Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Mede-eigenaar Amerikaanse startup, via werk binnen komen?

Discussie gestart

Nytrix

Hallo!

De afgelopen dagen ben ik opzoek gegaan naar hoe ik een greencard zou kunnen krijgen. Ik ben 18 jaar, en zelfstandige met een bedrijf in Nederland, en ik ben mede-eigenaar van een startup in Amerika. Ook heb ik mijn high school afgemaakt in Amerika met een school in Washington, zou mij dit kunnen helpen? Ik ken gelukkig wat mensen in Amerika nu, dus hopelijk kan ik sowieso werk vinden, maar zou graag aan mijn eigen startups werken en zo geld verdienen (The American dream, right?).  Ik zou graag in Seattle gaan wonen, leuke stad, technische startup hemel en ik kan daar mijn sport goed uitoefenene, wildwater kajakken! Kan niet zo goed in Nederland, nog een rede dat ik in ieder geval uit Nederland weg wil.

De grootste vraag is, met het bedrijf waar ik mede-eigenaar ben, kan ik mijzelf naar Amerika sturen? Of zitten daar complicaties aan?

Toevoeging: stel ik wil met de loterij meedoen, kan dat met meerdere nationaliteiten? Aangezien dat de kans zou vergroten, al schat ik de kans vrij klein in dat het ook werkelijk kan (maar vragen kan nooit kwaad).

Alvast bedankt voor de moeite!
#1 - 24-07-2017, 10:58 uur
« Laatst bewerkt op: 24-07-2017, 13:28 uur door Nytrix »

bgroeneveld

Degelijke immigratie-advocaat inschekelen. Vraag bij kennissen/bedrijven wie zij gebruikt hebben. Ervaring is echt heel belangrijk. Leken denken wel veel te weten, maar weten vaak niet alles. En in dit soort gevallen moet je absoluut een goede deskundige hebben. Er kan namelijk veel mis gaan als je niet precies de puntjes op alle i's zet!

Succes.
#2 - 25-07-2017, 14:41 uur

Pieter79

Zonder meer zou ik met de loterij mee doen. Het lijkt me niet dat het geaccepteerd wordt om met meerdere nationaliteiten in te schrijven, maar wie weet is het antwoord op dvlottery.state.gov te vinden. Ik zou me zeker minimaal 1x inschrijven in jou situatie. Het lijkt me 1 van je beste kansen om in de US te mogen wonen.

Met betrekking tot je bedrijf en emigreren; je zou eens kunnen kijken of er een 'route' voor jouw situatie bestaat op uscis.gov. Op z'n minst kom je dan beslagen ten ijs mocht je met een immigratie advocaat gaan spreken. Mijn gevoel met dit soort gasten is dat het altijd veel praat is en alles kan, maar uiteindelijk moet je je realiseren dat zij daar geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Het enige dat ze kunnen is de juiste weg vinden (als die er al is...), en je het meeste papierwerk uit handen nemen. Nogmaals, als ze je kunnen helpen dan had je het ook zelf kunnen doen. Mocht je dit overwegen dan zou ik al je immigratie-kwaliteiten (zoals diploma's / eigen bedrijf etc.) op papier zetten en om een intake gesprek vragen. Vraag dan ook op welke basis hij of zij denkt dat je in aanmerking zou komen. Heb je bakken met geld en geen tijd dan kun je dat geld vast en zeker bij een immigratie advocaat kwijt ;)

Succes, het is niet makkelijk maar het kan wel. Het gemakkelijkste zou het denk ik zijn om voor een Amerikaan(se) te vallen, maar ook dat kost geld en duurt even. Ik denk dat veel kan afhangen van de 'drang' die jezelf ervaart om naar de US te mogen emigreren...

Gr. Pieter
#3 - 25-07-2017, 23:24 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Dirc

Ik heb hier totaal geen verstand van maar het lijkt mij sterk dat je met een startup zomaar een vrijbrief hebt om naar de USA te gaan. Iedereen kan toch een BV aanvragen voor nog geen 500 euro. Dat zou ineens een makkelijke weg zijn.
#4 - 26-07-2017, 10:58 uur

Nytrix

Hartelijk voor de reacties! Ik zal mij zeker registreren voor de loterij. Ook heb ik even bij de ambassade nagevraagd of ik kans maakte om naar de US te gaan in verband met mijn bedrijf, en omdat het een Amerikaans geregistreerd bedrijf is, kan ik als trador/investor binnen. Dat is nog geen volledige immigratie, maar het betekent dat ik in ieder geval daar kan werken en leven!

Ik heb hier totaal geen verstand van maar het lijkt mij sterk dat je met een startup zomaar een vrijbrief hebt om naar de USA te gaan. Iedereen kan toch een BV aanvragen voor nog geen 500 euro. Dat zou ineens een makkelijke weg zijn.

