Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

autohuur in Seattle

Discussie gestart

ronaldstark

Ik wou via Hotelplan een auto huren bij Dollar voor vertrek en aankomst in Seattle. Krijg nu te horen dat Dollar geen afspraken heeft voor reisorganisaties in Seattle. Kan wel via reisburo hun business travel rechtstreeks huren, maar dan wordt het 154 euro duurder (Fullsize 19 dagen). Iemand bekend met dit rare fenomeen? Als ik selecteer via Holidaycars of FTI Duitsland voor Seattle, springt het automatisch naar Alamo.

kan nu kiezen voor een andere verhuurder, of meer betalen en toch een dodge magnum of Chrysler rijden?

Ronald embarressed
#1 - 02-02-2006, 16:50 uur

Chiefram

Check eens op de officiele website van Dollar zelf?

Ik heb zoiets namelijk ook wel eens meegemaakt. Ik wilde een auto huren via expedia.com en kreeg steeds maar weer Herz op mijn scherm, alsof dit de enige verhuurder was. Bleek achteraf niet zo, maar expedia.com bleek goede afspraken met Hertz te hebben en duwden daarom Hertz voor dit specifieke trajekt steeds maar als enige naar voren, terwijl de anderen wel degelijk op die betreffende luchthaven aanwezig waren.

Ik heb in dit geval expedia.com links laten liggen en ben direkt gaan boeken via Internet via de officiele website van het verhuurbedrijf.
#2 - 02-02-2006, 16:58 uur

ronaldstark

rechtstreeks via Dollar lukt wel, dan kom ik op 968 dollar (800 euro), maar dan weet ik niet wat er aan verzekeringen nog bij komt. Nu ben ik ongeveer 822 euro kwijt inclusief alle noodzakelijke verzekeringen als ik via Globe rechtstreeks boek.
Er is wat met Seattle, want bij National kun je bijna overal een merk, type en kleur uitkiezen, behalve in Seattle.

Ronald
#3 - 02-02-2006, 17:22 uur

Chiefram

Okay, dus Dollar zit schijnbaar wel op Seattle dus.. Dat is alvast een ding. Nu nog een goedkopere prijs zien te vinden voor je.

Al eens op expedia.nl geprobeerd, of via de website van bijvoorbeeld jandoets of vliegtickets (en dan alleen voor de autohuur gaan)? Zo zijn er denk ik wel meer online sites die auto's verhuren voor je kunnen regelen. Het si even zoeken, maar je slaat je slaatje er wel uit.
#4 - 02-02-2006, 18:33 uur

Bakvet

Dollar is niet zo'n grote jongen als de andere maatschappijen. Ze moeten meer hun best doen om hun kleinere parkeergarages en terreinen leeg te houden. Hun prijzen gaan daarom sterk op en neer, afhankelijk van vraag en aanbod. Dat is niet handig voor tour operators: die zullen wel voor het hele jaar vaste prijzen willen afspreken. Misschien dat Dollar in Seattle daar niet aan mee wil doenl.

In Californie komt er qua verzerkering $28 per dag bij, bovenop de website prijs. Zal in Washington ook wel ongeveer die prijs zijn.
#5 - 02-02-2006, 21:50 uur

Jez

Ik merkte in het noordoosten afgelopen jaar dat Dollar gewoon niet overal zit. Dat ze in Maine niet te vinden zijn, ala, maar bij de Niagara Falls had ik ze toch wel verwacht. Maar als je zeker weet dat Dollar wel in Seattle zit.......... Probeer het ook eens via www.holidaycars.nl ; die werken veel met Dollar.
#6 - 02-02-2006, 23:59 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Coyote

Okay, dus Dollar zit schijnbaar wel op Seattle dus.. Dat is alvast een ding. Nu nog een goedkopere prijs zien te vinden voor je.

Dollar zit inderdaad op Seattle.

In 2004 was ik 5 weken in Amerika waarvan 1 week in Washington state. Ik wilde voor die ene week in Washington in Seatte bij Dollar huren. Dat ging dus niet. Ik snapte er ook niets van. Toen ik op het vliegveld aankwam zat Dollar er gewoon, net als de andere verhuurmaatschappijen.

Nu ik bovenstaande berichten lees, kan ik me er iets bij voorstellen, maar raar blijft het. De overige 4 weken autohuur bij Dollar in San Francisco was geen enkel probleem.

Roland
#7 - 03-02-2006, 13:03 uur


Lees mijn reisverslagen op: www.rschotanus.com

ronaldstark

Citaat
Probeer het ook eens via www.holidaycars.nl ; die werken veel met Dollar. 

