Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Arizona in de winter

Discussie gestart

Yessica

Mijn vriend wil deze Kerst zijn broer in Arizona bezoeken (Phoenix). Gelukkig is ie vorige kerst al bij zijn zus in Kansas geweest, haha. Ik vind Arizona prachtig en ondanks dat mijn vriend al vaker bij zijn familie in Arizona is geweest, heeft ie nauwelijks wat gezien. Ik snap dat ook wel, ze rijden over de interstate van A naar B en nemen geen toeristische routes zoals wij dat doen.
Maar hij heeft eigenlijk nog niets gezien daar. Sedona? Nooit geweest. Apache trail? Nooit van gehoord.
Ik wil hem dus graag wat moois van Arizona laten zien. Maar... is het net zo mooi in december? Ik vond de Apache trail bijvoorbeeld echt fantastisch, maar ik was er begin september en weet niet of het er in december veel anders uitziet.

Heeft iemand ervaring met Arizona in de winter?

Of nog andere leuke tips?  :)
#1 - 24-10-2011, 08:03 uurIne

Een aantal jaren geleden hadden wij een appartement gehuurd voor de hele maand November in Scottsdale, in de buurt van Phoenix.
Het weer was over het algemeen goed, vrij zonnig, met een enkele regendag. Dat hield in dat in de bergen (Sedona, maar ook Gr. Canyon) die dag een aardig pak sneeuw gevallen was vanwege de hoge ligging. Dat was dat jaar redelijk vroeg, maar het kan dus wel.
Inderdaad de Gr. Canyon bezoeken, Sedona (schitterend gelegen tussen de rode rotsen), verder bijv. Page (de dam,  en Antelope Canyon),  Monument Valley .
Denk aan de minder bekende Canyon de Chelly.
Verder Tucson, daar zeker naar het Arizona Desert Museum, geen museum maar een soort planten/dierentuin mooi natuurlijk in de woestijn gelegen.
De Apache Trail is een deel onverharde tocht die ten oosten van Phoenix begint. Je kunt (weersafhankelijk) een rondje om rijden waar je wel een aantal uren mee bezig bent.
Kijk ook eens op de site van het Arizona Visitorbureau:
http://www.arizonaguide.com/
daar kan je ook veel informatie vinden.

Succes met de planning.
#2 - 24-10-2011, 16:01 uur

Mrjn

In december is de kans groot dat het in het noorden van Arizona "gewoon" sneeuwt en koud is en meer rond Phoenix wel lekker warm. Als je dus ook het noorden wilt bekijken, denk dan ook aan een winterjas en ander winters spul.
Ik vraag me af of het verschil tussen september/oktober en december qua natuurschoon heel groot is. Het zal misschien meer regenen in december, dus wellicht is 't dan iets groener?
#3 - 24-10-2011, 19:48 uur

Rent your tent usa

Heb je al eens aan Bisbee gedacht? Dit ligt rond 90 minuten ten zuiden van Tucson, vlak bij de Mexicaanse grens. Het is een kunstenaarskolonie en vrij hip.
Wie weet kunnen jullie wel een middagje skieen in Tucson, soms hebben ze sneeuw. Een prachtig cactus park ligt daar ook.
Mocht je in Sedona terechtkomen, dan is Flagstaff ook een bezoekje waard. Een aardige studentenstad met micro brouwerijen.
#4 - 26-10-2011, 04:57 uur

Hans B

Heb je al eens aan Bisbee gedacht?
Bisbee, misschien hebben ze de tour in de Copper Queen Mine nog wel. Leuk.
#5 - 26-10-2011, 18:28 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Yessica

Bisbee klinkt leuk inderdaad! Maar zoals het er nu naar uitziet blijven we ten noord oosten van Phoenix. Ik ga voor mijn rondreisje even een apart topic openen. Het is nou eenmaal winter, daar valt niets aan te veranderen en misschien is dat juist ook wel gaaf, om die parken eens in de winter te zien!
#6 - 27-10-2011, 09:14 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15