Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

10 ervaringen California/Nevada, camper + kindje (11 maanden)

Discussie gestart

Rutger28

We zitten momenteel in Oceano aan de Highway 1 tussen SF en LA en onze vakantie (17 dagen) is bijna ten einde. Een mooi moment om terug te kijken. Aangezien er veel vers in ons geheugen zit, de volgende 10 ervaringen en wellicht tips voor anderen die dit avontuur aangaan:
1) Cruise America heeft ons een bijna nieuwe camper mee gegeven (C-25), geen slechte ervaringen "on the road". zolang je die airco niet  continu laat loeien (wat bijna elke amerikaan wel doet), valt het verbruik van peut best mee.
2) Met een kindje is een camper werkelijk ideaal!! wel nog een campingbedje moeten aanschaffen voor de kleine man (anders dreigde hij uit bed te vallen)
3) kinderzitje echt zelf aanschaffen of meenemen, wijzelf hebben er hier 1 gekocht voor 80 dollar. zeer makkelijk te bevestigen en los te maken.
4) wil je in Yosemite overnachten met een camper, dan  moet je ECHT reserveren, OOK doordeweeks, zeker als Tioga Pass dicht gesloten is, want dan zijn alle campings aan de Tioga Road (120) ook dicht.
5) Over Tioga Pass: de schade aan de weg is enorm door de late sneeuwval, wat ik begreep van de Rangers zijn ze zeker nog een aantal weken bezig met herstelwerkzaamheden. het schijnt ook vrij uitzonderlijk te zijn dat er nog zoveel ski-liften open zijn in Mammoth Lakes! de weg 140 naar Yosemite was trouwens ook dicht ivm lawines.
6) Daarentegen was de Sonora Pass als alternatief ons zeer de moeite waard! (deze loopt om Yosemite heen vanaf Mono Lake, weg no. 108).
7) Ben je eenmaal in Sonora, dan zit je vlakbij Columbia Historic Park, leuk voor een nacht (49-er RV park) en een uurtje wandelen door de  straatjes met bewaard gebleven huizen van dit goudzoekersplaatsje (de streek wordt ook wel de Gold Country genoemd)
8. de combinatie warmte in en om Las Vegas + jet lag + enorme reisafstanden grepen ons om de strot (toen heeft de airco wel vaak staan loeien!). Het werd ons mannetje wat te veel. Brice en Grand Canyon hebben wij op dat moment ingeruild voor het schitterende  Kings Canyon/Sequiloa NP, waar het qua klimaat veel beter toeven was.
9) Op Yosemite na hadden wij niets gereserveerd. De regionale VVV's alhier helpen je goed op weg voor het vinden van een slaapplaats. Lonely Planet heeft ook zijn dienst weer bewezen.
10) vergis u niet in de afstanden, een stukje op de kaart van 100 mile in de Sierra Nevada kan je zo 3-4 uur kosten, zeker met een camper (waarschijnlijk ook al duizend keer gezegd door anderen), daarbij persoonlijk: als ik de reisschema's hier voorbij zie komen, dan vraag ik me af: west-europa "doe" je ook niet in 2 weken, toch? wij hebben veel geschrapt (we hadden ook niets gereserveerd), bijgesteld en uiteindelijk een heerlijke tijd gehad en lekker kunnen bijkomen. Een heel fijne tijd gewenst voor degene die dit prachtige land te wachten staat. Linda, Rutger en Guus.
#1 - 09-06-2006, 06:11 uur
« Laatst bewerkt op: 09-06-2006, 06:15 uur door Rutger28 »

Wop

Hoi Rutger,

Bedankt voor je tips!
Dit soort dingen maakt het forum nog waardevoller!
#2 - 09-06-2006, 10:15 uur

EasyRiders163

Hai,

Leuk om te lezen dat jullie ook met een kleintje reizen door de States. Wij willen volgend jaar(medio mei 2007) ook met ons zoontje een camperreis gaan maken. Hoe was jullie ervaring in het vliegtuig met z'n kleintje? Rond die tijd is ons ventje ook 11 maanden dus ben benieuwd hoe dat is verlopen. Nog tips?

Gr. Easyriders163
#3 - 01-10-2006, 14:02 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15