Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rondreis met usareisen.de

Discussie gestart

SimoneP

Hallo,

Al een tijdje zijn we op zoek naar een reis door Amerika. Dit wordt onze eerste keer in Amerika. Nu kwamen we op de site usareisen.de terecht en deze reizen zijn een stuk goedkoper dan de reizen die hier in Nederland worden aangeboden.

Nu zijn we naar deze reis aan het kijken http://www.usareisen.de/rundreisen/mietwagen/metropolen-mythen-und-meer-new-york.html?sc=S2017 en willen we er nog 4 dagen in New York bijboeken en de vluchten bijboeken. Hiervan hebben we ondertussen al een offerte gekregen en de prijzen zijn erg gunstig. Nu vraag ik me af of iemand ervaring heeft met deze websites en of deze reizen goed zijn georganiseerd. De auto zal worden gehuurd via Alamo, ook via deze website.

Iemand verder ook enig idee of deze route een beetje te doen is, het lijkt erop dat het wel enigszins gehaast zal zijn, gezien de korte verblijven overal maar we willen uiteraard zoveel mogelijk zien.

Zijn er verder nog dingen waar we aan moeten denken, ESTA forms heb ik al in gedachte en heb zojuist ook het een en ander over tolwegen gelezen. Is het beter om een navigatie erbij te huren (110 euro voor de gehele reis) of deze misschien zelfs pas daar te kopen of zouden gewone routekaarten al kunnen voldoen?

Verder leek het ons ook handig om pas de auto te huren wanneer we uit New York vertrekken aangezien je in New York toch niet echt een auto nodig hebt. Nu zit je natuurlijk wel met de transfer van vliegveld naar het hotel, en van hotel naar vliegveld om die auto later op te halen. Is het verstandig om zoiets ook vooraf te regelen en wat voor een bedragen moet ik denken wanneer ik een taxi huur van JFK naar het Opera House Hotel (welke in the Bronx ligt) voor 3 personen.

Alvast bedankt.
#1 - 24-02-2017, 13:35 uur

Chris RTA

usa-reisen.de is een zeer bekende in dit gebied. Maar voornamelijk voor de huurauto's. Er zijn geen Nederlandse bedrijven die onder hun prijzen komen.
De meeste mensen boeken zelf de reis als in, een losse vlucht, hotels en de auto. Maar het staat je vrij om via een reisbureau te boeken. Dit Duitse bedrijf heeft Engels sprekende mensen in dienst, maar zo ver ik weet geen Nederlandse.

Qua reis ziet het er inderdaad een beetje vluchtig uit. Je besteed alleen tijd in Washington DC en de rest is even vlug. Als je toch dagen hebt om te verlengen zou ik dat zeker doen, maar dan zou ik met hulp van dit forum en de reisverslagen van iedereen een eigen reis in elkaar zetten. Je kan daardoor je eigen planning maken en langer blijven waar jij wil en door rijden waar jij wil en niet waar het reisbureau wil. Het zelf plannen van zo'n reis is totaal niet moeilijk en Amerika is een erg makkelijk land. En iedereen op dit forum helpt je graag om deze reis tot een topper te maken. Op dit forum is meer kennis aanwezig dan 10 reisbureaus samen.

ESTA moet je inderdaad ruim van te voren even aanvragen op de juiste website. Kost je $14 pp.

Tolwegen, das lastig. Je moet even kijken of je veel tolwegen tegenkomt. Een enkele keer betalen voor de tol is geen ramp en niet duur.
Maar ga je vaak over druk bezochte tolwegen kun je zo'n tol kastje aanvragen, dan kun je door de snelle baan erdoorheen.

Navigatie zou ik nooit huren. Er zijn verschillende apps op je telefoon zoals Google Maps en Here Maps, waarmee je gratis kan navigeren.
Wil je liever zo'n ding op je dashboard dan kun je er ter plekke ook een kopen voor $99 met lifetime maps. Dat is goedkoper dan 21 dagen ongeveer $10 per dag betalen voor de huur. Je kan als je hier een ANWB pas hebt daar ter plaatsen gratis kaarten (van ouderwets papier) ophalen bij de triple A (AAA). Zoek deze winkels voor je reis op en ga er een van de eerste dagen even langs.

