Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

diploma beschrijving

Discussie gestart

Natas

Hebben jullie wel eens je Nederlandse diploma laten omzetten? Ik wil dit laten doen, is het verstandig omdat in NL te laten doen of in de USA?
Waar hebben jullie goede of slechte ervaringen mee???


Alvast bedankt!  ;)

groeten uit Texas, Natascha
#1 - 07-12-2006, 19:42 uur

Chiefram

Onze ervaring is dat het omzetten van een diploma totaal geen zin heeft, omdat Amerikanen totaal geen interesse tonen in andere diploma's uit andere landen. Er wordt bikkelhard om Amerikaanse diploma's gevraagd.

Gelukkig zijn er in de laatste jaren in Nederland heel veel scholen die het woordje 'College' aan hun naam hebben geplakt. Zo ook die van onze zoon en er zijn dan ineens toch weer bedrijven die het dan weer wel willen accepteren als een school vergelijkbaar met de Amerikaanse College.
#2 - 08-12-2006, 02:16 uur

Tink

Natas,

Er zijn in de US instelling die je NL diploma omzetten naar een US diploma. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor immigranten die willen werken in de US en hun diplomas  gewaardeert willlen zien. Jammer genoeg komt dit vaak lager uit. Amerikanen hebben een hoge dunk van de kwaliteit van hun opleidingen.
Als voorbeeld; de Masters degree van mijn man in Electrical Engineering behaald na 6 jaar Universiteit in NL wilde men bij de instelling beweren dat dat gelijk stond aan een Bachelors degree hier in de US. Nu weet iedereen dat dit pure nonsense is, een Bachelor degree van de US staat absoluut niet gelijk aan een Master degree in de EU, meer aan een MBO of HBO opleiding. Maar men heeft geen idee binnen dit soort instelling hoe de inhoud van de NL opleidingen zich verhouden in relatie tot die in de US. Dit komt omdat er in de US geen vergelijkbare academische opleidingen zijn.
Wij hebben heftig geprotesteert tegen deze 'vertaling' en eisten dat dit herzien werd.

Er zijn 2 verschillende dingen, de letterlijke vertaling van het document en het zg 'verify foreign credentials'.

Lees vooral ook dit artikel:
http://immigration.about.com/library/weekly/aa022800a.htm

De  is de National Association of Credentials Evaluation Services links naar credentials services
http://www.naces.org/

In NL zijn er 2 organizaties die zich bezig houden met internationale diplomawaardering. Wellicht kunnen zij je ook informeren waar je het beste kan zijn om je NL diploma te laten ozetten naar een US versie.
IDW
http://www.idw.nl/

Ik zou het altijd doen, de kans is groot dat je ooit will verder studeren of een beter baan wilt dan heb je toch bewijzen nodig.

--
Tink
Portland, OR
#3 - 09-12-2006, 10:56 uur
if the Dream is Big enough - the facts don't matter

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15