Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Dom, of juist niet?

Discussie gestart

Jack1978

Dag allemaal,

Ik zou graag wat advies willen inwinnen aangaande het volgende onderwerp. Mijn vriendin is geboren in CaliforniŽ. Wij wonen samen in Nederland waar zij tot voor kort werkzaam is geweest voor een Nederlandse sportbond. Per september gaat zij naar Chicago om daar voor een universiteit te gaan werken als coach. Dit met de bedoeling dat ik met haar mee ga op een toeristenvisum, en vervolgens dus drie maanden de tijd heb om werk te vinden. Betekent werk ook automatisch een (tijdelijk) visum, of niet?

Is dit een manier, of maak ik nu een grote denkfout? Ik ben huiseigenaar in  Nederland, en ben van plan om mijn huis te verhuren voor een jaar.

Kunnen jullie mij wellicht tips geven?

Alvast bedankt!
Jack.
#1 - 19-07-2010, 11:32 uur

Johan

Ja, je maakt een hele grote denkfout maar je bent niet enigste!

Als jij op een toeristenvisum naar Amerika toe gaat mag je er absoluut niet werken!
Om in aanmerking te komen voor een visum wat je dat recht wel geeft zul je officieel de partner van je vriendin moeten zijn en dat kan in Amerika alleen maar door met haar getrouwd te zijn, zover ik weet.

Je kan geloof ik wel eerst naar Amerika met het voornemen om te trouwen in Amerika. Dit moet je dan volgens mij binnen een bepaalde tijd doen. Er zijn er hier met ervaring daarin dus.......

Je krijgt dus geen visum door werk te zoeken in de VS want je mag niet eens werken, het moet dus andersom!
Eerst een visum en dan werk zoeken.

Nu zijn er hier wel meer leden die een Amerikaanse partner hebben en hier dus ook ervaring mee hebben dus wellicht krijg je nog meer feedback op de door jou gestelde vraag.
#2 - 19-07-2010, 17:51 uur

Jack1978

Hi Johan,

Dank je wel voor je antwoord. Lijkt me vrij duidelijk, maar denk dat ik dan wat vergeten ben te vragen:

Als ik kan aantonen dat ik een baan heb in Amerika, wordt de kans op mijn visum dan niet aanzienlijk groter?

Ik ben namelijk op de hoogte van het feit dat ik niet mag werken op een tourist visa.
Dit visum dient dus alleen voor mij om werk te zoeken. Wanneer ik dit heb, vraag ik een tijdelijk (sponsor?) visa aan....

Of zie ik het verkeerd?

Dank!
Jack.
#3 - 19-07-2010, 17:56 uur

Loek

Nieuw!
Jij mag op een toeristenvisum niet werken en ook niet solliciteren.  Dus hoe zou je dan al vooraf een baan willen regelen? Dat is ook het eerste wat een bedrijf vraagt als je solliciteert: "What is your employment status; can you legally work in the US".  Dus ik ben wel benieuwd hoe jij dan kunt aantonen dat je al werk hebt in de US, je kunt geen baan krijgen zonder visum.  Het is niet makkelijk een bedrijf te vinden die bereid is de visum molen door te gaan om voor jou een werkvisum te regelen, tenzij je iets erg specialistisch doet.  Het bedrijf moet namelijk aantonen dat ze geen amerikaan kunnen vinden voor de functie, voordat ze een werkvisum (H1B) kunnen aanvragen.  Het kost ook nog eens veel tijd en geld, en daarom haken veel bedrijven af.  Een alternatief is dat je bij een bedrijf werkt in NL die ook vestigingen heeft in de US en dan kun je middels een L1 visum tijdelijk daar worden gedetacheerd, maar ook dat is een onzekere weg en kan lang duren.

De enige korte termijn oplossing voor jou als je vriendin US citizen is, is om met haar te trouwen en middels haar een permanente vestigingsvergunning (green card) aan te vragen.
#4 - 19-07-2010, 17:58 uur
« Laatst bewerkt op: 19-07-2010, 18:00 uur door Loek »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15