Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Leuke dingen om te zien tussen Sequoia en Ridgecrest (CA)

Discussie gestart

Tinita

In juli hebben wij tussen Sequoia en Death Valley een overnachting vastgelegd in Ridgecrest omdat de afstand andes wat te lang ging zijn. Nu zouden we op de weg naar Ridgecrest wel graag op een paar plaatsen willen stoppen, maar ik heb eigenlijk geen idee welke dingen onderweg nog de moeite waard zijn om te zien/doen... Ik had al gedacht aan bv. Lake Isabella en Bakersfield, maar weet niet of dit de moeite is..
Tips zijn welkom!

Alvast bedankt!

Tine
#1 - 16-12-2007, 14:19 uur

Hans B

Wat dacht je van deze attractie in Bakersfield.
World Tallest Thermometer.


Hans
#2 - 16-12-2007, 15:34 uur
« Laatst bewerkt op: 16-12-2007, 15:36 uur door Hans B »
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Bakvet

Dat zal ze wel zwaar tegenvallen (het is drie uur rijden van Bakersfield naar Baker).

NB over een paar dagen slaap ik waarschijnlijk in Ridgecrest. Ik laat het nog wel weten als ik iets leuks tegenkom.
#3 - 16-12-2007, 15:59 uur
« Laatst bewerkt op: 16-12-2007, 16:02 uur door Bakvet »

Tinita

Dat zal ze wel zwaar tegenvallen (het is drie uur rijden van Bakersfield naar Baker).

Mja, drie uur rijden vanuit Bakersfield om die grote thermometer te zien, vind ik ook wel net iets te veel...  :)

NB over een paar dagen slaap ik waarschijnlijk in Ridgecrest. Ik laat het nog wel weten als ik iets leuks tegenkom.
Zeker doen! Alvast bedankt!


#4 - 16-12-2007, 16:39 uur

Tinita

Er zijn precies niet zo veel mensen die deze route ooit gedaan hebben...? Alle tips zijn nog steeds welkom, want voorlopig weet ik nog niets!  :-\

#5 - 18-12-2007, 12:00 uur

allard

Citaat
Er zijn precies niet zo veel mensen die deze route ooit gedaan hebben...?

Ik denk dat heel veel mensen deze route gedaan hebben. Het probleem is waarschijnlijk dat er niet zo veel leuke dingen op deze route te zien zijn. Althans niet indien je het relateert aan het moois dat elders te zien en te beleven valt. Hebben jullie in Death Valley ook een overnachting? Overweeg dan Ridgecrest over te slaan. Of later uit Sequoia vertrekken en later aankomen in Ridgecrest.

Allard
#6 - 18-12-2007, 20:54 uur

Tinita

Onze overnachting in Ridgecrest is al geboekt... Later terugkomen vanuit Sequoia is misschien een optie...
#7 - 18-12-2007, 21:54 uur

Marianne

Waar overnacht je in Sequoia? Als je in het park zit moet je ook voldoende tijd rekenen om naar Ridgecrest te rijden, maar je zult genoeg tijd hebben om die dag nog wat wandelingen in het park te maken. Zo laat mogelijk naar Ridgecrest vertrekken en daar zo vroeg mogelijk vertrekken richting Death Valley lijkt mij aan te raden.
Als jullie er niet in een weekend zijn zou ik niets reserveren zodat je wat speling hebt. Dan zou je misschien eerder kunnen stoppen (Lake Isabella) of via Lone Pine kunnen rijden en daar overnachten zodat je ook nog de Alabama Hills kunt bekijken.
Ik neem aan dat je je reservering in Rodgecrest wel kunt cancelen, bij de meeste motels is dat geen enkel probleem.

Erg vroeg in Death Valley aankomen in de zomer is minder aantrekkelijk; het park is mooier als de zon wat lager staat.

Marianne
#8 - 18-12-2007, 22:09 uur

Bakvet

Nieuw!
In Ridgecrest is niet bijster veel te beleven. De plaats is wel geschikt om je voorraden aan te vullen, gezien dat je naar Death Valley gaat. Qua grote supermarkten heb je b.v. een Wal Mart en Albertsons. Vroeger had die Albertsons erg voordelige benzine - is helaas niet meer zo. Er zit ook zo'n bekende sportzaak, kan even niet op de naam komen. (Big 5?)

Het Maturango Museum in Ridgecrest, een soort streekmuseum, is niet vaak open en ook niet zo boeiend. De zaken die ik hiervoor genoemd heb liggen allemaal aan China Lake Boulevard. Je merkt het wel, als je voor de 10e keer een kruising met het bord STOP bent tegengekomen, dan zit je op die weg.

