Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wat is de Mid-West?

Discussie gestart

Loek

Ik zie zelden berichten in deze category en denk dat er mogelijk onduidelijkheid bestaat over wat de Mid-West precies is.  Een definitie is hier te vinden:
http://www.wordiq.com/definition/Midwest

Zoals te zien in deze definitie is de mid-west een behoorlijk groot gebied, de stad Denver waar ik in de buurt woon wordt nog gezien als onderdeel van de Mid-West, maar ook steden zover oostelijk als Cleveland Ohio.

Een grote stad in de mid-west die door veel bezoekers word overgeslagen is bijvoorbeeld Chicago.  Ik heb er zelf een aantal dagen doorgebracht en heb me er nooit verveeld.  Verder heeft het mid-west gebied veel "Hollandse" history.  Kijk maar eens naar een stad als Holland Michigan.

Een verslag over mijn bezoek aan de mid-west van een aantal jaar geleden is te lezen op:
http://www.loekvanhelden.com/
Click op "Stories" en "Mei 2001"

Loek
#1 - 14-10-2004, 19:26 uur

Mississippi

Dank je Loek. Ondanks de uitleg nog geen response in deze groep.
Waarschijnlijk komen bijna geen toeristen specifiek naar het mid-westen maar komen er langs op een rondreis. Met name de zuidwesthoek van South Dakota lijkt me een bezoek waard. Ik vind de fotos van Mt Rushmore en Badlands op jouw website erg mooi.Mid-West States
#2 - 20-02-2005, 13:37 uur

Jez

Persoonlijk zou ik graag álle staten bezoeken, dus ook zeker de Mid-West.

Voor dit jaar staat New-England+Middle Atlantic op het programma. Volgend jaar zou ik wel naar het Zuiden willen (Florida, Carolina's, etc.) maar voor 2007 zit ik inderdaad aan de Mid-West te denken!

Dus, als je nog een jaar of 3 hebt, dan kom ik hier graag op terug!
#3 - 20-02-2005, 14:01 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Loek

Dank je Loek. Ondanks de uitleg nog geen response in deze groep.
Waarschijnlijk komen bijna geen toeristen specifiek naar het mid-westen maar komen er langs op een rondreis. Met name de zuidwesthoek van South Dakota lijkt me een bezoek waard. Ik vind de fotos van Mt Rushmore en Badlands op jouw website erg mooi.Mid-West States

South Dakota vind ik een van de mooiste staten kwa natuur.  Ook de Black Hills in de omgeving van Mt. Rushmore zijn echt mooi om doorheen te rijden, maar ook voor lange wandelingen.  Ik ga er regelmatig op bezoek.  Het is dat het er nogal koud is in de winter, anders overwoog ik er te gaan wonen.   ;)

#4 - 21-02-2005, 02:31 uur

Jez

Is Mt Rushmore met die "hoofden" uitgehakt in de rots?
#5 - 21-02-2005, 20:32 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Loek

Ja, de presidenten Washington, Lincoln, Jefferson en Roosevelt.
#6 - 22-02-2005, 01:13 uur

Bakvet

Dank je Loek. Ondanks de uitleg nog geen response in deze groep.
Waarschijnlijk komen bijna geen toeristen specifiek naar het mid-westen maar komen er langs op een rondreis. Met name de zuidwesthoek van South Dakota lijkt me een bezoek waard. Ik vind de fotos van Mt Rushmore en Badlands op jouw website erg mooi.Mid-West States
Ik begin toch een beetje te twijfelen. Eigenlijk wilde ik deze zomer eens naar een cultureel en culinair dan wel qua hitte (on)verantwoorde bestemming gaan (zoals Toscane/Umbrie, of anders Zuid Frankrijk, de binnenlanden van Spanje e.d.)  
Maar ik zie dat je half juni nog net tegen het voorseizoenstarief naar de VS kan vliegen naar een aantal bestemmingen. Ook de autohuur prijzen vallen mee. En voor de VS hoef je niet zoveel voor te bereiden. Het is de ideale tijd om te kamperen, dat drukt te kosten weer. Dus het lijkt me wel een aardig plan om naar Houston (strand?) te vliegen en dan omhoog te gaan, helemaal naar Isle Royale National Park (alleen 's zomers open) en weer terug naar Houston. Zo kan ik een aantal staten aan m'n lijstje toe te voegen waar ik nog nooit geweest ben. Nou, nog even over nadenken...
#7 - 23-05-2005, 23:42 uur

