Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hulp nodig

Discussie gestart

BbimmerR

Hallo beste forummers,

Wij hebben een beetje hulp nodig. Wij zijn al 4x in de USA geweest, maar afgelopen augustus zijn we eens naar Indonesie geweest. Erg leuk en mooi allemaal, maar toch kriebelt het weer om naar de US te gaan. Wij hebben eigenlijk geen flauw idee wat we echt nog moeten zien. Het lijkt ons leuk om de USA dus weer te gaan doen, maar misschien ook een stuk Canada erbij.
Misschien dat iemand een leuke route weet, want wat is nu echt het mooiste stuk van Canada (oost-west?)? Wij houden erg van natuur en wandelen, maar steden vinden wij ook altijd erg leuk, want shoppen is toch veel een van onze grootste hobby's als we in de US zijn.

grofweg opgenoemd zijn wel al in de volgende plaatsen/parken geweest in de US: LA, San Diego, San Francisco, Yosemite NP, Las Vegas, Zion NP, Bryce NP, Grand Canyon, Atlanta, Orlando, New York, Denver, Yellowstone NP, etc etc.

De volgende plaatsen trekken ons heel erg, maar liggen vaak erg ver weg van elkaar: Washington DC, Memphis, New Orleans, Chicago, Seatle en in Canada: Niagara Watervallen, Vancouver, Toronto en vooral de mooie landschappen daar.

Zoals je ziet lekker veel dus en flink uit elkaar. Misschien dat iemand er ervaring mee heeft en voor ons een leuke route dus weet. Wij houden erg van veel rijden, dus dat is geen punt. We reizen het liefst wel met auto en niet met camper. Ik moet er wel bij zeggen dat wij de westkust mooier vinden dan de oostkust (van wat we er tot nu toe van gezien hebben, ook vanwege de berglandschappen en de aangenamere temperaturen.

Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties!  :afro:
#1 - 10-09-2008, 14:11 uur
Check mijn zuidwest foto's op: http://www.imol.nl/cpg
Check mijn midwest blog op: http://www.imol.nl/usa/

Pieter79

Totdat ik je laatste alinea las was ik aan het denken over het rondje Toronto, Ottawa, Montreal, Quebec City, Boston, NYC, Philadelphia, Baltimore, Washington D.C., Niagara Falls, Toronto. Uiteraard kan de startplaats zelf bepaald worden en ook de richting andersom, maar dit is meer om je een idee te geven wat in 4 weken mogelijk is met voldoende tijd om overal rond te kijken en alles te beleven. Dit gedeelte heb je volgens je bericht nog niet echt bezocht, op NYC na. In juli en augustus is het hier ook mooi en warm weer, dus daar zou je niets aan te kort komen.

Helaas dat ik dan in je laatste alinea lees dat je de westkust mooier (denkt) te vinden waardoor je liever daar naar toe gaat. Ik kan je vertellen dat je in het noordoosten ook veel natuur kunt vinden en schitterende uitzichten. Je hebt ook de steden waar je graag shopt en alles relatief kort bij elkaar. Ten noorden van de Canadese steden die ik op heb genoemd (vooral Ottawa, Montreal en Quebec) rij je echt zo goed als de middle of nowhere in. Als je jong bent is Toronto echt een leuke stad om het nachtleven te verkennen en Ottawa heeft ook zeker z'n gezellige terrasjes. De Appalachian Mountains die van Maine tot North Carolina of Tennessee (??) lopen zijn het oudste gebergte ter wereld en omdat de scherpe toppen eraf zijn heb je heele mooie ronde bergen die je niet overal ziet. Als je van Las Vegas houdt dan zou je aan de oostkust ook eens Atlantic City aan kunnen doen, hier staan ook gigantische gokpaleizen. Je krijgt de famous Jersey Shore er dan zomaar bij :)

De route is heel goed met de auto te doen, nog beter dan met de camper IMO. De hele route en omgeving ligt vol met hotels en motels dus geen gebrek aan slaapplaatsen. Een heel mooi en niet al te toeristisch gebied is ook het westen van Massachusetts en dan net eronder in Connecticut. De staten Vermont en New Hampshire zijn echte groene staten met veel groen en zeker de White Mountains in N.H. zijn wel een bezoek waard.

