Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Onze voorlopige route

Discussie gestart

Chi Sin X

We hebben de volgende voorlopige route samengesteld, maar we hebben bij een aantal punten nog wat vragen over de haalbaarheid ervan :

2/9 ** vrijdag       ** LA
3/9 ** zaterdag    ** Palm Springs (gedurende de dag naar Universal Studios)
4/9 ** zondag      ** Route 66 - Flagstaff
5/9 ** maandag   ** Sedona etc - Grand Canyon
6/9 ** dinsdag     ** Grand Canyon
7/9 ** woensdag  ** Antelope Canyon - Monument Valley NP
8/9 ** donderdag ** Goosenecks SP; Natural Bridges (en evt Dead Horse Point, Canyonlands) - Moab
9/9 ** vrijdag       ** Moab (verder doen waar ik donderdag gestopt was + Arches)
10/9 ** zaterdag  ** Bryce Canyon (door Capitol Reef rijden)
11/9 ** zondag    ** Zion - Las Vegas
12/9 ** maandag ** Las Vegas
13/9 ** dinsdag    ** Las Vegas
14/9 ** woensdag ** Death Valley - Bishop
15/9 ** donderdag ** Mono Lake - Bodie - Yosemite
16/9 ** vrijdag       ** Yosemite
17/9 ** zaterdag   ** San Francisco (evt langs Columbia passeren)
18/9 ** zondag      ** San Francisco
19/9 ** maandag   ** San Francisco
20/9 ** dinsdag     ** Monterey - San Simeon (nog niet echt iets gepland, al wel gekeken naar aquarium of Hearst Castle)
21/9 ** woensdag  ** LA
22/9 ** donderdag ** LA
23/9 ** vrijdag       ** terugreis

Is het mogelijk om snel door Joshua Tree NP te rijden?  (het park zelf interesseert me niet zo veel, maar ik zou het natuurlijk altijd wel graag gezien hebben als dat mogelijk is.)

Ik heb ergens gelezen dat er een Demolition Derby aan de gang is in het labor day weekend in Flagstaff... heeft iemand dit al ooit gedaan, en viel dit mee?

Waar kan je scenic wegen vinden?  Op Streets and trips staat dat niet op vermeld.  Of staat dit ter plekke aangeduid?

Ik was aan het denken om op 14/9 te stoppen in Death Valley zelf, en de dag er op verder te rijden naar Yosemite (en ook nog Bodie en Mono Lake aandoen), is dit mogelijk?

Is het nog druk in september?  In Bryce Canyon in het weekend?  En Universal Studios in het weekend?

Welk hotel is aan te raden in Las Vegas (met een redelijk beperkt budget en toch nog goed gelegen)?  Ik was aan het twijfelen tussen Flamingo Hilton en Luxor
#1 - 22-03-2005, 18:54 uur

Norbert

Het Excalibur in Las Vegas is ook niet erg duur.
#2 - 22-03-2005, 19:32 uur

Mississippi

Ik zou minstens 2 overnachtingen in Moab plannen. Kan je een hele dag besteden aan Arches NP   8)

Voor hotels in Las Vegas zie ook het topic hier:
http://amerika.nedforum.nl/index.php?board=38;action=display;threadid=1012;start=msg8151#msg8151Balanced Rock in Arches NP, mei 2003
#3 - 22-03-2005, 19:50 uur
« Laatst bewerkt op: 23-03-2005, 19:45 uur door Mr Mississippi »

angelica

Hoi chisinx,

Even een reaktie op je route; het eerste jaar dat we het westen van de vs bezochten (via een touroperator met vast gestelde hotels) hebben we de zelfde plaatsen als jij bezocht op een paar uitzonderingen na.
**van La gingen wij ook naar palm springs (ik vond dit een beetje tegenvallen, ik had gelezen dat je hier leuk kon winkelen heb ze niet gevonden die winkels hahah)
**De volgende dag van palm springs naar scottsdale (phoenix) via joshua tree, wij wilde net als jij dit zien en zijn er door heen gereden.
**Scottsdale naar grand canyon (via sedona)
** grand canyon --> Bryce
** Bryce --> zion
** Zion --> las vegas
** Las vegas --> death valley
** death valley --> Yosemithe
** Yosemithe --> San fransico
**San fransico --> Cambria
** Cambria --> santa barbara
** Santa barbara --> LA  

