Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

rondreis centraal en noord California

Discussie gestart

davidivad

Ik ben onze 2e West-Amerika rondreis aan het plannen van 1 tot 21 juli 2010.Dit is ons voorlopig reisschema, kan iemand nog wat tips geven?

Aankomst in San Francisco, huur camper
Eerst gaan we naar het zuiden: Monterey(aquarium), kustweg tot point sur en terug, walvis- en dolfijnentocht in Moss landing(Monterey bay)

Eventueel maken we een omweg tot het Pinnacles nat.monument?

Dan willen we de sequoiabossen bezoeken. Gaan we het best naar sequoia en kings canyon national park of beperken we ons beter tot de mariposa grove in Yosemite? Maw is het de moeite waard om een omweg te maken tot in sequoia NP? Naar Yosemite gaan we toch zowieso.

Na Yosemite gaan we naar Mono lake en Bodie. Kent iemand nog een ander goudzoekersdorp waar de kinderen ook echt naar goud kunnen zoeken of waar we een goudmijn kunnen bezoeken?

Lassen NP staat daarna op het programma(ook al hebben we vorige keer yellowstone al gedaan; zou dit niet teveel tegenvallen dan?), dan maken we een tocht tot Crater lake(waar een boottocht gepland is met bezoek aan Wizard Island)

Terug gaan we via redwoods NP(waar we een auto huren om de kleinere wegen te verkennen en te gaan wandelen) en de avenue of the giants, een stukje kust en tenslotte Napa of Sonoma valley. Of doen we napa valley beter met een georganiseerde trip uit SF-dan kan ik ook wijn proeven want dan moet ik niet rijden!

Daarna nog 3 dagen San Francisco(Alcatraz, Golden Gate en Chinatown, kent iemand nog een goede tip om in SF te doen met kinderen?)

Alvast bedankt voor enkele tips!


#1 - 05-11-2009, 17:02 uur
rondreis 2008(Yellowstone - Utah - LV - LA) http://users.telenet.be/americanland/
rondreis 2010(noordelijk Californie en zuiden van Oregon) http://users.telenet.be/americanland2010

Hans B

Het zijn allemaal wat korte stukjes die je als lezer aan een moet zien te breien.
Schrijf het geheel per dag eens uit, wordt het voor de lezer veel duidelijker en voor jezelf misschien ook.

Opweg nar Yosemite naar Lassen.
Vergeet niet Bodie, Lake Tahoe, Bonanza Ranch, Virginia City, Reno

Lassen kan inderdaad wel wat tegenvallen als je Yellowstone al hebt bezocht.
Ik ben zelf één keer in Lassen geweest.
Ik vond de Bumpass Heel trail wel erg leuk.
Er lag in juli nog veel sneeuw.
Jammer was dat we toen vanwege de vele sneeuw niet naar de brubbelende pools konden.
#2 - 05-11-2009, 19:05 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Marianne

Juli is inderdaad een risico bij Lassen, wij konden in 2006 in juli de Bumpass Hell Trail niet lopen. Goede schoenen helpt wel, wij waren er niet op voorbereid. er zijn echter genoeg andere wandelingen, wij hadden een prachtig alternatief.
Wij waren al 2 keer in Yellowstone geweest voordat we Lassen bezochten, maar vonden het niet tegenvallen. Qua grootte niet te vergelijken, maar een leuk park om een volle dag door te brengen - zelfs als er nog sneeuw ligt. Misschien heb je iets aan ons 2006-verslag.

Sequoia en Kings Canyon (de scenic byway vind ik een must) zijn allebei zeer de moeite waard. Prachtige, rustige campings, maar neem wel voldoende tijd, anders kun je inderdaad beter naar de Mariposa grove gaan.

Goud zoeken kan bij Columbia State Historic Park, zie ook hiervoor ons 2006-verlsag.

Marianne
#3 - 05-11-2009, 20:26 uur

davidivad

Voorlopig ziet ons programma er in detail dus als volgt uit:

1 juli vertrek in Brussel met Delta airlines(dit was 2 jaar terug best meegevallen, dus boeken we dezelfde maatschappij. Enig nadeel is dat er in de prijs maar 1 valies is inbegrepen, tegenover 2 valiezen vorige keer), via Atlanta naar San Francisco.

