Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Naar Amerika met heel jonge kinderen: is dat te doen?

Discussie gestart

Sammie

Dit jaar willen we met onze kinderen - Jesse en Emma, die dan 2,5 en 1 jaar zullen zijn - vier weken naar de USA. Nu onze reisplannen wat concreter en serieuzer beginnen te worden praat ik er meer over. Door sommige reacties die ik krijg, vraag ik me soms af of het wel verstandig/leuk is om zo'n grote reis met zulke jonge kinderen te maken.

Natuurlijk spelen daarbij een heleboel praktische vragen een rol (en die zal ik vast ook nog wel gaan posten), maar ook zaken als: is het voor de kids wel leuk, zal het vliegen en reizen geen grote beproeving voor ze zijn, zullen ze er 'last' van hebben dat we ze voor vier weken mee op sleeptouw nemen, uit hun vertrouwde omgeving? Over het algemeen zijn onze kinderen heel makkelijk en rustig, maar zullen ze dat dan ook zijn? En het lijkt me, dat ze nog te jong zijn om zich bewust te zijn van wat ze allemaal gaan zien en doen, maar het moet op de een of andere manier niet alleen maar neerkomen op een 'egotrip' voor pappa en mamma  wink

Hopelijk is het een beetje duidelijk wat ik bedoel. Ik zou graag ervaringen willen horen van mensen die ook met heel jonge kinderen gereisd hebben en die willen vertellen hoe dat was en hoe hun kinderen het hebben beleefd. Of ze er spijt van hebben, dat ze het hebben gedaan, of (graag!) juist niet.
Uiteraard zijn tips voor het reizen met kleintjes van harte welkom.

Groetjes, Sandra
#1 - 03-01-2007, 14:52 uur

Johan

Ik reis al jaren met mijn kinderen naar de States, de oudste is nu 7 en de jongste 5. de eerste trip voor mijn dochter was toen ze 1,5 jaar oud was en ze startte met een vlucht (inclusief overstap) van 20 uur naar Seattle om vervolgens 7000 kilometer te gaan rijden en weer 20 uur terug te vliegen. Natuurlijk huilde ze zo af en toe in het vliegtuig en zo ook de jongste toen die voor de tweede keer ging. De eerste trip was voor hem nog als een echte baby dus dat was meer slapen dan bewust zijn van wat er om hem heen gebeurde.

Alle tips die je nu gaat krijgen zeggen niets over hoe jullie het zullen gaan ervaren want kinderen zijn in die zin onvoorspelbaar en ik kan dan ook geen inschatting maken hoe jouw kinderen zijn en hoe je ze bezig kunt houden!

Bij ons werkte de volgende punten: zelf altijd rustig blijven is wellicht de belangrijkste tip, huilen de kinderen in het vliegtuig en zijn er mensen die dat lastig vinden, jammer voor ze. Laat je er niet door beinvloeden. Je hoort wel eens mensen (vooral die zonder kinderen) klagen dat er weer eens huilende kinderen aan boord waren, it's all in the game dan moeten ze de boot maar pakken. Toen ik zelf nog geen kinderen had ervaarde ik het ook niet als probleem, ouders gaan nu eenmaal graag met hun kinderen op vakantie. Wij hebben altijd diverse kleine kadootjes bij, kleurboekjes, potloden en zo wat meer. Geef om een bepaalde tijd een kadootje tijdens de vlucht en onze ervaring is dat ze dat geweldig vinden.  Neem een draagbare dvd speler mee en laat ze de leukste tekenfilms zien! Alhoewel de jongste dat allemaal nog niet zo bewust zal ervaren kan het helpen.

Als je bent geland ga dan niet direct een grote trip maken maar pak een dag rust. Wissel de volwassen dingen af met leuke dingen voor de kids, als je alleen maar door de natuurparken gaat wandelen en de kinderen alleen maar mee mogen dan zullen ze het wel een keer genoeg zijn. Tijdens de wat langere ritten stop je regelmatig en laat je de kids buiten vertieren, lekker buiten eten en ontspannen doen helpt daarbij. En beloon de kinderen ook voor goed gedrag (let op: daarmee bedoel ik niet dat je kinderen ook moet straffen voor vervelend gedrag vanwege de reis) tijdens de trip en ben enthousiast. Als je zelf dingen als probleem ziet voelen kinderen dat vaak en gaan ze zich minder lekker voelen. Mocht je met de auto gaan pak dan een ruime auto en niet eentje waar de koffers bij de kinderen in de nek hangen. Liever nog zou je voor een camper kunnen kiezen waardoor je ook veel op campings komt wat zoals je natuurlijk weet altijd een succes is met kinderen.

