Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

NL militair voor het werk 3 jaar naar Amerika met gezin

Discussie gestart

NicoleFauno

Hoi hoi,

Ik heb een vraagje, wellicht dat iemand wat info heeft. Mijn vriend kan mogelijk voor 3 jaar in Amerika geplaatst worden. Natuurlijk laten we hem niet alleen gaan en zullen wij, onze zoon en ik met hem meegaan. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik mag daar niet werken, wordt ik bijv. gecompenseerd? Wat zijn de kosten van de standaard voorzieningen? Gas, water, licht, internet, tv etc.
Graag hoor ik van jullie :)
#1 - 25-01-2017, 08:38 uur

Cees A

welkom op dit forum.
Laten we vooropstellen dat ik geen ervaring heb met deze materie.
Ik vraag me echter af of je als "vriendin van" wel zo lang mee mag naar de VS.
Volgens mij moet je getrouwd zijn.   Misschien handig om dat eens goed uit te zoeken.
Heeft je vriend geen collega's die hetzelfde visum-traject hebben doorlopen ?
#2 - 25-01-2017, 10:15 uur

Pieter79

Op welk visum kan hij daar gaan werken? Het lijkt erop dat je niet met hem getrouwd bent, en je kunt dan niet met hem mee.

Gr. Pieter
#3 - 25-01-2017, 13:20 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Big_mo

Mijn vriend kan mogelijk voor 3 jaar in Amerika geplaatst worden. 
Jouw vriend, dus niet jouw man. Of te wel jij mag niet mee op zijn visum helaas.

Wordt ik bijv. gecompenseerd?
Gecompenseerd voor wat en door wie? Naar bovenstaande comment: Mits jullie trouwen en naar de VS komen kunnen jullie een werkvergunning aanvragen voor jou. Let wel dat dit 6 maanden tot een jaar kan duren. In de tussentijd moet jou man jullie kunnen onderhouden.

Wat zijn de kosten van de standaard voorzieningen? Gas, water, licht, internet, tv etc.
Er zijn geen gemiddelde kosten. Alles hangt af van je woon locatie.
Voor ons huis 112 vierkante meter:
Gas gemiddeld rond  de $80 dollar tijdens de winter
Electra gemiddeld rond de zelfde prijs
Water management (water, riolering en huis vuil) een keer per twee maanden $75
Internet / TV hangt af van de provider waar je wilt wonen. Gemiddeld voor beetje pakket zit je al gauw tegen de $120 tot $150 per maand aan.
#4 - 25-01-2017, 18:14 uur

Terpies

Ik denk dat het redelijk lastig voor je gaat worden, zelfs een samenlevingsovereenkomst wordt niet gezien als een huwelijk voor de Amerikaanse immigratiedienst.

Maar jullie hebben een zoon samen, als ik goed lees, dus dan moet trouwen toch niet een heel groot struikelblok zijn (en een goede reden voor een feestje).

Qua aanspraak op compensatie neem ik aan dat je hier mee bedoelt omdat jij je baan opgeeft, maar corrigeer me maar als dat niet zo is. Als je hiervoor enige compensatie zou willen ontvangen zou je dit moeten proberen via de werkgever van je man te regelen.

Het dubbele qua moraal aan dit verhaal zou ik wel vinden als dit zou worden toegewezen, omdat dit betekent dat de belasting betaler voor deze kosten opdraait, aangezien je man feitelijk in dienst van de overheid (ambtenaar) is.
#5 - 25-01-2017, 20:36 uur

Chris RTA

Een vriend van mij is met gezin naar Amerika vertrokken voor defensie. Hij heeft veel kosten moeten maken om zijn eigen huisraad dat hij meegnomen heeft daar aan de praat te krijgen. De vergoeding die hij kreeg van defensie is geen vetpot.
Het rare is dat zijn vergoeding om daar te werken gelijk is aan iemand die in Duitsland gaat werken. Ik weet dat hij nog steeds geen televisie abonnement heeft omdat het erg duur is. Hij kijkt netflix. Ze zijn er wel mee bezig om die vergoeding anders in te delen.
Hij heeft eerst in Utah gewoon en nu in Californie.
Dat gezegd hebbende denk ik dat er zat collega's zijn die je er meer over kunnen vertellen dan wij hier.
#6 - 25-01-2017, 21:05 uur

Big_mo

@Pipo Chris weet je toevallig wat de buitenland toeslag is voor iemand die naar Duitsland gaat? En werkt je maat hier in de VS voor een Amerikaans bedrijf of Nederlands? Puur nieuwsgierigheid!

California is gewoon duur. Maakt niet uit hoe je het went of keert helaas. En TV, ik denk dat hij niet veel mist. Een 2 uur durende film duurt gemiddeld 5 uur op cable tv. Ben blij dat er ik vanaf ben! En daarna stiekem je premie voor je tv ophogen en kanalen weg nemen.... Dat is iets voor in een ander topic.
#7 - 26-01-2017, 14:32 uur

Chris RTA

Ik weet niet de hoogte van die vergoeding. Maar het ging erom dat hij veel meer kosten moest maken dan iemand die bijv. naar Duitsland vertrok en dit dus niet evenredig vergoed kreeg.
Hij werkt voor de Nederlandse defensie in Amerika. En is betrokken bij de JSF vliegtuigen.
#8 - 26-01-2017, 20:57 uur

Ikbenwalter

beroepsmilitairen (en hun gezin) die in het buitenland geplaatst worden zijn van veel immigratie regels uitgezonderd; dit is vooral van toepassing bij NAVO partners.  NL en USA zijn NAVO partners en in bijvoorbeeld het JSF programma zijn buitenland plaatsingen vast en zeker in het contract opgenomen
 soms is er een samewerkingsverband ook wel bekend als een MOU (memorandum of understanding) bij non-NAVO partners.
 ondanks dat defensie een bureau heeft die buitenland plaatsingen coordineerd zal je partner nog heel veel zelf moeten uitzoeken en regelen! dit tot grote frustratie van veel van mijn militaire ex-collega's.
als je een samenlevings contract hebt kun je voor zover ik me kan herinneren  mee als partner. partners krijgen niks vergoed en ik weet niet zeker of je mag werken.

buitenland  plaatsingen  zijn al lang geen financiele vetpot meer. de toeslagen en vergoedingen zijn allemaal minder minder minder. voor sommige steden waar de woonlasten veel hoger zijn dan gemiddeld krijg je ook evenredig gecompenseerd.
de enige motivatie die ik tegenwoording bij buitenlandplaatsingen zou hebben is de ervaring.

Walter
#9 - 24-02-2017, 17:29 uur
« Laatst bewerkt op: 24-02-2017, 17:32 uur door Ikbenwalter »

Ruud2004

Walter heeft al het e.e.a. toegelicht. Bedenk dat je vriend niet de eerste Nederlandse militair is die tijdelijk in de VS wordt geplaatst. Laat hem deze vragen stellen aan DCHR of bureau buitenlandmissies van zijn OPCO en je krijgt antwoord. Goed uitzoeken zeker waard!
#10 - 25-02-2017, 13:11 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15