Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

ANWB + Hertz autohuur: belachelijk goedkoop?

Discussie gestart

mthalen

Iemand ervaring met huren via de ANWB?

Ik heb nu een "type vergelijkbaar met Ford Focus" (compact 4 deurs) voor 18 dagen.
Ophalen in Boston, terugbrengen in Newark, voor 524.32 EUR.

Volgens de site is dit inclusief:
HET GESCHATTE HUURTARIEF IS INCLUSIEF:
AIRPORT CONCESSION FEE RECOVERY ON FLIGHT ARRIVALS, AFKOOP EIGEN RISICO BIJ VERLIES EN SCHADE, BELASTING, AANVULLENDE WA-VERZEKERING JEGENS DERDEN, VEHICLE LICENSING COST RECOVERY AND EXCISE TAX REIMBURSEMENT:, CONVENTION CENTER SURCHARGE & PARKING FINE RECOVERY:             


Maar dit is wel erg goedkoop. Ter vergelijking: Dollar Rent kost zoiets ongeveer 650-700 euro (afhankelijk waar je boekt, 650 in Duitsland, 700 via exit-reizen). En dan moet je nog $100 drop-off kosten betalen omdat je 'm in een andere plaats aflevert!         

Dus mijn vraag: is dit werkelijk inclusief, of komen er ter plaatse nog extra kosten bij?
#1 - 15-12-2006, 12:13 uur


mthalen

Wow  :D

Da's dan wel opmerkelijk: voorheen was Hertz toch meestal een van de duurdere maatschappijen en was Dollar doorgaans het goedkoopst.
Iemand enig idee waardoor Hertz nu 125 euro goedkoper kan zijn?

Zit hem dat dan puur in dat vooruit betalen?
#3 - 15-12-2006, 13:01 uur

Mr-Leo

Nou dat zit hem vooral in het ANWB gebeuren. Probeer maar eens een prijs op te vragen zonder ANWB korting. Scheelt geloof ik 15% en dat is nogal wat.
#4 - 15-12-2006, 13:50 uur

pw.van.andel@hccne

>Ik heb nu een "type vergelijkbaar met Ford Focus" (compact 4 deurs) voor 18 dagen.
>Ophalen in Boston, terugbrengen in Newark, voor 524.32 EUR.
>
Daar komt nog "additional drivers" bij als dat niet je echtgenote zou zijn En tanken (tenzij VOL ingeleverd) En DropOff.
#5 - 15-12-2006, 17:17 uur

mthalen

Heb ze gebeld en gemailed.
Dropoff zit er al bij in.
En ze hadden het idd over $50 extra voor een extra bestuurder, maar heb niet gemeld dat 't om m'n vrouw ging, dus misschien vervalt dat nog?

"Het klopt inderdaad dat de LDW en Lis verzekeringen inbegrepen zitten .
De tweede bestuurder zit wel nog niet inbegrepen en kost in Boston $ 50 per huur excl tax .
Voor de rest zitten er ongelimiteerde kilometers en alle taksen reeds bij in .
Er zijn ook geen drop off kosten."

Dus dan is het inderdaad: 524 euro voor een 4-deurs Compact  cheer
Bij Dollar kost die 700 euro....
#6 - 15-12-2006, 18:29 uur

Mississippi

Iemand ervaring met huren via de ANWB?

Dus mijn vraag: is dit werkelijk inclusief, of komen er ter plaatse nog extra kosten bij?

Er komen alleen extra kosten bij voor een 2e bestuurder.

Voor Feb 2007 heb ik 8 dagen een Nissan XTerra 4WD/AWD  voor 306.88 EUR

<edit>: Dat is dus 38 Euro per dag. Ter vergelijking: Bij Hotelplan kost deze auto 52 Euro per dag (Tarief B, overige staten) excl. boekingskosten.

Wel vooruitbetalen, incl. 10% anwb korting:
> HET BASISBEDRAG IS INCLUSIEF AIRPORT CONCESSION FEE RECOVERY:, AFKOOP
> EIGEN RISICO BIJ VERLIES EN SCHADE, BELASTING, AANVULLENDE WA-VERZEKERING
> JEGENS DERDEN, KENTEKENREGISTRATIETOESLAG VAN VOERTUIG, CUSTOMER FACILITY

Voorwaarden en condities van de huurovereenkomst:
> VOORUITBOEKING VAN 24 UUR VEREIST
> MINIMUMHUUR VAN 5 DAG(EN)

#7 - 15-12-2006, 19:50 uur
« Laatst bewerkt op: 17-12-2006, 17:57 uur door Mississippi »

ceetje

>Ik heb nu een "type vergelijkbaar met Ford Focus" (compact 4 deurs) voor 18 dagen.
>Ophalen in Boston, terugbrengen in Newark, voor 524.32 EUR.
>
Daar komt nog "additional drivers" bij als dat niet je echtgenote zou zijn En tanken (tenzij VOL ingeleverd) En DropOff.


