Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hawaii plannen

Discussie gestart

petravv

Ik wil me gaan orienteren voor een vakantie naar Hawaii en dan zou dat zijn voor twee weken in de periode eind april/begin mei 2013.
Is dat qua weer zo wie zo een goede periode of juist helemaal niet?

Dan de vraag, hoe er te komen. Wat is gunstiger qua prijs, hier een ticket richting Honolulu, of juist vliegen op de westkust van Amerika en dan een "binnenlandse" vlucht naar de eilanden?

We zijn absoluut niet van het massa toerisme, wel van mooie natuur, cultuur, iets snorkelen maar bijv. weer niet echt duiken.
Als echte Elvis fan wil ik dan eigenlijk wel weer graag wat plaatsen aandoen waar films zijn gedraaid met hem, te weten: Waikiki Beach, Diamond Head, Mount Tantalus, and Hanauma Bay.

Tips uiteraard meer dan welkom!

Petra
#1 - 05-08-2012, 13:57 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

Yessica

April, mei is een goede periode hoor. Volgens mijn man (16 jaar op Hawaii gewoond) is de wintertijd wel het mooiste.

Wat ik zeker zou doen? Kauai! Niet te groot, veel afgelegen gebieden en zelf 'deserted beaches' en ik zou op Big Island ook zeker naar de Mauna Kea gaan. Prachtige natuur!

Een ticket naar Honolulu is absoluut goedkoper dan je ticket gaan opsplitsen. Wat je wel zou kunnen doen voor vluchten tussen de eilanden onderling is de tarieven opzoeken bij  Island Air. Een leuke maatschappij die met kleinere toestellen vliegt en daardoor niet op zo'n grote hoogte, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de eilanden.

Andere tip, vaak zie je dat mensen heenvliegen op Oahu, terug van Big Island. Dat zou ik omdraaien en Oahu als laatste doen. Al is het maar omdat het vliegveld van Kona erg klein is en zelfs openlucht. Ik heb me daar 2 keer zo ontzettend zitten te vervelen en volgens mijn man is mijn beste eigenschap dat ik me nooit verveel en altijd weet te vermaken. Kun je nagaan.... ;)
#2 - 05-08-2012, 14:27 uur
« Laatst bewerkt op: 05-08-2012, 14:29 uur door Yessica »Ine

Het gunstigst is meestal meteen een ticket meteen naar Honolulu, met eventueel een stop onderweg aan de westkust. Vanaf de westkust is het wel weer 5 uur vliegen. Kijk eens bij Delta of United voor deze tickets.
De door jou genoemde plaatsen liggen allemaal op Oahu, verreweg het drukst eiland. Dus daar een auto huren, rondrijden, verlijf hier dus 2-3 nachten en daarna doorvliegen naar een van de andere eilanden als je van natuur en wat meer rust houdt.
Qua weer is er weinig variatie, niet of nauwelijks verschil tussen zomer en winter. Vrijwel elke dag kan je een of meerdere korte buiten regen verwachten. Op sommige delen van de eilanden regent het wat vaker dan op andere.
Bekende regenplekken zijn o.a. de Waimea Canyon op Kauai, Hilo op big island Hawaii.
Het prijsniveau op alle eilanden - hotels, restaurants, e.d. ligt wel een aardig stuk hoger dan het vasteland.
Verdiep je in wat de diverse eilanden te bieden hebben, o.a. via deze site: http://www.gohawaii.com/
#3 - 05-08-2012, 14:33 uur

Jez

Wij zijn vorig jaar voor het eerst geweest (op airmiles), en zeker niet voor het laatst! Oahu was niet ons ding, veel te druk, veel te on-Hawaiiaans en veel te veel Jappanners. Maar..... heeft toch ook zijn leuke dingen. Noordkust is mooi, Waikiki wel lachen (maar supertoeristisch) en Pearl Harbor erg indrukwekkend. Ik zou hier niet teveel tijd verblijven. Na Oahu zijn we eerst naar Maui gevlogen en daarna naar Big Island. Allebei: Wow! We vlogen met Pacific Wings tussen deze eilanden. Als je naar Big Island gaat, neem daar in elk geval een 4x4 wagen, zodat je de Mauna Kea op kunt en bij de Wiapi'o Valey naar beneden. Voor een uitgebreid verslag zou je eens op mijn website kunnen kijken.