Nogmaals bij ons hielpen deze zaken maar dat is voor jouw geen garantie, wat betreft wijze lessen van mensen die nooit een dergelijke reis hebben gemaakt met hun kinderen (waarschijnlijk diegene die de camping in de buurt van de woonplaats pakken en de hele dag gaan zitten kijken hoe de kinderen kasteeltjes bouwen) die moet je maar voor lief nemen. Alle tips ten spijt kun jij pas achteraf zeggen of het een succes was ondanks welke tip dan ook!

Daarnaast vraag je ook nog hoe de kinderen de reis hebben beleefd: laat ik het zo zeggen mijn kinderen leven helemaal op als ik weer start met de voorbereidingen van een nieuwe trip en als we foto's doorbladeren met de kinderen dan komen er heel veel oude herinneringen die erg positief waren. Stoppen we dan met foto's kijken dan zal het niet de eerste keer zijn dat er twee boos weglopen van de computer omdat ze meer hadden willen zien. Al met al dus heb ik allerminst de indruk dat ze het niet is bevallen ;-)
#2 - 03-01-2007, 16:16 uur
« Laatst bewerkt op: 03-01-2007, 16:23 uur door Johan »

PetraVS

 Wat Johan schrijft onderschrijf ik helemaal.  Vooral dat van nerveus worden van mede passagiers bij huilende kinderen.  Ik heb op mijn vele vliegreizen ook naast stinkende, snurkende, slurpende en andere vieze volwassenen gezeten, daar ging ik ook niet geergerd naar kijken ;).  Wij reizen al vanaf hun babytijd met onze kinderen (nu tieners en pre-tieners) en inderdaad hadden we altijd genoeg vertier voor ze mee, dus het merendeel van de reizen verliep vlekkeloos.  Dat is volgens mij echt het eerste vereiste.  We hebben ook weleens in een vliegtuig van Washington naar Parijs gezeten met een jochie van een jaar of twee voor ons, voor wie de ouders niets mee hadden om hem bezig te houden!  En slapen deed hij niet tijdens die nachtvlucht!  Gelukkig voor hen wij ook niet, dus hij kon rustig met het speelgoed van onze kinderen spelen en bleef redelijk rustig.  Verder is mijn ervaring, dat kinderen over het algemeen leuk vinden, wat wij leuk vinden, zolang je het op hun niveau bekijkt.  We zijn in menig kunstmuseum geweest met als hoofdbezigheid het zoeken naar handtekeningen op de schilderijen, bijvoorbeeld. 
#3 - 04-01-2007, 00:52 uur

Sammie

Bedankt voor jullie reacties. Het plan is inderdaad om een camper te huren. We hebben altijd met auto en tent gereisd, maar dat vind ik voor deze reis wat teveel van het goede. De ruimte en vrijheid van een camping houden we er zo in elk geval wel in. Verder beginnen we waarschijnlijk in San Francisco, waar we een dag of twee willen blijven, dan kan iedereen dus ook bijkomen van de vlucht.

Johan, hoeveel hebben julie steeds gereden en hoe vaak ongeveer gepauzeerd? Ons idee is om het rijden zoveel mogelijk te beperken tot maximaal 4 uur per dag, met een enkele uitschieter naar 6 uur. Elke 2 uur willen we pauzeren.

Petra, wat jij schrijft over andere 'hinderlijke' passagiers helpt ook wel trouwens. Ik was alweer helemaal vergeten hoe ik me wel eens (in stilte) heb gestoord aan een passagier die in het gangpad stond te praten bij een andere passagier en steeds over mijn stoel heen stond te hangen, en op een andere vlucht de hinderlijke geur van een soort aromatherapiedruppels. Ook heb ik wel eens een oudere dame een paar keer geholpen met haar seatbelt en haar eten (dat vond ik niet zo erg, maar wel heel apart 1smile). Het is prettig om te bedenken dat niet alleen kinderen wel eens voor onrust of ergernis zouden kunnen zorgen wink
#4 - 04-01-2007, 14:37 uur