2 juli : alhalen van de camper bij El monte, vertrek naar Moss landing
Overnachting: moss landing KOA http://www.koa.com/where/ca/05448/
3 juli : whale watching tour vanuit moss landing( www.sanctuarycruises.com ); alternatief is het Monterey aquarium en highway 1.
Overnachting: moss landing KOA
4 juli:  Monterey aquarium http://www.montereybayaquarium.org/vi/ of Pinnacles NM
Overnachting: Chowchilla (http://www.thelakesrv.com/)
5 juli: Mariposa mineralen museum(geinteresseerde zoon maar dit is mogelijk op maandag gesloten), Mariposa grove en Glacier point(Yosemite NP)

Alternatief:
4 juli rijden tot sequoia NP, Giant forest, overnachting hier, bezoek Grant grove, mariposa grove overslaan en rechtstreeks naar Glacier point
 
Overnachting: Upper pines campground http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/upperpines.htm
6 juli: Yosemite NP, Mono lake en/of Bodie
Overnachting Coleville http://www.meadowcliff.com/
7 juli Coloma : deze plaats waar je zelf goud kan zoeken heb ik ondertussen wel gevonden; is er al iemand geweest? Marshall Gold Discovery State Park http://www.coloma.com/recreation/gold-panning.php enig minpunt is dat dit park misschien gesloten wordt wegens bezuinigingen?
Overnachting http://www.colomaresort.com/
8 juli Sacramento old town http://www.oldsacramento.com/points-of-interest.php
Overnachting Sacramento KOA https://koa.com/where/ca/05151/
9 juli: Lassen NP
Overnachting Shingletown KOA http://www.koa.com/where/ca/05147/index.htm
10 juli rit naar Crater lake http://www.nps.gov/crla/index.htm
Overnachting Mazama village http://www.craterlakelodges.com/Mazama-Village-Campground-815.html
11 juli rit rond crater lake, boottocht op het meer met wandeling op Wizard eiland http://www.craterlakelodges.com/Activities-1843.html
Overnachting Mazama village
12 juli rit naar Redwood NP, bezoek Crescent city,  huur auto, stout grove
Overnachting in Crescent city, nog te kiezen tussen KOA, Hiouchi resort of Jededia Smith state park
13 juli Permit voor Tall trees grove, coastal drive, howland hill road http://www.nps.gov/redw/planyourvisit/outdooractivities.htm#CP_JUMP_135776
Overnachting in Crescent city
14 juli Drury scenic parkway, Avenue of the giants
Overnachting Redcrest, Garberville of Fort Bragg
15 juli kustweg, point reyes nat.seashore of Napa valley
Overnachting Petaluma KOA?
16 juli inleveren camper
16-20 juli hotel in San Francisco

Iemand suggesties voor andere alternatieven?

#4 - 06-11-2009, 00:41 uur
« Laatst bewerkt op: 06-11-2009, 09:21 uur door davidivad »
rondreis 2008(Yellowstone - Utah - LV - LA) http://users.telenet.be/americanland/
rondreis 2010(noordelijk Californie en zuiden van Oregon) http://users.telenet.be/americanland2010

Marianne

Wat voor tips zoek je precies? Ik heb je al naar ons 2006-verslag verwezen. Hoe oud zijn de kinderen, dat is ook wel handig om te melden als je nuttige tips wilt hebben. En wat hebben jullie al eerder gedaan? Zou je niet wat langer in Yosemite willen blijven?

5 juli lijkt me veel voor 1 dag, alleen al aan reistijd ben je 4 tot 5 uur kwijt. Het alternatief vind ik ook niet zo voor de hand liggend, ik zou niet alleen voor Grant Grove naar Sequoia rijden, dan kun je beter de Mariposa Grove bezoeken.

Je doet erg lang over het stuk van Coleville naar Sacramento, maar ik ken dat deel niet, dus misschien is dat wel prima zo.

