Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Budget

Discussie gestart

Jasmijn86

Hallo,

Ik ben me aan het oriënteren op een tripje. Ben nu dus aan het kijken of het haalbaar is om eind april/begin mei naar Amerika te kunnen gaan.
Maar daarvoor dien ik wel een beetje te weten hoeveel geld daarvoor nodig is.

Mijn plannen:
New York, Boston, Washington DC. Daarna zou ik graag nog naar Miami gaan voor het heerlijke weer en strand.
Ik ben niet in het bezit van een rijbewijs, dus ik ga het met het openbaar vervoer doen. En naar Miami zou ook met een binnenlandse vlucht kunnen.
Nu heb ik wel een beetje zicht op de prijzen van vliegtickets, maar ik vind het moeilijk te bepalen hoeveel je per dag kwijt bent aan hostels+vervoer+ eten+drinken+ eventuele tours. Wat is een redelijk dagbudget?

Daarnaast iemand nog tips voor hoe lang welke stad aandoen? Hoe lang de totale trip? En misschien nog tips in de nabije omgeving van de steden wat leuk is om te ontdekken? (wat natuur?)


Alvast bedankt!
#1 - 10-12-2010, 22:38 uur

Jasmijn86

Ik kan de edit-knop niet vinden, vandaar even op deze manier.

Ik ga dus in hostels overnachten. (even voor de duidelijkheid)
#2 - 10-12-2010, 22:41 uur

hdeweert

Hallo jasmijn
De knop om veranderingen aan te brengen in een post zit links boven aan jouw post en heet “veranderen”
Het budget per dag is helemaal afhankelijk van jezelf. Zoek eerst uit wat je zelf allemaal wilt gaan zien en doen
en hoe je dat denkt te doen met het openbaar vervoer.  En geef aan hoelang jouw vakantie is.
Harm
#3 - 10-12-2010, 22:57 uur

Jasmijn86

Ja, ik zal eerst wel het een en ander gaan uitzoeken. Maar het is zo moeilijk aangezien ik echt nog in fase 1 zit. Dus niets is zeker.
En er kan nog weer 10x van alles veranderen. Zo zat ik net te bedenken dat ik misschien 2 weken kan gaan.(ik zat eerst aan 3-4 weken te denken) Ik weet niet of dit te kort is.
In New York zit je toch al gauw een weekje, schat ik zo. Boston zou ik dan schrappen. Washington lijkt me vooral leuk om even de highlights te zien. Kan dit in 2 dagen? Of is dat echt te kort? En wat is er zoal te zien in Miami?
Moeilijk, zeg....ik kijk nog weer even verder
#4 - 11-12-2010, 13:46 uur

hdeweert


 Als je een liefhebber van muziek bent moet je natuurlijk een bezoek brengen aan Grace Land. Voor de liefhebber van Whisky zul je
de Jack Daniel brouwerij kunnen bezoeken en ga zo maar door. Reizen met openbaar vervoer is mogelijk maar de mensen die dat
doen nemen er vaak wel de tijd voor. Het strand van Miami is mooi maar de mooiste stranden liggen aan de golf van Mexico, en dan hoef je dus niet zo ver.
Ga eens langs bij een reisbureau en neem een paar reisgidsen mee, je krijgt dan een beetje een indruk van wat er te zien en doen is
en wat je zelf leuk vind. Lees wat reisverhalen van Forumleden. Kijk vooral wat je zelf wilt en kijk welk budget je hebt en pas je
trip daar op aan. De meeste toeristen gaan min 3 weken en verplaatsen zich per auto, in rijzen per ov gaat wat meer tijd zitten.
Succes
Harm
#5 - 11-12-2010, 15:08 uur

martinm

New York kan je in 3 a 4 dagen doen, dan heb je de vele highlights wel gezien, Washington DC is 2 hele dagen wel genoeg, beide steden is alles te doen per Metro.
Je kan vanuit NY per bus naar DC zie bv http://www.2000coach.com/newyorkdc.html (trip van 4 a 5 uur).
In NY kan je kiezen om een NY pass aan te schaffen, je weet dan precies wat je kwijt bent voor de tours  want (bijna) alle bezienswaardigheden/musea kosten geld, DC daarintegen zijn (bijna)alle Musea en bezienswaardigheden gratis toegang.

NY pass: http://www.newyorkpass.com/prices.aspx

Eten & drinken kan je zo gek maken als je wilt, ontbijt, lunch en diner in restaurant dan ben je een hoop geld kwijt maar als je bv ontbijt bij Star Bucks (croissant + koffie), de lunch ergens een broodje haalt (bv Subway) en 's avonds gaat eten in een restaurant dan kan je hier +/- $50 per persoon per dag voor rekenen.

