Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Werk vinden tijdens een Visa Waiver verblijf?

Discussie gestart

zephyr

Hallo,

Is het mogelijk om een baan te regelen in de US als je verblijft onder het visa waiver programma?

Ik lees op de embassade website dat dit niet toegestaan is (veranderen van verblijfsstatus als gewone toerist), maar ik vroeg me af of dit in de praktijk dan ook niet werkt? Wordt een eventuele aanvraag voor een H1B visum van een bedrijf automatisch afgewezen als men merkt dat je thans onder het visa waiver programma verblijft?

Alvast bedankt!
Zeph
#1 - 26-06-2005, 14:22 uur

visuar

Zoals je weet mag je met het Visa Waiver programma alleen als toerist het land binnen voor 3 maanden (dit kan je geloof ik laten verlengen met een paar maanden dmv een Visum voor je vakantie).

Je mag dan niet werken etc. Dit omdat je geen verblijfsvergunning and work-permit hebt. Je hebt ook geen SSN (SoFi) nummer. Dus dan houdt het snel op.

Ik denk dat niemand jou zal tegen houden als jij wilt gaan solliciteren daar. Maar dan moeten het wel banen zijn die sponsoring aanbieden (dat jij dus een werk visum krijgt). Dat is niet even gedaan in een paar maandjes. Dus je zult zowiezo terug moeten naar Nederland. De kangs dat je een baan met sponsoring kunt krijgen is volgens mij nogal klein (afhankelijk van wat voor werk je doet).

Er zijn natuurlijk ook "illegale" manieren, maar ja, als de overheid daar achterkomt word je het land uitgezet en mag je jaren er niet meer in (waarschijnlijk).
#2 - 26-06-2005, 14:34 uur
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

zephyr

Hee, bedankt voor de snelle reactie!

Ik besef me terdege dat een sponsorend bedrijf niet zomaar gevonden is. Vroeg me alleen af of, indien dat wel lukt, en zij dan voor mij een werk-visum aanvragen...

Weigeren de visa-verstrekkers dan de aanvraag?
Weigeren ze de aanvraag totdat ik weer terug in Nederland ben?
Weigeren ze de aanvraag, zetten ze me voor een aantal jaar het land uit?
Of is het allemaal OK zodra de aanvraag is ingediend?

Gaat misschien wat ver, maar ik ben gewoon de opties op een rijtje aan het zetten  ;)
#3 - 26-06-2005, 14:47 uur

schorp

Je mag met de Visa Waiver geen banen zoeken in de VS.  De kans dat de immigratie erachter komt dat je een baan zoekt terwijl je op Visa Waiver bent is klein, maar mochten ze erachter komen dan wordt je gebanned van de VS, niet tijdelijk, maar permanent.

#4 - 27-06-2005, 10:09 uur

FreezeM

Hoe zit dat wanneer je vanuit NL solliciteert en op gesprek gaat in de VS. Moet je dan een visum aanvragen of mag dat onder het Waiver programma?
#5 - 27-06-2005, 10:49 uur

visuar

Dat is een goede vraag. Ik denk niet dat het mag onder waiver. Je zult wel een visum moeten aanvragen. Je mag wel voor "business" naar de states natuurlijk.

In de erg kleine kans dat een bedrijf je wel wil sponsoren en je op gesprek wil hebben lijkt me dat hun (immigratie) advocaten daar ook wat over kunnen vertellen. Die hebben ze toch nodig voor het proces dan.
#6 - 27-06-2005, 11:07 uur
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

Chiefram

Ik heb eens ergens gelezen dat iemand serieuze problemen heeft ondervonden bij de douane in de USA en ook daadwerkelijk is teruggestuurd dezelfde dag naar Nederland, toen men ontdekte dat er een CV/Resume in de tas/koffer zat...

Ik zou dan in dit geval je CV/Resume online plaatsen (op je website of in je online mailbox) en dit in de USA pas uitprinten, zodat je er niet mee door de douna hoeft. Dit kun je dus ook met de namen en adressen van de bedrijven doen die je denkt te willen gaan bezoeken.

Als je zo graag tijdens je 'vakantie' op sollicitatie gesprekken wilt gaan, dan zou ik die kans gewoon nemen en het doen. Je werkt toch niet en vraagt ook niet om illegaal te mogen komen werken. Je kunt er minimaal een extra ervaring mee opdoen.

Wat dat 'online' plaatsen (kan in een 'onzichtbaar ZIP bestandje zijn voor anderen) van je CV/Resume etc... Dit kun je ook doen met alle andere gegevens. Ik heb onze rijbewijzen, paspoorten, bankpasjes, creditcards, polissen, etc... dus alle belangrijke gegevens voorzien van belangrijke telefoonnummers, namen en adressen etc., ook in een ZIP file staan.

Neem een (bijvoobeeld) website zoals Geocities en doe er verder niets mee dan alleen een foto en een lullige tekst wat nergens op slaat. Maar upload wel je ingescande dokumenten op deze site die je eerst hebt geZIPped.

Zelf kun je dan bijvoobeeld in de USA (of waar je ook bent) als je je spullen kwijt bent geraakt of het is gestolen, weer gemakkelijk downloaden door (bijvoorbeeld) http://geocities.com/mijnwebsite/dokumenten.zip in te tikken.

Dan download je in een keer al je gegevens. In mijn ZIP files staan JPG files van alle pasjes, paspoorten, rijbewijzen, polissen etc. en een Word tekstbestand met allemaal belangrijke telefoonnummers en andere informatie die je wel eens nodig zou kunnen hebben als je in de problemen komt heel ver weg in een ander land...
#7 - 27-06-2005, 15:16 uur

Dusza

Maar dan moeten het wel banen zijn die sponsoring aanbieden (dat jij dus een werk visum krijgt). Dat is niet even gedaan in een paar maandjes.

Er is wel een spoedprocedure mogelijk bij een aantal visa. Dan betaal je 1000 dollar extra, en dan wordt je aanvraag afgehandeld binnen de 15 dagen.
#8 - 27-06-2005, 22:59 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15