Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Immigratie => Topic gestart door: petratimmer op 09-11-2005, 00:45 uur

Titel: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 09-11-2005, 00:45 uur
Beste mensen, ik zwerf nu toch al een poosje rond op dit forum. Wat mij opvalt is dat er blijkbaar weinig mensen een eigen bedrijf beginnen in de USA. Wij zijn bezig een bedrijf te kopen daar en wij gaan voor een E2 visa. Zijn er nu echt zoweinig mensen die dit doen? Ik ben erg benieuwd naar mensen die mij voor zijn gegaan en hoe ze dit ervaren hebben. ik zou bijna denken dat er meer mensen de lotery winnen dan een E2 aanvragen of heb ik dat mis?
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: FreezeM op 09-11-2005, 08:26 uur
Er is dan ook wel wat lef en geld voor nodig om een bedrijf te starten, helemaal in een ander land. Maar je bent vast niet de enige.
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: Jez op 09-11-2005, 11:22 uur
Toen wij destijds naar mogelijkheden keken om te emigreren, kwam deze optie natuurlijk ook voorbij. Maar die hebben we meteen van de hand gewezen, inderdaad vanwege het geld wat ervoor nodig is. Het lijkt me nogal duur?
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: nancyw op 10-11-2005, 09:26 uur
Hoi Petra ,  ook wij zijn daar serieus over aan het nadenken
aangezien dat toch een van de weinige manieren is om te emigreren.
Wij hebben hier ook een eigen bedrijf ,maar het is echt een ander verhaal om in de US een bedrijf te beginnen.
er is een actieve deelnemer op dit forum die je waarschijnlijk kan helpen je kan even kijken op www.pbbi.nl
Hou je ons op de hoogte ? , wij gaan ons daar waarschijnlijk
volgend jaar mee bezig houden .      
grt nancy
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 11-11-2005, 22:37 uur
Hoi nancyw
pbbi kennen wij al. Wij werken met hen samen. zij helpen ons bij het hele project. Wij waren zelf begonnen met zoeken. En hadden dit bedrijf waar wij nu mee bezig zijn al gevonden, toen wij met hen in contact kwamen. Eerst moesten wij ons eigen bedrijf hier verkopen en hier hadden wij minstens 1 jaar voor uitgetrokken. Tot onze grote verbazing was dit in 3 mnd verkocht en nu kunnen wij dus echt beginnen. Afgelopen jaar zijn wij 4x naar de states geweest om daar naar bedrijven te kijken en informatie te verzamelen. Gelukkig hebben wij familie daar die ook een eigen bedrijf hebben en ons dus van veel belangrijke info konden en kunnen voorzien.
Ook pbbi heeft al veel opgehelderd. Toch valt het (tot nog toe ) wel mee hoor dat het anders is daar dan hier een bedrijf runnen. Er zijn uiteraard veel verschillen maar tot nog toe weinig waar wij van geschrokken zijn. Zeker op het gebied van administratie..
En ja inderdaad moet je wel geld hebben, maar wat als je de loterij wint, ook dan kun je niet zonder een flinke buffer. Het is ook weer niet zo dat je miljoenen op de plank moet hebben liggen. (hebben wij ook niet hoor).
Wat voor bedrijf hebben jullie nu?

