Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

bezienswaardigheden op route Boston - Bar Harbor

Discussie gestart

JohanenTine

Wij zijn bezig met onze roadtrip voor 2017 op te stellen.
We doen een rondje waarbij we vertrekken uit en aankomen in Boston.

Bij de route van Boston naar Ellsworth/Bar Harbor zag ik enkel in populaire roadtripschema's Salem naar voor komen als tussenstop.

Zijn er nog leuke dingen die jullie kunnen aanraden?
Of slaan we beter deze baaien over om meer tijd te hebben bij Cape Cod op het einde van onze reis?
We hebben 3 weken en reizen met kleine kinderen.  ;)

Voorlopig heb ik dus dit:
Boston (1 aankomstdag en 2 volle dagen)
Salem (tussenstop)
Ellsworth - Acadia National Park (liefst 3 dagen)
White Mountains - Mount Washington (2 dagen)
Green Mountains - Moss Glenn Falls (2 dagen)
The Berkshires (is dit wel de moeite?)
New Port (is dit wel de moeite?)
Cape Cod (3 dagen)
Plymouth
Boston

#1 - 25-09-2016, 20:32 uur

Chris RTA

- Newport is klein maar wel gezellig en heeft een aantal antebellum huizen die je kan bezichtigen.
- Vanuit The White Mountains richting The Green Mountains zou je evt een stukje om kunnen rijden naar Waterbury. Naar de Ben&Jerry's ijsfabriek. 1281 Waterbury-Stowe Road, Route 100, Waterbury, VT 05676, Verenigde Staten. Zorg dat je ruim voor 16:00 uur daar bent en niet in het weekend. Anders zijn de werkers in de fabriek vrij of aan het schoonmaken en zie je niet het echte ijs maken.
- Vlak onder Franconia  in de White mountains is een leuke kabelbaan die helemaal bovenop de berg komt en een mooi uitzicht heeft.
- Onder de white mountains ligt Conway, daar kun je goed shoppen bij de outlet.

#2 - 26-09-2016, 11:04 uur

jetusa

Tussen Boston en Bar Harbor is Kennebunkport nog een bekend plaatsje. Ben er zelf niet geweest, maar is een veel gehoorde bestemming  voor bv weekendjes weg. 
Is het plan om in 1x naar Bar Harbor te rijden  of zoek je een overnachtings-stop onderweg? Boston - Bar Harbor is namelijk al een aardige trip, als je al begint met stoppen in Salem en onderweg nog meer stops wilt maken dan vrees ik dat je het niet op 1 dag red.

Stowe is behalve Ben & Jerry's een leuk plaatsje en een mooie omgeving.

The Berkshires ken ik niet zo goed maar is een bekend gebied ook voor weekendjes weg voor inwoners van zowel Boston als New York.

Aan de Connecticut kust  ligt Mystic Seaport met zijn maritiem museum. Veel is buiten dus geen duf museum, meer een openlucht museum. Verder een leuk plaatsje met veel restaurantjes waar je lobster kunt eten (maar dat heb je in Maine vast ook al gedaan). Een leuke stop wellicht komend uit de Berkshires en op weg naar Newport.

Via google en dan in het engels kom je ook een hoop info tegen over dit soort in Nederland minder bekende gebieden. Google bijvoorbeeld eens op 'tourism berkshires' (of andere plaats) of 'what to do in the berkshires' of 'what to do between boston and bar harbor" en je krijgt voldoende hits om meer vakantie dagen te vullen dan je hebt  ;)
#3 - 05-10-2016, 22:43 uur

Hans B

Ausable Chasm - mooie wandeling
Merrimack - Anheuser Busch leuke gratis rondleiding
Waterbury - Ben&Jerry teleurstellende rondleiding, voor $4pp kun je beter zelf een grote bak ijs in de supermarkt kopen.
Boston - USS Constitution prachtig schip
Cape Cod - hebben wij fijn gefietst
Newburgh - OCC motorfietsen, leuk om even te kijken
Old Rhinebeck - WW1 vliegshow (zie hun website). Fantastisch !!

Welke tijd gaan jullie in oktober heb je de changing of the leaves. De fantastische bladverkleuring.
#4 - 06-10-2016, 08:40 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Bakvet

Ben 5 dagen in Boston geweest en had er nog wel langer kunnen blijven. Hoogtepunten: de Ierse café's en Italiaanse restaurants, de activiteiten op het water (zoals Whale Watching), het stadion van de Boston Red Sox en het J.F.K. Museum. Salem heb ik overgeslagen wegens tijdsgebrek.

Portsmouth, New Hampshire vond ik wel een leuke "revival" oude stad, ben er een paar uur geweest, had er wel een dag willen blijven.

Onderweg naar Bar Harbor ook de DeLorme Store bezocht (die maken topografische atlassen en InReach, een SMS-achtig veiligheidssysteem, dat overal ter wereld werkt), maar die winkel is niet meer open. Daarna naar de L.L.Bean Store geweest in Freeport, Maine, een bekend 'outdoors' merk. Het bijzondere eraan is, dat ze de eerste zaak (in de V.S. en wellicht ter wereld) waren die de deur nooit slooit, ze bleven 24x7 open, wat zeker zeker voor de uithoek "Maine" revolutionair was. Rondom die store heb je nog allerlei toeristenwinkels.

