Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Masters in USA

Discussie gestart

Sadashi

Hoi allemaal!!had mn vriendin thuis in B beloofd dat ik eens zou rondvragen omtrent studies in de US ...dus bij deze :)
ze is dus van plan om NA haar derde jaar...dus als ze haar Bachelors heeft gehaald hier in Belgie, om dan haar laatste jaar , haar Masters dus, hier in de USA te komen doen...
iemand een idee of ervaring hiermee?Kweet echt niet waar beginnen en heb al wat zitten searchen hier maar niemand met een similar situatie...
any tips zijn ZEER welkom!?
thnx in advance!
#1 - 21-11-2005, 08:03 uur

Dusza

Sadashi, volgt zij een professionele of een academische bachelor opleiding?
(want ik begrijp niet goed hoe je 3 jaar bachelor doet, en 1 jaar master). Kan je dus wat meer over haar opleiding vertellen, dan is het misschien voor de anderen hier ook makkelijker om te antwoorden.
Je kan ook al eens beginnen met een 'search' te doen op dit forum, onder de woorden 'studie', 'studeren', 'college' of 'university', dan ga je al heel wat vinden.
#2 - 21-11-2005, 08:14 uur

Sadashi

Dusza thnx vr reply..
heb voor k gepost had zitten searchen op forum mr zoals k zei onze situatie is beetje anders ...
DUS is nu bezig aan haar tweede jaar Politieke/Sociale Wetenschappen aan de KUL in Belgie ...en ja volgend jaar zou aan haar Licenties beginnnen(die normaal ook 2jaar duren)!
en daar zit namelijk het probleem want overal waar we zoeken vinden we wel een beetje info maar omdat de VS/B/NL allemaal toch redelijk sterk van elkaar verschillen op gebied van degrees enzo, is het des te moeilijker om wat goede info te vinden...

aja uhm professioneel of academisch..?ben niet echt zeker wat een professioneel is maar hoogstwaarschijnlijk gewoon academisch dus...??!
#3 - 21-11-2005, 09:23 uur
« Laatst bewerkt op: 21-11-2005, 09:25 uur door Sadashi »

Dusza

Sadashi, met die BaMa hervorming zijn er hier veel hoor die (nog niet) weten hoe het zit, vandaar misschien even de verduidelijking:
Vroeger kon je op je 18 ofwel naar de universiteit, ofwel naar de Hogeschool (Hoger Onderwijs Buiten de Universiteit).
Op de hogeschool ging je 3 jaar, en dan had je wat men heel lang geleden een 'A1' noemde, en wat ondertussen 'gegradueerde' genoemd werd, en wat nu dus 'Professionele Bachelor' noemt.
Op de Universiteit had je vroeger eerst 2 jaar je 'kandidatuur' en dan nog twee jaar je 'licentie'. Nu heb je 2 jaar je 'Academische Bachelor', en na nog eens 2 jaar je 'Master'.

Het verschil tussen 'Academische' en 'Professionele' Bachelor zit hem dus in het feit of je aan een hogeschool of aan een universiteit zit. (want in BelgiŽ is er, in tegenstelling tot Amerika, nog een groot verschil tussen hogescholen en universiteiten, en wij denken dan al snel dat dat hetzelfde is als het verschil tussen een 'college' en een 'university' in Amerika, ten onrechte).

Je vriendin moet eens naar de studiedienst gaan van haar universiteit voor wat meer info, er zijn uitwisselingsprogramma's waar ze mogelijk in kan stappen (maar je moet tijdig beginnen met je aanvragen).
Als ze daar geweest is, en weet waar ze wel of niet voor in aanmerking komt, dan sta je waarschijnlijk al een stapje verder.

Maar ondertussen blijf je hier altijd welkom hoor!
#4 - 21-11-2005, 09:37 uur

B-man

Als zij aan de KUL na 3 jaar haar academische bachelor heeft gehaald dan kan ze best een master-opleiding doen aan een college of universiteit in de VS. Het is niet zo dat je die master alleen kan doen aan de universiteit waar je ook je bachelor hebt behaald en al helemaal niet in Amerika. In de VS wordt een master vaak gezien als een aparte opleiding en je kan die, als je hier in Belgie of Nederland een diploma aan de universiteit hebt behaald (maakt dus niet veel uit of dat een professionele of academische bachelor is), je gewoon aanmelden op een university/college in de VS.

In de VS verschillen university en college niet veel van elkaar en het is dus niet zo dat een university automatisch beter is wat vaak (maar niet altijd) wel geldt voor het verschil tussen een public en private university/college (private is toch vaak beter maar daardoor ook een stuk duurder). Ik heb hier al een klein stukje over geschreven maar ik weet helaas niet precies waar het nu ook alweer staat.

B-man
#5 - 21-11-2005, 13:28 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15