Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hoe oud waren jullie bij vertrek uit nederland?

Discussie gestart

kelders0

Hey allen!

hoewel ik niet zeker weet of ik hier goed ben met mn vraag, doe ik't toch maar hier haha.

Ik vroeg mij af hoe oud jullie waren toen jullie tot de beslissing kwamen om nederland te verlaten en hoe oud jullie waren wanneer jullie daadwerkelijk het land verlieten.. dit mag evt (en eigenlijk graag zelfs) aangevuld worden met redenen waarvoor jullie uberhaupt de keuze maakten om te vertrekken en dergelijke.

Zelf ben ik op dit moment 17, en hoewel ik nog niks met zekerheid durf te zeggen, lijkt het mij geweldig om mijn spullen te pakken en naar het zuiden van amerika te vertrekken in de richting van Texas. Ik heb hier niet echt een reden voor, maar het is vooral de manier van leven voor zover ik hier op dit moment weet van heb die mij erg aanspreekt en welke eigenlijk met geen mogelijkheid in nederland te vinden is. Enige locatie die ik mij zo kan bedenken met hetzelfde soort uitstraling is AustraliŽ/ nieuw zeeland :) Maar de voorkeur gaat dan naar The USA ofcourse :)!

ik kan me overigens voorstellen dat jullie het raar vinden dat ik deze vraag stel gezien ik eigenlijk nog maar een snotneus van 17 jaar ben, maar ik denk dat mijn manier van leven eigenlijk niet aansluit bij de idealen van nederland, en dat dit ook in de toekomst niet zal veranderen. Hoewel mensen erg positief zijn over mijn instelling/ manier van denken, is het niet de manier die men in nederland graag zal zien denk ik haha en qua mijn beeld wat is gevormd door o.a. films, documantaires en recensies hoop ik zo'n soort samenleving te vinden in amerika als de tijd rijp is..

In ieder geval alvast bedankt voor jullie reacties!
#1 - 13-07-2010, 14:16 uur

Johan

Je zegt heel veel maar ook weer weinig ;-)

Geef eens aan wat nou precies jou motivatie is? Wat voor soort leven verwacht je in Amerika wat je in Holland mist? Dan specifiek Texas zoals je al zegt.

Wat zijn volgens jou de overeenkomsten tussen de door jou genoemde landen, wat het prettig maakt om weg te gaan uit Holland?
Wat is jou manier van leven die men in NL niet zal waarderen?

Ojaa om antwoord te geven op je vraag: ik ben net een paar maanden weg uit NL en ben 40 ;-)
En ik wilde weg uit Nederland sinds mijn jeugd maar niet specifiek naar Amerika.
De laatste jaren pas echt specifiek naar Amerika.
Nooit ongelukkig geweest in Nederland!


#2 - 13-07-2010, 15:04 uur

kelders0

Hey Johan!

Bedankt voor je reactie :), om even antwoord te geven op jouw vraag:

Nou laten we maar beginnen bij 't begin: Ik ben dus 17 jaar, volg graag economisch nieuws e.d. en ben het afgelopen jaar veel met mn ouders bezig geweest op zoek naar een nieuwe locatie om te wonen/werken. Ik ben nog fulltime bezig met mijn opleiding, maar zodraa deze er op zit hoop ik een eigen bedrijf te gaan opstarten.. Dat is of iets in de recreatie, in combinatie met dieren.. zo heb je bijvoorbeeld in nederland zorgboerderijen voor mensen met aangeboren afwijkingen, dat is een voorbeeld. Andere kant die ik heen neig is de horeca, maar dat voornamelijk vanwege mijn eigen plezier hierin: zoals ik in mijn thread aangaf wanneer ik mij voorstelde heb ik 3 jaar lang met wat vrienden een illegale kroeg/ zuipkeet / hoe je het wil noemen gehad.. en ook dit vond ik erg leuk > natuurlijk is dit wel even heel wat anders dan een luxe club of iets dergelijks, maar hier zou ik eventueel ook serieus naar willen kijken wat de mogelijkheden zijn.