Als het kan, plan dan een stopover op zowel heen- als terugweg en anders op de terugweg. Het is namelijk niet alleen errug lang vliegen, je hebt ook nog eens 12 uur tijdsverschil. Ik had terug dan ook behoorlijk las van jetlag, dus volgende keer doen we de terugweg ook in etappes.
#4 - 05-08-2012, 15:49 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Yessica

En als je op Oahu bent en in Waikiki, dan zou ik zeker ook Diamond Head beklimmen. Leuk en mooi om te doen en de veloning is een prachtig uitzicht over Honolulu en verder.
#5 - 05-08-2012, 15:55 uurkimvanos

Hoi Petra!

Ook van mij een tip want ik vond Hawaii fantastisch! Ik verbleef met een vriendin op Maui en dat vond ik een prachtig eiland. We logeerden in Paia wat ik een perfecte locatie vond op het eiland. Een geinig dorpje met een "Main Street", mooie start punt voor de Hana Highway (moet je zeker helemaal afrijden en terug langs het zuiden van het eiland, ook al zeggen rental cars dat het niet mag, het valt wel mee, het is er prachtig!)

Als je niet van massacultuur houdt, dan ga ik weer aanraden om je overnachting te boeken bij Airbnb (http://tinyurl.com/92gel7c) daar staan zoveel leuke plekjes op. Wij hebben dat toen ook gedaan en het was zo fijn om een eigen plekje met keuken te hebben. Want er zijn zoveel mega resorts in Hawaii en dat vind ik zelf helemaal niks.

Honolulu vond ik idd ook niet zoveel aan maar wel leuk om gezien te hebben, en Diamond Head ook ja. De North Shore op Oahu vond ik wel cool maar daar is op zich verder niet super veel te beleven. Wel lekker weg van de drukte.

En idd een vlucht vanuit LA of NY kost nog $500-$600 dus je kunt beter direct boeken vanuit NL. Als het mogelijk is met een dagje of twee stopover, is wel fijn, anders ben je ECHT lang aan het vliegen :)

Veel plezier!!
Kim

#6 - 05-08-2012, 20:30 uur

Hans B

En als je op Oahu bent en in Waikiki, dan zou ik zeker ook Diamond Head beklimmen. Leuk en mooi om te doen en de veloning is een prachtig uitzicht over Honolulu en verder.
Klopt, in 2009 gedaan.
#7 - 05-08-2012, 21:00 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Hans B

Als je april/mei 2013 noemt, neem ik aan dat je in de meivakantie gaat, die volgende jaar 14 dagen is.
Wij zijn in 2009 vanaf LA gevlogen en 3 eilanden x 4 dagen geweest op Kauai, Big Island en Oahu.
Alle eilanden hebben z'n charme.
Voor Kauai was dit genoeg.
Waimea Canyon en de rit er naartoe vonden we het mooist.
Big Island is inderdaad BIG en omdat je niet zo snel kunt rijden was het niet te doen om de vele mooie plekken te zien.
Hawai Vulcanoes NP, veel (gratis) snorkelen en zee kajakken met de eigenaar van ons appartement
Oahu kon net in deze tijd.
Pearl Harbor, Waikiki Beach (tegenvaller, heeft de naam), Diamond Head, Dole Plantation, Polynesian Cultural Center

Wij hebben ons te weinig gerealiseerd dat een 'žuur vluchtje' tussen de eilanden en daarbij van en naar je onderkomen toch wel een behoorlijke hap van je dag wegneemt.

Mochten wij er ooit weer komen, nemen wij minimaal drie weken.
Dus moet je nog uit Nederland komen en weer terug, is 14 dagen wel kort.
#8 - 05-08-2012, 21:11 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Jez

Wij hebben ons te weinig gerealiseerd dat een 'žuur vluchtje' tussen de eilanden en daarbij van en naar je onderkomen toch wel een behoorlijke hap van je dag wegneemt.

Daarom hadden wij vluchten aan het einde van de dag, zodat we nog bijna de hele dag op het eiland hadden en vroeg in de avond, net op tijd voor het diner, op het volgende eiland aankwamen.
#9 - 05-08-2012, 22:02 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Ruud2004

Hawaii is best ver, toch 12 uur tijdsverschil met NL. Afgelopen zomer een stopje van 3 dgn gemaakt in LA en daarna doorgevlogen naar Honolulu. Stopje was net een dag te lang, dus weer betalen voor de ruimbagage. Ook iets om rekening mee te houden.
#10 - 06-08-2012, 20:37 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

Mississippi

Ik ben zelf net 3 dagen geleden teruggekomen uit Hawaii met een vergelijkbaar reisschema als Jez.