Marianne
#5 - 06-11-2009, 10:05 uur

davidivad

Ik heb misschien wel reeds erg concrete plannen, maar deze veranderen nog voortdurend. Ik zal misschien beter wat concrete vragen/opmerkingen opschrijven van dingen die ik zoek.

Onze kinderen zijn : een dochter van 10 jaar die vooral schrik heeft van de beren. Kan ik haar geruststellen door te zeggen dat nauwelijks iemand een beer tegenkomt in Yosemite of Sequoia? Heeft er iemand al een beer onverwacht tegengekomen of 's nachts gehoord in de campings?
Onze zoon is 13 jaar oud en vooral geinteresseerd in natuur en mineralen.
Onze oudste dochter is 15 jaar en wil vooral steden bezoeken; vandaar ook onze extra tussenstop in Sacramento, die ik er nog maar pas bijgevoegd heb. Is daar al iemand geweest? Of slaan we dit beter toch maar over en gebruiken we de dag extra dan voor Sequoia?
Zelfde vraag voor het goud zoeken. Dit kost ons ook een dag. Lijkt me anderzijds wel leuk, maar ja, wat kiezen we het beste? Sequoia en Kings canyon of goudzoekersdorpjes? En Coloma of Columbia SHS(dank je voor de tip Marianne; uw reisverslag had ik al gelezen voor ik het forum kende en heeft me toen toch wel geinspireerd. Columbia was ik uit het oog verloren. Blij dat ik het verslag nu teruggevonden heb).

Is het Monterey bay aquarium echt de moeite waard of kunnen we dit evengoed overslaan? Het is namelijk met de camper niet eenvoudig om daar parkeerplaats te vinden. Misschien dat we beter een stukje de kustweg richting LA volgen. Kan er iemand beide met elkaar vergelijken qua de moeite waard? de 17 mile drive heb ik eerder al geschrapt.

Heeft er al iemand een whale watching tour gedaan in de zomer in Californie en waar? Heb je dan veel gezien of was het eerder gewoon een mooie boottocht?

Lake Tahoe heb ik geschrapt wegens blijkbaar té druk. Heeft iemand daar al problemen mee gehad? Hetzelfde voor Yosemite. Ik blijf er maar 1 nacht vanwege de drukte daar. We houden toch meer van de minder toeristische gebieden, maar Yosemite mocht natuurlijk niet ontbreken in ons reisschema.

Lassen laat ik er voorlopig bij, maar ik ga toch iets schrappen om Sequoia en Kings Canyon er bij te voegen. Dat zal nog wat denkwerk kosten.

Ook over de redwoods NP lees ik maar weinig in reisverslagen. Het interesseert ons wel, en we komen er toch sowieso langs. Hoeveel tijd heb je hiervoor nodig? Ik denk dat vooral de wandelingen er leuk moeten zijn, veel meer dan er gewoon langs te rijden. Heeft iemand daar ervaringen mee? Dan weet ik of ik mijn reisschema daar zo hou, of dat ik beter er wat sneller doorga en ten noorden van SF wat extra tijd spendeer.


Alvast bedankt voor verdere tips!
#6 - 06-11-2009, 11:16 uur
rondreis 2008(Yellowstone - Utah - LV - LA) http://users.telenet.be/americanland/
rondreis 2010(noordelijk Californie en zuiden van Oregon) http://users.telenet.be/americanland2010

Bakvet

Ik vind dat je heel veel afwisseling in je reis gestopt hebt, dat kan heel goed in California en je maakt daar optimaal gebruik van.

Pinnacles NM ben ik een keer geweest om te hiken. Het is de helft van het restant van een vulkaan, vanwege de San Andreas zone ligt de andere helft driehonderd kilometer verderop.

Omdat het een oude vulkaan is, kan je zwaardere hikes omhoog doen, of je kunt eenvoudige hikes aan de voet doen. Het leuke van dat laatste is dat je dan een eindje door lava-tunnels moet. Dat betekent hier en daar over wat rotsen klauteren in het duister. Dat is niet echt zwaar - het is wel nuttig als iedereen een LED lampje of iets dergelijks meeheeft.