De mooie wegen haal ik uit de rand mc nally gids. Dit echter alleen als we er tijd voor hebben. Soms vind ik het belangrijker om snel in het nationaal park te zijn dan dat we 2 uur om rijden voor een mooi landschap. De wegen die dit stempel niet hebben hebben evengoed een mooi landschap.
Wij zijn een aantal keren in september gegaan en vonden het niet zo heel druk, de bekende parken zijn denk ik altijd wel redelijk druk net zo als las vegas.
De parken arches en capitol reef zijn een stuk rustiger.
Het voordeel van de rust in de streek is dat je kan afdingen op de prijs van je hotel.
Ik hoop dat je wat aan de informatie heb, veel plezier met plannen nog.

#4 - 23-03-2005, 19:21 uur

Chi Sin X

Hey

Bedankt voor jullie antwoorden :D.  Volgens de planning hebben we al 2 overnachtingen in Moab, ik denk wel dat je er gemakkelijk een week kan vullen, want er is zoveel daar in de buurt te zien en te doen.

Is het Excalibur in LV niet meer voor kinderen?

Angelica, jullie waren blijkbaar ook van Death Valley ineens doorgereden naar Yosemite, hebben jullie toen ook Bodie en Mono Lake bezocht?
#5 - 23-03-2005, 21:43 uur

Chiefram

TIP:

Als je dan toch meerdere nachtjes in Moab doorbrengt, dan adviseer ik om er een 4WD te huren, zodat je daar off-road trips mee kunt maken. Het is daar schitterend! Hou er alleen wel rekening mee dat die off-road trips wel eens een hele dag kan gaan duren, dus binnen een paar uurtjes ben je er nog niet, maar je ziet dan dingen waar een normaal mens nooit zal komen.

 ;)
#6 - 23-03-2005, 21:43 uur

Jez

Hoi,

Ik neem aan dat je op de bonnefooi gaat? Dan kun je onderweg evt. je route aanpassen. Wij hebben vorig jaar een deel van jouw route gedaan, het deel LA t/m Vegas.
Mijn man had in Moab onderhand wel genoeg canyons en rotsen gezien........... Bryce en Zion hebben we dan ook niet heel uitgebreid bekeken.

En ook wij zijn voornamelijk dr Joshua Tree gereden. We kunnen niet zo heel goed tegen warmte, en daar was het wrm! Dit was begin oktober, btw.

Ik gebruik een routemap van National Geographic. Naast dat dit een hele goede wegenkaart is, staan alle scenic drives erop aangegeven. Er is ook een boek van NP, Scenic Highways & Byways, waar ik ook altijd de mooiste routes uithaal. Mijn ervaring is dat het niet "om" is via een scenic drive. Bovendien, de Amerikaanse wegen rijden heerlijk, highway of byway!

Veel plezier met de voorpret nog!

groertjes, Jez
#7 - 23-03-2005, 22:03 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

angelica

chisinx, ja wij zijn toen van death valley (stovepipe) direct doorgereden naar yosemithe.
Het is al een tijdje terug weet nog dat we via de tioga pas zijn gegaan. We zijn zeker niet naar het lake gweest en de plaats body? zegt me ook niets. Weet nog wel dat we vroeg vertrokken en bij de tioga pas zijn gestopt net zoals bij de village van yosemithe, wij hadden een hotel in mariposa en zijn toen via het stukje sequea bomen in yosemithe naar mariposa gereden waar we pas omstreeks 18.00 uur waren een lange dag dus.

angelica
#8 - 24-03-2005, 18:00 uur

Chi Sin X

Ik denk dat we ongeveer de helft van de hotels vast gaan leggen vooraf, en de andere helft nog ff zo gaan laten.  Vooral in steden enzo wil ik vooraf al wel iets geboekt hebben, omdat ik bang ben dat alles al volboekt gaat zijn voordat we ter plekke zijn.