gr petra
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: nancyw op 23-11-2005, 13:16 uur
He petra , mijn man zit in de ontroerendgoed en ik werk
als free-lancer.
in feb. gaan we weer naar florida om wat mensen te ontmoeten en wat afspraken na te gaan. we hebben
denk ik een goede advocaat gevonden die ons gaat
helpen /adviseren.
Maar  eigenlijk hoop ik dat we lotery winnen dat zou het
een stuk makkelijker maken qwa visa , we zullen zien.....
wat voor berdijf hebben jullie en waar in nederland ?
grt nancy
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 23-11-2005, 22:25 uur
nancyw,
Wij hebben nu nog een cafe cafetaria zaal, maar over 11 dagen niet meer.  Ons bedrijf ligt in noorden van Limburg tegen de duitse grens aan. Zit jouw man in ned in onroerend goed of in de usa?
Het vinden van betrouwbare mensen in usa vind ik best moeilijk. Gelukkig hebben wij familie waar we veel steun aan hebben. Hier in ned worden wij geholpen door pbbi. Zij regelen de gehele visa procedure en helpen bij de aankoop van een bedrijf daar met alles wat daar bij komt kijken.
Voorlopig gan ik vanaf 6 dec weer fulltime werken om de tijd dat we hier nog zijn te overbruggen. Ik werk nu al 3 dagen in de week erbij bij een grote amerikaanse fastfoodketen. Daar kan ga straks fulltime werken tot..... Wij rekenen op de zomervakantie. het schijnt op moment al zeker 6 mnd te duren die gehele visa procedure.. aan de ene kant best lang maar aan de andere kant heeft het wel eht voordeel dat mijn dochter beide hun schooljaar hier kunnen afmaken.
Eigenlijk mogen we nog niet klagen want onze zaak was in 3 mnd verkocht, terwijl wij toch minstens op een jaar hadden gerekend. Maar al met al wordt het nu toch wel spannend hoor. zeker nu je hier de laatste dagen hebt. Volgende week vrijdag worden de meubels etc al opgehaald door het verhuisbedrijf dat ons naar de states gaat verhuizen.
gr petra
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: nancyw op 24-11-2005, 13:25 uur
petra,
voor dat je het weet zit je er , waar gaan jullie naar toe in de US? en gaan jullie daar ook in de horeca ?
mijn man doet op dit moment ontroerend goed in NL ,maar
wil in de toekomst ook in de US zich daar mee bezig houden in feb. gaan we eens om de tafel  zitten  met wat mensen in fort lauderdale om te kijken wat er op het moment gebeurt daar qwa zaken.
jullie zijn al een stap veder  , wat ik echt tof vind want er zijn uiteindelijk maar weinig mensen die het echt doen.
het is altijd fijn om wat evaringen uit te wissen ,maar
waarom worden jullie spullen nu al verhuist ? jullie gaan toch pas over 6 maanden ongeveer ?  grt nancy
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 25-11-2005, 14:40 uur
Hoi Nancyw, Wij zijn bezig een motel te kopen in Warrensburg NY. Dat ligt ongeveer 400 km boven de stad NY in de adirondack. We zijn er al een hele tijd mee bezig, al ruim een jaar. In het begin alleen nog maar zoeken naar een bedrijf en in april ben ik er heen geweest om bij diverse bedrijven te kijken. Deze die wij nu op het oog hebben had onze voorkeur en wij zijn er van het begin al aan helemaal weg van geweest. Maar ja we hadden hier nog een bedrijf en dat moest eerst verkocht worden. In juni zijn wij beiden er heen geweest om zeker van onze zaak te zijn. Bij thuiskomst hebben wij in juli ons bedrijf te koop gezet met de veronderstelling dat dat best een jaar kon duren. Zoals je weet zstaan mensen hier nu niet te trappelen om een horecazaak te beginnen. In september zijn wij weer geweest samen met onze 2 dochters. Tevens om ook vakantie te houden bij onze familie, die vlak bij Albany NY wonen. Tot onze schik werd in de week dat wij in de US waren onze zaak al verkocht. En dan gaat het ineens wel erg snel hoor. Onze meubels gaan nog niet naar de US, maar gaan eerst in opslag omdat wij hier 5 dec uit moeten en wij tijdelijk in een vakantiehuisje hier in het dorp gaan wonen. Op het moment dat de visa in handen hebben kunnen wij de  inboedel laten verschepen.  Nu is het eerst zaak om zo snel mogelijk een financiering rond te krijgen. en de visa in handen te krijgen.  Ik vermoed dat dat nog wel wat maanden in beslag gaat nemen. Maar goed het voordeel is dan wel weer dat onze dochters het schooljaar hier kunnen afmaken. Wij rekenen een beetje op juli komend jaar. In de tusssen tijd ga ik gewoon weer werken en blijft mijn man bij de kinderen. ik kan namelijk mijn "oude"baan terug krijgen. Zodat wij het komend half jaar niet van ons spaargeld hoeven in te teren. http://www.warrensburgmotel.com/todo.html
Dit is een side van het motel dat wij proberen te kopen.  
Ik kan inderdaad maar weinig mensen vinden die mij voor zijn gegaan. Raar eigenlijk want volgens denkt iedereen dat je schatrijk moet zijn  om dat te doen, Maar als je de loterij wint dan heb je toch ook een mooie cent achter de hand nodig, want je moet een huis, je hebt geen werk en je moet toch leve, je moet verjuizen en ik weet inmiddels wat dat kost...
Willen jullie daar ook iets in onroerend goed gaan doen en hebben jullie kinderen??
gr petra
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: Jez op 25-11-2005, 14:45 uur
Dat motel ziet er goed uit, Petra! Vooral die bankjes voor de kamers maken het helemaal af! Ik weet het al; als we weer naar de Adirondacks gaan (wat we zeker willen) komen we bij jou slapen!
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 25-11-2005, 15:15 uur
Hou ik je aan Jez
gr petra
Titel: Re:bedrijf starten
Bericht door: nancyw op 29-11-2005, 13:39 uur
hoi petra,
het motel ziet er  erg leuk uit zeg ! wat fijn die ruimte  erom heen en lekker rustig .wel wat ander dan hier in NL, ook een belangrijke reden om te vertrekken voor ons  .
wij houden iets meer van het mooie weer vandaar florida.
we hebben een zoon van 3 ,maar we willen voor zijn 6e in de US zijn dan kan hij meteen naar de lagere school daar , dus we hebben nog even de tijd...
we hebben een school gevonden hier die meteen vanaf groep 1 engelse les  geeft  zeer makelijk , dan kan hij zich makkelijker aanpassen daar qwa taal.
mijn man wil zich orienteren in onroerend goed in florida en in feb gaan we erheen om te kijken wat  er allemaal bij komt kijken  2 jaar geleden zijn we al 2 maanden geweest en het is ons goed bevallen .
kan je me op de hoogte houden omtrent het verloop van de visum ?
daar hebben we ons nog niet echt op verdiept en het is altijd handig om alvast wat info te hebben daarover.
ik had begrepen dat je een vergunnong krijgt voor 5 jaar en die 3 keer moet verlengen voordat je een definitieve greencard krijgt heb jij dat toevallig ook gehoord ?
grt nancy
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: ejb op 07-12-2005, 18:38 uur
Ook mijn gedachten gaan steeds meer richting het kopen van een bedrijf in de USA. Waarschijnlijk willen we wel eerst nog even deze Lottery afwachten. Toch heb ik vast een vraagje. Mag je ook een franchise 'filiaal' van een business kopen als buitenlander om in aanmerking te komen voor een visum?
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: PBBI op 08-12-2005, 23:38 uur
Het maakt niet uit of het een franchise is of niet, als de cijfers maar goed zijn, de investering voldoende en je werk verschaft aan een aantal Amerikanen.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: ejb op 09-12-2005, 01:12 uur
PBBI, bedankt voor je antwoord! Dat biedt nog wat meer mogelijkheden.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: PBBI op 09-12-2005, 22:38 uur
Hou er wel rekening mee dat niet alle franchise organisaties met buitenlanders in zee gaan. Er zitten beperkingen aan het E2 visum houderschap, bijv. de tijdsduur, max. 5 jaar. Je kunt dit wel verlengen maar er zijn organisaties die gezien het feit van hun eigen contract duur niet met een E2 visum houder willen werken.
Wat is de reden om een franchise te beginnen of over te nemen? Er zijn legio andere mogelijkheden waarbij je een goed inkomen kunt verdienen maar niet aan de beperkingen zit van een franchise.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 25-12-2005, 10:11 uur
Rond maart is het zover, dan hebben we geld genoeg (minimaal 100.000 dollar) om de aanvraag van het E-2 visum te starten. Het geld staat dan op een Amerikaanse rekening en hebben we ook al een koopcontract van een stuk grond in onze zak. Ons ondernemingsplan zal er gelikt uit komen te zien.
We gaan het eerst zelf proberen omdat we met een aantal bemiddelaars gesproken hebben en de adviezen zijn vaak tegenstrijdig en deze jongens zijn ook erg duur en geven geen garantie van slagen.
Misschien hebben mensen nog tips voor ons waar we aan moeten denken.

Groet, Hans
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 08-02-2006, 03:13 uur
he allemaal,

Ik kan bijna niet wachten a.s. zaterdag vliegen we naar de states. Uiteraard gaan we wat bedrijven bekijken en ik vind het bijzonder spannend. En even lekker een paar dagen weg. Familie bezoeken etc. Ik hoop dat zo heel langzamerhand we ook iets verder komen met de bedrijven waar we mee bezig zijn. Ik heb niet zo veel geduld en het wordt aardig op de proef gesteld....
Dus New York, here we come

gr petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Dusza op 08-02-2006, 08:12 uur
veel plezier, maar vooral heel veel succes, Petra!
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 08-02-2006, 08:39 uur
Petra, veel succes, wij vliegen de 15e naar Texas, Texas here we come and try to stay :D
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Frans en Rita op 08-02-2006, 12:00 uur
Klopt het det je minimaal $ 500.000 moet investeren en een aantal Amerikanen in dienst moet memen?
Dit is wat ze mij hebben vertelt.

vr.gr. Frans

(http://img95.imageshack.us/my.php?image=nwcalifornie26408fm.jpg)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 08-02-2006, 12:05 uur
Klopt het det je minimaal $ 500.000 moet investeren en een aantal Amerikanen in dienst moet memen?
Dit is wat ze mij hebben vertelt.

vr.gr. Frans

(http://img95.imageshack.us/my.php?image=nwcalifornie26408fm.jpg)

Hoi Frans, basiseisen E2 visum, 100.000 dollar investeren en 2 Amerikanan aan het werk zetten, zie de ambassade sites, groet Hans
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: bgroeneveld op 08-02-2006, 18:38 uur
Voor zover ik weet geldt $500.000 (investeringsgebied) of $1 miljoen (elders) en 10 (wettige) Amerikanen in dienst nemen voor een groene kaart.

Melkboeren die naar South Dakota gaan hoeven maar vier wettige Amerikanen in dienst te nemen voor een groene kaart.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 08-02-2006, 18:52 uur
Voor zover ik weet geldt $500.000 (investeringsgebied) of $1 miljoen (elders) en 10 (wettige) Amerikanen in dienst nemen voor een groene kaart.

Melkboeren die naar South Dakota gaan hoeven maar vier wettige Amerikanen in dienst te nemen voor een groene kaart.


een E2 visum en een Greencard zijn 2 verschillende zaken, gewoon ff Googlen met E2 visum en je zult deze tekst overal tegenkomen:

Hoe kan je voor het E2-visum in aanmerking komen?
In principe zijn er drie basiseisen waaraan je dient te voldoen om in aanmerking te komen voor dit visum.
Er moet sprake zijn van een substantiële en actieve investering in een bedrijf waarbij er van een bedrag van minimaal $100.000 uitgegaan moet worden.
Het bedrijf moet voldoende inkomen genereren om van te kunnen leven in de VS en tevens eventuele investeringen in het bedrijf van te kunnen doen.
Het bedrijf moet werkgelegenheid bieden aan Amerikanen.

