Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Bedrijfsvestiging VS

Discussie gestart

mwjkroon

Beste mensen,

Als vennootschap onder firma (2 vennoten) in- en verkopen wij producten, accessoires en onderdelen voor actieve sporten, hobby’s en andere activiteiten. Op dit moment vinden onze activiteiten in Europa plaats.

Nu willen wij de onderneming graag uitbreiden door ook in de Verenigde Staten van Amerika actief te zijn. De wens is om een in- en verkoopkantoor in Amerika op te richten. Dit kantoor (wellicht gevestigd in één van de staten California, Delaware of New York) zal worden gerund door lokaal personeel, het is dus niet zo dat één van de vennoten zich in Amerika vast zal vestigen (kantoorruimte op basis van huurcontract).


Ik heb diverse informatie doorgenomen (o.a. verkregen via de EVD) en concludeer hieruit het volgende:

Momenteel is ons bedrijf gevestigd in Nederland. Wanneer wij (=beide vennoten) tevens een in- en verkoopkantoor wensen in de VS zijn hiervoor geen directe visa noodzakelijk indien wij telkens niet langer dan de maximale toegestane 3 maanden in de VS verblijven.

Kan iemand dit bevestigen?

Daarnaast willen wij graag weten of wij als Nederlander / Nederlands bedrijf zijnde eenvoudigweg een Amerikaanse rechtsvorm als bijvoorbeeld een Corporation / LLC / Branch kunnen oprichten bij de Chambre of Commerce in de desbetreffende staat. (onder de wetgeving zoals die geldt in de desbetreffende staat). En indien dit kan, op welke manier dit zou moeten gebeuren, aan welke voorwaarden wij moeten voldoen en wat de eventuele beperkingen zijn gezien wij als persoon zelf niet in Amerika woonachtig (zullen) zijn,  en in deze situatie nu nog niet een eventueel hiervoor noodzakelijk visum hebben.

Zou iemand ons kunnen vertellen welke weg wij het beste kunnen bewandelen om voornoemde zo efficiënt mogelijk te realiseren?

Hoewel de vraag misschien iets wat gecompliceerd is hoop ik toch dat iemand mij meer duidelijkheid kan geven.

Alvast hartelijk bedankt voor de genomen moeite!

#1 - 12-05-2005, 14:06 uur

Chiefram

Wat het bevestigen betreft van hetgeen je hebt gevraagd kan ik met 100% zekerheid met 'ja' beantwoorden.

Hou er wel rekening mee dat jullie ook in die 3 maanden dat je in de VS bent (en ook al is het jullie eigen onderneming) er NIET MOGEN WERKEN!!! Tenzij jullie hiervoor een visa hebben gekregen.

De rest van de vragen durf ik niet te beantwoorden met 100% zekerheid, maar volgens mij moet dit wel kunnen. Sterker nog, het zou raar zijn als dit niet zou kunnen.
#2 - 12-05-2005, 15:52 uur

mwjkroon

Heb ik tevens een visum nodig wanneer ik als vennoot ga werken voor mijn eigen bedrijf in de VS?

Ik meen nl. ergens (ben nog even aan het zoeken waar precies  :-\ )  te hebben gelezen dat het dan wel toegestaan is (zolang je maar niet langer dan 3 maanden achter elkaar en niet meer als 183 dagen per jaar in de VS verblijft).

Gevonden:
Travelers coming to the U.S. for tourism or business for 90 days or less from qualified countries may be eligible to visit the U.S. without a visa if they meet the visa waiver program requirements.

De VWP verplicht een ´Machine-Readable Passport´ en Nederland is één van de Participating Countries. Geen probleem in dit opzicht lijkt mij.
#3 - 12-05-2005, 16:14 uur
« Laatst bewerkt op: 12-05-2005, 16:24 uur door mwjkroon »

Chiefram

Ja, wacht... Hier zit het addertje onder het gras!

Het klopt wat daar staat, maar dat geldt alleen als je voor het bedrijf waarvoor je werkt (in Nederland) in de US moet zijn en GEEN INKOMSTEN geniet van Amerikaanse bedrijven, maar salaris geniet in het land van herkomst, dus bijvoorbeeld Nederland.

