Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

North East reis november

Discussie gestart

thieske

Hallo allemaal,

Het is zover van 11 November tot en met 3 December gaan Lea en ik naar de VS.
We gaan een rondreis maken met een 4x4 (ivm de winter).

Het schema ziet er nog ruw uit. Hier gaat dus nog hoop tussen gezet worden omdat we 16 dagen hebben om het rondje te maken. Ik ben in ieder geval nog op zoek naar een goede online routeplanner.

NY(Aankomst en meteen vertrek)-Boston
Boston-Berkshires
Berkshires-Adiron Dacks
Adiron Dacks-Niagara Falls
Niagara Falls-Toronto (familiebezoek)
Toronto-(...)-Gettysburg
Gettysburg-Washington
Washington-NY

Boston 2 dagen
Toronto 2 dagen
Washington 2 dagen
New York 5 dagen

Ik ben nu nog bezig het schema goed uit te werken.
De vlucht is in ieder geval al geboekt en de overnachtingen in Niagara Falls, Washington en New York zijn ook al geregeld. Ook de huur van de auto (gold?) wordt geregeld en komt uiteindelijk uit op zo'n 950 euro.
We kijken in ieder geval echt uit naar onze trip. Hebben jullie nog tips voor ons?
#1 - 09-03-2008, 21:55 uur
For Boston, For Boston, We sing our proud refrain

Hans B

Wat een goede routeplanner is weet ik niet, maar on line zijn beschikbaar o.a. Mapquest en RandMcNally.

Denk aan : Weersomstandigheden, die je reisschema in de war kunnen gooien.


Hans
#2 - 11-03-2008, 10:38 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

thieske

Inderdaad, ben me ervan bewust dat hevige sneeuwval (Lake Effect) of ijzel roet in het eten kunnen gooien. Daarvoor heb ik allereerst al voor een 4x4 gekozen.

Het stuk toronto - Gettysburgh is dik 450 mijl en dat gaat in tweeen gehakt worden. En voor de rest hebben we bewust gekozen voor ritten die niet langer zijn dan +- 200 mijl want we zijn daar om het land te zien en niet om er alleen maar van a naar b te rijden.We hopen ook flink wat sneeuw te zien. Misschien is November - December nog aan de vroege kant maar aan de andere zijde houden we van de late herfst - winter.

Ik heb overigens Mapsonus via usa4all gevonden. Een prachtige routeplanner die simpel en snel is!
#3 - 12-03-2008, 10:20 uur
« Laatst bewerkt op: 12-03-2008, 10:23 uur door thieske »
For Boston, For Boston, We sing our proud refrain

bartensharon

In Gettysburg hebben wij geslapen in het Best Western Gettysburg. Dit is een mooi hotel wat er al tijdens de burgeroorlog al stond.  ;) Zeker een aanrader! ;D
#4 - 12-03-2008, 13:05 uur

thieske

Het schema zit in elkaar!  :D
We gaan in ieder geval heel veel natuur bekijken en hebben goed op de rijstijden gelet. Maximale reisduur is zo'n 3,5 uur (afhankelijk van de omstandigheden) en we hopen dat bezienswaardigheden als Watkins Glenn en de Skyline drive toegankelijk zijn in de tijd van het jaar. We hebben ook nog tussen Washington en Philadelphia een dag aan de atlantische kust ingeroosterd om nog wat van de natuur te kunnen genieten voordat we de laatste paar dagen in de stad slijten.

We huren via sunnycars een FO - Jeep III (Trailblazer of vergelijkbaar) all inclusive+ en pikken deze om 1300 bij Newark op en leveren hem de 29ste bij Newark weer af.

