Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

pacific island travels - ervaring mee?

Discussie gestart

maaike van rijn

Hallo,

wij, een stel, willen medio april 2011 krap drie weken langs de westkust gaan rijden en aansluitend een week naar hawaii. Is globaal het plan. We zijn ons rustig aan het orienteren (ik heb ons iets uitgebreider geintroduceerd in het even voorstellen-topic). 
We kwamen in eerste instantie op dit idee door een aanbieding op de site van pacific island travels (paci.nl): 24 dagen USA & Hawaii vanaf 1795 euro, inclusief vluchten, auto en alle logies in middenklasse-hotels. Als uitgangspunt lijkt dit ons een prima deal, die we zelf nog verder willen 'customizen'., wat ook kan volgens de site.
Paci.nl is echter slecht van reageren: ze mailen of bellen niet terug op mijn herhaalde verzoek om meer informatie. Kent iemand deze club? Ze zijn groot en 'certified', maar bieden ze ook een beetje service? Alle ervaringen zijn heel welkom!

groetjes,
maaike
#1 - 17-03-2010, 08:50 uur

hdeweert

Ik ben bang dat die prijs niet voor jullie geld. Afhankelijk van welk eiland je gaat bezoeken zit je in april al hoger den de prijs die jij aangeeft.
 Op het forum zijn weinig mensen die een complete reis bij een reisbureau boeken zij vinden het al een hele belevenis om een dergelijke reis
zelf samen te stellen.  Als de reis naar Hawai alleen gaat om zon en stran kun je overwegen om Florida aan te doen de stranden aan de golf
zijn daar beroemd om.

Succes
Harm
#2 - 17-03-2010, 10:33 uur

maaike van rijn

Dank voor je respons. Het gaat niet alleen om strand, maar met name om de natuur op Hawaii. Florida trekt ons eigenlijk helemaal niet.
En ik weet dat het een vanaf-prijs is -  maar het geboden pakket is volgens mij op geen stukken na te realiseren voor een dergelijk tarief, als ik het zelf allemaal ga boeken. Ik moet natuurlijk wel kijken wat er met die prijs gebeurt in de periode van onze voorkeur, en met onze modificaties. Of de uiteindelijke offerte dan nog steeds zo'n goeie deal lijkt.

Het gaat me er nu vooral om of iemand anders goede/slechte ervaringen met deze operator heeft. Ik hou me ook aanbevolen als iemand prettige ervaringen heeft met een andere organisatie.
#3 - 17-03-2010, 11:10 uur

Marianne

Ik ken deze operator niet. Ik weet dat veel mensen goede ervaringen hebben met Exit-reizen. Niet voor de standaard routes want die zitten veel te vol, maar wel qua service en prijzen.
Kijk voor je boekt ook eens naar de accommodatie die geboden wordt. Vaak zijn dit motels buiten de parken. Als je dat niet erg vindt is dat een prima manier om goedkoop te overnachten, maar wees je er wel van bewust.
Je zou ook kunnen overwegen om vlucht en auto en hotel op Hawaï via een operator te boeken en de rest zelf in te vullen (met behulp van het forum!). Je bent waarschijnlijk nog veel te vroeg om prijzen voor volgend jaar te krijgen.


Marianne
#4 - 17-03-2010, 12:38 uur
« Laatst bewerkt op: 17-03-2010, 14:23 uur door Marianne »

Steson

Ik wil hier even op reageren.

Wij hebben zeker wel zeer goede ervaringen met PIT !!
Vorig jaar hebben we een compleet verzorgde reis gemaakt naar Samoa en Fiji en alles naar wens ingevuld.
Kregen zelfs een upgrade op een cruise op Fiji en in diverse hotels (premium) waren we zelfs honeymooners.......
Zelfs vanaf Samoa nog goed en snel contact gehad met PIT. Bij thuiskomst een probleem met het afschrijven van vage kosten op Samoa en ook dit is perfect opgelost door PIT.

Voor dit jaar hadden we een totaalpakket van 15 dagen USA en daarna nog 1 week Maui en 1 week Kauai. Ook weer perfect geregeld naar onze wensen en ik werd vandaag zelfs gebeld dat de reis 200 euro goedkoper werd, omdat ze van autoverhuurbedrijf zijn veranderd.
Helaas moeten wij door familieomstandigheden onze reis annuleren.

Maar voor deze reis waren wij in totaal nog geen 6000 euro kwijt. Dit is het premium-pakket op Hawaii, op alle eilanden en vaste land een SUV-huurauto, alle vliegtickets en 4 nachten Hilton LAX. Zijn we dus ruim 4 weken verzorgd voor weg. Vond ik een goede deal !! En je kunt ook kiezen uit de hotels, ze hebben prima aanbiedingen en kunnen het goed afstemmen op jouw voorkeuren.....

Ik zou PIT dus zeker aanraden. Heb zelf nooit problemen gehad met reageren op mail of telefoon...... Ik woon in Rotterdam, maar heb contact met PIT in Eindhoven.
En niet onbelangrijk, ze zijn aangesloten bij van alles (SGR, ANVR, Calamiteitenfonds, etc.)
#5 - 18-03-2010, 19:12 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

Yessica

Ik ken Pacific Island Travel heel goed, heb er 3 keer bij geboekt en alle reizen waren naar volle tevredenheid. En ik heb zelfs een keer voor ze op de vakantiebeurs gestaan (heb ook een toeristische opleiding) en zo weet ik dat ze enorm veel repeaters hebben. Veel tevreden klanten dus!
In Nederland zijn ze zelfs de grootste aanbieder voor Hawaii.

