Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Het is allemaal niet zo gemakkelijk...

Discussie gestart

Johannes

Met enige verbazing heb ik de berichten in de diverse forums gelezen over het verkrijgen van een greencard.
Waarschijnlijk doe ik iets verkeerd of ben ik een speciaal geval maar het is allemaal niet zo gemakkelijk als sommige personen het doen voorkomen.
Ik ben 2 1/2 jaar getrouwd met een amerikaanse maar ik heb nog steeds geen creencard.
Direct na mijn huwelijk (hier in Amerika) heb ik een greencard aangevraagd. Na het invullen van een berg papieren moest mij toen na 3 maanden melden bij de INS in Boston. Ik kreeg toen een werkvergunning voor een jaar en een status als pending resident.
Ook moet ik een travel permit annvragen (voor een jaar) omdat het anders niet mogelijk was het land te verlaten. Dit alles kostte mij totaal ongeveer $800
Na nog eens drie maanden werd ik weer uitgenodigd in Boston. Nu voor een interview. Mijn vrouw moest daarbij aanwezig zijn en ik moest allerlei bewijzen meebrengen zoals fotoos, bank statements, telefoonrekeningen, etc om te bewijzen dat wij echt samen wonen.
Verder werden er tijdens dat interview allerlei persoonlijke vragen gesteld.
Hierop heb ik niets meer gehoord. Na enige tijd heb ik geinformeerd en als antwoord kreeg ik dat men bezig was met mijn background investigation. Na een tijd (ongeveer 8 maanden na mijn eerste bezoek) kreeg ik weer een oproep. Nu voor het maken van vinger afdrukken. Hetgeen ik ook al gedaan had tijdens mijn eerste bezoek.
Na een jaar moest ik uiteraard weer mijn werk- en travelpermit verlengen. Weer $600... kassa.. Doordat dit 3 maanden duurde heb ik mijn baan tijdelijk op moeten zeggen omdat mijn werkpermit was verlopen en mijn baas mij niet aan mocht laten werken.
Na enige tijd weer oproep voor voor vinger afdrukken (derde keer)
Half jaar terug natuurlijk weer hetzelfde... werkvergunning en travel permit. $600... kassa..
En je raad het al... 2 maanden terug weer naar Boston voor vinger afdrukken (vierde keer)
Na informatie ingewonnen te hebben blijkt het dat men nog steeds bezig is met mijn background investigation.... waar men nu dus al meer dan 2 jaar mee bezig is.
Verder is het elke keer weer een heel gedoe als ik terug kom in Amerika na een bezoek aan Nederland of vakantie ergens anders.
Iedere keer moet ik mij bij aankomst op het vliegveld met mijn travelpermit melden bij de immigration office aldaar waar er weer allerlei vragen gesteld worden over waar ik geweest ben en wat ik daar gedaan heb. Allemaal erg irritant en kost erg veel tijd. Als ik met mijn vrouw samen aankom moet zij meestal meer dan een uur wachten voor we eindelijk naar huis kunnen.
Ben toch wel benieuwd of ik de enige ben met deze ervaring.
#1 - 28-10-2005, 16:06 uur

Pieter79

Wow, in één woord: BIZAR!
Ik heb nu een Amerikaanse vriendin, wie weet trouwen we ooit, maar moet ik dat dan ook allemaal doormaken? Via de I140 of I129/I130 moet het geloof ik in 3 maanden allemaal rond zijn!

Succes in het vervolgtraject.....
#2 - 28-10-2005, 17:40 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Johannes

Wat mij het meest verbaasd is dat als je status pending is je zonder travel permit het land niet mag verlaten. Waarschijnlijk wil men kunnen kontroleren of je daadwerkelijk hier bent. Background check zou ook geen probleem moeten zijn. Ik heb in het geheel geen crimineel verleden en heb altijd in Nederland voor de rijksoverheid gewerkt.
Het is wel zo dat de regels sinds 9/11 zijn aangescherpt speciaal toen Homeland Security alles heeft overgenomen.
Het is totaal onmogelijk om zomaar naar Amerika te komen en werk te zoeken. Je krijgt dan nooit een werk vergunning.
#3 - 28-10-2005, 18:30 uur

Loek

Dat klinkt wel een stuk heftiger dan andere verhalen die ik heb gehoord, of zelf heb meegemaakt.  Mijn vrouw kreeg zonder veel problemen haar greencard op basis van haar huwelijk met mij (ik ben US-citizen), maar dat is alweer 12 jaar terug.  Sta je misschien zonder dat je het weet op een of andere zwarte lijst?
#4 - 28-10-2005, 22:38 uur

Jez

Sta je misschien zonder dat je het weet op een of andere zwarte lijst?


Deze vraag wordt moeilijk te beantwoorden.............. ???
#5 - 28-10-2005, 22:58 uur
« Laatst bewerkt op: 28-10-2005, 22:59 uur door Jez »
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Kasj

jeetje, das geen gemakkelijke tijd zo...

maar in elk geval heb je er wel recht op!!!
veel succes met het vervorg!!

ik heb in mijn leven inmiddels een US diver license, US social security number (not valid for employment) en ben getrouwd in Nevada (met mijn ook Nederlandse vriendin), maar geen van die documenten geeft me de mogelijkheid op een greencard...
#6 - 04-11-2005, 15:09 uur
non-winner of the DV-2004, DV-2005, DV-2006, DV-2007 and DV-2008.

entering DV-2010 - 2014 because my wife thought USAFIS would be a good idea. (uhum)

pzuidema

Het verbaasd me wel, dit verhaal. Ik ben zelf nu anderhalf jaar getrouwd met een amerikaanse en heb zonder problemen mijn greencard gekregen. Sterker nog, het Amerikaans consulaat in Nederland heeft ons er ook aan meegeholpen. Ik had daar geen inkomen, mijn vrouw ook niet (want die woonde ook in Nederland) maar we hebben wel een sponsor in Amerika (schoonfamilie). Toen ging het allemaal wel goed.

We zijn wel een aantal keer naar het consulaat toe gegaan om alles te regelen, maar er is niets misgegaan. Zijn er andere factoren die meespelen? Want als alles voor elkaar is, (en ze vaststellen dat het niet om een greencard huwelijk gaat) zou het niet echt met problemen mogen gaan.
#7 - 02-01-2006, 04:57 uur
Ik quote graag mezelf als ik zeg; ik quote graag mezelf.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15