Stel nou dat je een uitgesproken lucht- en ruimtevaartliefhebber bent... Je kan langs Lake Isabella rijden, is mooi, maar schiet niet op. Als je haast heb kan je beter de grote weg nemen richting Mojave. In Mojave heb je een enorme parkeerplaats voor buiten dienst gestelde verkeersvliegtuigen. Die staan daar voor een paar dollar per dag geparkeerd, wachtend op een koper. Mojave Air and Spaceport is de uitvalsbasis van veel van de avonturen van Richard Branson en Steve Fossett geweest. De Virgin Global Flyer (bezitter van o.a. het wereldafstandsrecord) en Space Ship One (eerste horizontaal startende particuliere ruimtejet) werden er ontwikkeld en getest. Maar er is niet een museum of zo verbonden aan de luchthaven, dus je moet er wel specifiek interesse in hebben denk ik, "om het gezien te hebben".

Update: ik reed er vandaag langs. Het aantal vliegtuigen in de wachtkamer op Mojave Airport valt momenteel zwaar tegen. Het is niet de moeite om daarvoor nu speciaal om te rijden.

#9 - 18-12-2007, 22:43 uur
« Laatst bewerkt op: 28-12-2007, 06:53 uur door Bakvet »

XJ

Ik zit elke zomer in de buurt van Bakersfield, in Bakersfield valt weinig te beleven. Ik weet niet wanneer je gaat, maar omdat Bakersfield vrij laag ligt is er weinig wind en is het er in de zomer superwarm. Ik vond het net een bakoven de paar dagen dat ik er ben geweest. De thermometer staat inderdaad in Baker, waar het nog warmer is, en zoals eerder vermeld is dit 3-4 uur reiden op lange woestijnwegen. Het enige leuke wat je hier tegen kan komen zijn testvliegtuigen die over je heen scheren, bij Mojave ligt een groot vliegveld waar ze allerlei vliegtuigen testen.
#10 - 19-12-2007, 13:37 uur

Bakvet

Even onder Ridgecrest heb je Red Rock Canyon, met wit-rood gestreepte rotsen die er een beetje druipsteen-grot achtig uitzien. Is als je nog niet in al die parken in Utah bent geweest zeker de moeite waard. Wat meer naar het oosten, ook onder Ridgecrest ligt het Rand en Johannesburg mining district. Daar vind je veel overblijfselen van oude mijnen en wat halve spookstadjes. De omgeving ziet er wel wat armoedig uit. Maar ja, als Belg hoef je niet speciaal naar Amerika om oude mijnen te bekijken. Kan je ook wel in eigen land doen. Verder, ik noem dit maar even voor wie toevallig deze thread leest, nog verder onder Ridgecrest, op Edwards Air Force base kan je rondleidingen krijgen die bijna de hele dag duren. Hier landt de Space Shuttle soms, als het in Florida slecht weer is. Die rondleidingen zijn 1x per 14 dagen op vrijdagen, ik weet niet of je er als Europeaan aan mee mag doen. Toevallig heb ik net die dagen andere afspraken, dus ik kan het zelf niet uitproberen.

Het Maturango Museum in Ridgecrest organiseert op sommige zaterdagen in lente en herfst tours naar een bepaalde canyon waar je echt giga hoeveelheiden Indiaanse rotstekeningen hebt. Sinds 2001 mogen er geen niet-Amerikanen meer mee met die excursies. Dit komt doordat je voor de excursie over een basis van de Amerikaanse Navy moet. Zo'n marinebasis, middenin de woestijn, is natuurlijk een beetje vreemd. Maar men test daar onbemande vliegtuigen, die vanaf vliegdekschepen moeten opstijgen en er ook weer landen. Zeer geheim allemaal, daarom mogen er alleen Amerikanen met die tours mee en kunnen er absoluut geen terroristen uit Europa op die basis toegelaten worden.

Ten noordoosten van Ridgecrest, voorbij Trona, heb je de Pinnacles, een soort naaldrotsen, die op de bodem van een heel oud drooggevallen meer omhoog steken. Erg leuk, je kan er dwars doorheen rijden, je voelt je net alsof je met Captain Kirk van Starship Enterprise op reis bent. Alleen voor een gewone personenauto is de weg erheen niet zo geschikt, een SUV is beter.
#11 - 21-12-2007, 00:32 uur
« Laatst bewerkt op: 21-12-2007, 20:00 uur door Bakvet »

Tinita

Bedankt voor jullie reacties!
We zullen waarschijnlijk die dag niet zo'n haast hebben, dus kunnen we wel eens langs Lake Isabella rijden.
#12 - 27-12-2007, 13:51 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15