11 November vertrek.

1 Aankomst (11:30) NY -> Newburgh (bezoek OC Choppers)
2 Newburgh -> Boston
3 Boston
4 Boston -> Pittsfield (ma)
5 Pittsfield -> Catskills
6 Catskills -> Watkins Glenn
7 Watkins Glenn -> Niagara Falls
8 Falls -> Toronto (verblijf bij familie)
9 Toronto
10 Toronto
11 Toronto - On the fly ergens halverwege gettysburgh neerstrijken om te overnachten en wat rond te kijken
12 ... -> Gettysburgh
13 Gettysburg -> skyline drive (overnachting charlottesville)
14 Charlottesville ->Washington
15 Washington
16 Washington -> Ocean city
17 Ocean city - Philadelphia
18 Philadelphia
19 Philadelphia - NY
20 NY
21 NY
22 NY
23 NY - huiswaarts (vlucht van 18:30)

We willen nu snel de hotels in de cities vast gaan leggen. We hebben van onze reisconsulente de volgende hotels voorgeschoteld gekregen, hebben jullie ervaring mee?
Falls : Skyline inn, Clarion, Comfort inn
Washington : Washington Plaza, Days inn Conn. ave.
Philly : Holliday inn hist.distr , Crowne inn, Best western center city
NY : New York inn, Sohotel, Regency inn & suites, Thirty Hotel, Hotel Pennsylvania,

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met bovenstaande hotels? Wie kan ons een aanbeveling doen?
#5 - 04-05-2008, 21:53 uur
For Boston, For Boston, We sing our proud refrain

Jez

Waarom zou je de hotels vastleggen? Voor hetzelfde geld heb je onwijs rotweer en wil je ergens niet langer blijven. Of juist wel. Dan zit je aan je hotels vast.
#6 - 04-05-2008, 23:35 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

PetraVS

Dat hoeft niet, hoor.  De meeste hotels hebben een annuleringsregel van 16 of 18 uur op de dag van aankomst.  Dus dat is heel makkelijk te veranderen.  En in de periode, dat zij reizen moeten ze rekening houden met Thanksgiving.  Dan kan het vooral in de steden nogal druk zijn.
#7 - 05-05-2008, 01:27 uur

thieske

Vooral in Washington, Philadelphia en New York willen we vast hebben liggen waar we verblijven. We lopen dan tegen het eind van de vakantie, je zit daar in de grote steden en als je toevallig de drukte in rijd ben je blij als je eenmaal neer kan strijken in je vooraf vastgelegde hotel.

De rest van de vakantie zoeken we zelf uit waar we verblijven, lekker on the fly ergens heen rijden en daar kijken waar we kunnen overnachten. Over het algemeen blijven we niet langer dan een dag. Alleen in Boston zullen we 2 overnachtingen doen en in Toronto waar we bij familie kunnen verblijven.
#8 - 05-05-2008, 08:19 uur
For Boston, For Boston, We sing our proud refrain

Swissdutchie

Ik zou ook in Boston overwegen, om vooraf te reserveren. Wij zijn in juni in het Noordoosten geweest (behalve Boston geen grote steden) en de enige plaats waar wij maar met moeite een hotel konden vinden, dat goed gelegen en toch betaalbaar was, was dus Boston. Een volgende keer zou ik daar daarom zeker vooraf reserveren.
Ik zou je wel voorstellen, om de hotels zelf te bespreken. Je hebt dan meer keus dan bij het reisbureau en vooral meestal wel de mogelijkheid om tot een dag van tevoren nog gratis te kunnen annuleren. Als je bij een reisbureau boekt, is dat vaak niet mogelijk, omdat je de accommodatie vooraf betaald.
Groetjes en succes bij het vinden van geschikte hotels,
Franziska
#9 - 06-05-2008, 00:03 uurbabarage