Hans
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 17-02-2006, 23:20 uur
Hoi 500.000  dacht het niet he... die heb ik echt  niet en als ik daar op moet wachten.... :'(
Nee hoor met 100.000 kom je al een heel eind.. pfff gelukkig...

Wij hebben afgelopen week een verschrikkelijk mooi bedrijfje gevonden en gaan er zeker mee verder.. duimen.. we gaan een bod uitbrengen. Het dorpje heet Fort Ann in het noorden van NY vlak bij Lake George. Bergen, meren je kunt het zo mooi niet bedenken. Wij zijn even in de 7de hemel...
 
Petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Jez op 22-02-2006, 16:41 uur
Hee gaaf, Petra! Keep us posted  ;)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 25-02-2006, 17:06 uur
Hi, leuk te horen Petra, we zijn net terug uit Texas en een ranch gekocht ruim 10 hectare en een zogenaamd double wide mobile home, incl. zwembad, paardenstallen, bos, etc, 5 april vliegen we terug voor de afronding en tekenen van de contracten. De hele afgelopen week in de weer geweest met Real Estate agents, Bank mensen, verzekering en Economic Developments bureau's. Was een zeer leuke ervaring. Blijven leuke mensen in Texas.

Ojaah, we gaan ons vestigen in Buffalo, Texas (http://www.buffalotex.com/) als we ons visum krijgen waar we een beetje van uitgaan, want we voldoen aan alle eisen en hebben ook 2 aanbevelingsbrieven meegekregen van de plaatselijke autoriteiten en we zijn zeer welkom.

Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Chiefram op 25-02-2006, 17:29 uur
Wow!

GEFELICITEERD !!!

Dit is geweldig nieuws en een droom voor velen. Hopelijk krijgen we binnenkort ook foto's te zien?  :)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Dusza op 25-02-2006, 18:27 uur
we zijn net terug uit Texas en een ranch gekocht

Proficiat! Jullie weten zeker wat doen de komende maanden!
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Mrjn op 25-02-2006, 20:50 uur
Gefeliciteerd! Goed man!
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: bgroeneveld op 25-02-2006, 21:32 uur
Gefeliciteerd. En niet om een domper op de hele zaak te zetten: hebben jullie nagekeken/na laten kijken of buitenlanders in Texas wel grond mogen kopen? In een aantal staten (waaronder Minnesota, waar ik woon, vandaar dat ik dat weet) zijn in de jaren 70 wetten aangenomen om buitenlanders grondbezit te ontzeggen. Was als gevolg van de grote aankopen van Japanners (onder meer Rockefeller Center in New York). Slaat natuurlijk nergens op (ze nemen Rockefeller Center mee naar downtown Tokyo?), maar het was wel zo.

Een paar Nederlandse melkboeren hebben onwetend grond gekocht in Minnesota (zelfs de bank wist niet van de wet) en moesten speciale dispensatie krijgen. Ze hebben nu de wet veranderd en je mag maximaal 1500 acres607 ha. kopen als buitenlander.

Nakijken wat de regels zijn zal nooit kwaad kunnen.

Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Chiefram op 25-02-2006, 22:55 uur
Precies waar vrienden van ons (Nederlanders) ook de boot mee zijn ingegaan. Die hebben stukken grond gekocht (werd verkocht als bouwgrond) in Indonesie. Okay, heeft niets met Amerika te doen, maar toen ze terug kwamen in Nederland, bleek dat deze grond niet eens verkocht had mogen worden en al helemaal niet als bouwgrond.

Ze zijn hun geld kwijt en dachten daar voor weinig hun droomhuis te kunnen gaan bouwen. Nu hebben ze alleen nog maar een aantal foto's met het schitterende uitzicht over de bergen, genomen vanaf hun 'plekje' dat nooit hun plekje zal zijn.

 :( :o ???
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 26-02-2006, 11:13 uur
Alvast wat foto's http://www.hollandranch.com/februari2006/index.htm

wat betreft de regels omtrent grond kopen???? we hebben een huis gekocht met grond, dus lijkt mij totaal geen probleem, vooral niet in Texas. We hebben de zegen van de directeur van de bank en hoeveel buitenlanders hebben wel niet vakantiehuizen in Amerika of beginnen bedrijven in Amerika. Lijkt me dat iedereen die een bedrijf wil starten het gelijk kan opgeven met zulke vage berichten.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Kasj op 26-02-2006, 12:54 uur
van harte gefeliciteerd hollandranch ..

weer iemand die naar The States vertrekt.. ik vind het fantastisch.
 2006-02 2006-02
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 26-02-2006, 13:24 uur
He Hans gefeliciteerd, Blijkbaar gaat het bij jullie sneller dan bij ons. Wij zijn al 2 jaar bezig om iets geschiks te vinden.

Je vertelt dat je een ranch hebt gekocht en daar wil je die mobiele homes op zetten?

hou me op de hoogte ik ben erg benieuwd.

Heb je toevallig al foto's op je web staan?
gr petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 26-02-2006, 13:27 uur
http://www.hollandranch.com/februari2006/index.htm

op bovenstaand adres staan de eerste foto's. We maken een gedeelte RV-hookups, plaatsen een aantal cabins en een aantal airstream caravans. We beginnen denk ik met de hookups, minste werk en laten een timmerman cabins bouwen. We hebben al een aantal airstreams op het oog maar daar moeten we helaas nog wachten tot we het visum hebben.

Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: PBBI op 26-02-2006, 13:33 uur
Citaat
we hebben een huis gekocht met grond,
Citaat
Lijkt me dat iedereen die een bedrijf wil starten het gelijk kan opgeven met zulke vage berichten.
We hebben deze discussie al gevoerd en ik hoop van harte dat jullie een visum krijgen maar een huis met grond kopen is nu niet meteen gelijk aan het starten van een bedrijf. En de bankdirecteur kan wel heel aardig zijn maar die staat helemaal buiten het visum gebeuren en het visum is essentieel in het verhaal. Het is het consulaat dat aan de hand van je verhaal en je investering een visum gaat verstrekken en als ze bijv. je huis en grond zien als vakantieverblijf i.p.v. een investering in een bedrijf dan kun je het schudden.

Overigens zijn alle Amerikanen heel aardig en je krijgt van ze allemaal hun zegen maar dit , het 'No Problem' verandert nog wel eens als je ze werkelijk nodig hebt. In geval van de bankdirecteur bijv. geld voor het bedrijf zonder onroerend goed als onderpand.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 26-02-2006, 13:48 uur
Hoi Hans, jij weet vanwege onze telefoongesprekken precies waar we mee bezig zijn en we hebben een zeer goed ondernemingsplan wat gesteund wordt door de plaatselijke autoriteiten (schriftelijk).  Mijn reactie was op een voorafgaand bericht over Minnesota en Indonesia en hoe het vroeger was. Ik vond dat mensen niet voorbeelden van vroeger en over andere landen moeten schrijven maar alleen echt goede tips en feiten moeten schrijven. Mensen zoals wij worden hierdoor alleen maar onzeker gemaakt. Wij proberen alle eventuele bottlenecks te voorkomen en waarderen alle hulp van anderen, maar nogmaals, dingen roepen wat eventueel fout kan gaan in een andere staat of land in een vorige eeuw, daar hebben we weinig aan.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: PBBI op 26-02-2006, 14:11 uur
Hallo andere Hans,
Je hebt daar gelijk is, maar dat is ook inherent aan het hele forum gebeuren, opmerkingen die geheel of gedeeltelijk naast de waarheid / werkelijkheid zitten. Hoe vaak lees ik niet dat je voor een investerings visum $500.000 of $1.000.000 nodig hebt. Dit is wel waar, maar het is een ander soort visum dan waar wij nu over spreken en brengt mensen op een dwaalspoor.
Op een forum zoals hier willen ze je zo goed als mogelijk helpen en geven dan adviezen die soms niet in je straatje passen, of die je niet wilt horen. (Het 'je' is niet persoonlijk maar algemeen bedoeld)

Persoonlijk had ik het niet zo gedaan, maar dat weet je. Je zult geen buil vallen als het visum afgewezen wordt, de grond zal zijn waarde wel houden en die kun je altijd weer verkopen. Maar als het visum afgewezen wordt dan kun je niet verder omdat een deel van je investeringsbedrag in de grond vast zit en je moet dan eerst weer de property zien te verkopen voor je verder kunt. Je bent dan als het meezit 1 1/2 jaar, als het tegenzit 2 of 3 jaar (of meer) verder.
(een visum aanvraag duurt momenteel al minimaal 6 maand) Als je voldoende geld hebt dan is dat natuurlijk geen probleem, dan ga je gewoon meteen verder na afwijzing van het visum en neem je gewoon de tijd om de grond te verkopen.