Exit ken ik ook, is ook prima! Ik heb wel een kleine kanttekening; ik heb bij Exit en PIT een offerte laten maken voor exact dezelfde reis. Daarbij kwam Exit iets goedkoper uit de bus. Toen ik de recensies van de hotels ging bekijken zag ik dat het hotel op Honolulu kamers had zonder raam! Deze kamer kreeg je dan bij Exit, maar bij PIT kreeg je automatisch een betere, die zonder kamer boekten ze nooit. Bij Exit zeiden ze dat ze ook de upgrade konden verzorgen, maar dan werd het duurder en zaten ze op dezelfde prijs als PIT.

Overigens vind ik het heel erg jammer als je voor de natuur naar Hawaii gaat, je dan maar een week gaat. Eigenijk is Hawaii een bestemming op zich. Het zou alleen een verlengingsbestemming mogen zijn voor mensen die alleen voor het strand gaan. Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar als je de mogelijkheid hebt zou ik van Hawaii ene keer mijn hoofdbestemming maken. Dus een week of 2 naar 3 eilanden.

Ik zou nu in ieder geval kiezen voor Kauai, dat is werkelijk prachtig!
#6 - 21-03-2010, 13:12 uurSteson

Ik had inderdaad het reispakket  USA Supersaver van PIT ook bij Exit-reizen opgevraagd. Ik kwam goedkoper uit maar met inderdaad toch wel mindere hotels.
Ik had bij PIT ook doorgegeven dat wij kleinschaligheid heel fijn vinden en we zitten graag met uitzicht op zee en zonsondergang.
Ik had voor deze reis dan ook beachfront- en oceanfrontkamers gekregen, heel fijn ! Ook overleg over het eerste te bezoeken eiland, want als we eerst naar Kauai gingen, dan was dat gunstiger voor de vluchten e.d.. Dat noem ik meedenken !
Ja, wij zijn heel blij met PIT en we gaan ze zeker in de toekomst vaker inschakelen.....
#7 - 22-03-2010, 09:52 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

maaike van rijn

even tussendoor: heel erg bedankt voor de reacties! Ze helpen.
Ik begon het idee te krijgen dat PIT niet erg deugde, omdat ze me tot 2 x toe beloofden te reageren (een keer per mail en een keer telefonisch) en toen niets meer lieten horen, en ik vond ook een slechte 'recensie'  over ze op internet van iemand met soortgelijke klachten die zijn reis uiteindelijk elders had geboekt. Zo te zien is het  toch de moeite om het nog eens te proberen. Het plan is (mits ze nu dan wel reageren, ik vind dat toch niet zo netjes) om eerst met hun te gaan praten over wat er allemaal in het standaardpakket zit, en dan te kijken wat we allemaal zouden willen veranderen, en hoe dat uitkomt qua prijs en reisduur. We wilden een maand gaan, en hun Supersaver 'voorziet' in 16 dagen westkust plus zes dagen Hawaii - in eerste instantie zou ik onze extra dagen dan bij het westkust-gedeelte op willen tellen.

Ik begin echter ook te denken (mede door bovenstaande reacties) dat het misschien slimmer is om toch wat langer in Hawaii te blijven en wat minder westkust te doen - er is op die route ook zoveel dat de moeite waard is dat het misschien niet het beste idee is om alles in één vakantie te willen proppen. En dan dus een keer terug te komen voor (de rest van) de westkust over een paar jaar. We zijn er nog over aan het denken. We hebben hier zo lang niet eens echt over durven dromen, omdat het er toch niet in zat  - het is erg spannend allemaal nu het echt lijkt te worden, al is het pas over een jaar. Lekker, kunnen we lang aan het idee wennen, veel sparen en veel voorbereiden.

groetjes,
Maaike
#8 - 22-03-2010, 11:06 uur

Steson

Hoi Maaike !

Tja, dat 'probleem' klinkt bekend !!
Wij hebben ook gekeken naar een losse reis alleen Hawaii. Dat is die Lono-reis geloof ik bij PIT.
Maar de West-kust kriebelde toch ook, dus vandaar dat wij van de Supersaver er nog 6 dagen extra hebben bijgepakt voor een ander eiland op Hawaii.
Voor de rest is de Supersaver voor ons een uitkomst. Wel een extra overnachting in LA genomen bij aankomst en voordat we naar Hawaii vliegen.
Dat geeft toch meer rust in de reis. PIT heeft wel zelf aangegeven over te zijn gegaan op een ander autoverhuurbedrijf, dus voor ons kwam de reis 200 euro goedkoper uit !!
Waarschijnlijk wordt onze reis nu mei 2011 of dit najaar nog. Wij willen eigenlijk wel bij voorkeur in het voorjaar en rond eind mei richting Yosemite, omdat dan de Tioga-pass open is......

Ik zou zelf gewoon bellen naar PIT Eindhoven, wij hebben daar prettig contact met Yvonne. Ik heb inderdaad vaker gelezen over de contacten en dat die niet best zijn, maar wij hebben daar absoluut geen problemen mee. En het belangrijkste vind ik dat alles gewoon geregeld is.

Succes en veel plezier met de voorbereiding !! Genoeg routes te vinden hier voor 16 dagen Westkust......  ;)

Sonja
#9 - 25-03-2010, 17:57 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15