Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Internet belevenissen in het vliegtuig

Discussie gestart

Bakvet

Nieuw!
Bellen en internetten vanuit het vliegtuig kan natuurlijk al vele jaren, alleen was het tot voor kort nogal prijzig. Dit jaar heb ik bij United voor het eerst betaalbare wifi-toegang gezien. Hierbij mijn ervaring, ik hoop dat anderen iets over andere vluchten en maatschappijen kunnen vertellen. Ik reisde Economy.

Allereerst heb je bij United verschillende systemen, minimaal drie. Sommige kleinere toestellen op de binnenlandse vloot zijn met Direct TV uitgerust, die gebruiken een ander systeem, wat ik niet heb getest. Hierbij betaal je per uur. Er is nog een ander systeem, waarvan ik de naam even kwijt ben. Dat heb ik ook niet getest.

Wel heb ik twee keer in een toestel gezeten met de meest recente uitvoering: "United Wi-Fi". De eerste keer was het op een binnenlandse vlucht. Er was geen "entertainment on board", niet in de stoel, niet via centrale monitors. Je moest je eigen (liefst volledig opgeladen) wifi-device meebrengen. Dit kon b.v. zijn: een smartphone, tablet of notebook. Je verbond het aan het United wifi-netwerk in het vliegtuig en daarna kon je films en series afspelen via "United Private Screening". Dit werd gratis aangeboden door een sponsor. Je had je eigen headset nodig, waar ik niet op had gerekend. Aan boord werd deze niet verstrekt. Via dezelfde wifi-verbinding kon je internet toegang kopen. Ik meen dat het $6 was voor een half uur, $8 voor een uur en $13 voor de hele vlucht. De prijs hangt o.a. van de lengte van de vlucht af en waarschijnlijk experimenteert men ermee om te zien wat het meest oplevert. Het vliegtuig beschikte niet over een oplaadmogelijkheid. Ik had zo'n USB accu bij me en die mag alleen in je handbagage vervoerd worden. Als je dan ook nog de juiste kabel bij je hebt, kun je heel wat uurtjes vooruit met een USB device.

De tweede keer was op een transatlantische vlucht en dit toestel was wel van stoelmonitoren voorzien. Je kreeg dus ook een headset. Alleen daardoor had je hier geen "private screening" mogelijkheid via de wifi, je kon hier alleen internet aanschaffen. Dit kon alleen voor de hele duur van de vlucht (9 uur) a $17. Die prijs vond ik wel redelijk, vergeleken met wat sommige hotels in Europa vragen voor internet toegang. Verder had ik verwacht twee keer 7 dollar aan alcoholische drankjes kwijt te zullen zijn, maar die waren gratis en dat werkte natuurlijk drempelverlagend.

De snelheid viel erg mee, download speed was ongeveer 7 megabit per seconde, upload lager dan 0,5 megabit en ping was natuurlijk lang, ongeveer 750ms. Er werd gebruik gemaakt van Inmarsat satellieten. De verbinding met de satelliet kwam pas tot stand enige tijd nadat het toestel was opgestegen en bleef werken tot de landing in Nederland. De downloadsnelheid is voldoende hoog om op prettige manier te kunnen browsen. Het lukte me ook om een nieuwe app te downloaden en installeren, je merkte weinig verschil met normaal.

Een paar dingen zijn niet toegestaan: video afspelen (b.v. via Netflix) of muziek beluisteren (diverse manieren en apps geprobeerd) kan niet. Ook zijn voice- of videogesprekken niet toegestaan, ongeacht op welke manier je ze zou willen voeren. Een VPN-verbinding opzetten lukt wel, al zal deze verbreken bij het overschakelen op een andere satelliet.

Het toestel was voorzien van 115V connectoren, zodat je accu opgeladen kon blijven, maar dit toestel had geen USBplug-oplaadmogelijkheid.  De connector zat op een onhandige plek, onder in het frame, tussen twee stoelen.  Zie daar maar eens bij te komen als de stoel voor je naar achteren geklapt staat: bijna niet te doen. Als je buur-passagier er langs wilde, moest je de kabel losmaken, anders zou die er over kunnen struikelen.

Betalen ging via een creditcard. Je kon als gast aanloggen of als United Mileage Plus member. In het laatste geval mocht van device wisselen. Op het tweede device moest je dan "opnieuw verbinden" kiezen, opnieuw je Mileage Plus gegevens invoeren, waarna de sessie op het eerste apparaat stopte. Op die manier zou je ook nog naar een derde device kunnen switchen, of later teruggaan naar het eerste. Met n Mileage Plus account kun je geen toegang voor meerdere toestellen tegelijk kopen. Je hebt dan twee verschillende MP-accounts nodig, of je zou voor het tweede device "guest access" kunnen kopen, wat net zo duur is, maar dat kan niet naar een ander device worden overgezet. Dus als je accu na een uur leeg is, dan heb je pech.

Ik heb een smartphone die nogal eigenzinnig is in interpreteren wat je intypt, pas bij poging vijf had ik m'n MP-gegevens goed ingevoerd. Als je 6x een verkeerd password invoert wordt je hele Mileage Plus account geblokkeerd en kun je dus niet meer verder werken. Het andere device wat ik getest heb was een ultrabook laptop. Vanwege de geringe seat-pitch en de achterover geklapte stoel voor me lukte dat alleen in een wat dichtgevouwen toestand van de laptop, maar verder is het qua internet ervaring bijna net alsof je thuis aan het werk bent. Ik heb de ervaring dat de tijd veel sneller voorbij gaat als je aan het internetten bent. Wat dat betreft was ik er wel blij mee. (Al geldt dat natuurlijk ook als je een boek leest of aan het kletsen bent.)
#1 - 01-07-2016, 10:48 uur
« Laatst bewerkt op: 16-07-2016, 11:39 uur door Bakvet »

Wop

Mooi om te lezen. .Bedankt voor het delen!
#2 - 01-07-2016, 14:32 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15