Laten we dus hopen dat degene op het consullaat die jullie aanvraag moet beoordelen er net zoveel in ziet als jullie, dan komt alles goed. 8) Ik help duimen.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: bgroeneveld op 26-02-2006, 16:31 uur
Zoals PBBI al aangaf: ik wil niemand ontraden om naar de VS te verhuizen. Maar let wel even op dat er de nodige dingen mis kunnen gaan. Mijn voorbeeld uit Minnesota (buitenlanders mogen geen grond kopen) is echt gebeurd en was bedoeld als één van die waarschuwingen. Maar ja, als je alles zelf zo goed weet ....
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: houston op 27-02-2006, 02:11 uur
Hallo   Holland ranch      we worden een beetje buren van elkaar   ik woon in houston
veel succes hoor  met je bedrijf en je visum
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 27-02-2006, 08:48 uur
leuk, kom wel langs als de sugar op is 2006-20
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: houston op 27-02-2006, 13:18 uur
als jij nou de suiker meeneemt   zorg ik voor koffie en appeltaart    haha
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 27-02-2006, 18:36 uur
als jij nou de suiker meeneemt   zorg ik voor koffie en appeltaart    haha

Kijk, zelf de Nederlanders in Texas zijn aardig en gul  :P  als je maar Nederlandse koffie hebt, die standaard Amerikaanse koffie blijft slootwater, daarintegen de French Vanillia bij een tankstation is weer echt super 2006-05
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: houston op 27-02-2006, 18:56 uur
ik heb een kleine voorraad douwe egberts koffie    alleen  voor hele speciale gelegenheden
zoals jullie koffie komen drinken  haha

als mijn familie overkomt  is er steevast 1 koffer met levensmiddelen

we hebben hier vlakbij een hollands winkeltje   maar uiteraard  heel erg prijzig
maar dat mag de pret niet drukken  als je heel erg zin in stroopwafels of kriketten krijg  zijn ze er
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 27-02-2006, 19:05 uur
Zit nu net aan een bakkie French Vanillia, nog even snel gekocht bij The Dollar Store. Wel handig zo'n winkel binne 2 uur rijden  embarressed  .Heb in Amerika zelden behoefte aan Hollandse lekkernijen, omgekeerd des te meer. Zou wel wat TexMex voer lusten nu.  ;D
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: visuar op 28-02-2006, 00:04 uur
Bedoel je TexMex om zelf Mexicaanse gerechten mee te maken (vast niet, haha)? If so, dan kan je dat krijgen bij de Albert Hein, althans, daar zie ik dat merk wel eens liggen
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 28-02-2006, 19:32 uur
Bedoel je TexMex om zelf Mexicaanse gerechten mee te maken (vast niet, haha)? If so, dan kan je dat krijgen bij de Albert Hein, althans, daar zie ik dat merk wel eens liggen

uhhhh, this Texas Cowboy (almost) only goes for the real thing ;)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 22-03-2006, 21:03 uur
Beste mensen, het heeft allemaal even geduurd, maaaar het einde of eigenlijk het begin is in zich. Vandaag hebben wij ons koopcontract gekregen en met een beetje mazzel zijn wij deze zomer weg uit ons kikkerlandje. Een motel in het noorden van de staat NY, Fort Ann om precies te zijn, gaat onze toekomst worden. YYYYEEESSSS gr petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: ejb op 22-03-2006, 21:05 uur
Petra, gefeliciteerd!!!! Veel plezier met alle voorbereidingen!
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 22-03-2006, 21:09 uur
Petra, gefeliciteerd!!!! Veel plezier met alle voorbereidingen!


Gaaf Petra, dus we gaan strakkies lekker gasten uitwisselen ;D wij vliegen begin volgende maand naar Texas voor het tekenen van ons koopcontract.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Wop op 22-03-2006, 21:59 uur
Stukje zuidelijker ligt Rotterdam , dus als je heimwee krijgt  ;D
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Dusza op 22-03-2006, 22:26 uur
Proficiat! En als je foto's hebt, of een website of zo, vergeet het hier dan niet te posten!
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 22-03-2006, 22:55 uur
ik hoop dat ik het goed gedaan heb, maar hier is een foto
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Jez op 23-03-2006, 00:16 uur
Helaas, niet gelukt  :'(
Probeer je het nog eens? En Petra, wij gaan zeker nog eens naar de Adirondacks, en dan weet ik al waar we gaan slapen!

Veel succes met alles, hou ons vooral op de hoogte,

groetjes Jez
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Poison ArroW op 23-03-2006, 01:58 uur
cool man  2006-01
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: marleencolorado op 23-03-2006, 08:51 uur
Echt super! Heel veel succes daar!
Marleen
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 25-03-2006, 15:24 uur
Zoals jullie kunnen zien is het mij nog niet gelukt om er een foto op te krijgen en zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Wie kan mij enige hulp bieden?????

petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Wop op 25-03-2006, 20:15 uur
Zoals jullie kunnen zien is het mij nog niet gelukt om er een foto op te krijgen en zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Wie kan mij enige hulp bieden?????

petra

Hoi Petra,
Ik zal Njit vragen of hij hier voor een rubriek wil aanamken in help voor forumgebruikers (http://forum.verenigdestaten.info/index.php?board=68.0)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: PBBI op 26-03-2006, 01:06 uur
Citaat
Wie kan mij enige hulp bieden?
Het toekomstige stekkie van Petra
(http://img45.imageshack.us/img45/4834/fromtheheart21gk.jpg)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 26-03-2006, 09:06 uur
Wow, ziet er helemaal te gek uit 2006-03 2006-05
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Jez op 26-03-2006, 12:18 uur
Gaaf hoor, Petra! Zie ik het motel er achter liggen?
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 29-03-2006, 22:18 uur
Dank je wel Hans.....

Jez ja inderdaad het motel ligt erachter en eromheen ligt nog tuin. Het huis heeft maar liefst 7 slaapkamers  en een keuken waar je U tegen zegt. Ik zie me eigen er al cookies bakken...Het motel heeft 11 kamers. Geheel ingericht naar de omgeving. Veel hout en een beetje indiaans achtig. Het ligt 7 mile oost van Lake George in Fort Ann bijna tegen de grens met Vermont aan.(aan route 4)

Ik hoop dat het er de komende dagen mooi weer is dan kan nog een aantal mooie foto's maken.
Morgen om 10.45 AM land ik op Newark.......Dus ik ga mijn best doen om ze volgende week te kunnen laten zien.