Ik heb even snel gekeken voor het hotel in Washington, ik ken die Days Inn niet, maar als het de Days Inn op 4400 Connecticut is dan vind ik hem behoorlijk duur, ik krijg er prijzen terug van 189 dollar voor die periode!  als ik kijk naar het Holiday Inn Rosslyn @ Key Bridge dan krijg ik een rate van 85 dollar inclusief ontbijt (een uitgebreid buffet met lekkere dingen en in een restaurant op de 17e etage (of de 11e) met uitzicht over de stad), kan zijn dat dat de rates zijn voor priority members maar dat kan je gratis worden dus das geen probleem.   dit hotel ligt iets uit het centrum van dc maar als je het hotel uitkomt en 2 keer struikelt dan ben je al bij de metro dus dat mag de pret niet drukken.

als je boston gaat boeken dan geef ik als aanrader nog het morrison house b&b mee (http://www.morrisonhousebnb.com/) een leuke b&b in een buitenwijk van boston op 5 minuten lopen van de metro.  kwa prijs kwam het er voor mij indertijd nog beter uit dan hotels in boston, ik heb me toen suf gezocht maar ik kon kiezen tussen dit of een motel 6 in een hele verre buitenwijk en dit was dan een paar dollar duurder maar met ontbijt...
#10 - 06-05-2008, 08:46 uur

PetraVS

Rosslyn is ook nog eens gunstiger gelegen t.o.v. de monumenten, Arlington Cemetery en Old Town Alexandria o.a.  Ik ben ook een fan van die Holiday Inn :).
#11 - 06-05-2008, 21:47 uur

thieske

Barbarage | bedankt voor de tip, die BnB ziet er goed uit!  nlvlag

Heeft iemand overigens een goede site waar je BnB's of motels kunt opzoeken?  (weet overigens niet of deze vraag elders gesteld moet worden ivm moderatie-regels?/ sorry als dat het geval is)

Edit : Al veel info gevonden onder hotels/motels sectie  ;)
#12 - 09-05-2008, 20:52 uur
« Laatst bewerkt op: 09-05-2008, 20:55 uur door thieske »
For Boston, For Boston, We sing our proud refrain

thieske

Zo de eerste lake-effect sneeuwbuien zijn voorspeld!!!

 
Citaat
Wet Northeast, Cold Blast to Follow
Tom Moore, Lead Meteorologist, The Weather Channel
Oct. 24, 2008 11:14 pm ET
Northeast | View Regional Video

Look for locally heavy rainfall over parts of the Northeast on Saturday. Rainfall amounts should easily exceed one inch from western Pennsylvania to New England.

Rain will progress across the region during the day and it will reach the New England Coast later in the day.

Rain should end in time for the World Series Game 3 in Philadelphia.

A little rain will linger into Sunday morning for parts of northern Maine, but weather conditions will improve elsewhere.

A potent cold front will move through the region on Monday and the chill will be firmly established by Tuesday.

Lake-effect rain will turn to lake-effect snow over the eastern Great Lakes by late Tuesday. Some accumulation of snow is likely in the higher elevations south of Buffalo and in areas south of Lake Ontario, with snow showers elsewhere downwind of the lakes.

Het is te hopen dat het er nog wat kouder gaat worden.
#13 - 25-10-2008, 11:06 uur
« Laatst bewerkt op: 25-10-2008, 11:13 uur door thieske »
For Boston, For Boston, We sing our proud refrain

thieske

Zo we zijn nu in Gettysburg!!!

Wat een trip tot dusver, Boston was in mijn mening het mooist, verder hebben we erg veel natuur gezien onderweg van boston naar niagara falls. Eergisteren van Toronto naar Pittsburgh gereden, ongeveer een voet sneeuw overal en veel lake effect snow!

Vanochtend met een stel leraren gesproken over americaanse geschiedenis, zeer interessant!!!
#14 - 22-11-2008, 16:05 uur
For Boston, For Boston, We sing our proud refrain

bartensharon

Have fun!! De slagvelden bij Gettysburg vonden wij erg indrukwekkend! Een beetje een spookachtig gevoel! :o
#15 - 22-11-2008, 17:20 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15