Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

New York - Los Angeles Roadtrip

Discussie gestart

Tom24

Ik en twee vrienden zijn van plan om in de zomer van 2010 (augustus) een roadtrip te maken van New York City naar Los Angeles. We willen eerst een paar dagen in NY doorbrengen waarna we in drie weken naar LA willen rijden. (via in ieder geval Chicago en San Fransisco) In LA willen we dan weer een paar dagen uitblazen op het strand.

Wij zoeken tips over de goedkoopste vliegtickets. (Dus van Nederland naar NY, en vier weken later van LA naar Nederland. En wij zoeken ook tips over het huren van een auto. Wij hoeven niet per se in luxe te reizen dus zo goedkoop mogelijk. Waar kunnen wij het beste een auto huren die we van NY naar LA kunnen rijden? Ik heb al wat dagen zitten rondkijken op het internet maar ik heb het gevoel dat ik iets mis.

Wie kan ons helpen?
#1 - 16-09-2009, 21:06 uur

hdeweert

Hallo
Kijk voor tickets en auto huur eens rond op het forum. Er zijn div onderwerpen die hier over gaan. De goedkoopste kan ik je niet aanwijzen want de vliegprijzen verschillen van dag tot dag. voor een auto kun je bij de diverse sites terecht die je hier op het forum of via de  bijbehorende van USA 4 ALL kunt vinden.
Wat denk je onderweg allemaal te gaan doen? de route die jij aangeeft is ruim 5300 km lang dat is een aardig eind rijden. Je zult helaas niet echt goedkoop uit zijn aangezien je de huurauto ergens anders inlevert dan waar je hem gehuurd hebt en dat kost extra.
Ga eens langs een reisbureau en neem daar een volder mee dan heb je een idee van de prijzen van vliegreizen en huurauto’s. Kijk eens wat je allemaal wilt gaan zien en doen, wat e budget is en bepaal aan de hand daarvan je route.
Succes
Harm
#2 - 16-09-2009, 21:45 uur

Tom24

Bedankt voor je reactie.

Vliegprijzen maak ik me nog niet echt druk om. Ik heb wel ervaring met het boeken van vluchten, maar ik dacht ik zal het er maar bij vragen.

Ik zie op internet autoverhuurbedrijven die auto's aanbieden voor ongeveer 550-700 euro voor de reis die wij willen maken. (Alamo, etc.) Ik vind dit redelijk goedkoop. Is dit echt zo goedkoop of moet ik rekenen op nog heel veel taxes bijvoorbeeld? (Ik ben trouwens 23 als ik de reis ga maken. Is dit een erg groot probleem?

Ook vroeg ik me af wat mijn brandstof kosten zouden worden. Ik meende te lezen op internet dat een gallon zo gemiddeld $2,50 kost.

Ik las ook ergens dat sommige bedrijven de mogelijk bieden om huurauto's terug te brengen naar hun oorspronkelijke stad. Dit voor een gereduceerd tarief. Ik wilde hier op zoeken maar kon niet op een fastoenlijke zoekterm komen. Weet iemand misschien hoe dit heet?


Over de route gaan we zeker nog goed nadenken. We willen zeker NY, Washington D.C., Chicago, San Fransisco en LA zien. Daartussen maakt het ons niet veel uit en zien we wel wat de mooiste route is.
#3 - 16-09-2009, 22:43 uur

hdeweert

Lees eerst eensde onderwerpen op dit forum en  de huurvoorwaarden van de verhuurder door dan kom je er achter dat er bij een one way rental extra kosten worden berekend en dat dit ook geld voor bestuurders onder de 25 jaar. 5300 km is een heel eind en als je vrienden ook onder de 25 zijn en ook willen rijden word het huren van een auto helemaal een dure aangelegenheid voor jullie. Ik zou eerst eens gaan kijken wat je eigenlijk wil want voor het rijden van 5000 km hoef je niet naar Amerika.() mooie steden die je wilt gaan zien maar vergeet je Las Vegas niet? en hoe zit het met Miami, Key west en alle andere belangrijke steden? Houd er rekening mee dat je van de 28 dagen vakantie er zeker 10 in de auto zit? Je houd er dus maar 18 over als je die niet goed indeelt ben je 10 dagen kwijt met het uitzoeken van allerlei onnodige dingen en is zit je voor je het weet weer in het vliegtuig terug naar Nederland en heb je een hoop lol gehad maar niets van Amerika gezien. 
Harm
#4 - 16-09-2009, 23:27 uur

