Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Adirondacks versus White Mountains

Discussie gestart

Susa

Hallo allemaal,

Wij gaan half september voor een paar weken naar het Noord-Oosten. Hoewel we niet teveel willen vastleggen, willen we wel globaal de route al gaan bepalen.

Nu stuit ik op het volgende; in de route kunnen we zowel de Adirondacks als de White Mountains meenemen maar ik vraag me af in hoeverre deze op elkaar lijken en of het wel afwisselend genoeg is. We houden van natuur maar zijn geen types die dagen lang wandelingen zullen gaan maken.
Als ik zelf ga lezen op internet of in de boeken kan ik het helaas niet echt inschatten, ze zijn beiden zo groot.

Wat raden jullie aan en wat zijn leuke, mooie dingen om te ondernemen in de parken?

Alvast bedankt voor de reacties.
#1 - 04-08-2011, 19:41 uur

Jez

Denk wel dat ze beide heel anders zijn. In de White Mountains heb je charmante plaatsjes zoals Conway en de Kancamagus route is in de herfst fenomenaal. Je kunt Mount Washington "beklimmen", met een treintje of met de auto. Ik kan je niet vertellen hoe dat is, want toen wij daar waren hadden we autoproblemen, dus zijn niet de berg op gegaan. De Adirondacks is veel groter. Wij zijn er via de Veterans Highway de Whiteface Mountain opgegaan. Het laatste stuk de berg op kun je de lift nemen, dwars door de berg. Of lopen, als je wilt... Magnifiek uitzicht bovenop! Onderweg er naartoe kom je door North Pole, waar Santa woont. In een pretpark. Ook als je er niet in  gaat (toen wij er waren was het gesloten), grappig om een blik te werpen.

En over bergen gesproken: De Catskills hebben weer een heel andere charme. Prachtige weggetjes en Woodstock is geweldig! Ik zou zeggen: doe ze alletwee (drie!). Heb je onderweg geen zin meer, rij je toch lekker door?!
#2 - 04-08-2011, 20:25 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15