Zoals ik al eerder aangaf Jez, komt bij het aanklikken van Seattle op holidaycars gelijk Alamo achter Seattle te staan. Het verhaal van Bakvet zal zeker wel gelden voor Dollar. Ben nog her en der op internet aan het zoeken geweest,maar of ik kan niet via een reisorganisatie kiezen voor Dollar in Seattle, of het wordt rechtstreeks boeken en dan kost het me meer dan via de business afdeling van Globe. Thrifty rechtstreeks ook geprobeerd (ook veel Chrysler en Dodge), maar daar rijzen de prijzen de pan uit.

Dus nu via Globe geboekt, maar als inderdaad Dollar Seattle moeite heeft met zijn verhuur omzet, ben ik benieuwd wat ik uiteindeljik krijg voor mijn gekozen full-size.

Nog iets leuks van Hotelplan: onderaan in de gids bij de Dollarprijslijst wordt melding gemaakt van een gratis upgrade. Betaal voor een economy en krijg een full-size, dus niet. Er is later een erratum verstuurd naar de reisburo's dat Dollar het toch niet aanbied.

Thanx all voor het meedenken.

die andere Ronald
#8 - 03-02-2006, 18:18 uur

Bakvet

Of het echt zo is weet ik niet, maar ik stel het me zo voor. Verhuurders sluiten langlopende contracten af met de autofabrikanten. Ze kopen zoveel auto's van type x, zoveel van type y enz. Na bijvoorbeeld 1 jaar gaan die auto's terug naar de fabriek of een soortgelijk bedrijf. De auto's worden daarna als "certified pre-owned" vehicle, met fabrieksgarantie weer op de markt gebracht.

Dat gebeurt vaak op grote drie-daagse tent-sales. Reclamespotjes op de radio: "Deze auto's, met de volledige fabrieksgarantie, kosten normaal 10-, 20- of 30.000 dollar. Op onze tent-sale betaalt u echt duizenden dollars minder!!!" Terwijl het dus gewoon om ex-rental auto's gaat die al een jaar oud zijn, dus die "nieuwprijs" slaat echt nergens op.

Nu heeft niemand de extreme stijging van de benzineprijzen verwacht. Waarschijnlijk huurt de gemiddelde huurder een auto die een maatje kleiner is. Daardoor zit Alamo met een groot aantal contractueel afgenomen SUVs, die moeilijk verhuurbaar zijn. Vandaar die actie van de gratis upgrade naar SUV. Met Dollar hetzelfde: er is onverwachts meer vraag naar de nieuwe full size Chrysler, dus gaat de actie "gratis upgrade naar full size" niet door.
#9 - 03-02-2006, 21:11 uur

Bakvet

Nog een aanvulling hierop, na het doorbladeren van een DTAG jaarverslag.

Dollar en Thrifty hebben een overeenkomst met DaimlerChrysler die loopt tot en met modeljaar 2009. Daarin is afgesproken dat minimaal 85% van de vloot bij D/C gekocht zal worden. Van die auto's valt weer 80% binnen een programma waarin de fabriek een restwaarde garandeert na een bepaalde tijd. Zulke "programma-auto's" worden na 7 tot 9 maanden op besloten veilingen verkocht. Hieraan kunnen alleen Chrysler dealers deelnemen. Is de opbrengst van een auto op die veiling lager dan het garantie-bedrag, dan betaalt de fabriek het verschil aan Dollar/Thrifty. Als auto's meer dan 30000 op de teller hebben gaat de gegarandeerde restwaarde omlaag, dus vandaar dat je zulke auto's niet vaak tegenkomt.

De overige 20% van de D/C wagens valt niet binnen dat programma. Ze mogen deze auto's op de vrije markt verkopen. Daarmee lopen ze een groter financieel risico. Af en toe zakt de markt voor tweede handsjes in, bijvoorbeeld als de fabrikanten weer eens duizenden dollars korting op nieuwe auto's geven. Dan krijgt de verhuurder minder terug dan verwacht.

Ze mogen zelf het onderhoud en de garantie-reparaties uitvoeren. Schade wordt meestal door anderen afgehandeld.

In het jaarverslag worden diverse luchthavens genoemd waar DTAG de exploitatie in eigen handen genomen heeft, maar Seattle wordt nergens genoemd. Dus dat is waarschijnlijk nog een franchise-nemer.
#10 - 06-02-2006, 23:24 uur
« Laatst bewerkt op: 06-02-2006, 23:26 uur door Bakvet »

ronaldstark

Goh Bakvet, je bent er aardig diep ingedoken. Kreeg net bericht van mijn reisburo dat wat me ze kunnen aanbieden bij Dollar nog eens verhoogd wordt met ongeveer $ 30,- per dag aan verzekeringen. Voor 19 dagen betekent dat dus nog eens 600 dollar extra kosten bovenop de 996 dollar kale huur voor een fullsize. Dat wordt me te gek.
Moet nu kiezen voor een andere verhuurder, of kijken of er een ander verhuurkantoor in de buurt van Seattle wel Dollar verhuurt via bv Hotelplan.