Is dit leuker dan Monterrey Bay aquarium? Ik zie het zo: Pinnacles is leuk als je toevallig in de buurt bent, het is niet uniek. Monterey Bay is een apart stuk oceaan, met een eigen biotoop die het dankt aan een diepe onderwatercanyon. Als je van het leven daar iets wilt zien, kan je daarvoor terecht in het prachtige MB Aquarium. Ik vond het echt de moeite waard.

Yosemite en/of Kings Canyon? Soms hoor ik mensen over Yosemite zeggen: het is net Klein Zwitserland met te veel toeristen. Die zijn hun hele leven in Zwitserland geweest, en zien er echt niets bijzonders in. Wat dat betreft is Kings Canyon niet veel anders, alleen dat heb je dat park meer voor jezelf. Het heeft een camping waar je gewoon voor je plezier gaat zitten niks doen. Genieten van de rust, de eekhoorns, het geklop van spechten. Het met stokken tegen vuilcontainers rammen door park rangers om een beer te verjagen. Dat soort dingen.

Je zou je tot een dagje Yosemite kunnen beperken en alleen de "beroemde" rotsen bekijken en een hike langs een waterval doen. De Sequoia bomen zien er precies hetzelfde uit in beide parken.
#7 - 06-11-2009, 12:54 uur
« Laatst bewerkt op: 08-11-2009, 12:19 uur door Bakvet »

Hans B

Hou er rekening mee dat je niet met een camper naar Glacier Point kan.
Er is een shuttle die je te voren moet bespreken, vertrekt bij de lodge in de valley.

Sacramento, de steden is niet mijn ding, maar Old Sacramento is wel leuk (enkele uurjtes).

#8 - 06-11-2009, 19:45 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Marianne

Misschien hangt het van de grootte van de camper af, maar ik heb ze echt wel gezien bij Glacier Point. Parkeren kan misschien lastig worden als je er later op de dag bent.
De bus is wel een aanrader, en dan natuurlijk een enkeltje en terug lopen! Je neemt dan de Panorama Trail, waarbij je langs 3 watervallen komt.

Edit: het kan inderdaad met de rV, zie hier: http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/restrictions.htm

Wat beren betreft: ja, die lopen wel eens rond bij de campings, net als de rangers, dus je zult er geen last van hebben.
Goud zoeken, Sacramneto of Sequoia? Tja, je kunt misschien het goudzoeken en het centrum van Sacramento wel in 1 dag doen, dat scheelt alweer. Wij zijn niet erg lang bezig geweest met goud zoeken, we sotnden in de volle zon, wat geen pretje is in de zomer.
Columbia SHP ligt niet op jullie route, of je zou vanuit Yosemite via de Sonora Pass naar Sacramento moeten rijden.

Ik vind Yosemite geweldig, maar het is idnerdaad druk. Maar eigenlijk hebben wij daar nooit last van gehad; overnacht in het park dan heb je de rustige momenten aan het begin en aan het einde van de dag, en overdag hoef je maar een stukje te lopen en weg zijn de mensenmassa's.
Maar ik vind Sequoia/Kings Cayion wel een mooi alternatief. Mooi kamperen, de omgeving van de Kings Canyon Scenic Byway lijkt veel op Yosemite, en het is rustiger dan Yosemite.

Het aquarium vonden wij prachtig. Whalewatchen kan ook bij Monterey maar daar heb ik geen ervaring mee.

Redwoods hebben wij jaren geleden bezochtm, helaas was dat nog voor het tijdperk van de reisverslagen. Ik weet ook niet meer hoeveel tijd wij er toen voor uitgetrokken hebben. Het is zeker de meoite waard!

Mocht je wel naar Yosemite gaan: je weet dat je 5 maanden van te voren moet reserveren?

Marianne
#9 - 06-11-2009, 20:57 uur

davidivad

Kamperen in Yosemite : De dag en het uur waarop ik de campings in de nationale parken moet reserveren, staan in het rood in mijn agenda aangeduid. Je moet blijkbaar wel snel zijn. Dit lukt me ook steeds bij tickets voor concerten, dus dat zal hiervoor ook wel lukken zeker?