Tom24

Uiteraard is het de bedoeling om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken zodat we in de VS daar geen tijd aan hoeven te besteden. Daarom beginnen we nu al met het plannen. 11 maanden van tevoren daarmee beginnen lijkt mij voldoende.

Uitgangspunt voor onze vakantie is natuurlijk het reizen per auto, de zogenaamde 'road-trip'. Ik heb inderdaad gezien dat bestuurders onder de 24/25 extra kosten betalen. Maar daarbij heb ik ook gelezen dat die kosten nog wel een behoorlijk per staat verschillen. Houden autoverhuurbedrijven daar rekening mee?

Voor het rijden van 5000 km hoeven we inderdaad niet naar de VS, maar het zal niet de eerste keer zijn dat ik dit soort afstanden afleg in een zomer. We zijn alledrie nog nooit in de VS geweest en we willen het de eerste keer dat we gaan direct goed doen. Uiteraard zullen er een aantal belangrijke steden missen in het rijtje. Maar om alle belangrijke steden te zien lijkt mij niet te doen omdat sommige steden niet dichtbij de meest voor de hand liggende route van oost naar west liggen. Ook gaan we voor de 'echte VS-ervaring'. We zijn minder van plan in de grote steden te verblijven. Ons trekt het platteland en ontmoetingen met 'echte amerikanen' ons meer aan. En die ervaringen hopen we te vinden in de routes tussen de grote steden. Vandaar dat we het niet erg vinden om met de auto deze afstanden af te leggen omdat het contact met de omgevingen en lokale bevolking dan beter is. In ieder geval beter dan wanneer wij met het vliegtuig of de trein zouden reizen. Ik heb een week geleden even snel een globale route uitgezocht, puur om te zien hoe veer het ongeveer is. Toen kwam ik met dit lijstje:

New York City                     (New York)

            <doorgang>            (New Jersey)

Baltimore                        (Maryland)

Washington D.C.                     (District of Columbia)

Pittsburgh                        (Pennsylvania)

            <doorgang>            (West Virginia)

Columbus                        (Ohio)

Cincinatti                        (Ohio)

            <doorgang>            (Kentucky)

Indianapolis                        (Indiana)

Chicago                        (Illinois)

Milwaukee                        (Wisconsin)

            <doorgang>            (Iowa)

Omaha                        (Nebraska)

Denver                        (Colorado)

            <doorgang>            (Wyoming)

Salt Lake City                     (Utah)

            <doorgang>            (Phoenix)

Las Vegas                        (Nevada)

Sacramento                        (California)

San Fransisco                     (California)

Los Angeles                                 (California)


Mocht het huren van een auto te duur worden dan zit er misschien niets anders op dan een ander plan bedenken. Maar vooralsnog willen we alle mogelijkheden bekijken van ons originele plan.
#5 - 17-09-2009, 00:02 uur

Bakvet

Je zult zelf wat moeten puzzelen wat het voordeligst is.

De verhuurder National heeft de laagste one-way toeslag voor die afstand: 250 dollar + tax. Bij andere verhuurders is het $500, behalve Avis: die rekent $1000.

Bestuurders onder de 25 jaar betalen meestal $25 euro toeslag per dag per bestuurder. Behalve in New York, zoek dat maar eens uit bij bijvoorbeeld www.usa-reisen.de  Dan zal je zien dat de toeslag in New York per verhuurder verschilt, bijvoorbeeld $50 per dag bij Alamo/National. Bij Avis is het gewoon $25.
#6 - 17-09-2009, 00:12 uur
« Laatst bewerkt op: 17-09-2009, 00:14 uur door Bakvet »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15