Zo zie je maar, aan de noordoost kust is ook genoeg moois te beleven. Voor meer en/of specifieke informatie over Canada verwijs ik je naar de Canada discussiegroep, zie ook de link onder in m'n signature!

Succes met de keuze voor je volgende reis!!


Gr. Pieter
#2 - 10-09-2008, 21:07 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

Freddytex

Probeer deze route eens . http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=washington+dc&daddr=richmond+to:williamsburg+to:durham+to:asheville+to:Chattanooga,+Hamilton,+Tennessee,+Verenigde+Staten+to:memphis+to:I-55+S+to:I-55+S+to:31.952162,-90.307617+to:new+orleans+to:Tallahassee,+Leon,+Florida,+Verenigde+Staten+to:Memorial+Dr+to:Savannah,+Chatham,+Georgia,+Verenigde+Staten+to:virginia+beach+to:washington+dc&hl=nl&geocode=%3B%3B%3B%3B%3B%3B%3BFeyY7AEdwhag-g%3BFU6Q6AEd8Dad-g%3B%3B%3B%3BFZYd3AEdDrcX-w%3B%3B%3B&mra=dpe&mrcr=6&mrsp=9&sz=6&via=7,8,9,12&sll=31.821565,-84.133301&sspn=8.302852,19.599609&ie=UTF8&z=6
Het enige ? is New Orleans voor het overige is het de moeite hoor. Memphis,Savannah,cattanooga,Williamsburg,Waycross(moerassen)
Ik heb deze route zelf gedaan in 1999
Ik zie dat Pieter79 ook een voorstel gedaan.Dit is ook de moeite. Een gedeelte daarvan heb ik gedaan in 1995.Boston is een typische studentenstad met veel mogelijkheden om te shoppen,Niagara falls is niet alleen de falls maar ok de omgevig,oa de parken.
Freddy
#3 - 10-09-2008, 21:15 uur

vana

Wij hebben in juli en augustus een reis door het westen van Canada en Amerika gemaakt en waren heel erg onder de indruk van het Canadese gedeelte.
Wij hebben Vancouver Island bezocht en zijn van Vancouver via Whistler en Clearwater naar Jasper NP gerden. Vervolgens via de Icefield Parkway naar Banff NP en daarna naar Waterton/Glacier NP.
Dit gedeelte van Canada is heel erg mooi, wij waren diep onder de indruk. Mooie hoge bergen, diepblauwe meren, gletsjers.
Vancouver is een hele leuke relaxte stad (leuker dan San francisco vonden wij) en ook Vancouver Island is heel leuk.
Wij reisden met de auto en hebben overnacht in motels.
Je kunt heerlijk wandelen en hiken in Canada en in Vancouver kunje goed winkelen. Ook Victoria op Vancouver Island is een hele leuke gezellige plaats.

Wij hadden de reis gecombineerd met Yellowstone en Grand Teton (voor de 2e keer) en zijn daarna via Bend en Portland naar Olympic NP geweest.
Ons fotoverslag kun je hier vinden: http://www.pixagogo.nl/2841384395

Marjon
#4 - 10-09-2008, 22:11 uur
« Laatst bewerkt op: 10-09-2008, 22:12 uur door vana »
REISVERSLAG 2004: http://wunnik.web-log.nl/
USA ZW

LIVE VERSLAG 2006: http://backtotheusa.web-log.nl/
USA Zuid en Midwest

REISVERSLAG 2008:
http://wunnik2008.web-log.nl

Canada en NW USA

BbimmerR

Wat een gave reacties met supergoede tips, thx, daar kunnen wij echt wat mee!

