Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Big Island

Discussie gestart

Deion

Aangezien Hawaii zo ver ligt vond ik het niet echt bij Oost of West passen dus daarom deze vraag hier.
Aanstaande donderdag vertrekken we voor 2 weken naar Hawaii en wel The Big Island. Het gaat hier om een niet geplande vakantie, aangezien ik ineens de ingeving kreeg om naar de Probowl te gaan, de jaarlijkse allstar wedstrijd van de NFL.
Op Oahu was geen hotel meer te vinden, dus daarom zitten we op dit eiland.
Hebben jullie soms tips met de dingen die er te doen zijn en wat we niet mogen missen. Ik weet al dat er veel vulkanen zijn en zelfs een nationaal park ervan, dus daar gaan we zeker heen. (hebben zelfs nog een park pass die geldig is).
Bedank alvast!
#1 - 07-02-2005, 16:55 uur

Makki

Hi Deion,

ik ben pas sedert begin januari terug van Oahu en ik zou wel onmiddellijk terugkeren.
Kort dan enkele inlichtingen over "The Big Island": inderdaad, het grootste eiland van de archipel. Het eiland 'groeit' nog steeds door de uitbarstingen van de Kilauea (er waren eergisteren nog erupties ).
Voor je rondrit heb je zeker een wagen nodig want met het openbaar vervoer wordt het een gesakker.

Bezienswaardigheden: "Hawaii Volcanoes National Park" Als er geen uitbarstingen zijn, is het park te bezoeken. Info over uitbarstingen op telnr. 985-6000. Beoek eveneens de "Lava Tubes"

In Hilo (Capital of te-he Orchids) een bezoek brengen aan de "Queen Liliuokalani Gardens", "Rainbow Falls" en "The Pacific Tsuname Museum".

Meer Noordwaarts ligt de "Hamakua Coast". Mogelijkheden tot het bezoek van gewezen suikerrietplantages en rondrit met suikerriettreintje. Langs de oceaan kom je voorbij prachtige watervallen (zoals de "Akaka Falls") en leuke dorpjes.

Bezoek zeker de "Mauna Kea". Met zijn 13.796 ft is dit het hoogste punt van de Staat Hawaii.

Noord Kohala is rustig en zeer landelijk.

Als je 's morgens vroeg uit de veren kunt, breng dan ook even een bezoekje aan de "Pololu Valley Lookout" waar je een heel mooi zicht hebt over de indrukwekkende, stijle rotsen. Gelegen ten Noorden van het eiland, een 2 tal miles voor het dorpje Makapala.

Kona, stad gelegen aan de Westkust, is vooral bekend voor zijn koffie en plantages. In Kailua gaat jaarlijks de "Ironman Triatlon" door.  
 
Vergeet eveneens niet de "Puukohola Heiau" te bezoeken.: een van de laatste heilige plaatsen die er gebouwd werden voor de komst van de Westerlingen. Gelegen op Highway 270 in Kawaihae.

Dit waren slechts enkele bezienswaardigheden. Met de wagen zul je beslist nog andere mooie plaatsen ontdekken op dit prachteiland.

Alvast een goede reis toegewenst.

Makki
#2 - 07-02-2005, 19:00 uur
« Laatst bewerkt op: 08-02-2005, 08:07 uur door Makki »

MartinB

<<Bezoek zeker de "Mauna Kea". Met zijn 13.796 ft is dit het hoogste punt van de Staat Hawaii.>>

Maar bedenk wel dat je met de meeste huurauto's niet over de 'Sadle Road' (Hwy 200, van Hilo naar Kamuela, over/langs Mauna Kea) mag rijden.  :(

Groet,
Martin
#3 - 09-02-2005, 19:23 uur
Groet,
Martin

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15