Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

BIG ISLAND/ KONA vraagjes

Discussie gestart

Longstem

Hey Forummers,

Ik ben volop een trip naar Hawaii aan het plannen. Man man... ik moet toegeven dat het nog nooit zo moeilijk is geweest, mede omdat ik Hawaii eigenlijk pas leer ontdekken.

De reis begint op Honolulu (hoe kan het ook anders) en brengt me dan naar Kauai en dat deel is reeds gelukt met inplannen.

Maar op aanraden van andere Hawaii reizigers kies ik als derder stop voor Big Island. Nu resten er mij echter nog wat vragen :

Ik probeer zoveel mogelijk het autorijden te vermijden (i know... dan is Hawaii niet de ideale bestemming I know I know) maar kan je reizen van Hilo naar Kona met het openbaar vervoer of shuttles ofzo?

Kan je vanuit Hilo met toeristenbusjes naar het vulkanenpark.

en...

Wat te doen in Kona? Iedereen is er vol lof van maar ik zie echt niet zoveel interessante bezienswaadigheden. Vermits dit het laatste deel van mijn reis is wil ik daar ook gewoon een rustige strand/ zwembad 4 daagse houden (alvorens terug te reisen)

Wat is jullie mening?

Ik ben alvast enorm dankbaar aan de mensen die me willen helpen met deze inplanning.

Ik ben altijd bereid te helpen met vragen over Orlando (zeker WDW), New York, LA, Vegas , SF.... 

mvg
#1 - 18-08-2010, 13:01 uur

Hans B

Hallo Longstem,
vorig jaar zomer ben ik naar Hawaii geweest. Kauai, Big Island en Oahu. GEWELDIG.
Zonder auto is het niet alleen in Hawaii, maar in geheel Amerika niet te doen. Wij hadden op alle eilanden een auto gehuurd, dan ben je het meest mobiel en ik zou niet weten hoe je anders snel, comfortabel én op de tijd dat jij wilt vertrekken ergens naar toe kan. In de grote stad Honolulu heb ik bussen gezien, op de andere eilanden rijden die ook, maar wij hebben er geen gebruik van gemaakt.
Big Island is het grootste eiland, wij hadden daar een privat house (net zo duur/goedkoop) dan een h(m)otelkamer. De eigenaar was fervent duiker, snorkelaar en zeekajakker en heeft ons gratis meegenomen. SUPER.
Vanaf de zuidwestpunt waar wij zaten, naar Hawaii Vulcanoes NP is een behoorlijk eind rijden. Vanaf Hilo is veel korter naar de rookpluim van de lava zee in rolt weer een uur. Helaas mag je niet heel dichtbij komen, maar als het donker is kun je de gloeiend rode rots.

Black Sand Beach waar wij zeeschildpadden op het strand hebben zien rusten.
Hawaii Vulcanoes (voor ons één dag) Kilauea was te kort om alles te zien en veel te wandelen.
Mouna Loa en Mouna Kea niet geweest (helaas geen tijd voor).
2x een ˝e dag gesnorkeld.
Bezoek aan koffieplantage
#2 - 18-08-2010, 16:05 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Ine

Van Hilo naar Kona kan alleen per eigen auto. Daar rijden geen bussen en het is echt een paar uur rijden. Vergis je niet in de afstand, het heet niet voor niets Big island!!
Dus gewoon zelf gaan rijden. heen via de bovenroute (Hwy 190) met een stop bij de outllook over de zwarte stranden bij Waipio valley.
Voor Hilo kan je eventueel de bekende Akaka Falls bezoeken.