Die 4WD huren zie ik ook wel zitten :D.  Zijn daar ook goede routes voor of is dat een beetje rondrijden ? (En zijn die routes technisch niet te moeilijk, want ik ben heb eigenlijk nog nooit in een jeep gereden)

Ik vrees er ook een beetje voor dat we veel te veel rots gaan zien op te korte tijd.  Las Vegas ligt net op de verkeerde plek ;).  Maar het is ook oa daarom dat we even langs Moab willen gaan (ik was ook aan het denken om daar te gaan raften).

Die routemappen van National Geographic zijn die ook in Belgie te koop (of in Nederland).  Of moet ik daarmee wachten tot ik in de USA ben?
#9 - 24-03-2005, 20:52 uur

Bakvet

Die routemappen van National Geographic zijn die ook in Belgie te koop (of in Nederland).  Of moet ik daarmee wachten tot ik in de USA ben?
Grote boekhandels en warenhuizen verkopen bijna allemaal die kaartenboeken, ze zijn bij de landkaarten te vinden. De Road Atlas van Rand McNally is vrij algemeen verkrijgbaar in de Benelux. Die van National Geographic (Mapquest) zie je iets minder. Die van Mapquest wordt ook onder ander labels verkocht, bijvoorbeeld Mobile Travel Guide Road Atlas. Tripple A geeft ook een Road Atlas uit.

In alle gidsen worden scenic routes aangegeven.

Je hebt in Nederland ook wel van die tijdelijke "opheffings uitverkoopwinkels", waar drugsgeld wordt witgewassen. Daar worden overjarige boeken verkocht en daar kan je ze ook wel tegenkomen tegen een zacht prijsje.
#10 - 25-03-2005, 11:16 uur

Hans B

Hallo Chisinx,
als je van Moab naar Bryce Canyon rijdt, is een hele mooie route de volgende : van Moab naar de I-70, een klein stukje over deze snelweg, dan eraf bij de afslag van de 24 richting Hanksville. 20 Mile voor Hanksville heb je een afslag naar Goblin Valley een super leuk mini State Park, goed voor een bezoek van een uur. Vanaf het uitkijkpunt lijken de gevormde rotsjes net allemaal kleine kaboutertjes. Er zijn verder geen faciliteiten (2003) en je mag er door, over en langs lopen. Na Hanksville krijg je Capitol Reef. Bij Torrey neem je de afslag van de 12 naar Escalante. Prachtige uitzichten. Gehele route 250mile is in een dag te doen.
Succes Hans B.
#11 - 26-03-2005, 16:18 uur
« Laatst bewerkt op: 26-03-2005, 16:19 uur door Hans B »
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Makki


Ik was aan het denken om op 14/9 te stoppen in Death Valley zelf, en de dag er op verder te rijden naar Yosemite (en ook nog Bodie en Mono Lake aandoen), is dit mogelijk?

Is het nog druk in september?  In Bryce Canyon in het weekend?  En Universal Studios in het weekend?

Welk hotel is aan te raden in Las Vegas (met een redelijk beperkt budget en toch nog goed gelegen)?  Ik was aan het twijfelen tussen Flamingo Hilton en Luxor

Vanaf Bisshop naar Yosemite en via een omweg naar Bodie moet je rekenen op ongeveer een 190 miles. Hou er wel rekening dat de weg naar Bodie (ongeveer een 18 miles heen en terug) in zeer belabberde staat is.
Bodie is een interessante en grote spookstad waarbij je toch enige tijd zult nodig hebben om deze te bezoeken.
Bij Lee Vining ligt dan het verrassend mooie Mono Lake dat zeker moet van dichtbij bezocht worden.