dus even kort samengevat: ik wil dus na mijn opleiding voor mijzelf beginnen. Stel nou dat ik inderdaad met dieren ga werken, bijvoorbeeld een paarden fokkerij of iets dergelijks, dan heb je stallen en land nodig (tenminste in nederland dan he) en als ik dan kijk wat dat hier zou kostten om iets in die geest op te zetten, dan is dit praktisch onmogelijk. Ik ben overigens aan het kijken naar de mogelijkheden om een fokkerij op te zetten in nederland omdat ik zelf een aparte band heb met paarden, voel me op de een of andere manier tot de beesten aangetrokken ondanks dat ik nog nooit op een paard heb gezeten en echt wedstrijden oid heb gereden haha.

1 van de redenen dat ik dus naar een staat als texas zou gaan, is dus eigenlijk de ruimte die er is om in ieder geval een soort van hobby boerderij te krijgen. als ik naar Amerika of elders zou emigreren, wil ik gewoon een soort van boerderij hebben, en dat hoeft niet specifiek te zijn om mijn inkomsten uit te halen, maar  als dat eventueel kan is dat mooi meegenomen. maar wil ik zoiets in nederland kan ik dat dus wel vergeten, want dan ben je gauw 8 of 9 ton kwijt :).

nou goed, over mijzelf dan nog even, de afgelopen jaren, laten we zeggen de 5 jaar dat ik op de middelbare school heb gezeten, ben ik volgens mij ouders en verschillende begeleiders op school uit mijn schulp gekomen en heb ik laten zien wie ik nou echt ben. Sociaal, maar terughoudend (beetje verlegen haha) maar tevens ook heel nuchter/ relaxt en voornamelijk dat ik van dag tot dag leef en niet echt een planner ben op de meeste gebieden. Eigenlijk kan ik dit laatste deel heeel slecht uitleggen, daarvoor moet je mij eigenlijk gewoon meerdere jaren kennen. :) overigens moet ik ook zeggen dat ik in een hele boel dingen er makkelijk ben, en dat is af en toe ook wel terug te zien in mijn doen en laten :)

maar goed, even heel kort samengevat ben ik dus eigenlijk op zoek naar een rustig plattelandsleven :) waarin ik zelf rust heb, en eigenlijk kan doen en laten wat ik wil in de vrije tijd die ik heb. en me dan vooral te richten op het leven met dieren op een soort van ranch/ boerderij. maar goed dit soort dromen zijn nog wel ergg ver weg haha, maar dat is eigenlijk mijn uiteindelijke doelstelling.
#3 - 13-07-2010, 15:29 uur

Pieter79

Dacht eraan toen ik 19 was, voorgoed vertrokken toen ik 29 was.

Gr. Pieter
#4 - 07-08-2010, 22:32 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

kelders0

Hey Pieter,

Mag ik jou misschien vragen hoe je er op kwam toen je 19 was  (mocht je dit nog weten  ;D)
vr.gr.
#5 - 22-09-2010, 23:33 uur

ned in MO

Ik merk al dat je geen idee hebt wat in amerika te verwachten ;D. Maar goed dromen mag als je 17 bent.
Alleen al het naar amerika komen is heel moeilijk en je kan niet gewoon besluiten om te gaan. Zo werkt het niet. Vele topics met leesvoer voor je op dit forum.
Ik was 24 toen naar amerika ter sprake kwam (Amerikaanse ontmoet)
Met 26 naar amerika gegaan (maar niet naar die amerikaanse). Echter het virus was losgebarsten toen ik op mijn 24ste dus in Amerika zat.
Ik heb veel geluk gehad om te mogen gaan (loterij gewonnen)
#6 - 23-09-2010, 16:59 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15