Vanuit Hilo worden inderdaad georganiseerde tochten per busjes aangeboden. maar waarom zou je. je zit dan vast aan een programma, deelt de bus met anderen e.d.
Per auto is het ca. 45 minuten rijden van Hilo naar Volcano NP, heel makkelijk te vinden, kan niet missen.
Je kunt (als de weg open is) een rondje om de vulkanen rijden via de crater rin drive, eventueel de zuidelijke route via de chain of crater road. Check de mogelijkheden bij het visitor centre voordat je gaat rijden. Kijk voor meer details op de site van nps.gov

In Hilo kan je o.a. de watervallen van Boilingpots, Rainbow Falls e.d. bezoeken.
Na het Volcano NP kan je via de zuidelijke route doorrijden/terugrijden naar Kona. Neem dan nog even de afslag bij Punaluu voor een schitterend zwart strand met palmbomen.

Ten zuiden van Kona kom je in de buurt van City of Refuge NP (Pu''uhonau o Honaunau...wat een naam!!) = absoluut een bezoek waard. Details van de geschiedenis van hawaii en met wat geluk zie je schildpadden op het strand liggen.
Ook zal je onderweg koffie-plantages zien waar je koffie kunt proeven.

Kortom als er een bestemming is waar je absoluut een auto nodig hebt is het Big island. Van Kona naar Hilo kost je een aantal uren. Terug kan je het Volcano NP neit kombineren met meteen doorrijden naar Hilo. Probeer i.p.v. in Hilo dan in bijv. het Volcano house te overnachten.

Mocht je ergens geen auto willen huren, dan zou dat op Oahu-Honolulu kunnen. Daar is een vrij goed openbaar vervoer. Je kunt zelfs per bus het hele eiland rondrijden.
Ook worden daar veel georganiseerde tochten aangeboden.
#3 - 18-08-2010, 19:27 uur

Yessica

Ik ben 2x op Hawaii geweest, ook 2 keer op Big Island. Ik sluit me aan bij de anderen waar het aankomt op openbaar vervoer. Dat gaat niet lukken en je moet je inderdaad niet vergissen in de afstanden!

Er gaan geen toeristenbusjes maar wel georganiseerde toers. Absoluut geen aanrader, niet flexibel en erg duur. Je bent toch echt aangewezen op een huurauto op dat eiland.
Ik ben wel op Mauna Kea geweest en vond het een superervaring! Daar rijden wel toeristenbusjes naar toe, meestal 's avonds zodat je in het donker bij de sterrenwacht bent. Ik ben er gewoon overdag geweest en vond dat al bijzonder, alsof je zo door de wolken de maan op rijdt. Gekke flora en fauna ook, zoals zilverkleurige planten. Super!

Maar.... ik wil toch even terugkomen op je opmerking "we beginnen op Honolulu, hoe kan het ook anders" Nou ja, ik neem aan dat je nu terugvliegt vanaf Big Island en ik zou de reis omdraaien eerlijk gezegd. Dus beginnen op Big Island. Want ik ben nu 2 keer teruggevlogen vanaf Big Island en wil dat nooit meer. Het luchthaventje is grotendeels open lucht en het is erg klein. Er is niet veel in de buurt en omdat je al 's middag je hotel uit moet zit je die dag toch een beetje uit te zitten.
Ik zou dan liever terugvliegen vanaf Honolulu zodat je nog lekker kunt winkelen of een hapje eten of wandelen aan de boulevard. Bovendien zit daar ook een 'echte' luchthaven zodat je de tijd wat kunt doden tot je vlucht gaat. Overweeg het eens!

En Kauai; geweldige keus!  :afro:
#4 - 22-08-2010, 20:28 uurGCM

Ben ook op de Big Island geweest en ik zou niet eens naar Hilo gaan. Ik vond Kona veel relaxter qua sfeer en het weer is daar meestal ook nog beter. Het is misschien wat verder rijden naar Volcanoes NP maar kom op, je rijdt op Hawaii! Hoe erg kan dat zijn. Het uitzicht is vaak adembenemend dus helemaal geen straf om daar heen te rijden.