Groetjes Petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Dusza op 29-03-2006, 23:09 uur
Dat ziet er in ieder geval op foto al heel erg leuk uit!!! Ben benieuwd naar volgende foto's!
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 30-03-2006, 08:28 uur
Succes Petra en leuk om weer te zien dat we ongeveer hetzelfde schema hebben, wij vliegen zaterdag naar Texas voor de closure van ons huisjavascript:void(0);
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: ejb op 30-03-2006, 18:38 uur
Ziet er mooi uit Petra, echt Amerikaans, leuk!
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: eb(Ed) op 14-04-2006, 17:29 uur
Hoi,

Zit ik dit forumdeel te lezen en ik denk wat komt mij dit toch bekend voor ........................:-) nancyw
hahah
ff over bedrijven kopen................ volgens mij is dat booming business in de USA want na een middagje surfen heb ik echt ongelooflijk veel geregistreerde business brokers kunnen traceren. Er zijn zelfs meerdere branche vereningingen van. Echter zijn ze niet zo scheutig met informatie, laat staan met de cijfers en en onderbouwing hiervan, maarja het zaken doen in de USA is toch compleet anders als in nederland. ( is gebleken) Zijn er misschien meer peoples met ervaring omtrent het aankopen of overnemen van bedrijven in florida??
Ben benieuwd................
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: bgroeneveld op 24-04-2006, 17:04 uur
Een geregistreerde business broker met een Web site! Wat wil je nog meer. En de ene zal je ongetwijfeld nog goudere bergen voorstellen dan de andere.

Ja, ja, in Amerika zijn de straten geplaveid met gouden klinkers. En gij gelooft dat?

Als je een bedrijf in Florida wilt kopen, dan zou ik eens contact opnemen met PBBI die hier op dit forum ook ronddwaalt. Iemand die er niet voor terugschrikt om mensen uit de droom te helpen als het volgens hem echt niet gaat. Dat is een veel beter teken dan een Web site met prachtige beloften.

Verkijk je niet op de VS. Een prachtig land, met inderdaad onbegrensde mogelijkheden en een genot om te wonen, maar je zou de eerste immigrant niet zijn die volledig stuk loopt en met een enorme schuld terug moet naar de Oude Wereld.


Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: USvsNL op 24-04-2006, 18:54 uur
Verkijk je niet op de VS. Een prachtig land, met inderdaad onbegrensde mogelijkheden en een genot om te wonen, maar je zou de eerste immigrant niet zijn die volledig stuk loopt en met een enorme schuld terug moet naar de Oude Wereld.

Hehe, oude wereld. Wie zei ook alweer Old Europe (vanwege onze ouder wordende bevolking en economie) en kreeg daar toen zoveel problemen mee vanuit Europa?
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: PBBI op 24-04-2006, 21:32 uur
Citaat
ff over bedrijven kopen................ volgens mij is dat booming business in de USA
Amerikanen zijn wat makkelijker in het verkopen van hun bedrijf dan Nederlanders. Waar Nederlanders aan hun 'baby' hangen, zien Amerikanen hun bedrijf als iets waar ze geld mee verdiend hebben en als ze iets anders voor ogen hebben (ander bedrijf, verhuizing) dan nemen ze zonder probleem afscheid, met andere woorden ze verkopen de boel. Dit en tevens het feit dat er meer Amerikanen een eigen zaak beginnen / hebben betekent dat er veel meer te koop is.

Citaat
Er zijn zelfs meerdere branche vereningingen van
Als het een goede vereniging is dan is dit alleen maar beter omdat hierdoor de leden zich aan bepaalde codes houden. Maar dat betekent niet dat alle bedrijven goede ondenemingen zijn, verre van dat. Slechte bedrijven moeten ook verkocht worden en als de prijs er naar is dan worden ze ook wel verkocht.

Citaat
Echter zijn ze niet zo scheutig met informatie, laat staan met de cijfers en en onderbouwing hiervan
Vooral voor buitenlanders zijn ze niet scheutig met info, maar de meeste buitenlanders zijn dan ook meer nieuwsgierig dan geïnteresseerd in een bedrijf. Na 10 jaar mag ik zeggen dat ik uit ervaring spreek, wij zijn zelfs al op het punt dat we eerst een voorschot vragen alvorens we aan het werk gaan en krijgen de mensen het voorschot terug als ze een bedrijf gekocht hebben. Dit ter bescherming van onze tijd. Van 100 mensen die bij ons komen voor een bedrijf gaan er maar 2 of 3 door.

Citaat
Als je een bedrijf in Florida wilt kopen
We werken ook buiten Florida, maar omdat we daar een kantoor hebben en lid zijn van een paar branche verenigingen in Florida is het voor ons makkelijker om daar aan info te komen.

Een van de problemen is dat mensen voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, zo veel mogelijk voor zo weinig mogelijk geld. Het is in Amerika ook, alle waar naar zijn geld en als het te mooi is om waar te zijn dan is het meestal ook. Ik zie ze ook wel eens bedrijven waarvan de winst 2 of 3 de koopprijs is, je koopt voor $200.000 een bedrijf en aan het eind van het jaar heb je $500.000 verdient, tuurlijk.  ;D

Ik zal een e-mailtje invoegen van een Zwitserse klant dat ik vandaag gekregen heb. Hij heeft de volle prijs betaald, $400.000 voor dit bedrijf, geen cent kon eraf. De eigenaar blijft nog een tijdje werken, voor een zeer goed salaris.  :o Maar, (als je Duits kunt lezen  ;D )dan zie je hoe tevreden hij is.
Overigens had hij in een eerdere e-mail al geschreven dat de zaak als een trein liep.

Hallo Hans
 
Jetzt bin ich tatsächlich schon vier Wochen in Florida! Und es gefällt mir einfach ausgezeichnet, meine Familie wird am Donnerstag auch hier ankommen.
 
Mit dem Business haben wir einen sehr guten Job gemacht! Der Laden läuft wirklich wie geschmiert, mit dem Verkäufer verstehe ich mich prächtig und wir werden den ersten Geschäftsmonat mit einem sehr guten Resultat abschliessen können. Es gibt noch einiges zu modernisieren, aber ich nehme einen Schritt nach dem nächsten. Auch sonst beginne ich hier drüben langsam ein Mensch zu werden... Meine Original Driver's License habe ich bereits erhalten und die Social Security Number ist für die übernächste Woche in Aussicht gestellt... Auch der Bau unseres Hauses geht planmässig voran. Soweit also alles in bester Ordnung!
 
Ich wollte mich noch kurz erkundigen, ob es mit der Rückvergütung der EUR 1'500.- Probleme gibt. Die Koordinaten meiner Bank sollten Sie schon lange erhalten haben. Falls ich was beitragen kann, lassen Sie es mich doch bitte wissen.
 
Freundliche Grüsse aus dem herrlichen Florida
 
Thomas
 
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 26-05-2006, 00:27 uur
GEFRUSTREERD!!! Als je dan eindelijk zover bent dat je de E2 kunt aanvragen, wil je dat uiteraard zo snel mogelijk voor elkaar krijgen. Wat denk je? Is die brave beste meneer die de E2 moet tekenen terug naar de VS vertrokken. Zou je ze niet???? Wanneer die dan terug komt en of er een vervanger komt op korte termijn... Geen mens schijnt het te weten. Geduld is al niet mijn sterkste punt, maar hier wordt ik compleet gefrustreerd van!!

Petra

Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Ingetje op 26-05-2006, 09:43 uur
Hoi Petra,

Ik kan me voorstellen dat je gefrustreerd bent! Wij zijn momenteel ook net bezig met de aanvraag in te dienen, het duurt inderdaad allemaal langer dan je denkt voor je alles voor elkaar hebt....
Wij zijn nu ook zover en willen er ook spoed achterzetten maar met al die feestdagen ed kom je al gauw in vertraging....onze advocaat was ook een paar dagen weg en dan kan je niks...
Wie moet er jouw aanvraag tekeken dan? ... is mij een beetje onduidelijk.
Doe jij je aanvraag in Nederland of Belgie, wij in Belgie. Het zou ongeveer 3 a 4 maanden duren, ik ben benieuwd!
Laat nog wat van je horen hoe het gaat.