Na Oahu zijn we eerst naar Maui gevlogen en daarna naar Big Island. Allebei: Wow! We vlogen met Pacific Wings tussen deze eilanden.

Pacific Wings hebben we ook gevlogen. Prima bevallen !
Je hebt in zo'n vliegtuig een window seat en aisle seat at the same time  ;D

Mokulele Arlines vliegen met dezelfde kleine Cessna Caravan vliegtuigen en die zien er ook goed uit.

Als je naar Big Island gaat, neem daar in elk geval een 4x4 wagen, zodat je de Mauna Kea op kunt en bij de Wiapi'o Valey naar beneden.

Helemaal mee eens !

Als het kan, plan dan een stopover op zowel heen- als terugweg en anders op de terugweg. Het is namelijk niet alleen errug lang vliegen, je hebt ook nog eens 12 uur tijdsverschil. Ik had terug dan ook behoorlijk las van jetlag, dus volgende keer doen we de terugweg ook in etappes.

Wij zijn in 20 uur teruggevlogen. Tot mijn verbazing hebben we niet eens zoveel last van een jetlag  en konden we vandaag alweer werken. 8)

Afgelopen zomer een stopje van 3 dgn gemaakt in LA en daarna doorgevlogen naar Honolulu. Stopje was net een dag te lang, dus weer betalen voor de ruimbagage. Ook iets om rekening mee te houden.

Dat hadden wij bij Delta Airlines. Toen we na een stopover van 6 dagen in Seattle weer gingen inchecken wilden ze $25 per stuk bagage rekenen voor de vlucht naar Honolulu. Omdat ik een ticket incl. bagage heb geboekt kon ik na 'protest' gaan inchecken bij de balie voor 'international flights' waar ze zonder problemen de bagage accepteerden.
#11 - 06-08-2012, 20:40 uur
« Laatst bewerkt op: 06-08-2012, 20:50 uur door Mississippi »

Jez

Stopje was net een dag te lang, dus weer betalen voor de ruimbagage. Ook iets om rekening mee te houden.

Is toch weer heel variabel; wij vlogen met United, eerst 10 dagen stopover in LA, daarna door naar Honolulu. Hoewel ons was verteld čn per e-mail was bevestigd dat we moesten betalen voor de bagage van LA naar Honolulu, werden ons hiervoor toch geen kosten in rekening gebracht.
#12 - 06-08-2012, 21:37 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Jez

Ik ben zelf net 3 dagen geleden teruggekomen uit Hawaii met een vergelijkbaar reisschema als Jez.

En, en, en ??? Oh wacht, zal het in je eigen topic vragen........  ;)
#13 - 06-08-2012, 21:39 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Ruud2004

Stopje was net een dag te lang, dus weer betalen voor de ruimbagage. Ook iets om rekening mee te houden.

Is toch weer heel variabel; wij vlogen met United, eerst 10 dagen stopover in LA, daarna door naar Honolulu. Hoewel ons was verteld čn per e-mail was bevestigd dat we moesten betalen voor de bagage van LA naar Honolulu, werden ons hiervoor toch geen kosten in rekening gebracht.

Mooi, dan hebben wij pech gehad. Heb het nog geprobeerd, maar moesten gewoon betalen.
#14 - 07-08-2012, 20:05 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

Freckles49

Geweldig Hawaii!. Wij zijn op Oahu geweest en alle bezienswaardigheden natuurlijk gezien zoals Pearl Harbour enz. Een hele mooie ervaring temeer omdat wij er waren met kerst en nieuwjaar. Wij vlogen van Amsterdam naat Seattle, daar zouden we 2 uur moeten wachten, dat werden er 6. Van deur tot deur zijn we 30 uur onderweg geweest. Wij vlogen toen Business Class en ik dacht dat we die ruimte ook hadden van Seattle naar Hawaii. Ik heb me nooit gerealisserd dat wanneer je eenmaal in Amerika ben je dan first class vliegt en dat viel een beetje tegen. Hiermee bedoel ik te zeggen dat ik had verwacht lekker onderuit/languit de laatste 6 uur te kunnen vliegen. Op de terug weg was dit andersom dus heel lekker kunnen slapen. Wij vonden Oahu echt helemaal geweldig. We willen wel nog een keer naar de andere einlanden. Helaas zijn de Business Class tickets niet meer te betalen dus voor ons zal het wel heel erg lang gaan duren eer we weer kunnen gaan.
#15 - 08-08-2012, 09:16 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15