Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

J-1 Visum en daarna permanent visum

Discussie gestart

gator

Beste forumgenoten,

Ik heb mijn situatie ook op een ander forum uiteen gezet, maar het leek mij gezien de kennis van menig een hier wel nuttig hier ook een update te posten, misschien dat iemand mij kan helpen.
Ben de afgelopen 2 weken in Miami geweest  en via een immigratieadvocaat aldaar heb ik het advies gekregen om via een bemiddelingsinstantie (www.cicdgo.com) een DS 2019 te bemachtigen. Aangezien ik al een (eigen) bedrijf heb is het voor mijn zakenpartners en mij makkelijk aan de eisen te voldoen ( Het hekel punt is vaak het zoeken van een sponsor). Zo kan ik iig 18 maanden vooruit, en hopelijk heb ik daarna genoeg US investments om een permanente verblijfvergunning te krijgen. Wel ben ik door kennissen idd gewaarschuwd dat je een J-1 visa moet hebben wat je instaat steld om na de periode een permanent visa aan te vragen, en niet onder de 2 year bearer valt. Mijn bemiddelingsinstantie zei dat in Europa en Nl dit echter niet opging meestal. Ik had het bij mijn studentenvisa vorig jaar iig niet, toen ik aan UF studeerde.

Weet iemand of de 2 year bearer wel of niet opgaat, en zo ja in welke gevallen? Anders is het natuurlijk een risico voor mij om de J-1 visum procedure in gang te zetten. De ambassade in NL geeft zelf geen info dus het is moelijk om je kansen in te schatten. Misschien heeft een van jullie wat of hoe?

MVG
#1 - 28-01-2007, 18:01 uur

Adriaan47

Gator

Zover ik weet krijgt niemand ever permanent residencie immediately unless you are from Mexico.
Volgens my is Mexico het enigste land dat een aparte en speciale regeling heeft over emigratie met USA.
Elk ander land heeft te volgen de emigratie regels vast gesteld by USA policy.

Did betekend dat als je goedgekeurt bent om te werken en te verblijven in USA je op probation gaat.
Ben en bliff je in die tijd een GOOD person zonder een record en only dan zal je krijgen een permanent residency till dan all others will stay temperarely.

To become a citizen is a total other story en dat kan veel langer duren.

Adriaan...Dallas/Texas  (Dutch/KIWI/Cowboy)
#2 - 28-02-2007, 19:18 uur

Adriaan47

Gator

Nog het volgende.
De probation periode is 2 jaar.

Als je dit allemaal zeker wilt weten en dat zou ik zeker doen...maak gewoon een phone call met de USA emigration office in de State en plaats waar je naar toe gaat in USA or dichts bijzijnde.

Je kan dit allemaal vinden in de USA Government webside.

Er zijn nu speciale so called PILOT programs mogelijk die dingen erg vlug en makkelijker maken.

ADRIAAN
#3 - 28-02-2007, 19:28 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15