Werken in je eigen bedrijf in de US, dus waar je inkomsten geniet vanuit het Amerikaanse bedrijf, is echt niet toegestaan zonder visa.
#4 - 12-05-2005, 17:06 uur
« Laatst bewerkt op: 12-05-2005, 17:06 uur door Chiefram »

mwjkroon

Ik heb het even opgezocht, klopt het dat ik hiervoor een E1 (of E2 ? of L1 ?) visum zou moeten aanvragen?

Is dit een ingewikkeld en langdurig proces?

#5 - 13-05-2005, 09:31 uur

Icecold699

ik zou hiervoor contact opnemen met oa  Hans van het bedrijf  PBBI.

Hij is regelmatig op dit forum aanwezig en zal je ongetwijfeld het een en ander kunnen uitleggen hierover!

PBBI kun je ook vinden via: amerika.pagina.nl

succes
#6 - 13-05-2005, 09:48 uur

PBBI

Ik hoorde mijn naam weer vallen.

Ik zal even snel uitleggen de verschillen in de genoemde visa,
E1, dit is voor handel tussen het land van herkomst (Nederland in dit geval) en Amerika. Er moet dus handel gedreven worden tussen beide landen, in dit geval zou het dus kunnen zijn dat je je producten vanuit Nederland naar de VS brengt en deze daar via je verkoop kantoor verder verhandelt.

E2, hierbij koop of start je een bedrijf in de VS. Dit bedrijf hoeft verder geen enkele band te hebben met het thuisland, een geheel nieuwe onderneming dus. Dit visum komt niet in aanmerking omdat de investeerder bij een E2 actief moet zijn binnen de onderneming, in andere woorden, dus echt de boel moet leiden. Omdat jullie in eerste instantie hier willen blijven komt dit niet in aanmerking. Wat wel mogelijk is om iemand daar als manager naar toe te sturen.

L1, hier zijn diverse mogelijkheden in. In jullie geval zou je in Amerika een kantoor openen en jezelf daar naartoe zenden. Ondernemingen met een bedrijf in de VS maken ook gebruik van L1, ze sturen dan werknemers vanuit hier naar hun kantoren in de VS. In geval van L1 blijft het bedrijf hier in Nederland verantwoordelijk voor de werknemers die ze naar de VS hebben gestuurd. Financiële gegevens om het L1 aan te vragen, om dus te laten zien dat degene die daar naar toe wordt gestuurd voldoende inkomsten heeft of kan krijgen, moeten vanuit het bedrijf in Nederland komen. En dit is een terugkerend ritueel.  

Hopenlijk heb je hier wat aan. Je kunt ook eens contact opnemen met Hilde Cevaal van visaversa.nl , die werkt veel met L1 aanvragen. Doe haar maar de groeten.
#7 - 13-05-2005, 12:47 uur

Icecold699

Amen ;)
#8 - 14-05-2005, 00:08 uur

mwjkroon

Ok bedankt voor de info omtrent de diverse soorten visums (ook op andere forum zag ik PBBI ;)).

Heb zelf nog wat sites bezocht en kom op L1 uit.

Maar ik zal eens kijken bij visaversa.nl, nogmaals allen bedankt..
#9 - 15-05-2005, 18:42 uur

enny

Nog een weetje is dat je met een L1 visa een greencard kan aanvragen, en je kan het niet langer dan 5 jaar hebben.  de E visa is een non-immigrant visa  , die je wel heel gemakkelijk kan verlengen voor elke keer 5 jaar, maar je kan er niet mee emigreren.
Wij zaten hier bijna 4 jaar met L1/L2 visa.
#10 - 15-05-2005, 23:06 uur

Jez

En mocht je iemand in Nederland zoeken die je naar je vestiging in de States wilt sturen om daar voor je te werken, ik bied me bij deze aan!!!
Laat maar weten; mijn cv is zó naar je verstuurd!
#11 - 16-05-2005, 10:27 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

PBBI

Citaat
en je kan het niet langer dan 5 jaar hebben
Klopt niet helemaal, het is 7 jaar.
Wat verder een voordeel is, de partner kan buiten het bedrijf gaan werken.

