nog maar Alaska. Het was/is één van de mooiste staten die we hebben bezocht, en we staan op 49 van de 50  :) alleen nog een keer Hawaii. Mocht je nog tips nodig hebben voor Alaska laat het me weten. Hieronder een link naar één van mijn Alaska filmpjes waar je er meerdere kan vinden.
http://www.youtube.com/watch?v=NGy0b3qqt3U

Groet
Marco
#4 - 30-12-2013, 21:35 uur
50 Staten bezocht.
See my USA movies at: http://www.youtube.com/user/routeusa

Pieter79

Ik denk dat mei en of het begin of juni de beste zijn voor wat betreft mosquitoes.
September zal waarschijnlijk warmer zijn.

Gr. Pieter
#5 - 30-12-2013, 23:17 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

ellenB

Allemaal bedankt voor jullie reacties/tips.
Door ziekte en cursus is de reis even op de achtergrond geraakt maar inmiddels weer opgepakt.

We hebben besloten om mei/juni te gaan. Gezien de grote afstanden doen we alleen een deel van Northwest Territories en niet Yukon. Denk ook dat Yukon beter te combineren is met Alaska wat ook nog hoog op onze wensenlijst staat !!!!!

Afspraak met Jan Doets is gemaakt en we hopen dat we vlucht+camper(tje) nog kunnen regelen !!
En dan weer een mooie route uiteenzetten en duimen dat we  veel, heel veel wild zien !!!
 
Groetjes, Ellen
#6 - 03-02-2014, 13:34 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15