Verder kan je uiteraard snorkelen in Kona, maar ook duiken, walvistocht en zelfs met zo'n onderzeeër het waterleven bekijken. Echt veel strand is er niet bij het plaatsje, maar ff in de auto en je zit zo op een strand. Ook mooi om naar het Captain Cook Memorial te gaan. Je pakt de kajak aan de andere kant van de baai en peddelt erheen. Daar aangekomen kan je mooi snorkelen.
#5 - 12-10-2012, 14:09 uur

Jez

Ben ook op de Big Island geweest en ik zou niet eens naar Hilo gaan. Ik vond Kona veel relaxter qua sfeer en het weer is daar meestal ook nog beter. Het is misschien wat verder rijden naar Volcanoes NP maar kom op, je rijdt op Hawaii! Hoe erg kan dat zijn. Het uitzicht is vaak adembenemend dus helemaal geen straf om daar heen te rijden.

Verder kan je uiteraard snorkelen in Kona, maar ook duiken, walvistocht en zelfs met zo'n onderzeeër het waterleven bekijken. Echt veel strand is er niet bij het plaatsje, maar ff in de auto en je zit zo op een strand. Ook mooi om naar het Captain Cook Memorial te gaan. Je pakt de kajak aan de andere kant van de baai en peddelt erheen. Daar aangekomen kan je mooi snorkelen.

Zo zie je maar weer dat meningen verschillen, want wij vonden Hilo helemaal leuk! gezellige binnenstad, lekker eten, prachtige Japanse tuinen en mooie bomen langs de Banyan Drive. Slechts 6 mile buiten de stad heb je een hele ruige kust aan de Onomeo Bay, waar je heerlijk kunt wandelen (wel musquito spray meenemen!) en nog een stukje verder al die schitterende watervallen. Als je richting de Akaka Falls SP rijdt, kom je door Honomu, waar je gezellig koffie kunt drinken en allerlei lekkere baksels kunt kopen.

Het weer is inderdaad beter in Kona, want dat ligt aan de zonkant van de vulkaan, terwijl Hilo aan de regenkant ligt. En daardoor is de omgeving van Hilo groener en ruiger. Mijn  tip zou zijn om lekker het hele eiland rond te rijden, want op elk deel is wel weer iets geweldigs te zien of te doen.
#6 - 12-10-2012, 23:28 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Steson

Wij hadden zelf op Big Island een golfvilla gehuurd in Waikoloa Beach, ongeveer 20 minuten naar het noorden vanaf het vliegveld.
Op de laatste dag zijn we in Kailua-Kona geweest en mijn eerste reactie was: wat veel zwervers en hangjongeren...... Echt mooi strand heb ik niet gezien. Natuurlijk hebben ze wel strandparken langs de Alii Drive, maar ik vond ze niet aantrekkelijk. Naast het vliegveld, een klein stukje naar het noorden en tegenover de afslag naar de Veteranen Cemetery (wordt aangegeven met een bruin bord) vind je (voor ons) het mooiste stukje strand van Big Island: Kua Bay.

We zijn door Hilo gereden (helaas inderdaad met slecht weer), maar ik vond het wel ontzettend mooi en groen !!! We zijn er alleen doorheen gereden.

Moest ik echt kiezen tussen de eilanden dan hebben zeker Kauai en Maui mijn voorkeur !!!! Of het noorden van Oahu (want dichterbij Honolulu had ik geen eilandgevoel). Ik heb ze nu alle 4 bezocht, lees de reisverslagen maar voor een indruk......

Oh, en absoluut met een auto !!
#7 - 13-10-2012, 11:48 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

Hans B

Hoi GCM, Jez en Steson,
leuk om jullie enthousisame en voorkeuren te lezen.
Dit topic is in augustus 2010 gestart, waarna 1˝ jaar niets is geplaatst.
Het is ook de enige gestelde vraag door de starter, volgens mij is hij daarna niet weer actief geweest. Maar misschien dat iemand anders er nog wat aan heeft. 
#8 - 03-01-2013, 12:13 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15