De auto heb je inderdaad in NY niet nodig. Huur deze later. Ga lekker met openbaar vervoer naar het vliegveld. Niet elk vliegmaatschappij vliegt op JFK. Je kan ook Newark of Laguardia hebben bijv. Dus als je dit vooraf wil plannen plan dan eerst je vlieg tickets.

De beste tip is om dit forum goed door te lezen en veel reisverslagen te lezen. Heb je dan nog vragen stel ze dan op dit forum.#2 - 24-02-2017, 15:17 uur

Cees A

Ik ben het eigenlijk met Christian z'n verhaal eens.
Je krijgt in deze route overal slecht minimaal tijd om de plaatsen die je bezoekt te bekijken of er iets te ondernemen
Voor NY "repareer" je dat zelf door er dagen bij te boeken, maar eigenlijk zou je dat op meer plaatsen moeten doen.
Maar ja, dat kost je dan extra vakantiedagen en ik weet niet of je die tijd hebt.

Tolwegen:
In jouw route kom je tolwegen tegen bij NY, rond Washington en in Florida. In Florida zul je de meeste tolwegen tegenkomen.
Over de verschillende tolsystemen in Amerika schreef ik dit artikel: https://www.verenigdestaten.info/tolwegen-amerika/

Navigatie:
Christian schreef het al, vanwege de hoge huurprijs van zo'n ding kopen veel Amerikareizigers zelf in Amerika een eigen GPS.
Mensen die een eenmalige reis naar Amerika maken zetten bij thuiskomst dat ding vaak te koop op marktplaats.
Mijn tip is dan ook: Kijk eens regelmatig op marktplaats.
Misschien kun je via marktplaats zo'n nauwelijks gebruikte GPS voor de halve nieuwprijs kopen en dan ben je klaar.
Als je er geen kunt vinden en/of je wil in Amerika een GPS kopen, kijk dan eens bij Best Buy.    (is vergelijkbaar met onze Mediamarkt)
Linkje:  ----->  http://www.bestbuy.com/site/gps-navigation/portable-gps/abcat0301014.c?id=abcat0301014
#3 - 25-02-2017, 09:17 uur

SimoneP

Sorry voor de late reactie.

We zijn uiteindelijk naar iets heel anders gaan kijken aangezien deze reis toch wat prijzig en gehaast leek te zijn. We staan nu op het punt om deze reis te boeken:  http://www.nbbs.nl/reisaanbod/city-highlights-by-train-usa/?cat=427. Het mooie is dus dat het met de trein is, dus geen benzine of parkeerkosten en aangezien het allemaal niet zo ver van elkaar ligt moet dat prima te doen zijn. We hebben een offerte gevraagd waarbij we nog 3 extra nachten in New York hebben en nog 1 extra nacht in Boston dus dat komt neer op 14 nachten.

Weet verder niet of iemand ervaring heeft met NBBS reizen, maar de communicatie verloopt tot nu toe prettig en we hebben veel kunnen veranderen aan de reis qua extra dagen en alternatieven voor accommodatie. Dus denk dat het een mooie reis gaat worden. En dat er wel genoeg tijd beschikbaar is om elke stad te bekijken.
#4 - 01-03-2017, 21:28 uur

Cees A

Mooie reis.  :afro:
Hiermee bezoek je in één reis de 4 mooiste steden aan de oostkust van de VS.
Begrijp ik het goed dat je nu in totaal 5 dagen in NY bent ?  (2 dagen die oorspronkelijk in de reis zaten en 3 extra toegevoegde dagen)

Als het mijn reis zou zijn zou ik 1 kleine wijziging aanbrengen.
Ik zou een van die NY dagen naar Washington verplaatsen want daar heb je nu maar 1 volle dag.
Het is natuurlijk jullie reis en jullie bepalen zelf hoelang je ergens blijft, maar er is in Washington meer te zien dan je denkt.

Tip:
In plaats van de geadviseerde hop-on hop-off bus kun je in Washington ook gebruik maken van de fietsen van Capital Bikeshare.
Je ziet die fietsenrekken met de rode fietsen overal in het centrum.
Je kunt bij het ene rek zo'n fiets meenemen en bij een ander rek achterlaten.  Betaling gaat via je creditcard.
Lees hier hoe het werkt: ---->  https://www.capitalbikeshare.com/
Met zo'n fiets kun je veel meer je eigen route, stopplaatsen en snelheid bepalen dan met de bus.  Je bent meer "eigen baas"
Wil je tussendoor een stukje lopen dan laat je de fiets achter in een van de fietsenrekken van Capital Share en wil je daarna weer naar een wat verderweg gelegen punt dan neem je gewoon uit een ander fietsenrek weer zo'n fiets mee.

