Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

campings in zuidwest amerika

Discussie gestart

rjjmpeeters

Wie kent er leuke campings in het zuidwesten van Amerika? In juli 2005 trekken we met een camper in de buurt van San Francisco, Las Vegas, Los Angeles e.o.
En.....omdat dit het hoogseizoen is, willen we ook graag weten of je de camping van te voren moet reserveren.
#1 - 16-11-2004, 07:07 uur

Bakvet

Misschien is je vraag iets te algemeen gesteld, "het zuidwesten van Amerika", dat is me nogal een gebied. Ik denk dat je 25 euro moet investeren in de "Lonely Planet" gids van California. Daarin worden veel interessante campings besproken met daarbij de reserverings-policy.

In de nationale parken zijn de campings over het algemeen karig qua voorzieningen, maar wel mooi gelegen. Op enkele plekken na kan je er niet voor reserveren. Meestal geldt het "first come, first served principe." Dus zorgen dat je er op tijd bent en die Lonely Planet gids geeft ongeveer aan wanneer je er moet zijn.

Hier zie je de campings waar het mogelijk is te reserveren (en waar het dan ook aan te raden is als je er zeker van wilt zijn dat je plaats hebt): http://reservations.nps.gov/ Dat reserveren kan vanaf vijf maanden van te voren.

#2 - 17-11-2004, 21:25 uur

KWP

Wij hebben op een leuke camping gestaan ten zuiden van Kings Canyon en Sequoia NP. Het plaatsje heet Three Rivers en ligt redelijk dicht bij de ingangen van beide parken. In het hoogseizoen was het buiten het weekend erg rustig maar op vrijdagavond stroomde het vol. Wij hadden overigens niet gereserveerd.
#3 - 19-11-2004, 17:52 uur

Dorien

Wij trekken vanaf eind juli 2005 vijf weken met een camper door Zuidwest Amerika. Zo'n beetje het "rondje" zoals jij omschrijft. Wij hebben al een heel reisschema in elkaar gezet met mogelijke campings. Dit overzicht staat in een Excel spreadsheet. Mocht je hier interesse in hebben, laat het me maar weten met vermelding van een werkend e-mailadres, want mail gestuurd naar je hotmailadres komt onbezorgbaar retour.

Mocht jij omgekeerd nog leuke, aardige, interessante, nuttige tips voor ons hebben, zijn deze ook meer dan welkom. We willen goed voorbereid op reis gaan.

Groetjes, Dorien
#4 - 30-12-2004, 10:13 uur

Jaimy

Ik zou zeggen kijk/zoek even op internet naar campingmaatschappijen / online reserveringsmaatschappijen zoals :

http://www.koa.com/
http://www.woodalls.com/


( En zo zijn er meerdere. )
Hier staat meestal verder info over welke campings er in een staat/stad zijn en meer info over de camping.

Succes Jaimy
#5 - 30-12-2004, 21:36 uur

Mississippi

Tip: Veel mooie campsites liggen in National Parcs. Deze kan (moet) je telefonisch of via internet reserveren.

Website: http://www.nps.gov/

Zoek eerst het park via <parcs & recreation>, dan via <plan your visit> naar <camping>
#6 - 30-01-2005, 22:43 uur
« Laatst bewerkt op: 02-02-2005, 14:19 uur door Mr Mississippi »

miss amerika

Hallo, of je wel of niet moet reserveren ligt ook een beetje aan welke parken je wilt bezoeken.  Lonely planet heeft ook een boek over het Zuidwesten.
#7 - 27-02-2005, 20:41 uur

Mississippi

Most are First Come, First Served Campsites

Please make your reservations early and/or plan to secure your campsite as early in the day as possible. Campgrounds may fill by early morning, especially during peak season (early July - late August).

For the Grand Canyon you should make a reservation through the National Park Service Campground and Tour Reservation Site.
#8 - 27-02-2005, 21:41 uur
« Laatst bewerkt op: 27-02-2005, 21:41 uur door Mr Mississippi »

rjjmpeeters

 8)omdat wij graag via internet willen boeken, hebben over het algemeen nu voor KOA campings gekozen, snel en gemakkelijk en....binnen 24 uur antwoord!! Alleen in LA en SF hebben wij voor andere campings gekozen:
RV park ANAHEIM Resort en
Candlestick RV Park en S.F.

Hopenlijk een goede keuze..........

Bedankt voor jullie reacties ;) ;) ;) ;)
#9 - 19-04-2005, 17:11 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15