Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Betalen voor koffie en frisdranken op domestic flights in de US!

Discussie gestart

Chiefram

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben de laatste tijd in Amerika flink de prijzen verhoogd. Omdat ik zelf bijna wekelijks wel ergens heen vlieg (binnen de US) heb ik dit ook gemerkt. Vloog ik vorig jaar nog wel eens voor $89 dollar van Denver, CO op en neer naar Las Vegas, NV met United Airlines, nu kom ik (hoe ver ik ook van te voren boek) vaak niet goedkoper uit dan $158 dollar voor dezelfde vlucht, maar alleen als ik minstens 4 weken vooruit boek en nog een ticket kan vinden voor deze prijs.

Sinds een aantal maanden moet er ook extra betaald worden als je koffers wilt inchecken, iets dat behoorlijk kan oplopen in de kosten. $50 dollar voor de eerste koffer heb ik al voorbij zien komen.

Omdat ik zelf altijd met United Airlines vlieg kan ik vertellen dat sinds een week of twee de prijs voor een alcoholisch drankje van $5 dollar omhoog is gegaan naar $6 dollar. In First Class is het (nog steeds) gratis. De 'standaard' frisdrank en/of koffie aan boord in economy class is (nog steeds) gratis.

Nu zag ik op TV vandaag dat US Airways al is begonnen om de mensen ook te laten betalen voor de 'standaard' koffie en frisdranken. Het schijnt niet verplicht te zijn, maar de flight attendants bepalen of ze er geld voor willen vangen of niet. Je schijnt er zelfs nog onderuit te kunnen vandaag de dag, als je niet wilt betalen.

Nu is het US Airways, maar de rest zal (net als met de koffers inchecken) binnen nu en niet al te lang termijn hetzelfde gaan doen en zal het ook verplicht gaan worden te betalen voor 'standaard' koffie en/of frisdranken. Dit allemaal onder het mom van de (te) hoge brandstofprijzen.

Nog even en de lol om te vliegen is er helemaal vanaf. Het wordt duur en voor een klein beetje service zal flink in de buidel getast moeten gaan worden, zonder dat er verder nog iets leuks tegenover staat.
#1 - 02-08-2008, 07:35 uur

pluto

heb met us airways gevlogen vorige week van vegas naar phillie en drankjes waren gratis
#2 - 02-08-2008, 20:34 uur

Jez

heb met us airways gevlogen vorige week van vegas naar phillie en drankjes waren gratis

Is ook ingegaan per 1 augustus. Van hun site:

* After August 1, 2008, non-alcoholic beverages will cost $2 and alcoholic beverages will cost $7. Non-alcoholic beverages will be provided free of charge for unaccompanied minors. Non-alcoholic beverages will also be complimentary for all passengers on US Airways Shuttle and transatlantic flights.
#3 - 03-08-2008, 00:25 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

jaroen

We gaan volgende week met us-airways en hadden inderdaad gezien dat je overal voor moet betalen vanaf augustus, we zullen zien wat er van komt nemen in iedergeval wat dollars mee aan boord. Ik geloof dat voor intercontinentale vluchten bagage en drankjes nog gratis zijn maar we wachten af..
#4 - 04-08-2008, 12:04 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15