Succes,
Inge
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 27-05-2006, 00:11 uur
Hoi Ingetje.

Onze aanvraag loopt in nederland. (nog wel) Gekeken wordt nu of het over gezet kan worden naar bv Zwitserland... Daar schijnt het vrij vlot te gaan heb ik vernomen. Maar goed voor nu weer afwachten.. Waar gaan jullie heen in de VS?
gr Petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Ingetje op 27-05-2006, 10:27 uur
Hoi Petra,

Ik dacht dat je enkel de aanvraag kon doen in je eigen land...Wij hebben ook wel de keuze tussen Belgie en NL, maar Belgie lijkt me sneller als NL ondat hier lang niet zoveel aanvragen zijn.
Wij gaan niet echt naar de US, wel naar de USVI, meer precies St Thomas. Wij beginnen daar een Belgische Chocolade winkel, dus een nieuwe zaak :)
We hebben onze lease al getekend en het bedrijf opgestart (op papier) verder kopen we ook reeds materiaal ed aan. Onze advocaat verzorgt onze aanvraag, als het goed is heeft hij binnenkort een eerste afspraak met de ambassade om ons dosier te bespreken, dan horen we waarschijnlijk meer wat ze nog willen hebben van ons.
Hebben jullie de aanvraag via Visa Versa gedaan? Hoe lang zou het duren?
Ik snap niet zo goed wie jou aanvraag moet tekenen trouwens...maar kan me wel voorstellen dat je gefrustreerd bent hierdoor! Wij willen ook zo snel mogelijk alles rond hebben maar ik denk dat je er neit veel aan kunt doen dan af te wachten....STERKTE!
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 29-05-2006, 23:31 uur
Hoi Ingetje, Nee wij werken niet met vise versa, Maar PBBI. Die aanvraag moet op het consulaat worden ondertekend en blijkbaar is daar maar 1 persoon die daar bevoegd toe is. Helaas is die nu vertrokken. Leuk....Er wordt nu druk gewerkt om ons via een andere ambassade te laten lopen. Fingers cross...

Maar hoe werkt het bij jullie eigenlijk. Daar een bedrijf opgestart maar je hebt nog geen visum?? Hoe pakken jullie dat aan dan? Ik ben daar wel benieuwd naar.

Hans ( holland ranch) hoe staat het bij jullie eigenlijk. Zijn jullie al zover dat je de visum kan aanvragen? Jullie hebben dan dus het zelfde probleem als wij.


Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 29-05-2006, 23:33 uur
Hoi dames, 19 juni zitten wij op de Ambassade, dus het loopt bij ons eigenlijk op schema, vertrek staat gepland op oktober/november 2006-05  groet Hans
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 29-05-2006, 23:57 uur
Ik mag toch echt hopen dat wij eerder weg zijn. Ik heb nog steeds hoop dat wij nog een stukje zomer mee kunnen pakken. Ik ben die vakantie woning waar ik nu al een half jaar in woon spuugzat. En nog belangrijker ik wil mijn meiden in sept daar op school hebben als het even kan. Ik heb nog steeds goede hoop dat dit gaat lukken.....gr Petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 30-05-2006, 08:12 uur
Hoi, ken het gevoel van die vakantiewoning, wonen nu ook al weer 2 maanden in een uit de kluiten gewassen caravan   :(   Onze planning is gebaseerd op de 4 maanden tussen de visumaanvraag en het eventueel verkrijgen en wij willen ook eigenlijk na de zomer beginnen, de zomers zijn nogal heet in Texas.  Inmiddels is ook ons huis in Texas verhuurd, dus we kunnen er toch niet in en dat maakt het wachten makkelijker. Maar kan me goed jouw situatie voorstellen.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Ingetje op 01-06-2006, 18:14 uur
Hoi Hans!

Leuk om te horen dat jullie een eerste afspraak hebben bij de ambassade, gaan jullie zelf hiernaartoe? Bij ons doet onze advocaat dit.
Aanstande dinsdag moeten wij ook rond zijn met onze papiermolen, dan hebben wij weer een afspraak bij onze advocaat die dan daarop een afspraak bij de ambassade regelt voor een eerste afspraak om onze aanvraag te bekijken.
Hopelijk zitten we dus met zen allen tegen oktober in Amerika!

Succes!
Inge
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 01-06-2006, 18:52 uur
We gaan zelf naar de Ambassade, lijkt mij ook beter. Lijkt me erg leuk als over een maand of 4, jij, Petra en wij, elkaar kunnen feliciteren en de volgende berichten vanuit ons nieuwe bestaan kunnen versturen.  Misschien zijn er nog anderen bezig met het E2 visum, geld natuurlijk ook voor hen  2006-05

Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 18-06-2006, 23:39 uur
Ik wil niet vreselijk ongeduldig klinken (al ben ik dat wel) maar ik hoop toch echt niet dat het nog 4 maanden duurt. Voorlopig zit er nog weinig schot in.

Alleen... dat ik hier in nederland van het vakantie park af moet met een dwangsom van 1500 euri's per week over 4 weken. Ik woon namelijk op een vakantie park en bij ned wet is het verboden om permanent op een vakantie park te wonen. Ja dat lees je goed " tijdelijk permanent" noemen ze dat.En dan te bedenken dat wij onze de gemeente hebben geholpen door hier te gaan wonen en dus snel onze zaak konden overdragen, omdat het pand van onze zaak is omgebouwd tot een dorpservice punt... De gemeente kon dan snel met de verbouwing beginnen en dat was goed voor ons dorp... En O wat waren wij fijne mensen dat wij meewerkten aan een snelle overdracht..

En nu???

Ik mocht al blij zijn dat ik nog geen paar weken mocht blijven zitten zodat ik de tijd genoeg had om mijn vertrek naar de VS te regelen.....er lag een heeelee vervelende opmerking voor in mijn mond...

Ik heb mij nog nooit zo onwelkom gevoeld in mijn eigen land en ik zal van mijn leven nog eens een gemeente tegemoed komen...NIET DUS... Ik sta zelfs niet eens op dit adres ingeschreven. En ik dacht ach dan regelen we toch een adres waar ik " echt huur betaal en dan geef ik bij de gemeente aan dat ik dit als vakantie chalet gebruik.

MIS....Als ik over 4 weken aangetroffen wordt overnachtend op dit park heb ik 1500 euri's boete te pakken...ONGELOOFLIJK hoe een land met zijn eigen inwoners omgaat. Ik heb er geen woorden voor....Ik voel me verjaagd in mijn eigen land..Ik moet dus met mijn man en 2 kids gewoon mijn biezen pakken en voor ..??.. weken nog even ergens anders gaan wonen...

Je begrijpt het kan mij niet snel genoeg gaan..En ik ga met nog veeeel meer plezier hier weg..

Petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 19-06-2006, 05:52 uur
Vroeger stond ons landje bekend om zijn gastvriendelijkheid maar dat is allang niet meer. Het is hier zo als je meewerkt ben je alles, hebben ze je niet meer nodig dan wegwezen. Bij mijn laatste baas waar ik 8 jaar gewerkt hebt moest ik onder drang mijn ontslagbrief tekenen anders deden ze aangifte bij de politie en ik kan natuurlijk geen strafblad gebruiken gezien mijn visumaanvraag!!!!!! Ik had de eventuele strafzaak makkelijk gewonnen, maar ga natuurlijk geen risico's nemen.... Wij zitten nu ook op een vakantiepark dus kan ook ons gaan gebeuren, zo me niets verbazen. Succes Petra, leef met je mee, Hans
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Ingetje op 19-06-2006, 09:27 uur
Hoi,

Hans, ik wou jullie nog even succes wensen voor morgen, het is toch wel een grote stap!