In de omgeving Bar Harbor (/Ellsworth) ben ik tien dagen gebleven, ik vond het Acadia National Park en al die (om)wegen langs de ruige kust (langs bootjes met hobby-vissers e.d.) echt helemaal super. Ik ga nog een keer terug, naar dat park, want ik wilde er gaan kamperen maar het was veel te koud naar mijn zin (in oktober!) Je hebt er heel afwisselende en spectaculaire wandelroutes.

Mocht je naar Plymoth Plantation gaan (ten zuiden van Boston) dan zou ik de suggestie doen om daar een hele dag voor uit te trekken en ook de Mayflower II te bezoeken. Breng, om in de stemming te komen, vooraf een bezoekje aan het American Pilgrim Museum in Leiden (dat donderdag- vrijdag en zaterdagmiddag open is) en aan Delfshaven, waarvandaan een deel van de Pilgrim Fathers vertrokken is.
#5 - 06-10-2016, 20:51 uur

JohanenTine

Bedankt allemaal voor de leuke tips. Ik heb ze nog niet allemaal in ons basic schema genoteerd, maar dat komt nog wel.
Voorlopig hebben we dus dit bedacht:

ik ben nog aan het twijfelen of ik voor de laatste nacht nog iets zoek dichter bij Plymouth zodat dit te doen is op een halve dag, want we moeten dan ook de auto inleveren en terugvliegen.
En ik vind het ook veel rijden van Machester naar Mystic Seaport. Na Stowe vind ik het schema niet zo zeker.

We proberen nu eerst de route zo op te stellen zodat we via Booking.com onze hotels kunnen zoeken die we nu al kunnen vastleggen zonder vooraf te betalen en met gratis annuleren, dan hebben we nu de beste prijzen en kunnen we later op ons gemak meer in detail dingen vastleggen en eventueel nog veranderen van slaapplaats.zaterdag    17/jun   Boston Hotel Buckminster   Brussel - Boston: vliegen en acclimatisatie
zondag    18/jun   Boston Hotel Buckminster   Boston: Freedom Trail
maandag   19/jun   Boston Hotel Buckminster   Boston: zie mail Nienke voor Boston met kids
dinsdag   20/jun   Brunswick – Travelers Inn   auto ophalen - Salem  - Gloucester - de oudste vissershaven – Kennebunkport
woe   21/jun           Bar Harbor    Kustweg – strand – vuurtorens –slaapplaats dicht bij Acadia NP
do   22/jun                   Bar Harbor – Bar Harbor - Acadia National Park - Mountain Desert Oceanarium en kreeftenboerderij en –museum
vrijdag    23/jun   Bar Harbor    Acadia National park
zaterdag   24/jun   Bar Harbor –    Acadia National park
zondag   25/jun   White mountains – Conway?  - De leukste routes: Conway of Bartlett, maar ook legendarische Crawford Notch excursie
maandag   26/jun   White mountains: Echo Lake
dinsdag   27/jun   White moutains – Conway   Franconia Notch State Park - kabelbaan kan nemen naar het uitzichtpunt vanwaar je tot Canada kan zien
woensdag   28/jun   White moutains – Conway   mount washington railroad
do 29/jun                   Stowe Green Mountains    Ben and Jerrys - Moss Glenn Falls - wandelpaden
vrijdag   30/jun         Manchester Vermont   Green Mountains - Fingerlakes?
zaterdag   1/jul     Manchester Vermont   Green Mountains - Fingerlakes?
zondag   2/jul   Mystic Seaport   
maandag   3/jul   Cape cod   Via New Port: mansions van rijke New Yorkers + Tennis Hall of Fame.  Newport Cliff Walk.
dinsdag   4/jul     Cape cod   stranden , vuurtorens en heerlijke ‘clams’ eten.-
woensdag   5/jul     Cape cod   Walvissen spotten
do 6/jul                  Cape cod   Strand uitrusten en wat inpakken
vrijdag   7/jul           boston logan airport via plymouth   Terugvlucht ‘s avonds    historische Plymouth Rock die aangeeft waar de pelgrims voor het eerst van boord: Mayflower II, een replica; Plymouth Plantation

#6 - 21-10-2016, 08:00 uur

maryde

Wij deden in 2009 een gedeelte van jullie tocht, misschien nog wat tips?
_ we deden een rondleiding in Boston in het stadion van de Red Sox, er tegenover in een klein straatje ligt het House of Blues waar we reserveerden voor een Gospelbrunch op zondag.
-  op weg naar Acadia slapen we twee nachten  bij de Coach Stop Inn  bij Bar Harbour en bezochten vandaar uit Acadia
- superlekker gegeten in Bar Harbor bij de  Chart Room , tip van local, waar de lobsters geserveerd werden met een hamer om ze " de kop in te slaan", wij kozen iets anders.
#7 - 21-10-2016, 15:10 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15