Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Financiering rechtenstudie

Discussie gestart

Studyforlife

Best mensen,
ik zit nu in 4 havo en ik ga gewoon slagen 7+ sta ik, en ik wil graag wat informatie ik sluit mijn havo af nu wil ik in amerika rechten gaan doen,
daar heb ik een paar vragen over.

het kost ongeveer met tution erbij 30.000 euro per jaar, dus dat keer 4 is 120.000 euro minus lening r circa 100.000 euro hoe dat te financieren?
ik lees hier beurzen zijn er links van beurzen waar je dit mee bij elkaar kunt krijgen iki snap niet een beurs maar meerdere?
Welke universiteiten zien hier het geschikst voor?

Mvg,
Pim verbunt
#1 - 12-03-2009, 16:21 uur

Loek

Ik vraag me af of een HAVO diploma genoeg is om een rechtenstudie in de US te doen.  Misschien is het beter nog even daar onderzoek naar te doen.  Niet elke school accepteert iedereen voor hun studies, er wordt ook naar cijfers gekeken van de laatste jaren.  Bij rechten studies spelen ook de "extracurricular activiteis" een belangrijke rol, dus wat heb je gedaan naast je (high)school.
Hier is een goed artikel over rechtenstudie bij CU (Colorado University): http://www.colorado.edu/aac/lawprep.htm
#2 - 12-03-2009, 22:01 uur

FreezeM

Havo duurt toch 5 jaar?
Ik vraag me ook af of Havo voldoende is. Heb je dat al uitgezocht? En het bedrag wat je noemt, dat verschilt erg per universiteit. Hetzelfde met beurzen. Sommige zijn verbonden aan een universiteit. Andere weer niet. Kijk ook naar een sportbeurs, als je daar voor in aanmerking komt. Volgens mij kan je het beste eerst onderzoeken of Havo voldoende gaat zijn.

Wat je ook kan doen is dan in NL HBO rechten of internationaal recht gaat doen en je stage en afstuderen in de VS doen. Daarna met je HBO op zak naar een universiteit in de VS. Dan heb je een solide basis in NL en VS recht. Het geeft je de tijd om tijdens je studie in NL te sparen voor je studie in de VS. Je bent om de Amerikaanse arbeidsmarkt meer waard voor internationale bedrijven die in Europa zakendoen omdat je hier een basis hebt.

Je kan ook in NL een Engelstalige studie HBO rechten doen: http://portal.hhs.nl/portal/page?_pageid=130,922881&_dad=portal&_schema=PORTAL
#3 - 13-03-2009, 10:15 uur
« Laatst bewerkt op: 13-03-2009, 10:24 uur door FreezeM »

UStudy

Law school in de VS is op graduate niveau en het duurt 3 jaar voordat je je JD hebt. En je maakt het meest kans als je met een Amerikaanse bachelor achtergrond je bij Law Schools aanmeldt. Ik vraag me echter af waarom je je in het Amerikaans recht wilt verdiepen zonder achtergrond in het NL recht te hebben. Het kost je bovendien veel geld om 4+3=7 jaar in de VS te studeren. Met HAVO naar een vierjarig college/university om er een bachelor te halen is echter helemaal geen probleem (tenzij je naar topscholen gaat maar er is genoeg keuze uit de 4000 college opleidingen in de VS...)
Veel slimmer is het om je bachelor rechten in NL te doen en vervolgens een jaar LL.M. opleiding in de VS aan een Law School. Dan heb je een goede rechtskennis van NL en evt. Europees/internationaal recht en kan je via een LLM specialisatie dus een master titel halen op een specifiek rechtsgebied. Je zit dan met Amerikaanse en internationale studenten in de klas en krijgt naast een algemene introductie tot het Amerikaans recht dus ook kennis van het rechtsgebied dat je kiest, bijv. corporate law, human rights law, intellectual property..
Met een dergelijk traject ben je veel waardevoller voor een NL/internationale werkgever.
#4 - 21-03-2009, 08:11 uur
Studeren in de VS? www.ustudy.nl

FreezeM

Ik hoop dat je de bovenstaande adviezen hebt gelezen Studyforlife, het zou leuk zijn weer eens wat van je te horen :)
#5 - 03-04-2009, 14:45 uur

Filip Bakker

Ik realiseer mij dat dit topic al wat ouder is, maar ik wou toch even reageren voor de volledigheid.

Ben het eens met FreezeM. Eerst rechten in NL studeren en dan een LL.M. in de VS doen. Met deze ondergrond kan je zelfs advocaat worden in de VS. Er zijn namelijk een paar staten die mensen met een buitenlandse rechtenstudie en een Amerikaanse LL.M. toelaten tot het "bar exam". Geen makkelijk examen, maar wel mogelijk. Heb het zelf namelijk ook gedaan.

Volgens mij moet je naast een college degree (bachelor) ook een toelatingstoets doen (de LSAT) voordat je toegelaten wordt op een Amerikaanse law school.
#6 - 23-06-2009, 21:34 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15