Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Denver-Great Basin NP-Denver

Discussie gestart

snoodaard

Voor onze 7de usa rondreis plan ik iets met als start Denver door de rockys en la Sal mountains naar Moab,via Natural Bridges en Capitol Reef tot Great Basin NP,de vraag is nu is Great Basin de moeite waard en hoeveel tijd heb je nodig.Heeft iemand al de uinta mountains ten Oosten van Salt Lake City bezocht?De foto's op google-earth zien er fantastisch uit. Zijn er anders nog mooie dingen rond Salt Lake City?
#1 - 05-11-2011, 15:01 uur

Jez

Wij zijn in 2007 in het Great Basin NP geweest. We vonden het niet de moeite waard. Misschien dat daarom de entree ook gratis is, in tegenstelling tot andere NP's. De ingang was ook wat lastig te vinden. De route naar de top (3 km hoogte) is aardig, maar er zijn geen fatsoenlijke stoppunten om van het uitzicht te kunnen genieten. Bovendien waaide het er erg hard toen wij er waren (september). Er zijn wel een aantal trails. Aangezien we geen wandelaars zijn, weet ik niet of dat wel de moeite is.

Uinta Mountains: in 2008 hebben we de Uintas Scenic Byway gereden en zijn via Flaming Gorge en de Red Canyon gegaan. Dit vonden we wel weer erg mooi. Mocht je buiten het seizoen gaan: het visitors center bij de Red Canyon is na Labor Day gesloten.

Andere aanrader in de buurt van SLC: Antelope Island.
#2 - 05-11-2011, 16:17 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Tet14

Ik zou een bezoek aan Great Basin alleen plannen als je meer tijd in die omgeving wil doorbrengen.  Noord Nevada heeft schitterende desert drives.
#3 - 06-11-2011, 15:47 uur

Yosemite Martin

Wij hebben wel een trail op de Wheeler Peak gedaan en wel naar de Bristlecone Pines. Een stevige klim, maar dan loop je wel naar een historische plaats toe. Hier stond namelijk tot 1964 het oudste levende wezen op aarde: een Bristelcone-Pine boom. Helaas is deze boom in 1964 omgezaagd door ene Donald R. Curry. Deze in 2004 overleden Amerikaanse professor Geologie was als student in 1964 bezig met een onderzoek naar enkele oude Bristlecone Pines op de hellingen van de Wheeler Peak. Tot de bomen die Donald Curry onderzocht, behoorde ook een boom met de naam WPN-114.

Curry dacht dat WPN-114 ongeveer 3000 jaar oud was en om dat definitief te kunnen vaststellen deed hij met behulp van een soort appelboortje de toen gebruikelijke ouderdomtest. Met het boortje boorde hij een gat in de stam en haalde daarmee, als was het een klokhuis, een stuk hout uit de boom om de jaarringen te kunnen tellen. Tot twee keer toe brak echter zijn boortje. Curry was door zijn boortjes heen en vroeg toen aan de US Forest Service toestemming om de boom om te mogen zagen om zo de jaarringen te kunnen tellen.  In 1964 was dit gebied nog geen nationaal park. Nadat de plaatselijke US Forest Service ranger had vastgesteld dat de boom geen bijzonder opvallend markant punt was in het landschap - en er groeiden meerdere soortgelijke oude  bomen vlakbij - gaf deze na overleg met zijn superieuren hiervoor toestemming. Dit onder de veronderstelling dat het omzagen wetenschappelijk verantwoord was. Samen met enkele mensen van de Forest Service zaagde Curry de boom om en ging hij de jaarringen tellen. Tot zijn grote verrassing was de boom veel ouder dan hij had gedacht. Hij kwam tot 4844 jaarringen. Later telde men zelfs 4862 jaarringen en omdat een deel van het binnenste van de stam hol was en geen jaarringen meer bevatte, schat men tegenwoordig dat de boom op het moment van omzagen ongeveer 4950 jaar oud was.
Of te wel deze boom - die men later de naam Prometheus gaf, naar de Griekse mythologische figuur die onsterfelijk zou zijn  - begon niet alleen al te groeien op het moment dat het nog 500 jaar zou duren voordat men in Egypte met het bouwen van de piramides begon, maar ook zou de boom de oudst levende boom ter wereld zijn geweest, ware het niet dat hij nu omgezaagd was. Later onderzoek leerde dat de andere Bristlecone Pines in het gebied lang niet zo oud waren als Prometheus. Dat Curry dus net uit al die Bristlecone Pines op de Wheeler Peak de wereldrecordhouder uitkoos om om te zagen is wel een buitengewoon ongelukkig toeval.

Als je het Great Basin NP bezoekt, dan kan je dat in een dag doen. De Bristlecone Pines, onoogelijke boompjes om te zien, en de grotten zijn wel aardig om te bezoeken.
#4 - 06-11-2011, 23:45 uur

snoodaard

Ok dank voor de reacties,ik zal nog wat verder puzzelen  aan mijn reis.
#5 - 13-11-2011, 12:51 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15