Johan

Toen de kinderen nog wat kleiner waren pauzeerden wij ook zo ongeveer om de 2 uur, soms was dat een pauze van maar een kwartiertje maar soms ook van een uur! De keren dat we met de auto trips hebben gemaakt en de kinderen dus nog jonger waren hielden we het ook na maximaal 4 uurtjes voor gezien met als uitschieter soms een uurtje of 8. Als ik naar afgelopen juli kijk hebben we wel een paar dagen met een fors aantal rijuren gehad. Het voordeel voor ons was in dit geval natuurlijk dat onze kinderen al 7 en 5 waren waardoor ze in een camper gewoon in de normale riem konden (geen babyzitjes dus) en dat op de gewone banken met een tafel voor ze. Dus ze konden onder het rijden tv kijken, spelletjes, snoepen/drinken en genieten van het uitzicht ;-) In jullie geval is jullie voornemen qua uren helemaal niet zo verkeerd denk ik. Wellicht (maar dat zie je vanzelf als je daadwerkelijk aan het rijden bent of het nodig is) kun je bij langere reisdagen wat meer pauzes inlassen en ook daar weer af en toe met een kleinigheidje werken, oftewel kadootjes. Maar blijf ook nu weer bedenken dat het voor jouw kinderen heel anders kan zijn dan voor de onze dus pas ter plekke zul je weten of de tips van mij en Petra voldoende zijn ;-)
#5 - 04-01-2007, 16:36 uur

Wop

Hoi,

Ook ik ben regelematig naar de States geweest met de kid(s), wat Johan en Petra schrijven is inderdaad iets hoe ik het zelf ook ervaar. Je eigen gemoedstoestand werkt door op de kinderen. Wil je mijn reisverslag lezen van afgelopen zomer waar wij met de twee kids door het Noord Oosten reden lezen, klik dan hier1smile
#6 - 04-01-2007, 20:44 uur

Inge

Hallo!

Als verse moeder EN Amerika-liefhebber ben ik erg benieuwd naar je ervaringen van deze reis?
#7 - 02-08-2007, 13:07 uur

Gert

Dit jaar met mijn dochtertje van 4 jaar het traditionele rondje west gedaan. (auto / hotel op de bonnefooi) Nooit gedacht dat het zou geweldig zou zijn om met kind(eren) te reizen. Ik zou het gewoon doen. Amerika is het land bij uitstek om met kinderen te bereizen.

Gert
#8 - 02-08-2007, 13:54 uur

Sammie

Ik heb het forum sinds we zijn terug gekomen uit de States schandelijk verwaarloosd.  embarressed
Hierbij een algemene indruk van mijn (onze) ervaringen:

Onze reis afgelopen juni is ons heel goed bevallen. Onze kinderen waren toen 2,5 (Jesse) en net 1 jaar (Emma) en het is prima gegaan met ze. De vliegreis heen (via Atlanta naar San Francisco) was wat lang, dat brak op den duur wel wat op, verder ging alles behoorlijk soepel. Ik denk dat het belangrijkste is, dat je er op ingesteld bent dat je kind af en toe veel aandacht nodig zal hebben en dat dit je vakantie voor een deel zal beinvloeden. Onze kinderen zijn over het algemeen vrij makkelijk en gewend om af en toe in een andere omgeving te slapen en een paar uur in de auto te zitten, maar ook zij werden dat wel eens zat.
Voor ons was het de eerste keer dat we met allebei de kinderen op vakantie gingen (tja, Emma was net 1 jaar) en we waren ons erg bewust van het verschil met onze vorige vakanties in de USA: niet alles draaide meer om wat wij wilden, er waren nu twee medereizigers waar je in elk geval in de dagplanning toch wel rekening mee moest houden. Kinderen moeten nu eenmaal enige regelmaat hebben als het gaat om eten, plassen en slapen, waar wij zelf soms misschien sommige behoeften wel even hadden kunnen uitstellen.
Maar er waren ook momenten waarop onze planning voor ging: dan moest er bijvoorbeeld toch echt een einde komen aan het bezoek aan de speeltuin, omdat we om een bepaalde tijd ergens wilden zijn. Een kwestie van geven en nemen dus, af en toe.

We hebben er verder voor gezorgd dat we zoveel mogelijk de reistijd op een dag beperkten tot max. 4 uur, zoals van te voren ook besproken. Dat ging vaak goed, omdat ongeveer de helft daarvan al in de dutjestijd van de kinderen viel. De rest van de tijd wist vooral de oudste zich vrij goed te vermaken. Emma was het meestal eerder zat en kon dan flink mopperen. Soms liet ze zich door Jesse afleiden en soms gewoon niet.