Verelle

Wij reizen momenteel door het Mid Westen, ook wij waren hier nog nooit geweest. Wij konden ook weinig info vinden wat te doen en zien in deze omgeving. Ik zal de komende periode proberen om er iets over te schrijven. We zijn inmiddels door South Dakota, North Dakota en Minnesota gereden en zijn momenteel in Wisconsin. Het landschap is een stuk minder spectaculair dan wat we gewend waren in het Westen. En even hebben we er over gedacht om terug naar het westen te gaan. Maar als we nu niet naar de Oost kust gaan dan gaan we waarschijnlijk nooit meer. Maar evengoed is dit ook een uitdaging voor ons.....
#8 - 23-09-2006, 02:53 uur
In april terug naar Amerika

PetraVS

Wij zijn in bijna alle delen van de VS geweest en ik vind, dat je de landschappen niet kunt vergelijken.  Natuurlijk zijn er persoonlijke voorkeuren en in het westen zijn er landschappen, die je nergens anders ter wereld vindt.  Daarentegen vind ik de landschappen in het Midden Westen "Amerika".  De eindeloze vlaktes, de boerderijen, met mijlen ertussen.   De silos en de typische rode schuren, vlaktes en vlaktes met dorpjes met o.a. rutabaga festivals (world renowned ;)).  Hier vind je Americana en de "echte" Amerikanen.  Ook zie je in MN en WI duidelijk de Scandinavische invloeden in in MI de Nederlandse (vooral namen).  We hebben net een week in Minnesota, Wisconsin, Michigan en Ohio doorgebracht en de ruimte alleen al is uniek.  Beauty is in the eye of the beholder, wat een waar gezegde!  Juist die eindeloze vlaktes van niets en niemand is Amerika.  De eindeloze maisvelden met zo af en toe een rode schuur, 18 1/2 street, terwijl 18 Street een mijl geleden was.  Ik heb van die reis genoten.  Het is niet het "oh" en "ah" van het Zuidwesten, met op iedere hoek een ander uitzicht.  Het is wel 100% Amerika.  Just my 2 cents.
#9 - 23-09-2006, 04:50 uur
« Laatst bewerkt op: 23-09-2006, 04:52 uur door PetraVS »

bgroeneveld

De inwoners van de Amerikaanse Oost- en Westkust beschouwen het Middenwesten als 'flyover country'. Maar wij die in dat gebied wonen, weten dat we de graanschuur van de VS zijn. Zonder ons geen eten.

Maar dat vlakke moet je inderdaad van houden. En eens meegemaakt hebben. Ik ben een paar keren in het noorden van Minnseota geweest, langs de Red River. Het is daar nog platter dan in Nederland, en met minder bomen, waardoor het NOG platter lijkt.

Overigens, in Minnesota en andere noordelijke Middenwesten staten is niet alleen het weer koud, de mensen zijn ook niet echt warm en verwelkomend. De meeste mensen kennen elkaar al sinds de lagere school en hebben geen 'buitenstaanders' nodig. Ik ben niet de enige die dat zegt, er is elk jaar een serie artiekelen in de plaatselijke pers waarin 'immigranten' over datzelfde klagen.

#10 - 23-09-2006, 18:52 uur

Chiefram

Wij hebben zelf ruim een jaar in de staat Illinois gewoond, ongeveer 20 minuten ten Noorden van Chicago. De mensen daar zijn 'koud' en inderdaad zoals bgorneveld zegt zitten ze niet te wachten op een 'buitenstaander'. Dit is ook een van de (vele) redenen waarom wij daar na een jaar gewoond te hebben verhuisd zijn naar een veel vriendelijkere staat. Wat ons wel is opgevallen (en dat verwachten de meeste niet) is dat de stad Chicago juist heel erg warm en vriendelijk is wat mensen betreft. Heel wat anders dan wat er in de omliggende plaatsen te merken is.

Overigens kom ik zelf ook regelmatig (eens per 6 weken) in de staat Minnesota, met name in St Paul en Minneapolis. Persoonijk vind ik de mensen daar juist zeer vriendelijk, maar dit is misschien omdat ik alleen maar zakelijk met ze omgaat en er niet woon. Ik vertrek weer na 3 dagen, maar moet wel zeggen dat de meest vriendelijke en lieve mensen die ik ken juist in Minnesota wonen.