Een startup alleen natuurlijk niet, het feit dat het in Amerika zit scheelt natuurlijk. Ik heb ook een startup in Nederland, dat helpt mij helemaal niks.

Nogmaals bedankt voor de reacties, binnenkort maar eens op een business trip  ;)
#5 - 26-07-2017, 14:14 uur

bedeve

Dat zijn een paar fijne vragen op een rij !
Sommige makkelijk te beantwoorden ; alles wat werk gerelateerd is kun je shaken.
Dwz daar waar jij denkt al dan niet via anderen werk te vinden, of waar jij denkt je zelf te kunnen inhuren in de USA.
Je kunt op Esta daarheen voor overleg en thats it.
Het woord " werk " mag niet eens vallen.
Voor "immigration " hoor jij bij de risicogroep.

De loterij is eigenlijk de makkelijkste vorm
Alleen heb je het succes daarvan niet in eigen hand.
Keep it simple en schrijf je in vanuit het land waar je woont.
In Nederland betekent een moeilijke  communicatie  met het consulaat, in Belgie wordt er vanuit de ambassade behulpzaam gereageerd op vragen.

Of je nou StartUp bent of niet; de visumvoorwaarden blijven hetzelfde.
In jouw situatie denk ik dan aan Treaty Investor E-2.
Wanneer je het plan hebt om naar de USA verkassen is het investeren in een goede immigration lawyer heel zinvol.
In mijn naaste familiekring is er de afgelopen maanden op een plezierige en succesvolle manier samengewerkt met.

Aleksandra Michailov | Immigration Attorney
Capitol Immigration Law Group PLLC
TEL: 202.640.4389 | FAX: 202.280.1346
Bethesda, MD 4350 East-West Highway, Suite 502, Bethesda, MD 20814
Washington, DC 1725 I Street NW, Suite 300, Washington, DC 20006
[email protected]www.cilawgroup.com | weekly immigration newsletter


Het is een pad voor de lange adem.
Maar de basis voor een succesvolle move naar de USA leg je thuis

Succes ermee
#6 - 28-07-2017, 12:42 uur
« Laatst bewerkt op: 28-07-2017, 12:44 uur door bedeve »

Nancy J

Ik volg dit met veel belangstelling ! Bedankt alvast voor de info vd Immigration lawyer.
Veel succes met al je plannen ! Hopelijk lukt het voor jou en voor ons !
#7 - 21-08-2017, 12:05 uur

us outsider

Nieuw!
Iedereen kan een bedrijf beginnen in de US. In het bedrijf mogen werken, dat is een heel ander verhaal.
Je kunt in die kontekst niet een "self-petitioner" zijn, dwz. een werk visum (H-1B, O-1) aanvragen om in je eigen onderneming te mogen werken.

Voor E-1 moet er sprake zijn van substantiele handel (goederen, diensten) voornamelijk tussen de US en Ned.
Voor E-2 moet je in de US een bedrijf overnemen of opzetten. Het moet de US economisch voordeel geven, bv. banen creeren voor USers. Je moet in staat zijn een "substantiele" investering te maken. Het bedrijf moet meer opleveren dan nodig is om jou te bedruipen.
Nadeel van de E visums is dat ze tijdelijk (2-5 jaar) zijn en dat bij iedere verlenging het bedrijf opnieuw onder de loep gaat. 

Het US Consulaat in A'dam is niet echt een goede plek om informatie te krijgen mbt. mogelijkheden voor immigratie.
(Ik heb geen ervaring met de US Ambasssade in Brussel, hoor daar positievere geluiden over.)

High School jaar in de US - heeft geen impact. Studeren in de US mogelijk wel (hoe hoger het niveau, hoe beter).
Met alleen middelbare school (?) kom je niet in aanmerking voor een werkvergunning H-1B. Dus een aanbod voor een baan regelen,  heeft weinig zin.

Diversity Visa Lottery. Ja, natuurlijk, meedoen !
- Je (dubbele ?) nationaliteit maakt niet uit. Het gaat erom waar je bent geboren. Landen die al een groot aantal immigranten aanleveren via andere opties, zijn uitgesloten van het DV programma. De lijst wordt ieder jaar aangepast door de US Department of State (DOS).
- Je kunt maar een keer meedoen per DV programma. Schrijf je je voor hetzelfde programma (bv. DV-2019) meerdere malen in dan worden ALLE entries ongeldig verklaard.
Er is nog geen officiele aankondiging gedaan mbt. de 2019 Visa Lottery.
De Entry Period zal in oktober (2017) zijn. (1 oktober begint een nieuw US fiscaal jaar.)
Inschrijven (inderdaad) op de DOS eDV site www.dvlottery.state.gov

Succes !#8 - 29-08-2017, 02:05 uur
« Laatst bewerkt op: 31-08-2017, 23:00 uur door us outsider »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15