Wij zitten natuurlijk weer iets achter op schema, alles wat zowat mis kan gaan gaat ook mis....onze advocaat wil echt elk formulier hebben dat die kan hebben en doet niks voor het helemaal rond is...we hopen nu dat een dezer dagen het Certificate of Existence op zijn fax ligt zodat hij een afspraak kan maken met de ambassade....Eindelijk! jaja, wij willen ook dat het snel gaat natuurlijk! Wij willen 1 oktober openen.

Petra, is jouw aanvraag al officieel ingediend? en waar? Wat lullig zeg van jouw gemeente....kan me voorstellen dat je zo snel mogelijk weg wil!
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 19-06-2006, 11:15 uur
Bedankt voor de succeswensen, echter we komen net terug van de Ambassade  2006-05  De aanvraag ligt nu in Amsterdam en kan "Up to 3 months" duren. Wij gaan uit van langer, maar als we het visum eerder krijgen hoor je ons niet klagen  2006-10 De aanvraag stelt eiegnlijk niets voor, langs een paar loketjes en vooral wachten, er worden geen verdere vragen gesteld daarnaast laat je 170 euro achter voor 2 personen en de bekende wijsvingerafdrukken die je ook op een Amerikaans vliegveld moet doen.

Maar we zijn weer een "grote' stap verder.  nlvlag
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Jez op 19-06-2006, 22:03 uur
Jeetje wat vervelend, Petra! Ik kan me voorstellen dat je straks, als het eenmaal zo ver is, blij bent dat je hier weg kunt!
Ik weet niet waar je woont, maar is anders een vakantiepark in België nog een optie voor jullie? Of gewoon in een andere
plaats dan waar je nu zit? Succes ermee in elk geval!

Groetjes, Jez
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 19-06-2006, 22:51 uur
Ik heb inmiddels al andere woonruimte gevonden. Wij hebben hier in dorp een cafe gehad en in zo'n klein dorp kent iedereen elkaar. Ons gedwongen vertrek hier van het park ging met de tam tam als een lopend vuurtje. Daardoor hebben we al een huis gevonden dat wij kunnne huren met meubels en al.
Maar mijn woede is er nog niet minder om.
petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: texas freak op 20-06-2006, 01:37 uur
Peet,
Hou nog eventjes vol, de verhuizing is het wel waard, bedenk maar ,nog effies en dan zit je daar lekker!!
In de heerlijke Adirondacls!!
groetjes, Mar
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Dusza op 20-06-2006, 07:44 uur
Leuk is iets anders, zeker wanneer je een gezin hebt is verhuizen waarschijnlijk niet je favoriete tijdsbesteding op dit moment.
Maar gelukkig zie je toch dat je, ondanks het feit dat je je banden ginder door gaat knippen, toch nog op mensen kan rekenen die je steunen!
Trouwens, een Amerika-pionier krijg je niet zo snel klein!  ;)  cheer
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 21-06-2006, 19:33 uur
Mij klein krijgen??? Geen haar op mijn hoofd. Ik ben alleen maar meer overtuigd geraakt dat ik hier zo snel mogelijk weg moet.  ;)

Maar goed we blijven lachen en vooral geduld hebben want die visa schiet ook niet erg op. Ja inderdaad Mar de Adirondacks wacht.
gr petra
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 22-06-2006, 13:25 uur
Denk dat als iemand alles laat vallen en een compleet nieuw leven begint eigenlijk niet klein te krijgen is, met zo'n instelling vind je altijd weer een nieuwe weg naar je geluk. 2006-01
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 31-07-2006, 22:40 uur
Even een update in onze plannen. Na 7 mnd gewoont te hebben in een chalet moesten wij per 1 aug van de camping af omdat je daar niet "permanent" mag wonen. De gemeente kent onze situaties maar daar hebben ze geen boodschap aan. Dus moesten wij maar weer verhuizen. We worden er bijna goed in.

Gelukkig konden wij van een goede kennis een gemeubileerde woning huren. Ik heb nu de duitse grens tegen mijn achtertuin aan. Mobiel internet is een drama  net als mobiele telefoons. Iedere keer nemen de duitse netwerken het over of ordt de verbinding spontaan verbroken. TV heb ik ned 2 en 3 met een spriet attenne op de tv. De schotel die hier hangt kan alleen duits ontvangen. Maar het is een normaal huis met alle gemakken van dien.

Hopelijk schieten ze bij het consulaat een beetje op want over 2 weken beginnen hier de scholen weer. Mijn oudste dochter zit op de middelbare school en ze kan alleen hier beginnen als ze de boeken heeft. Kosten 480 euro. Ik weet op dit moment niet wat ik hier mee aan moet. Thuis houden of niet...

Ook voor onze kinderen duurt het nu te lang. Ik spring z'on gigantische gat in de lucht als ik die visum in handen heb dat wil je niet weten.

Hopen dat ze een beetje opschieten....
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 31-07-2006, 22:54 uur
Hoi, weet niet of het enig nut heeft om wat druk op de Ambassade te zetten, maar misschien proberen. Ons leuke bungalowtje is nu uit te houden, naar weken van 35 graden binnen. Maar we zitten hier nog de komende 3 maanden. Het is nu 6 weken geleden dat we onze visumaanvraag hebben ingeleverd, dus wordt spannend. Succes, en betreft de kids, denk niet dat ze een langere vakantie erg vinden en straks hebben ze in jullie Motel het hele jaar een beetje vakantiegevoel  2006-05
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Dusza op 31-07-2006, 23:15 uur
Petra, ik neem aan dat je kind schoolplichtig is, dus kan je ze dan wel thuis houden? Moet je, om in orde te blijven, dan geen officiële aanvraag doen voor 'thuisonderwijs'? Je kan dan eventueel al contact opnemen met de school in Amerika, en hen vragen om je de boeken op te sturen, en dan kan je die leerstof al beginnen doornemen?
(dat is in ieder geval het scenario dat wij uitgezet hebben indien we onze datum van vertrek definitief te horen krijgen. Maar België heeft LEERplicht, geen schoolplicht, dus hier is het makkelijker om thuisonderwijs te gaan geven. Ik mag dan zelfs gewoon het Amerikaanse curriculum onderwijzen aan mijn zoon, "zo lang hij maar onderwijs krijgt en zich persoonlijk kan ontwikkelen" is het ok)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 01-08-2006, 22:06 uur
ja Dusza mijn dochter is leerplichti en het mag inderdaad niet. Maar om nu die boeken te kopen vind ik ook weer zonde. Ben trouwens al te laat met de boeken bestellen. Dat moest al voor half juli... Ik ben nu aan het uitzoeken hoe dat in Ned zit met schoolplicht. Die tip voor die Amerikaanse school is wel een goede. Alleen krijg ik hier bij de gemeente geen info los want dat hebben ze nog nooit bij de hand gehad.