Ik denk dat het voor een deel van de vakantie voor de kinderen niet uitgemaakt heeft waar ze waren. Ik maak me ook geen illusies, dat een reis naar Amerika nu net zo bijzonder is voor hen als voor mij. Ze hebben het wel naar hun zin gehad en er waren ook momenten dat ze echt hebben genoten: spelen op het strand, klimmen en klauteren (in Jesse's geval dan) langs een waterval, wandelen door een bos, een boottochtje maken, spelen in een grote (water)speeltuin, etc.. Prachtg!
Waarschijnlijk zullen we wachten tot de kinderen wat zelfstandiger zijn, voor we weer met z'n allen zo'n reis gaan maken, maar ik ben erg blij dat we het dit jaar ook al hebben gedaan.

Misschien zijn er nog praktische dingen waar ik meer over zou kunnen vertellen, dus als er nog vragen zijn: stel ze vooral  1smile

Ons verslag kun je ook bekijken, op http://www.luwte.net/ onder vakanties - usa 2007.


#9 - 03-10-2007, 17:01 uur

Charlotte

beste mensen,

wij hebben het plan opgevat om in augustus/september 2008 met ons gezin naar de vs te gaan.
wij zijn met tweeen verschillende keren geweest, maar dit wordt de eerste keer met onze kinderen, dan 3 en een tweeling van 1,5 jaar oud.
we zitten met veel vragen:
is het te adviseren om 5 stoelen te boeken? een kind op schoot lijkt me voor dit aantal uren niet zo prima.
ik heb gemerkt dat er een enorm verschil is tussen de tarieven voor de vluchten. Heeft iemand een tip hoe we dat het beste kunnen doen?
we twijfelen te gaan met een camper of hotels en auto. Wat is voor kinderen nu het fijnste?

dank voor jullie reactie!
#10 - 04-11-2007, 15:42 uur

anja

Wat zegt je gevoel, kun je 2 kinderen 12 a 15 uur bij jou op schoot houden (een wandelingetje daargelaten) en hoe reageer je daar zelf op?

Als ik goed geinformeerd ben kun je bij een eigen stoel ook je eigen autostoeltjes meenemen bij bepaalde maatschappijen, dan heb je iets waar ze vertrouwd mee zijn en vaak makkelijk in kunnen slapen.

Daartegenover staan natuurlijk wel de meerkosten van 2 extra tickets.
#11 - 05-11-2007, 15:16 uur

FreezeM

Charlotte, ik weet niet of jullie inmiddels al besloten hebben maar hierbij onze ervaring. Wij zijn met onze zoon van bijna 16 maanden naar Washington, DC gevlogen. Hij zat bij ons op schoot. Dat is goed gegaan, omdat we maar met 1 kind reisden konden we makkelijk een rondje lopen. Met drie kleine kinderen wordt dat wat lastiger en zijn eigen stoelen wel aan te raden. Maar je zou kunnen overwegen 1 stoel minder te nemen. Zodat tijdens opstijgen en landen er een op schoot moet. Tijdens de vlucht kunnen drie kinderen best op twee plekken zitten volgens mij. Eea is natuurlijk erg afhankelijk van hoe je eigen kinderen zijn en dat weet je zelf het beste.

Een goede tip: neem wat kleine cadeautjes mee. Het uitpakken en spelen maakt de reis wat korter voor hun gevoel. En denk aan iets te snoepen tijdens het dalen, bijvoorbeeld rozijnen. Goede afleiding en door het kauwen minder last van de oren.
#12 - 04-02-2008, 12:30 uur

smilydutchgirl

Vakantie met kinderen naar Amerika is zeker te doen.  Mijn ouders hebben mijn zusje en ik altijd overal mee naar toe op vakantie genomen, al vanaf dat we heel klein waren.  En de herrineringen die je daar aan over houd kan niemand je ooit afnemen.  Ik waardeerde het als kind al heel erg, maar nu dat ik zelf een moeder ben en mijn eigen moeder niet meer leeft, denk ik nog vaak terug aan de mooie herrineringen, en nu reizen mijn man en ik ook samen met de kinderen.  Als ze erg klein zijn herrineren ze zich natuurlijk minder als dat ze eenmaal groter zijn.  Maar onze kinderen hebben het nu soms nog over vakanties van toen ze een jaar of twee waren.
Naar Amerika reizen is ook te doen, je moet je gewoon goed voorbereiden.  Zorg er voor wat kleine dingetjes mee te nemen waar ze zich mee bezig kunnen houden, enz en zorg er voor dat ze helemaal meeleven, tel de dagen van te voren af enz. 
Ik heb sinds kort ook een leuke site ondekt met tips voor reizen met kinderen.  Hier is de link http://www.vakantie-met-kinderen.com/
Veel plezier met je reis hoor
#13 - 11-09-2008, 19:27 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15