Citaat
maar je kan er niet mee emigreren.
Even wat inside info, doordat de partner bij E2 ook buiten het bedrijf kan gaan werken bestaat er de mogelijkheid om via die weg richting greencard te gaan.
Overigens als je daar zit op een E2 kun je gewoon door blijven gaan met de lotterij. Voordeel is dat je er dan al zit en wat ook een toch wel groot voordeel is vind ik zelf, je bent zeker van inkomsten. Maar goed, een eigen bedrijf is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Als je altijd ambtenaar bent geweest en niet commercieels in je hebt dan denk ik niet dat je dan een bedrijf moet gaan runnen in de VS.

Dit is denk ik voor een (groot?)aantal personen die meedoen aan de lotterij een belemmering om te gaan als ze winnen. Ze moeten dan hun baan opzeggen en maar afwachten of ze wel goed aan de slag komen. Werk is er altijd, maar ook goed of redelijk betaald werk.
Hans
#12 - 16-05-2005, 11:24 uur
« Laatst bewerkt op: 16-05-2005, 11:25 uur door PBBI »

Chiefram

Met name dat laatste punt dat PBBI aan haalde is inderdaad zo.

Je wint de DV loterij, krijgt je visa (Green Card) en dan moet je binnen 6 maanden je huis verkopen, werk opzeggen, verhuizing regelen en in de VS zijn. Maar dan? Dan sta je daar met je hele gezin op een van de vele luchthavens in de USA en je meubels zijn ook nog eens onderweg.

Waarheen? Waar moet je naar toe als je geen werk, vrienden of familie hebt in de US?

 ???

 ;D ;)
#13 - 16-05-2005, 14:17 uur
« Laatst bewerkt op: 16-05-2005, 14:17 uur door Chiefram »

PBBI

Citaat
Met name dat laatste punt dat PBBI aan haalde is inderdaad zo.
Wij bieden nog niet zo'n slecht alternatief ;D
Mits je natuurlijk voldoende geld hebt om te kunnen voldoen aan de E2 eisen.

(Onderstaande moet je even niet zien als reclame)
Ik denk serieus dat als je voldoende geld hebt om aan de E2 eisen te voldoen dat het verstandig is om te overwegen om op een E2 te gaan en gewoon verder te gaan met de lotterij.

Voor ons bijv., we kunnen van te voren aan geven of je in aanmerking komt voor een E2, geen garanties natuurlijk, maar tot op heden hebben we voor iedereen waar we mee zijn gaan werken een visum kunnen krijgen. Je hebt dan het voordeel dat je je eigen vertrek kunt bepalen, eerst op je gemak je huis / bedrijf verkopen, de kinderen voorbereiden op vertrek etc. Je weet dan nl. zo goed als zeker dat je gaat vertrekken, zelfs de datum kun je zo'n beetje inplannen.

Dit brengt toch wel een stuk rust, tevens omdat je weet dat je ook werk en inkomsten hebt bij aankomst. Je kunt dan gewoon mee blijven doen aan de lotterij, als je dan wint dan heb je je greencard en kun je bijv. je bedrijf verkopen als je toch liever voor een baas wilt werken. Lijkt me onwaarschijnlijk tegen die tijd maar het kan.

Chief geeft als ervarings deskundige al aan dat het winnen 1 is, maar het gaan is een ander verhaal. Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen op dit feit afhaken op het moment dat ze winnen. Persoonlijk denk ik dat maar een klein deel werkelijk gaat, 20 of 30% en dan houdt het volgens mij op. En dan niet omdat ze niet willen gaan, maar de snelheid waarmee en de onzekerheid wat betreft inkomen etc. zal het struikelblok zijn.

Maar goed, er zitten hier een aantal winnaars en een aantal personen die meedoen en die kunnen hier hun opmerkingen wel over geven.
#14 - 17-05-2005, 12:15 uur

visuar

PBBI: Ik denk dat dat vermoeden aardig kan kloppen, zie ook mijn eigen vermoeden bovenaan pagina 10 van het volgende draadje:

http://amerika.nedforum.nl/index.php?board=24;action=display;threadid=678;start=135

Het is steeds zo (2 uitzonderingen) dat er minder dan 50.000 mensen binnen komen mbv de loterij elk jaar. Dus dat moet dan wel aan geven dat er erg veel mensen uit vallen uit de originele groep van 100.000 mensen.
#15 - 17-05-2005, 12:56 uur
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15