In het weekend zijn de pretparken steeds heel druk bezocht. Hou er rekening mee.

De Flamingo is weliswaar goedkoper dan de Luxor maar veel minder aan te raden. Enig Voordeel is dat het centraler gelegen is dan de Luxor.
De hygine laat wel zeer veel te wensen over. In maart/april 2004 waren heel veel mensen ziek geworden door besmetting (Noro-virus). Verschillende oudere mensen dienden gehospitaliseerd te worden.
Ik zou niet twijfelen: wat meer betalen en de Luxor verkiezen.

Succes
Makki
#12 - 26-03-2005, 17:38 uur
« Laatst bewerkt op: 26-03-2005, 17:38 uur door Makki »

Chi Sin X

Vanaf Bisshop naar Yosemite en via een omweg naar Bodie moet je rekenen op ongeveer een 190 miles. Hou er wel rekening dat de weg naar Bodie (ongeveer een 18 miles heen en terug) in zeer belabberde staat is.
We hebben beslist om toch niet te stoppen in Death Valley, en om te overnachten in Bishop, omdat we anders in tijdsnood gaan komen voor Bodie en Mono Lake.  En voor Bishop maakt het niet echt veel uit als we redelijk laat toekomen, dus we kunnen het nog een beetje rekken in Death Valley.

Citaat
In het weekend zijn de pretparken steeds heel druk bezocht. Hou er rekening mee.
De reden dat ik deze vraag stelde was of het verstandig zou zijn om misschien een Front of Line Pass te kopen, en nu lijkt het misschien toch voordelig te zijn (zeker omdat het prijsverschil toch niet zo groot is, ik zie hem nu online staan voor 79 usd)
Citaat
De Flamingo is weliswaar goedkoper dan de Luxor maar veel minder aan te raden. Enig Voordeel is dat het centraler gelegen is dan de Luxor.
De hygine laat wel zeer veel te wensen over.
Ai, we lieten eigenlijk ons vooral leiden door het zwembad eigenlijk, en het zwembad van Flamingo ziet er echt goed uit ;).  Maar ik denk toch dat we je raadt gaan volgen, ik wist niet dat het daar zo erg was.

Hans B, ik ga die route zeker aanduiden op mijn kaart dat we die niet mogen vergeten, bedankt voor de tip :D
#13 - 27-03-2005, 01:31 uur

Makki

Ai, we lieten eigenlijk ons vooral leiden door het zwembad eigenlijk, en het zwembad van Flamingo ziet er echt goed uit ;).  

Het zwembad van de Flamingo is mooi maar deze van de Luxor is mijn inziens, groter en indrukwekkender.

Makki
#14 - 27-03-2005, 10:22 uur

Jez


Je hebt in Nederland ook wel van die tijdelijke "opheffings uitverkoopwinkels", waar drugsgeld wordt witgewassen. Daar worden overjarige boeken verkocht en daar kan je ze ook wel tegenkomen tegen een zacht prijsje.

Hoho, niet zo bevooroordeeld, Bakvet; overjarige boeken verkopen (oftewel: Ramsj) is het basisprincipe van de boekenwinkel waar ik werk (+ 2e hands boeken) en deze firma bestaat al bijna 100 jaar. Dat was nooit gelukt met witgewassen drugsgeld!
Ramsj is uitgevonden om al die mooie boeken die plaats moeten maken voor nieuw uitgekomen titels, nog een 2e kans te gunnen!
Als wij ons dagelijks bezig hielden met geld witwassen, dan was mijn salaris vast wel hoger  :-\

Twee jaar geleden lag de NG Road Atlas bij ons in de Ramsj; zodra we hem weer binnenkrijgen, zal ik het melden!
#15 - 27-03-2005, 12:57 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15