Glacier point met de bus en daarna de panorama trail: dat lijkt me wel een leuk alternatief! Bedankt voor de tip.
#10 - 06-11-2009, 22:23 uur
rondreis 2008(Yellowstone - Utah - LV - LA) http://users.telenet.be/americanland/
rondreis 2010(noordelijk Californie en zuiden van Oregon) http://users.telenet.be/americanland2010

Bakvet

't Is voor mij ook een tijd geleden dat ik in Redwoods was. Volgens mij was Redwoods State Park het interessants, want daar kon je met je tent midden tussen de Redwood trees gaan staan. Mijn gevoel zegt dat dit nu niet meer mogelijk is, kan me vergissen.

Qua keuze kust/Napa zou ik voor Napa gaan. Het is een mediteriaan sfeertje wat er hangt, heel ongebruikelijk voor de VS. De Silverado Trail, aan de oostkant van de Valley, is lekker rustig en leuk om te rijden.
#11 - 06-11-2009, 22:32 uur

Hans B

@Marianne
Glacier Point boven 30ft niet toegestaan.
Mijn camper is boven die lengte. Wij hebben er geen camper gezien.

@Davidivad
Zorg wel dat je een of twee dagen te voren de bus reserveert.
Er gaat eentje 's morgens en eentje 's middags.
Noodgedwongen hebben wij afgelopen zomer de middagbus moeten nemen en de Panorama Trail hebben wij in een behoorlijk stevige pas gelopen.
We hebben er 4 uur over gedaan, het was donker toen wij in de camper het park uitreden.
Het is een prachtige wandeling.

Sequoia NP, Mariposa Grove, Redwood NP  is 3x de reuzenbomen.
Natuurlijk is alles fantastisch, maar als je tijd te kort komt kun je overwegen ....

#12 - 07-11-2009, 08:52 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Marianne

@Hans, ik heb geen verstand van campers, maar de meeste zijn toch korter dan 30 feet?

Er gaan 's morgens 2 bussen naar Glacier Point, zie hier voor de tijden en andere informatie. Reserveren is inderdaad - zeker voor de ochtendbussen - nodig.

Voor de echte wandelaars: er is ook een mogelijkheid om via de 4-mile trail (die in werkleijkheid wel 5 mijl is) omhoog te lopen, en dan via de PT naar beneden. Lijkt mij wat overdreven, maar het kan. Vanaf de FMT heb je een mooi uitzicht op de Yosemite Falls. Maar ik zou het zelf niet doen daarvoor. De busrit is ook leuk, zeker als je een chauffeur treft die leuk kan vertellen.

Marianne
#13 - 07-11-2009, 09:49 uur

Hans B

Ja, campers die je huurt zijn over het algemeen korter dan 30 foot.
Ik heb al 9 jaar zelf een Amerikaanse camper (zie foto).
De mijne is 33 foot.

Wij hadden na de Panorama Trail = 8.2 mile = 13.1 km best wel zere voeten.
Ik zou dan ook zeker niet eerst de weg omhoog lopen.
#14 - 07-11-2009, 11:46 uur
« Laatst bewerkt op: 07-11-2009, 11:48 uur door Hans B »
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Bakvet

Sequoia NP, Mariposa Grove, Redwood NP  is 3x de reuzenbomen.
Natuurlijk is alles fantastisch, maar als je tijd te kort komt kun je overwegen ....

Het is juist de afwisseling die het routeschema in mijn ogen zo interessant maakt: steden, totaal verschillende landschappen en toch bepaalde elementen die later in de reis weer terugkomen. Het is zeker geen 3x reuzenbomen want de 'coastal redwoods' zien er anders uit dat de giant sequoias in de Sierra Nevada.

Als het je puur om het zien van coastal redwoods te doen is zou je b.v. Muir Woods National Monument kunnen bezoeken. Dat ligt net even ten noorden van de Golden Gate Bridge. Of onderweg van San Francisco naar Monterey, daar groeien ze ook. Houd er wel rekening mee dat de bomen alleen groeien in gebieden waar veel mist hangt.
#15 - 07-11-2009, 12:22 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15