Wat betreft het zijn van echtgenote: wij zijn geregistreerd partner, moet je nog op de een of andere manier "bewijzen " dat je getrouwd bent?  Toch wel lekker als we niet extra hoeven te  betalen. Overigens hebben we voor de komende zomer een Ford Freestar voor bijna 4 weken voor net geen 1000 . Ophalen en terugbrengen op Newark NY. Dat is toch wel een heel fijne prijs.
#8 - 16-12-2006, 08:41 uur

AngelHarold

Weet je ook tot hoe lang vantevoren hun pre-paid tarief geldt? Als ik de voorwaarden bekijk lijkt dat tot 24 uur vantevoren zijn, enige probleem is dat je dan niet meer kosteloos kunt cancellen (als je dat zo kort vantevoren nog wilt). Aangezien de USD-EUR koers erg gunstig is zou ik momenteel voor 22 dagen autohuur vanaf Las Vegas 693 betalen (een maand geleden was dat nog 730).

Maar omdat je dus meteen je credit card gecharged krijgt, wil ik zo lang mogelijk wachten, maar hoe lang.......?
#9 - 16-12-2006, 11:59 uur


danny debals

Ik ben nog aan het uitkijken voor onze wagen volgend jaar juli in de States. Zou er iets gelijkaardigs interessants zijn voor Belgen, dwz ipv via ANWB, via Touring? Iemand enig idee?
#11 - 16-12-2006, 15:46 uur
Danny Debals

Chiefram

Ik huur minstens twee keer per maand en soms wel 3 of 4 keer per maand een auto in de US en hang niet aan een bepaald verhuurbedrijf. Het is elke week een ander verhuurmaatschappij. Soms is Hertz de goedkoppste en soms Avis om maar wat bekende merken te noemen. Het ligt ook aan de lokatie van het verhuurbedrijf. Sommige verhuurbedrijven hebben een lokatie op het vliegveld, dan is de prijs inklusief tax dat men aan de luchthaven moet betalen. Sommige verhuurbedrijven zitten net buiten de luchthaven (maar gebruiken ook schuttle busjes om je er te brengen) en dan vervalt die extra tax, waardoor ze stukken goekoper zijn.

Ook dropoff kosten is iets dat niet alle verhuuredrijven (ligt ook weer aan de lokatie) berekenen. Ik huur wel eens een auto in Detroit, MI die ik vervolgens aflever in Minneapolis, MN. Bij de een betaal ik geen drop-off kosten, terwijl dit bij de andere wel het geval is. Zo ook als ik een auto ophaal in Phoenix, AZ en aflever in Las Vegas, NV. Bij de een wel, bij de ander niet.

Wil je een vergelijk maken en zien welke bedrijven wel of geen droppoff berekenen, kijk dan eens op www.priceline.com en geef als voorbeeld maar eens in Phoenix, AZ - Las Vegas, NV en zie de tabellen op de scherm... Er zit ontzettend veel prijsverschil in per verhuurder en het zou best kunnen dat Hertz de allergoedkoopste is, nog veel goedkoper dan bijvooreeld Dollar.

Probeer je dit via andere lokaties (staten) dan kan Hertz weer de duurste zijn. Het ligt er maar net aan waar je de auto ophaalt (en eventueel ergens anders wilt achterlaten).
#12 - 16-12-2006, 16:32 uur

AngelHarold

Je kunt wel een jaar van te voren reserveren hoor! www.hertz.nl/anwb/

Ja maar dat was niet echt mijn vraag, ik wel graag vantevoren boeken maar tot hoe ver kan je dat doen, ik dacht 24 uur voor de eerste dag maar klopt dat ook? Er zit nogal een verschil in prepay en het normale tarief. Als ik tot bijvoorbeeld een week vantevoren boek, zit ik dan nog oke?
#13 - 17-12-2006, 11:34 uur

Mr-Leo

Ja, maximaal 24uur van te voren boeken. Dus een week van te voren is prima. Probeer maar eens iets voor volgende week ofzo te reserveren om te testen.
#14 - 17-12-2006, 12:05 uur

nbraakman

Ik heb ook het goedkoopste ANWB abo (16+ per jaar), met gratis Hertz frequent driver lidmaatschap.

Heerlijke prijzen meestal.
Komende zomer:

561.10 Euro betaald voor 24 dagen auto, inclusief dit alles:
THE BASE AMOUNT INCLUDES AIRPORT CONCESSION FEE RECOVERY:, LOSS DAMAGE WAIVER, TAX, LIABILITY INSURANCE SUPPLEMENT, TRANSACTION FEE

We nemen altijd de goedkoopste klasse (is er nooit), en hebben tot nu toe altijd een free upgrade gehad naar tenminste 1 klasse hoger, maar meestal wel meer.
Ben erg blij met Hertz over het algemeen.

Mocht er geen free upgrade in zitten dit jaar en de auto valt toch wat klein uit, dan kan ik hem daar op elk gewenst moment (tegen bijbetaling) wel inruilen naar een grotere.
Tenminste, dat zei de dame achter de balie vorige zomer.
#15 - 10-04-2007, 13:51 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15