Keep on coming!!
#5 - 10-09-2008, 22:31 uur
Check mijn zuidwest foto's op: http://www.imol.nl/cpg
Check mijn midwest blog op: http://www.imol.nl/usa/

BelCan75

Hallo Hallo,

Als je echt van prachtige natuur houdt en mooie landschappen dan denk ik dat je best het westen van Canada & USA doet.  Ik zeg dit niet omdat ik in die omstreken woon, maar omdat het al vaker gezegd is dat het westen toch wel erg mooi is, vooral als je van bergen houdt want die zijn in het oosten niet zoveel te vinden.  Ik kan het jammer genoeg niet vergelijken want ik ben nog niet tot in het oosten geraakt.  Ik zou misschien een retour tripje doen vanuit Vancouver, Canada of Seattle, USA.  Als je voldoende tijd hebt zou ik in de buurt van Seattle Olympic National Park bezoeken, Mount Rainier NP, in Canada kan je naar Vancouver, de Canadese Rockies en zo terug naar de USA.  Voor het gedeelte van Canada kan je eens kijken op mijn gedetailleerde reisroute beschrijving, daar kan je misschien wel wat stukjes uithalen voor je eigen route: http://www.angelfire.com/super2/nationalparks/BCroute.html

Dit is mijn voorstel voor de 21 dagen die je hebt (ik zal de dagen van de vluchten er ook bij nemen):

Dag 1: Aankomst in Vancouver (Canada)
Dag 2: Bezoek aan Vancouver
Dag 3: Bezoek aan Vancouver
Dag 4: Vancouver - Olympic National Park (Port Angeles), WA, USA
Dag 5: Olympic National Park (Forks)
Dag 6: Olympic National Park (Forks)
Dag 7: Olympic National Park - Mount Rainier National Park, USA
Dag 8: Mount Rainier National Park
Dag 9: Mount Rainier National Park - North Cascades National Park, USA
Dag 10: North Cascades National Park
Dag 11: North Cascades National Park - Osoyoos, BC, Canada
Dag 12: Osoyoos - Revelstoke, BC, Canada (met eventueel een bezoekje aan Mount Reveltsoke National Park)
Dag 13: Revelstoke - Field (Yoho National Park, Canadian Rockies)
Dag 14: Yoho National Park (+ Lake Louise & Moraine Lake) - Banff
Dag 15: Banff
Dag 16: Banff
Dag 17: Banff - Jasper
Dag 18: Jasper
Dag 19: Jasper
Dag 20: Jasper - Clearwater
Dag 21: Clearwater
Dag 22: Clearwater - Vancouver
Dag 23: Vancouver
Dag 24: Vertrek uit Vancouver

Zo, dat is mijn gedacht. Hopelijk kan je er iets uit opmaken! Veel geluk met de planning!

Groetjes uit Vancouver,
Ann :)


#6 - 10-09-2008, 22:57 uur
Belgische in Vancouver, CANADA ~ 
Mijn Blog met Foto's of Mijn Foto Albums


BbimmerR

Super bedankt Ann! Weer zo'n mooie reactie.
Hier kan ik vast wel een keuze uit maken!  :afro:
#7 - 11-09-2008, 08:25 uur
Check mijn zuidwest foto's op: http://www.imol.nl/cpg
Check mijn midwest blog op: http://www.imol.nl/usa/

Hans B

Ik ben zelf al 2e in de Canadese zuidwesthoek geweest. Erg mooi.
2005
Yellowstone NP - Seattle - Olympic NP - Vancouver Island - Vancouver (stad) - Banff - Calgary - Edmonton - Jasper - Banff - Glacier NP - Yellowstone.
2007
Yellowstone NP - Drumheller (dino's) - Edmonton - Alaska.
Op de terugweg Jasper - Lake Louise - Golden - Glacier NP - Yellowstone NP.
In beide reizen zat de Icefields Parkway tussen Jasper en Banff: een super mooie route.
Omdat onze camper nabij Yellowstone staat, vertrekken we daar, maar alle genoemde grote steden zijn prima vertrekpunten.

succes, Hans
#8 - 11-09-2008, 10:50 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

BbimmerR

Bedankt Hans!

Kun je mij trouwens een email sturen naar gjvisser(apestaartje)Hot mail.com met daarin de prijs voor het huren van je camper van 01-09-09 t/m pak m beet 22-09-09? Heb je daar trouwens geen groot rijbewijs voor nodig?
Heel erg bedankt alvast!
#9 - 11-09-2008, 13:22 uur
Check mijn zuidwest foto's op: http://www.imol.nl/cpg
Check mijn midwest blog op: http://www.imol.nl/usa/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15