Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Omgeving Finger Lakes

Discussie gestart

Wop

Ik ben op zoek naar tips voor de omgeving van de Finger Lakes.

En ik heb zo'n vaag vermoeden dat er hier iemand meeleest die wel een paar waardevolle tips we kan geven  :)
#1 - 14-05-2006, 14:12 uur

Annemiek

Hier is een klein overzicht van Ithaca en omgeving.

Alle State Parks in de omgeving zijn hier te vinden;
http://nysparks.state.ny.us/regions/finger_lakes.asp
Taughannock Falls State Park
Dit ligt ten noorden van Ithaca, vlakbij het plaatsje Trumansburg (ook een leuk plaatsje), en het ligt aan Cayuga Lake. Het is ľ mijl lopen naar de waterval over een vlak pad, en je kunt in de rivierbedding lopen. Voor kinderen heel leuk om de kleine visjes in het water te ontdekken. Er is ook een mooi uitkijkpunt over de waterval.
In het park is zwemgelegenheid in een afgezet gedeelte van het meer. Het water wordt er nooit echt lekker warm, omdat het zo’n groot en diep meer is. Verder is er voor de kinderen een speeltuin bij.

Treman State Park
Dit park heeft 2 ingangen; bij de boven ingang is de grootste waterval, je moet er een stuk voor lopen; een rondje is ongeveer 1 mijl van heel veel trappen, en is zeer zeker de moeite waard. Dit is mijn favoriete plek om te wandelen.
De beneden ingang is ook mooi; je kunt er bij de waterval zwemmen.

Buttermilk Falls State Park
Ook heel veel trappen, ongeveer 1 mijl naar boven, en weer naar beneden. Ook daar kun je bij de waterval zwemmen, maar het is er altijd een stuk drukker dan het zwemgat van Treman Park en ook niet zo groot.

Watkins Glen State Park
Ook een pad door een ravijn, volgens mij het meest bezochte in de Finger Lakes. Het ligt zo’n 20 mijl ten westen van Ithaca.

Voor de vogelliefhebbers is er Sapsucker Woods, een vogelreservaat.
http://www.birds.cornell.edu/About/BuildingAndSanctuary/SapsuckerWoodsSanctuary.html
Je kunt er een mooie wandeling door het bos maken, het is vlak, dus geen trappen lopen zoals in de parken, en je ziet soms meer schildpadden en kikkers dan vogels.

Stewart Park
Een stadspark met speeltuin aan het puntje van Cayuga Lake, ernaast ligt het Visitor Bureau.

Als je een overdekte brug wilt zien; Newfield heeft er een, net ten zuiden van Ithaca aan Route 13. Het staat aangegeven op een bord, even opletten anders ben je er voorbij.
http://www.newfield.netfirms.com/bridge.htm

Met al die natuur rondom je heen is het zonde om iets binnen te gaan doen, maar als het onverhoopt regent is er het sciencenter, een heel leuk wetenschapsmuseum voor grote en kleine kinderen. http://www.sciencenter.org/

Cornell Universiteit heeft een mooie campus, en er liggen nog een paar mooie watervallen voor als je er nog niet genoeg hebt gezien. De “suspension bridge” is een mooi plekje, en mooi uitzicht.
http://www.cornell.edu/visiting/ithaca/
Vanuit het Johnson Art Museum op Cornell heb je een prachtig uitzicht over Ithaca en Cayuga Lake.
http://www.museum.cornell.edu/

In de binnenstad van Ithaca is een winkelstraat met allerlei kleinere winkels, en geen winkelketens, maar voor kinderen denk ik niet zo heel interessant.

Hier kun je wel een stukje mee vooruit denk ik. En je bent er maar voor 1 dag...
Dan heb ik het nog niet over de wijngaarden en tours gehad, waar de omgeving eigenlijk heel bekend om staat en waar veel toeristen voor komen.
Hier is nog een leuke website met veel dingen om te doen, en sommige die ik nog niet genoemd heb;
http://www.sinc.sunysb.edu/stu/ssievers/hot_spot.htm
#2 - 14-05-2006, 16:31 uur

Wop

Hoi Annemiek,

Perfect !!

Ik zal een selectie maken en laat je nog weten wat we willen doen!

#3 - 14-05-2006, 17:22 uur

Wop

Zoals ik het nu kan beoordelen komen we rond het middag uur aan, we verblijven in Mom's place B&B nabij Ithaca en Trumansbrug.
We zouden graag deze state parks willen bezoeken:  Taughannock Falls - ROBERT H. TREMAN STATE PARK, echter je schrijft veel trappen hier en daar. Onze kleinste dochter is dan nog geen 2 dus zit nog regelmatig in de Buggy
, is dat te doen?

Op zaterdag ( de dag van vertrek) kunnen we eventueel in de ochtend nog  Ithaca Farmers' Market  (9-2pm Saturdays at Steamboat Landing/Third Street) bezoeken. Hierna rijden we dan door richting Amherst om daar twee nachten te verblijven om de Niagara Falls te bezoeken en een uitstapje naar Toronto.
#4 - 15-05-2006, 10:04 uur

Annemiek

Taughannock park is prima te doen met een kind in de buggy. Ook de beneden ingang van Treman park is vlak, alleen bij de boven ingang moet je wat trappen lopen om bij de waterval te komen. Je hoeft ook niet het hele rondje te lopen, als je door het ravijn langs de waterval omlaag loopt en weer terug zie je het mooiste gedeelte wel.

De farmer's market was ik nog vergeten, een stukje Ithaca cultuur.
#5 - 16-05-2006, 02:13 uur

Wop

Citaat
De farmer's market was ik nog vergeten, een stukje Ithaca cultuur

Hahaha, ik stond nog in speurneus mode....  ;)
#6 - 16-05-2006, 08:49 uur

Annemiek

Ah, was je even aan het uittesten of zo.
Bij die farmers market kom ik niet vaak, maar het is wel altijd druk en een populaire plek.
#7 - 16-05-2006, 22:22 uur

Wop

hehe, wil wel weten of ik met een echte Itahacaiaan (of zoiets) te maken heb  ;)
#8 - 16-05-2006, 23:05 uur

Annemiek

Nou, ik heb geen tie-dye t-shirt in mijn garderobe, dus ik zal wel niet tot de echte Ithacans gerekend kunnen worden  2006-20
Er is hier een bumper sticker; "Ithaca, 10 square miles surrounded by reality". Vraag me niet om dit uit te leggen. Wij wonen net buiten die 10 square miles.
Annemiek
#9 - 17-05-2006, 15:09 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15