Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

H1B visa voor proffesional worker, iemand ervaring mee?

Discussie gestart

laurencos

Hallo,

Wij zijn op zoek naar mensen die via het H1b visa, in de VS zijn gaan werken.
Graag willen we ook meer weten over  dit visum m.b.t. het meegaan van gezin.

bvd!

groetjes
#1 - 02-03-2005, 20:38 uur

pellemans

Ik ben origineel op een H1B visum naar de VS gegaan.  Je kunt dan alleen werken voor het bedrijf dat dat visum voor je heeft aangevraagd. Verander je van werkgever, dan moet die eerst voor jou een nieuwe H1B aanvragen. Na een jaarje H1B ben ik begonnen met het aanvragen van de green card, hetgeen ruim 5 jaar duurde, en net vandaag, na 5 jaar green card, heb ik mijn aanvraag voor Amerikaans burgerschap ingevuld. Het kan dus wel.

Je familie mag wel mee op een H1B maar ze mogen niet werken, tenzij de regels veranderd zijn sinds ik het heb gedaan (in 1994).

Je moet eens kijken op de website van de uscis wat de eisen zijn voor het H1B; die veranderen ieder jaar. De quota zijn wel pas omlaag gegaan geloof ik.

-Peter
#2 - 27-04-2005, 03:33 uur

laurencos

Bedankt,  voor je bericht!
Hoe kan het dat je maar liefst 5 jaar op je greencard heb moeten wachten??
Ons is verteld dat het 6-9 mnd duurt?!

Groetjes,
Helen
#3 - 28-04-2005, 10:42 uur

Chiefram

Ik weet niet wie jullie verteld hebben dat je de Green Card binnen 6 a 9 maanden krijgt toegezonden, want die informatie klopt echt niet.

Ik ken zoveel mensen ondertussen in de USA die er al meer dan 6 jaar wonen en werken, maar nog steeds tot op de dag van vandaag worden afgewezen voor een Green Card en sommigen zelfs voor een (simpele) SSN card !!!
#4 - 28-04-2005, 15:52 uur

pellemans

De procedure duurt echt jaren; je moet namelijk eerst een verklaring krijgen van het Deprtment of Labor (ministerie van arbeid) dat er geen Amerikaan is die jouw kwalificaties heeft , dan de vingerafdrukken, een FBI onderzoek, de medische afhandeling en uiteindelijke krijg je dan de goedkeruing. Op dat moment duurt het dan nog tot 12 maanden voor je ook werkelijk je green card in handen hebt. Je krijgt al wel wel een stempel in je paspoort dat je dezelfde status geeft.

#5 - 28-04-2005, 16:21 uur

laurencos

Bedankt voor je reactie.

We ( wij + onze agent in de states) gaan komende week de aanvraag doen voor de VISA screen en vervolgens de H1b aanvragen.
Ben benieuwd hoe langzaam dit allemaal weer zal gaan....
We hebben al wel de IELTS binnen.
Hoe gaat hetin zijn werk met de fingerprints??
Eigenlijk wel een grappig idee.
Moeten we daarvoor naar de Ambassade of zo??

Groetjes
Helen

#6 - 01-05-2005, 20:21 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15