Ik las net dat onze Belgische bondgenoot Ingetje in 1 week de visum heeft gekregen. Wij zijn 3 weken geleden geweest op consulaat en Holland ranch al 6 week geleden. Blijkbaar zijn ze in Belgie veel sneller dan hier. Maar het geeft wel wat hoop dat ze hier wellicht ook een beetje opschieten...
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Dusza op 01-08-2006, 22:46 uur
Petra, kan je eventueel geen contact opnemen met het Ministerie van Onderwijs zelf?
Ik heb ondertussen via een vriend een mailtje gestuurd naar een Nederlandse kennis van hem waarvan ik denk dat ze jullie wegwijs zou kunnen maken in de Nederlandse wetgeving, maar blijkbaar is zij 2 weken op vakantie, dus eerder dan dat zal ik zeker geen antwoord krijgen...
Als je wilt, kan je me er dan over twee weken nog eens even aan herinneren? (want voor dergelijke zaken is mijn hoofd een zeef)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 03-08-2006, 21:34 uur
Ik heb het min van onderwijs via de mail gevraagt, maar ik kreeg een automatische reaktie terug dat ik binnen 6 weken antwoord krijg. Ja dat lees je goed. Binnen 6 week al, daar heb ik wat aan. Maar ik zal je zeker even herinneren Dank je Dusza.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 04-08-2006, 09:00 uur
Ja, de Nederlandse ambtelijke molen loopt weer soepel, maar die mensen hebben het ook enorm druk met ...............   ny-angry   Good Luck.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: kibri(natalie) op 04-08-2006, 11:53 uur
laat die malle molen maar draaien,dan zijn er weer een paar mensen gelukkig :),ik duim voor jullie ;)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 06-08-2006, 09:15 uur
Thanx, we kunnen alle hulp gebruiken  2006-05
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Ghate op 04-06-2009, 19:18 uur
Hello,

Mijn naam is Ghate. Ik ben opzoek naar mensen die net zoals ik graag willen ondernemen in amerika of dat al doen. IK ben eerlijk gezegd nog niet zo goed ingelezen. En ben slechts aan het orienteren wat dit allemaal met zich mee brengt.

Hebben jullie nog tips?

Hartelijke groet,

Ghaty
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 04-06-2009, 19:29 uur
Hello,

Mijn naam is Ghate. Ik ben opzoek naar mensen die net zoals ik graag willen ondernemen in amerika of dat al doen. IK ben eerlijk gezegd nog niet zo goed ingelezen. En ben slechts aan het orienteren wat dit allemaal met zich mee brengt.

Hebben jullie nog tips?

Hartelijke groet,

Ghaty

Wat ben je van plan te gaan doen?
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: ned in MO op 06-06-2009, 06:42 uur
Als je nederlander bent en in nederland woont en wilt gaan ondernemen in Amerika komt daar heel veel bij kijken.
Of woon je al in de USA?
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Johnnyboy op 13-07-2009, 22:21 uur
Hallo mis ik iets?

Zit met heel veel interesse alle bladzijdes te lezen over de avonturen van Petra en Hollandranch en Ingetje.
Nu gingen de posts ineens van 08-06 naar 07-09.

Hoe is het nu met Petra, Hollandranch en Ingetje?
Ben daar heel erg nieuwsgierig naar, leefde zeer met hun mee.

Wie o wie?
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 13-07-2009, 22:48 uur
Hallo mis ik iets?

Zit met heel veel interesse alle bladzijdes te lezen over de avonturen van Petra en Hollandranch en Ingetje.
Nu gingen de posts ineens van 08-06 naar 07-09.

Hoe is het nu met Petra, Hollandranch en Ingetje?
Ben daar heel erg nieuwsgierig naar, leefde zeer met hun mee.

Wie o wie?


Wij zijn er nog zie  http://hollandranch.blogspot.com/ (http://hollandranch.blogspot.com/)  Petra in Oneonta is ook erg aktief, Ingetje zit dacht ik op St. Thomas bonbons te maken  ;)

Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: ned in MO op 13-07-2009, 23:22 uur
maken of eten? ;D
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 14-07-2009, 00:53 uur
maken of eten? ;D

Je moet natuurlijk wel testen wat je verkoopt, dit is haar www adres

http://www.thebelgianchocolatefactory.com/ (http://www.thebelgianchocolatefactory.com/)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Johnnyboy op 15-07-2009, 21:40 uur
Hallo mis ik iets?

Zit met heel veel interesse alle bladzijdes te lezen over de avonturen van Petra en Hollandranch en Ingetje.
Nu gingen de posts ineens van 08-06 naar 07-09.

Hoe is het nu met Petra, Hollandranch en Ingetje?
Ben daar heel erg nieuwsgierig naar, leefde zeer met hun mee.

Wie o wie?


Wij zijn er nog zie  http://hollandranch.blogspot.com/ (http://hollandranch.blogspot.com/)  Petra in Oneonta is ook erg aktief, Ingetje zit dacht ik op St. Thomas bonbons te maken  ;)
Nou, ik hoop in ieder geval dat het met jullie drieen goed gaat.  Succes!
Ben zo nieuwsgierig  omdat ik aan het peinzen ben om ook "iets" te gaan doen in de States.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: hollandranch op 16-07-2009, 00:11 uur
Nou, ik hoop in ieder geval dat het met jullie drieen goed gaat.  Succes!
Ben zo nieuwsgierig  omdat ik aan het peinzen ben om ook "iets" te gaan doen in de States.


Met ons gaat het goed, met Petra ook, hebben we veel contact, Ingetje weet ik niet.
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 28-10-2009, 01:25 uur
Ja hier zijn wij. Met ons gaat het ook heel goed. Buiten gewoon goed zelfs. Wij zijn druk geweest enh effe niet zo actief dus beetje late reaktie. Wij gaan nu bezig met een 2de bedrijf.

Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Staceybeesie op 02-11-2009, 15:18 uur
Vertel??? Toch de Mac??
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Hans B op 02-11-2009, 15:45 uur
Het kleine café aan het water?
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: Matjong op 06-11-2009, 10:51 uur
Ik kwam per toeval dit topic tegen en het begon bij mij direct weer te kriebelen. Mijn vrouw en ik zouden namelijk ook erg graag naar de VS zouden willen. Momenteel hebben wij een eigen bedrijf dat gevestigd is in Nederland, maar alle activiteiten zijn gericht op de Amerikaanse markt. Wij runnen een aantal 'survey panel' websites. Om het simpel te houden: Op deze websites kunnen Amerikanen zich aanmelden, onderzoeken invullen, en daarvoor betaald krijgen. Marktonderzoek dus eigenlijk.

Deze websites runnen we momenteel vanuit Nederland maar het spreekt voor zich dat dit vele problemen met zich mee brengt. Zo hebben we momenteel 7 Amerikanen full-time in dienst en om alles formeel te regelen is een hel. Al onze survey clienten zijn Amerikaans en ook het contact met hen is niet altijd even eenvoudig (slechte telefoonverbinding zo nu en dan, gebrek aan face-to-face contact). Ook financieel is het constant gelazer. Al met al een drama.

Ik vraag me af of wij kans zouden maken via een E2 visum het land binnen te komen. Wij hebben als online bedrijf niet echt investeringen. We hebben technische infrastructuur voor de websites, we hebben personeel, en ten slotte onze grootste 'kostenpost': Het betalen van mensen die de onderzoekjes invullen. We hebben momenteel een jaaromzet van ongeveer een miljoen dollar.

Ik vraag me af of er voor mij en mijn vrouw mogelijkheden zijn om in de VS te gaan wonen? Ik snap dat jullie geen experts zijn, maar ik ben ook niet op zoek naar professioneel advies. Gewoon, wat globale ideeën over mijn mogelijkheden is alles wat ik wil. :)
Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: petratimmer op 10-11-2009, 02:56 uur
Wij zijn inderdaad op zoek naar een cafe achtig iets. Al wel ergens wezen kijken maar daar was de prijs tikje aan de hoge kant. ongeveer 5 x te hoog maar goed. We zijnn druk zoekende.

Hoe het met een internet bedrijf in elkaar zit, geen idee. Daar heb me daar wat E2 nooit in verdiept. ik zou zo denken dat het gebrek aan investering een probleem kan zijn.

Wellicht dat wel professioneel adveis je wel kan helpen.

Titel: Re: bedrijf starten
Bericht door: ned in MO op 10-11-2009, 03:41 uur
Ik zou er een goeie emigratie advocaat op loslaten