De staat Michigan is helemaal huilen met de pet op. Wat een volk! Dit heb ik niet alleen zelf ervaren, maar hoor dit ook van andere mensen die wel eens die kant op zijn geweest. Ik heb een Amerikaanse vriend wonen in de buurt van Detroit (Wixom). Hij is vorig jaar verhuisd uit Alabama en kan al zijn haren wel uit zijn hoofd trekken dat hij hier is komen wonen. Niemand in de straat zegt iets tegen hem, ze kijken hem alleen maar aan. Zeggen ze wel wat, dan is het alleen maar negatief en met kommentaar. Zijn huis staat alweer te koop: hij wil zo snel mogelijk weg daar.

#11 - 27-09-2006, 05:54 uur

PetraVS

De staat Michigan is helemaal huilen met de pet op. Wat een volk! Dit heb ik niet alleen zelf ervaren, maar hoor dit ook van andere mensen die wel eens die kant op zijn geweest. Ik heb een Amerikaanse vriend wonen in de buurt van Detroit (Wixom). Hij is vorig jaar verhuisd uit Alabama en kan al zijn haren wel uit zijn hoofd trekken dat hij hier is komen wonen. Niemand in de straat zegt iets tegen hem, ze kijken hem alleen maar aan. Zeggen ze wel wat, dan is het alleen maar negatief en met kommentaar. Zijn huis staat alweer te koop: hij wil zo snel mogelijk weg daar.Al die Nederlanders, he? Stugge Friezen en Groningers daar ;).  Maar mijn ervaring is toch echt anders in Michigan, hoor.  Mijn schoonvader woont in het westen van de staat en de mensen zijn er bijzonder vriendelijk.  Echt een gezellig stadje, waar hij woont, iedereen kent iedereen, iedereen groet iedereen etc.  Vrijwel de hele familie van mijn man woont in die buurt en het zijn stuk voor stuk heel hartelijke mensen, ik heb me nog nooit een vreemde eend in de bijt gevoeld en dat ben ik toch wel voor hen, waarvan een heel aantal nooit ver buiten hun staatsgrenzen zijn geweest.
#12 - 27-09-2006, 15:56 uur

Chiefram

Natuurlijk is niet iedereen daar even stug. Je hebt ook hele lieve mensen in Illinois en Michigan, net als dat je minder vriendelijke mensen hebt in Colorado. Ik kan alleen maar uit mijn eigen ervaringen praten: de klanten die wij in die staten hebben. Dit zijn niet bepaald de leukste mensen om mee om te gaan, ik vind sommige zelfs 'gevaarlijk' achterbaks.
#13 - 27-09-2006, 18:13 uur

GoGriz

Wij zijn vorig jaar op onze trip van Philly naar Missoula over Ohio Indiana Illinois Wisconsin Minnesota en S Dakota gereden en dat was toch heel boeiend.  Buiten Illinois (we zijn niet via Chicago gereden) was dat een heel boeiende trip.  Wel veel mais planten gezien  ;D
#14 - 27-09-2006, 18:20 uur

PetraVS

Natuurlijk is niet iedereen daar even stug. Je hebt ook hele lieve mensen in Illinois en Michigan, net als dat je minder vriendelijke mensen hebt in Colorado. Ik kan alleen maar uit mijn eigen ervaringen praten: de klanten die wij in die staten hebben. Dit zijn niet bepaald de leukste mensen om mee om te gaan, ik vind sommige zelfs 'gevaarlijk' achterbaks.


Zal heus wel, maar wat ik dan interessant vind is de achtergrond van de meesten van die mensen.  Ze komen vrijwel rechtstreeks uit het Noorden (Noordwesten) van Europa.  Minnesota en Wisconsin zijn grotendeels Scandinavisch en Duits in achtergrond en Michigan grotendeels Nederlands en Duits (in Frankenmuth (sic!) vind je een heel grote Duitse Kerstwinkel en van alles meer, in Holland (nog een keer sic!) is "Nederland" nagemaakt), je hebt het over een gedeelte van de VS, waar veelal onze landgenoten en andere uit het gebied in Europa, vanwaar wij stammen, zich vestigden.  Zegt dat wat? Ik weet het niet, maar ik vind het wel frappant.
#15 - 28-09-2006, 04:00 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15