Als je helemaal voor het mooie weer naar Miami gaat en geen eigen vervoer hebt misschien is Virginia Beach (Virginia), waar ik woon, wat hier is het vanaf begin april ook 20-30 graden, is makkelijk bereikbaar met de bus vanuit DC. Je heb een boulevard van 5-10 mile met vele Hotel een mooi stand enz enz http://www.virginiabeach.com/attractions
Of een andere optie Myrtle Beach (South Carolina) http://www.myrtlebeach.com/

Natuurlijk beide plaatsen/stranden niet zo bekend als Miami Beach maar voor budget misschien erg aantrekkelijk.

Succes met de planning

Martin
#6 - 11-12-2010, 16:01 uur

Hans B

Je hebt enkele mooie plaatsen genoemd. Ik ben geen expert op gebied van openbaar vervoer.
Persoonlijk zou ik vliegen naar NYC, daar minstens 6 dagen verblijven. Koop een MTA weekkaart ± $25. Ideaal.
Dan met de trein/bus naar Washington, deze stad verdient minstens 3 volle dagen.
Nagenoeg alles ligt compact in het centrum, alleen voor Arlington Cemetary en/of het Pentagon moet je iets verder.
Als laatst is het mogelijk om met de trein naar Miami te reizen, mooi om wat van het landschap te zien, maar het handigste (snelste) lijkt mij het vliegtuig.
Wellicht kun je één ticket kopen met alle vluchten in een keer (AMS-NYC WAS-MIA MIA-AMS). OP de site van Delta Airlines kwam ik zo snel even tot € 825 incl.
Succes.
#7 - 11-12-2010, 16:06 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Jasmijn86

Bedankt voor de tips!
Heb al gekeken voor tickets. Bij American Airlines betaal ik dan 600 euro voor alle vluchten. (AMS-NY, NY-MIAMI, MIAMI-AMS) Maar ik ga zeker nog even kijken naar de optie voor het strand te bezoeken in Virginia of South Carolina.
#8 - 11-12-2010, 16:50 uur

martinm

Ref mijn Myrtle beach (South Carolina), is misschien niet echt handig aangezien je dan met openbaar vervoer van DC naar Myrtle Beach moet, maar zoals ik al zei als je alleen voor het mooie weer naar Miami gaat dan is Virginia Beach een goede optie. Vliegveld Norfolk (ORF) voor eventueel binnenlandse vlucht.
#9 - 11-12-2010, 17:11 uur

Jasmijn86

Virginia Beach is zeker een leuke optie. Wat is er, behalve het strand, nog te zien?
#10 - 11-12-2010, 18:58 uur

Jasmijn86

Nu zie ik zojuist dat een vliegticket A'dam-Ny duurder is, dan als ik tussendoor naar Miami vlieg en vanuit daar weer naar NL vlieg.
Dus wat dat betreft...
#11 - 11-12-2010, 19:15 uur

martinm

Virginia Beach is zeker een leuke optie. Wat is er, behalve het strand, nog te zien?

Het blijft een "probleem" van geen eigen rijbewijs, het openbaar vervoer is hier (Virginia Beach) niet echt goed. Er is zat te doen in de omgeving, Virginia Beach is 1 van de steden van Hampton Roads (Norfolk, Portsmouth, Newport News, Hampton, Cheasapeake) en bestaat uit meer dan 1.6 miljoen inwoners. Williamsburg is op een uur rijden, met een grote Outlet, Waterpark en Busch Gardens (pretpark), tevens is Williamsburg een van de steden van de Historic Triangle (samen met Yorktown en Jamestown). Wat er verder hier te doen is, Google is je beste vriend, teveel om op te noemen maar eigenlijk is een eigen auto een pre, tenzij je alles met bus/taxi wilt doen.

meer info:
 http://hamptonroads.com/2009/06/top-20-places-go-hampton-roads
http://www.thingstodo.com/states/VA/tidewater_hampton.htm
http://www.beachstreetusa.com/
#12 - 11-12-2010, 23:56 uur

Marianne

Voor de prijzen in New York (vervoer, eten, bezienswaardigieden) zou je eens in ons 2008-verslag kunnen kijken; wij hebben per dag de kosten bijgehouden.
Het kan natuurlijk veel duurder. Maar ook goedkoper.

Marianne
#13 - 12-12-2010, 00:17 uur

Jasmijn86

Bedankt!

Weet er iemand goede hostels in Midtown?
#14 - 12-12-2010, 15:50 uur

maryde

Is dit misschien nog een idee? Je hoort er goede berichten over maar ik heb er geen ervaring mee.
    www.surfcouching.org
#15 - 13-12-2010, 18:58 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15