Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Help

Discussie gestart

khayzoran

Hallo allemaal,

Ik hoop dat jullie mij kunne helpen. Mijn man heeft een greencard, alleen sinds oktober vorige jaar is hij naar nederland gekomen en het bevalt hem wel hier en wil ook blijven, maar hij wil zijn greencard niet kwijt raken, we hoorden dat je een jaar niet weg mag blijven, dus is het zo dat als we elke jaar daar op vakantie gaan dan behoud hij zijn greencard???

Nog een andre vraag:
in april dan is zou hij 5 jaar dat hij zijn greencard heeft, kan hij wel de amerikaanse nationaliteit aanvragen? hij is van plan om in mei daar een weekje te gaan en de amerikaanse nationaliteit aan te vragen, heeft hij dan wel kans om die te krijgen?

Alvast bedankt.
#1 - 16-03-2009, 16:00 uur

khayzoran

Help me a.u.b, ik zie dat mijn topic wel wordt gelezen, maar niet op gereageerd wordt
#2 - 16-03-2009, 16:50 uur

hdeweert

Hallo

Het probleem dat je voorlegt is nou niet een veel voorkomende situatie dus zal het veel gelezen worden maar er zullen ongetwijfeld reacties komen.
gewoon even afwachten.
succes
Harm
#3 - 16-03-2009, 17:36 uur

bgroeneveld

Als je man vijf jaar een groene kaart heeft gehad, kan hij de Amerikaanse nationaliteit aanvragen. Maar bedenk wel, dat hij dan de Nederlandse nationaliteit verliest (je mag alleen Nederlander blijven als je de nationaliteit van je man/vrouw aanneemt).

Dat aanvragen gaat overigens niet ZO snel, in mijn geval, vijf jaar geleden, duurde dat negen maanden. In Minnesota. Andere staten kunnen langer of korter de tijd nemen. Is dus bepaald niet binnen een week geregeld. Je kunt wel de formulieren invullen en opsturen, maar je moet erop rekenen, dat je uiteindelijk een aantal afspraken moet maken, zoals vingerafdrukken laten maken, het 'toelatingsexamen' (waar gecoctrolleerd wordt of je iets van de VS afweet) afleggen en dan een tijdje later de inzweringsceremonie.

Als je Amerikaan bent, mag je natuurlijk zo lang wegblijven uit de VS als je wilt (mits je natuurlijk je Amerikaanse paspoort op tijd verlengt, is tien jaar geldig). Maar als je langer in Nederland wil blijven als Amerikaan, kun je mogelijk problemen krijgen en zal je door een procedure moeten gaan.

En inderdaad, als je een groene kaart hebt, vragen ze bij terugkomst hoe lang je bent weggeweest. Langer dan een half jaar en ze gaan doorvragen, langer dan een jaar en ze zouden die kaart best wel eens in kunnen nemen.

Hoop werk en kosten (een duizend dollar voor de naturalisatieaanvraag, heen en weer reizen), maar je zult zelf moeten uitmaken of het de moeite waard is.
#4 - 16-03-2009, 19:41 uur

Bandido

Wat Benno zegt klopt helemaal. Daarbij komt nog dat staatsburger worden van Amerika (of van welk land dan ook), nogal wat is. Daar moet je niet lichtvaardig over denken en dat duurt inderdaad best een tijd. En voor de Green Card geldt dat je met een GC een zgn. "Permanent Resident" bent. Maw: je wordt dus geacht er te resideren. En als jij besluit om de facto in NL te wonen, kun je de kaart kwijtraken. In principe is de richtlijn dat als je meer dan 6 maanden buiten de VS verblijft, je er niet meer woont. In de praktijk kom je er vaak wel mee weg, maar je loopt wel een risico. Om apart genomen te worden zodat de immigration officer je wat vragen kan stellen over jouw status. Als dat gebeurt moet je in staat zijn aan te tonen welke banden jij hebt met de VS (bv eigen woning, belastingaangifte, baan etc etc). Als je dat niet kunt, kan je GC worden ingenomen. Het is dus een kwestie van keuzes maken, maar wees je bewust van de gevolgen.
#5 - 16-03-2009, 20:04 uur
"Georgia On My Mind"

ned in MO

Ik denk dat  je die vraag binnenkort helemaal niet meerhoeft te stellen.
Als je een amerikaanse greencard hebt (ik neem aan dat je man nederlander is) mag je niet meer dan 180 dagen onafgebroken in het buitenland verblijven, tenzij je toestemming van de INS daarvoor hebt.
oktober naar nu is de 6de maand dus het kan zijn dat ie zijn rechten al heeft verspeeld. Ik zou er dus heel snel achteraan gaan en het consulaat bellen als het nog te redden is. Anders een ticket terug asap. Ik snap eigenlijk niet dat hij daar zo licht over denkt.
#6 - 17-03-2009, 22:05 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15