PS:  In NY is iets vergelijkbaars:  ---->   https://www.citibikenyc.com/
#5 - 02-03-2017, 09:55 uur

SimoneP

Het zijn 6 nachten in New York (28-07 tot 03-08).

Bedankt voor de tip maar we hebben ondertussen net geboekt haha. Weliswaar komen we 's middags aan in Washington en gaan we ook 's middags pas weer weg, dus hebben we wat dat betreft nog wat extra tijd. Ik zal van te voren research doen naar wat we precies willen zien zodat we toch optimaal gebruik kunnen maken van de tijd die we hebben.

Die fietsen zijn een goede tip maar ik lees dat je ze dus maar 30 min. per keer mag gebruiken en anders betaal je extra, dus om de 30 minuten moet je ze in een rek zetten en een andere fiets pakken als je niet extra wilt betalen, als ik het goed begrijp?

Ik ben in ieder geval zeer excited dat de reis nu geboekt is. Ik kijk er naar uit om uit te zoeken wat we precies elke dag kunnen doen.
#6 - 02-03-2017, 12:44 uur

Cees A

Nou, je mag de fietsen wel langer gebruiken dan 30 min. maar dan betaal je daar extra voor.
Die fietsen zijn ook niet bedoeld voor een fietstocht van meerdere uren.
Ze zijn bedoeld als verplaatsingsmiddel van A naar B binnen het stadscentrum en dan is 30 min. lang genoeg.
En je kunt natuurlijk altijd na het inleveren weer ergens een nieuwe fiets pakken.
Heb je meteen weer een nieuwe termijn van 30 min.
Je hoeft echt niet te zoeken naar die fietsenrekken, want je ziet ze overal.

Als je er gebruik van wil maken moet je even goed de voorwaarden lezen hoe je die fietsen het voordeligst kunt gebruiken.
Ik vind het, zeker in stadscentra als die van Washington en NY wel wat hebben.
Want vergis je niet, van het White House naar Arlington, naar hetgraf van Kennedy, is 4 km (enkele reis) en da's nog best een hele tippel als je dat gaat lopen.
Of misschien wil je een rondje lopem om het Tidal Basin en dat is ook ongeveer 4 km.
Voor dat soort afstanden zijn die fietsen ideaal.
Maar goed, het was maar een tip.   Als je liever de ho-ho bus neemt zal niemand je daarvan weerhouden.
Trouwens, over die ho-ho bussen gesproken, die rijden ook niet voor niks hé.   Vergelijk de kosten van die bus maar eens met die fietsen.

Verkijk je overigens niet op je vroege aankomsttijd. Na de landing ben je nog niet in het centrum van DC
Als je rechtstreeks van Europa naar Washington vliegt moet je eerst nog door de immigratie en douane.
Dat kost je al gauw 1 uur.
Vervolgens moet je nog in het centrum van Washington zien te komen.
Met de auto van Dulles Airport naar het centrum van DC is ongeveer 1 uur rijden.
Ik neem aan dat openbaar vervoer daar zeker niet korter over doet.

Maar als je dat allemaal achter de rug hebt wacht er een heel fijne vakantie op je.
En die wens ik je dan ook van harte toe.
Laat je bij thuiskomst nog even weten hoe het is bevallen ?
#7 - 02-03-2017, 13:40 uur

SimoneP

Heel erg bedankt voor de uitgebreide tips.

Het klinkt inderdaad alsof een fiets wel erg handig gaat zijn daar, zeker als er genoeg van die fietsrekken overal aanwezig zijn. Dus zeker iets om over na te denken.

En je hebt inderdaad helemaal gelijk dat het nog wel even kan duren voordat je van het vliegveld weg bent en in het centrum bent. We zouden als het goed is om 15.25 lokale tijd daar aankomen dus dan zijn we misschien pas rond half 7 in het centrum. Maar goed we zien wel wat we niet en wel kunnen zien dan moeten we maar prioriteiten stellen. Het wordt in ieder geval een mooie reis, daar ben ik van overtuigd en hopelijk volgen er nog meer reizen naar Amerika.

Ik zal hier zeker verslag doen als ik terug ben van de reis!
#8 - 02-03-2017, 18:06 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15