Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Overstappen naar Toeristenvisa

Discussie gestart

Phoebet

Mijn vraag is ik ben op dit moment een exchange student in New York en mijn visa verloopt mei en dan mag je nog een maand reizen door de US.

Nu zou ik graag langer willen blijven en ze vertelde mij dat ik canada in en uit moet gaan. Je komt dan terug op een toeristen visa voor 90 dagen.

hoe werkt zoiets?

Moet ik canada in en dan om een groene formulier vragen?

Heeft iemand hier ervaring mee?
#1 - 21-05-2009, 05:42 uur

FreezeM

Phoebet, het kan. Ik heb zelf nooit even kort Canada (of Mexico) aangedaan om zo mijn verblijf in de VS te verlengen. Er zijn wel verhalen van mensen die dat meerdere keren hebben gedaan zonder problemen. Anderen zijn het land niet ingelaten. Je kan aan de grens geweigerd worden wanneer je op het Visa Waiver programma (wat jij toeristenvisum noemt) weer de VS probeert in te komen. Je wekt namelijk de indruk langer te blijven dan je vooraf had afgesproken en dat zien ze liever niet. En ze zijn niet achterlijk aan de grens, ze zien hoe lang je er al bent geweest, dat je stage is afgelopen, dat je er daarna nog een maand bent gebleven en nu kort naar Canada bent gegaan. Dan snappen ze ook wel dat je je verblijf langer verlengt dan oorspronkelijk toegestaan. Je bent dan afhankelijk van de Officer die je aanvraag aan de grens beoordeeld. Misschien helpt het als je een vliegticket van NY naar NL in je bezit hebt zodat je je intentie om de VS te verlaten op die datum kan aantonen. Je kan overigens niet in beroep tegen de beslissing als je het land niet wordt ingelaten. Dat kan alleen in sommige gevallen als je een visum hebt. Maar wat jij bedoeld is geen visum maar juist een vrijstelling voor het aanvragen van een visum.

Ik snap trouwens wel dat je langer wil blijvent, telkens als ik in de VS ben wil ik ook langer blijven :) En realiseer je dat er miljoenen mensen zijn die willen blijven. Vandaar de strenge regels en strakke naleving ervan.

Dat groene formulier zou niet meer gebruikt moeten worden omdat het is vervangen door ESTA.

Waarom wil je langer blijven? Als je wilt blijven om rond te reizen dan zou ik eerst naar NL gaan. Hier een paar maanden werken om wat geld te verdienen en dan lekker de tijd nemen om door de VS te reizen.
#2 - 22-05-2009, 09:58 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15