Ronald :(
#11 - 08-02-2006, 16:00 uur

Chiefram

Waarom neem je niet eens een kijkje op sites, zoals expedia.com of expedia.nl en maak daar eens een vergelijk. Er zit zo vreselijk veel verschil tussen de prijzen bij de verschillende verhuurbedrijven, dat wil je niet weten.

Ik huur heel vaak auto's in de US, omdat ik veel reis voor mijn werk. Dan zou je denken dat wat autohuur betreft ik altijd bij dezelfde maatschappij zal blijven. Niet dus... elke keer kies ik voor een andere maatschappij, omdat die toevallig net op die lokatie in mijn geval het goedkoopst is.

Nu ben ik bezig een auto te huren in Michigan (Detroit) en deze 4 dagen later af te leveren in Minnesota (Minneapolis). Tussen de verschillende verhuurbedrijven zit nu al meer dan $400 dollar verschil in de aangeboden prijzen!

Dus ik zou zeggen: Ga lekker even Internet afstruinen, maak vergelijken en boek de handel die voor jou het voordeligst is.
#12 - 08-02-2006, 16:32 uur

vana

Hoi Ronald

lees ook even dit topic voor een goedkope aanbieding bij Kuoni .(Zie halverwege mijn berichtje)
http://forum.verenigdestaten.info/index.php?topic=3363.0

Als je de gratis upgrade van Intermediate naar Fullsize neemt betaal je 262 per week( 38 per dag) voor een Alamo Gold pakket ( inclusief alle vezekeringen en extra bestuurders).
Voor 19 dagen komt dat dus op  714  ( =am.$ 853,-)
Als je een all-inclusive pakket neemt betaal je 256 per week
Als je in het hoogseizoen gaat (tussen 15/7 en 31/8) betaal je nog een hoogseizoenstoeslag van 25 per week en 4 per dag

Je kunt het gewoon boeken uit de reisgids bij een reisbureau.

Bij Dollar kun je trouwens het goedkoopst huren via de Hotelplan gids


Marjon
#13 - 08-02-2006, 16:53 uur
« Laatst bewerkt op: 08-02-2006, 16:56 uur door vana »
REISVERSLAG 2004: http://wunnik.web-log.nl/
USA ZW

LIVE VERSLAG 2006: http://backtotheusa.web-log.nl/
USA Zuid en Midwest

REISVERSLAG 2008:
http://wunnik2008.web-log.nl

Canada en NW USA

Bakvet

Thrifty op Sea-Tac heeft een Dodge Magnum of Chrysler PT Cruiser voor $198.50 pw + bijkomende kosten

3 weken = 595.47

De bijkomende kosten maken het interessant (om toch maar gewoon een auto in NL te huren)
11.11% recovery fee = 66.16
18.5% sales tax = 110.16
19x facility charge a $4 = 76
19x LDW (@19.99) = 379.81
19x SLI (@10.99) = 208.81

Dan kom je uit op $1436 of 1200 euro (per extra bestuurder komt er nog $5 per dag extra bij)

Vooral de facility charge is weer een leuke toeristen-uitzuiger van de eerste orde die je op meer luchthavens tegenkomt. Je betaalt $4 per dag voor een Car Rental Center dat nog gebouwd moet worden (mogelijk is het over 2 jaar gereed in Seattle, vanaf dan is het $5 per dag). En zelfs al zou het al gebouwd zijnh, je komt er alleen om je auto te halen en te brengen. Maar toch betaal je er PER DAG 4 DOLLAR toeslag voor. Mijn Mohammed (vrede zij met hem), het lijkt de N.V. Schiphol wel daar in Amerika.
#14 - 08-02-2006, 20:09 uur

ronaldstark

heb de knoop doorgehakt (met dank aan dit forum, er is veel terug te vinden). nu 19 dagen geboekt bij Alamo via OAD (is weer net iets goedkoper als via Kuoni) voor 750 euro (all inclusive pakket en gratis upgrade van Intermediate naar Full-size. We zien wel wat er ter plekke voor ons klaar staat, anders maar upgraden naar iets leukers.

Ronald :D
#15 - 09-02-2006, 19:23 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15